Serie A 12/13 (10): JUVENTUS 2-1 Bologna
- gucio_juve
- Juventino
Tak swoją drogą, na eNce nasz mecz ma komentować Kalinowski, to chyba na trzeźwo tego nie będzie można obejrzeć. Ten gość mówi jakby miał śpiączkę i nadaje się co najwyżej do programów śniadaniowych. Bezcenny komentarz po wczorajszym golu Di Natale na 3:2 z Romą.
- Robaku
- Juventino
to chyba nie widziałeś jego bramki w meczu z Napoli...[/quote]szycha21 pisze:Według mnie to właśnie Luca powinien być zmiennikiem Markiza a nie jak to było w ostatnim meczu - Pogba. Dla mnie Francuz nie nadaje się do gry ofensywnej.
Właśnie nie, Pogba to będzie świetny zastępca Vidala, ale wydaje mi się , że Markiza jednak powinien zastąpić Luca. Dlatego marzy mi się kiedyś pomoc Juve w postaci Pogba - Veratii i Marrone to byłoby coś.
Poza tym ja nie rozumiem tej rotacji w Juve. Ok ona jest, ale na jakiej podstawie się prowadzi to nie mam pojęcia. Już pomijam wybór napastników bo tam to chyba losuje się kto zagra w konkretnym meczu.
Ale np. nie potrafię zrozumieć tego, że jak wchodzi zawodnik na zmiane (vide Cacares robi dobrą zmianą z Napoli - strzela bramkę i całkiem dobrze daje radę) a póżniej w następnym meczu pojawia się na 3 minuty.
Padoin jest kontuzjowany przez pierwszą połowe sezonu a daje się jego na zmiane choć w poprzednim meczu Isla zalicza asystę. No nie rozumiem podstaw rotowania składem za cholere.
- Buzol
- Juventino
Myśl szkoleniowa żywcem zaczerpnięta od Oresta Lenczyka. Po prostu jeżeli komuś wyjdzie super występ to jest małe prawdopodobieństwo, że znowu to zrobi:D:D A tak na poważnie: z jednej strony jest to trochę demotywujące, jeżeli gość pokaże się dobrze i potem znowu wchodzi na ławę. Z drugiej strony gdyby taki Caceres zaczął potem od 1min to byłoby to demotywujące dla gościa, które wygryzł "jeden słabszy mecz i już mnie wywalono z pierwszego składu?". Chyba złoty środek to dawać takim Caceresom po prostu więcej minut w 2 połowie.Robaku pisze:Ale np. nie potrafię zrozumieć tego, że jak wchodzi zawodnik na zmiane (vide Cacares robi dobrą zmianą z Napoli - strzela bramkę i całkiem dobrze daje radę) a póżniej w następnym meczu pojawia się na 3 minuty.
A co do meczu. Nie można znowu Bóg wie jak rotować tym składem. Bramka i obrona zostaje. Atak wg mnie też powinien zostać: Mir - piękny Niklas. W pomocy... no tutaj miałbym problem jako trener, z jednej strony Lichy jakoś pod formą, z drugiej jak teraz nie zagra to nie będę wiedział czy go potem dawać na inter. Isli też jakoś mi szkoda jak nie gra. Kombinacji multum: Isla może zagrać i na prawej i w środku, Pogba raczej zagra na bank - lubi to!. Kwadwo to typ nie do zdarcia i mecze co 3 dni nie robią na nim wrażenia. Teraz tylko zostaje Gacek, chłop też może zagrać na każdej stronie i w środku. Ehh... głowa boli od dywagacji. Po co my się wypruwamy nad tymi składami skoro i tak Conte postawi tak jak będzie chciał?
Liczę na 3 punkty w ładnym stylu w końcu, nie ważne czy 2:0 czy 7:1, mogliby w końcu chłopcy zagrać jak np z Romą.
- Robaku
- Juventino
A.d.1. To też tak nie jest, popatrz na Napoli dobre 15 minut Caseresa, a w meczu z Duńczykami grał DeCeglie i Isla, więc nie wygryzł Martin dobrymi 15 minutami innego zawodnika,ale dobrą grą nie wywalczył nic. I to jest bez sensu dla mnie, bo widać, że tak naprawdę te zmiany całościowo nic nie znaczą.Buzol pisze:Myśl szkoleniowa żywcem zaczerpnięta od Oresta Lenczyka. Po prostu jeżeli komuś wyjdzie super występ to jest małe prawdopodobieństwo, że znowu to zrobi:D:D A tak na poważnie: z jednej strony jest to trochę demotywujące, jeżeli gość pokaże się dobrze i potem znowu wchodzi na ławę. Z drugiej strony gdyby taki Caceres zaczął potem od 1min to byłoby to demotywujące dla gościa, które wygryzł "jeden słabszy mecz i już mnie wywalono z pierwszego składu?". Chyba złoty środek to dawać takim Caceresom po prostu więcej minut w 2 połowie.Robaku pisze:Ale np. nie potrafię zrozumieć tego, że jak wchodzi zawodnik na zmiane (vide Cacares robi dobrą zmianą z Napoli - strzela bramkę i całkiem dobrze daje radę) a póżniej w następnym meczu pojawia się na 3 minuty.
Liczę na 3 punkty w ładnym stylu w końcu, nie ważne czy 2:0 czy 7:1, mogliby w końcu chłopcy zagrać jak np z Romą.
Ad.2. Lepiej ten dobry mecz zachować na sobotę!
- PrzemasJuve
- Juventino
widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3, smialo bym dal na bolonie takie ustawienie, pepe i isla smialo zagraliby na prawicy, w obronie nawet de ceglie daje rade w 4 z tylu, do spoly z lichtem byloby ok, dac odpoczac ktoremus ze srodkowych przy okazji (kielon,barzagli), w pomocy asa,pirlo,pogba, a wlasnie..czemu asamoah na sile jest pchany na bok 5 osobowej pomocy skoro to glownie srodkowy!? czemu nie gra na lewej stronie jack(giaccherini)?a na sile pchany tam jest asa z jackiem (opcjonalnie) w srodku? no bezsens absolutny..za to atak do wyboru, do koloru, chcac dac odpoczac mirowi dajemy mrowke, alejandro i pepe/isle i gra muzyka, jedziemy z koksem, a jak nie bedzie szlo pare przetasowac i smigami w 3-5-2, ale oczywiscie to plonne marzenia...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Vojtimar
- Juventino
Dokładnie, Asamoah do środka pomocy w 4-3-3, do tego Marrone jeśli Marchisio nie może zagrać. De Ceglie na lewą obronę. Giaccherini może też zagrać na lewym ataku jbc, na pewno lepszy wybór niż wystawianie go do środka pomocy. Bardzo chciałbym zobaczyć 4-3-3. Lichtsteiner lepiej się prezentował w tym ustawieniu, w ogóle lepiej graliśmy. Bardziej płynnie, kreatywnie. A nie tylko dośrodkowania ze skrzydełPrzemasJuve pisze:widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3, smialo bym dal na bolonie takie ustawienie, pepe i isla smialo zagraliby na prawicy, w obronie nawet de ceglie daje rade w 4 z tylu, do spoly z lichtem byloby ok, dac odpoczac ktoremus ze srodkowych przy okazji (kielon,barzagli), w pomocy asa,pirlo,pogba, a wlasnie..czemu asamoah na sile jest pchany na bok 5 osobowej pomocy skoro to glownie srodkowy!? czemu nie gra na lewej stronie jack(giaccherini)?a na sile pchany tam jest asa z jackiem (opcjonalnie) w srodku? no bezsens absolutny..za to atak do wyboru, do koloru, chcac dac odpoczac mirowi dajemy mrowke, alejandro i pepe/isle i gra muzyka, jedziemy z koksem, a jak nie bedzie szlo pare przetasowac i smigami w 3-5-2, ale oczywiscie to plonne marzenia...

Z Juve na dobre i złe!
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Dziwna to tesknota. O ile (chyba) udalo sie ustalic, ze 3-5-2 weszlo do stalego niemalze uzytku od meczu z napoli to trzeba sobie uswiadomic, ze mialo to miejsce prawie 11 miesiecy temu! Ergo zdecydowana wiekszosc poprzedniego, jakby nie patrzec, mistrzowskiego sezonu byla rozegrana w ustawieniu 3-5-2. Nie doszukiwalbym sie glownego problemu w ustawieniu czy taktyce.PrzemasJuve pisze:widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Hubert_bn
- Juventino
Też bym postawił na 4-3-3 Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Barzagli/De Ceglie - Pogba, Pirlo, Marchisio - Pepe, Vucinic/Q, Giovinco
Takie ustawienie jest lepsze dla Lichego, Cegły, Giovinco i Pepe a może czas coś zmienić? Uważam, że od kiedy Carrere zastąpił Allesio to zespół gra gorzej. Wiem, że to i tak Conte zarządza ale od jego zastępcy dużo zależy. Mam nieodparte wrażenie, że Allesio ma na twarzy wypisany strach, czego u Carrery nie widziałem.
Takie ustawienie jest lepsze dla Lichego, Cegły, Giovinco i Pepe a może czas coś zmienić? Uważam, że od kiedy Carrere zastąpił Allesio to zespół gra gorzej. Wiem, że to i tak Conte zarządza ale od jego zastępcy dużo zależy. Mam nieodparte wrażenie, że Allesio ma na twarzy wypisany strach, czego u Carrery nie widziałem.
- pumex
- Juventino
Przewidywany skład wg Tuttosport:

Jakie jest moje widzimisię? Powoli zaczynam rzygać Lichtsteinerem i mówię to z wielką przykrością. Isla, Isla i jeszcze raz Isla. Toż po coś został kupiony, nie?
Vucinic przydałby się na mecz z Interem, bo jest większa szansa, że z nimi mu się zechce.
De Ceglie = niezliczona ilość mniej lub bardziej zasadnych wrzutek, przynajmniej Bendtner będzie miał pole do popisu

Jakie jest moje widzimisię? Powoli zaczynam rzygać Lichtsteinerem i mówię to z wielką przykrością. Isla, Isla i jeszcze raz Isla. Toż po coś został kupiony, nie?
Vucinic przydałby się na mecz z Interem, bo jest większa szansa, że z nimi mu się zechce.
De Ceglie = niezliczona ilość mniej lub bardziej zasadnych wrzutek, przynajmniej Bendtner będzie miał pole do popisu

- Vimes
- Juventino
- SKAr7
- Juventino
Brrrr. Jeszcze mam koszmary po tym, co ten chłopak wyprawiał rok temu w CI.pumex pisze: Agliardi
Swoją drogą, to czemu nie dają pograć Curciemu? Wypożyczać bramkarza na ławkę, by nie dać mu powąchać trawki- to trochę mija się z celem.
Taaak 2 mudzynów w środku!!!! MOC!!!!pumex pisze:Przewidywany skład wg Tuttosport:

Mam nadzieję, że nasi nie będą niepotrzebnie podnosić nam ciśnienia przed meczem z Interem. Liczę na spokojne 2:0.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- szycha21
- Juventino
Dobry argumentAntek666 pisze:to chyba nie widziałeś jego bramki w meczu z Napoli...szycha21 pisze:Według mnie to właśnie Luca powinien być zmiennikiem Markiza a nie jak to było w ostatnim meczu - Pogba. Dla mnie Francuz nie nadaje się do gry ofensywnej.

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Słabo pamiętasz. W meczu z Napoli ta taktyka została zastosowana po raz pierwszy co nie oznacza że od tamtej pory graliśmy już tylko nią.Nadziej pisze:Dziwna to tesknota. O ile (chyba) udalo sie ustalic, ze 3-5-2 weszlo do stalego niemalze uzytku od meczu z napoli to trzeba sobie uswiadomic, ze mialo to miejsce prawie 11 miesiecy temu! Ergo zdecydowana wiekszosc poprzedniego, jakby nie patrzec, mistrzowskiego sezonu byla rozegrana w ustawieniu 3-5-2. Nie doszukiwalbym sie glownego problemu w ustawieniu czy taktyce.PrzemasJuve pisze:widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3
Od potyczki w Neapolu zagraliśmy jeszcze 27 spotkań w Serie A z czego w 15 wyszliśmy jeszcze 4-3-3 jako podstawowym a w wielu także przechodziliśmy w trakcie trwania spotkania na 4-3-3. A jak rozgrywaliśmy jakiś mecz ładnie w ofensywie to zazwyczaj było to przy 4-3-3.