Serie A 12/13 (10): JUVENTUS 2-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2012, 22:34

Tak swoją drogą, na eNce nasz mecz ma komentować Kalinowski, to chyba na trzeźwo tego nie będzie można obejrzeć. Ten gość mówi jakby miał śpiączkę i nadaje się co najwyżej do programów śniadaniowych. Bezcenny komentarz po wczorajszym golu Di Natale na 3:2 z Romą.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2012, 22:45

szycha21 pisze:Według mnie to właśnie Luca powinien być zmiennikiem Markiza a nie jak to było w ostatnim meczu - Pogba. Dla mnie Francuz nie nadaje się do gry ofensywnej.
to chyba nie widziałeś jego bramki w meczu z Napoli...[/quote]

Właśnie nie, Pogba to będzie świetny zastępca Vidala, ale wydaje mi się , że Markiza jednak powinien zastąpić Luca. Dlatego marzy mi się kiedyś pomoc Juve w postaci Pogba - Veratii i Marrone to byłoby coś.

Poza tym ja nie rozumiem tej rotacji w Juve. Ok ona jest, ale na jakiej podstawie się prowadzi to nie mam pojęcia. Już pomijam wybór napastników bo tam to chyba losuje się kto zagra w konkretnym meczu.

Ale np. nie potrafię zrozumieć tego, że jak wchodzi zawodnik na zmiane (vide Cacares robi dobrą zmianą z Napoli - strzela bramkę i całkiem dobrze daje radę) a póżniej w następnym meczu pojawia się na 3 minuty.
Padoin jest kontuzjowany przez pierwszą połowe sezonu a daje się jego na zmiane choć w poprzednim meczu Isla zalicza asystę. No nie rozumiem podstaw rotowania składem za cholere.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2012, 23:57

Robaku pisze:Ale np. nie potrafię zrozumieć tego, że jak wchodzi zawodnik na zmiane (vide Cacares robi dobrą zmianą z Napoli - strzela bramkę i całkiem dobrze daje radę) a póżniej w następnym meczu pojawia się na 3 minuty.
Myśl szkoleniowa żywcem zaczerpnięta od Oresta Lenczyka. Po prostu jeżeli komuś wyjdzie super występ to jest małe prawdopodobieństwo, że znowu to zrobi:D:D A tak na poważnie: z jednej strony jest to trochę demotywujące, jeżeli gość pokaże się dobrze i potem znowu wchodzi na ławę. Z drugiej strony gdyby taki Caceres zaczął potem od 1min to byłoby to demotywujące dla gościa, które wygryzł "jeden słabszy mecz i już mnie wywalono z pierwszego składu?". Chyba złoty środek to dawać takim Caceresom po prostu więcej minut w 2 połowie.

A co do meczu. Nie można znowu Bóg wie jak rotować tym składem. Bramka i obrona zostaje. Atak wg mnie też powinien zostać: Mir - piękny Niklas. W pomocy... no tutaj miałbym problem jako trener, z jednej strony Lichy jakoś pod formą, z drugiej jak teraz nie zagra to nie będę wiedział czy go potem dawać na inter. Isli też jakoś mi szkoda jak nie gra. Kombinacji multum: Isla może zagrać i na prawej i w środku, Pogba raczej zagra na bank - lubi to!. Kwadwo to typ nie do zdarcia i mecze co 3 dni nie robią na nim wrażenia. Teraz tylko zostaje Gacek, chłop też może zagrać na każdej stronie i w środku. Ehh... głowa boli od dywagacji. Po co my się wypruwamy nad tymi składami skoro i tak Conte postawi tak jak będzie chciał?

Liczę na 3 punkty w ładnym stylu w końcu, nie ważne czy 2:0 czy 7:1, mogliby w końcu chłopcy zagrać jak np z Romą.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 00:15

Buzol pisze:
Robaku pisze:Ale np. nie potrafię zrozumieć tego, że jak wchodzi zawodnik na zmiane (vide Cacares robi dobrą zmianą z Napoli - strzela bramkę i całkiem dobrze daje radę) a póżniej w następnym meczu pojawia się na 3 minuty.
Myśl szkoleniowa żywcem zaczerpnięta od Oresta Lenczyka. Po prostu jeżeli komuś wyjdzie super występ to jest małe prawdopodobieństwo, że znowu to zrobi:D:D A tak na poważnie: z jednej strony jest to trochę demotywujące, jeżeli gość pokaże się dobrze i potem znowu wchodzi na ławę. Z drugiej strony gdyby taki Caceres zaczął potem od 1min to byłoby to demotywujące dla gościa, które wygryzł "jeden słabszy mecz i już mnie wywalono z pierwszego składu?". Chyba złoty środek to dawać takim Caceresom po prostu więcej minut w 2 połowie.

Liczę na 3 punkty w ładnym stylu w końcu, nie ważne czy 2:0 czy 7:1, mogliby w końcu chłopcy zagrać jak np z Romą.
A.d.1. To też tak nie jest, popatrz na Napoli dobre 15 minut Caseresa, a w meczu z Duńczykami grał DeCeglie i Isla, więc nie wygryzł Martin dobrymi 15 minutami innego zawodnika,ale dobrą grą nie wywalczył nic. I to jest bez sensu dla mnie, bo widać, że tak naprawdę te zmiany całościowo nic nie znaczą.

Ad.2. Lepiej ten dobry mecz zachować na sobotę!

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 01:55

widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3, smialo bym dal na bolonie takie ustawienie, pepe i isla smialo zagraliby na prawicy, w obronie nawet de ceglie daje rade w 4 z tylu, do spoly z lichtem byloby ok, dac odpoczac ktoremus ze srodkowych przy okazji (kielon,barzagli), w pomocy asa,pirlo,pogba, a wlasnie..czemu asamoah na sile jest pchany na bok 5 osobowej pomocy skoro to glownie srodkowy!? czemu nie gra na lewej stronie jack(giaccherini)?a na sile pchany tam jest asa z jackiem (opcjonalnie) w srodku? no bezsens absolutny..za to atak do wyboru, do koloru, chcac dac odpoczac mirowi dajemy mrowke, alejandro i pepe/isle i gra muzyka, jedziemy z koksem, a jak nie bedzie szlo pare przetasowac i smigami w 3-5-2, ale oczywiscie to plonne marzenia...

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 10:56

PrzemasJuve pisze:widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3, smialo bym dal na bolonie takie ustawienie, pepe i isla smialo zagraliby na prawicy, w obronie nawet de ceglie daje rade w 4 z tylu, do spoly z lichtem byloby ok, dac odpoczac ktoremus ze srodkowych przy okazji (kielon,barzagli), w pomocy asa,pirlo,pogba, a wlasnie..czemu asamoah na sile jest pchany na bok 5 osobowej pomocy skoro to glownie srodkowy!? czemu nie gra na lewej stronie jack(giaccherini)?a na sile pchany tam jest asa z jackiem (opcjonalnie) w srodku? no bezsens absolutny..za to atak do wyboru, do koloru, chcac dac odpoczac mirowi dajemy mrowke, alejandro i pepe/isle i gra muzyka, jedziemy z koksem, a jak nie bedzie szlo pare przetasowac i smigami w 3-5-2, ale oczywiscie to plonne marzenia...
Dokładnie, Asamoah do środka pomocy w 4-3-3, do tego Marrone jeśli Marchisio nie może zagrać. De Ceglie na lewą obronę. Giaccherini może też zagrać na lewym ataku jbc, na pewno lepszy wybór niż wystawianie go do środka pomocy. Bardzo chciałbym zobaczyć 4-3-3. Lichtsteiner lepiej się prezentował w tym ustawieniu, w ogóle lepiej graliśmy. Bardziej płynnie, kreatywnie. A nie tylko dośrodkowania ze skrzydeł :angry:

Z Juve na dobre i złe!
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 11:50

PrzemasJuve pisze:widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3
Dziwna to tesknota. O ile (chyba) udalo sie ustalic, ze 3-5-2 weszlo do stalego niemalze uzytku od meczu z napoli to trzeba sobie uswiadomic, ze mialo to miejsce prawie 11 miesiecy temu! Ergo zdecydowana wiekszosc poprzedniego, jakby nie patrzec, mistrzowskiego sezonu byla rozegrana w ustawieniu 3-5-2. Nie doszukiwalbym sie glownego problemu w ustawieniu czy taktyce.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Hubert_bn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 13:04

Też bym postawił na 4-3-3 Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Barzagli/De Ceglie - Pogba, Pirlo, Marchisio - Pepe, Vucinic/Q, Giovinco

Takie ustawienie jest lepsze dla Lichego, Cegły, Giovinco i Pepe a może czas coś zmienić? Uważam, że od kiedy Carrere zastąpił Allesio to zespół gra gorzej. Wiem, że to i tak Conte zarządza ale od jego zastępcy dużo zależy. Mam nieodparte wrażenie, że Allesio ma na twarzy wypisany strach, czego u Carrery nie widziałem.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 13:07

Przewidywany skład wg Tuttosport:

Obrazek

Jakie jest moje widzimisię? Powoli zaczynam rzygać Lichtsteinerem i mówię to z wielką przykrością. Isla, Isla i jeszcze raz Isla. Toż po coś został kupiony, nie?
Vucinic przydałby się na mecz z Interem, bo jest większa szansa, że z nimi mu się zechce.
De Ceglie = niezliczona ilość mniej lub bardziej zasadnych wrzutek, przynajmniej Bendtner będzie miał pole do popisu

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 14:45

Będzie okazja zobaczyć w akcji Gabbiadiniego, a w dodatku jeszcze Motta, Pazienza i Taider, czyli byli juventini. W sumie lepiej będzie oszczędzać Marchisio na Inter. Wiem, że trzy punkty liczą się tak samo, ale dla mnie to i tak apertif przed daniem głównym w sobotni wieczór.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 14:53

pumex pisze: Agliardi
Brrrr. Jeszcze mam koszmary po tym, co ten chłopak wyprawiał rok temu w CI.
Swoją drogą, to czemu nie dają pograć Curciemu? Wypożyczać bramkarza na ławkę, by nie dać mu powąchać trawki- to trochę mija się z celem.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 15:12

pumex pisze:Przewidywany skład wg Tuttosport:
Taaak 2 mudzynów w środku!!!! MOC!!!! :ok: 8)
Mam nadzieję, że nasi nie będą niepotrzebnie podnosić nam ciśnienia przed meczem z Interem. Liczę na spokojne 2:0.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 15:51

Antek666 pisze:
szycha21 pisze:Według mnie to właśnie Luca powinien być zmiennikiem Markiza a nie jak to było w ostatnim meczu - Pogba. Dla mnie Francuz nie nadaje się do gry ofensywnej.
to chyba nie widziałeś jego bramki w meczu z Napoli...
Dobry argument :ok: Ty...a może Bonucciego damy do ataku po bramce jaką strzelił Shakhtarowi?

Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 16:45

Dlaczego leci na npremium? a nie na nsport? :( npremium nie mam :( Dobrze ze chociaż z Interem będzie na nsport.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 17:03

Nadziej pisze:
PrzemasJuve pisze:widze, ze nie tylko ja poteskniwam za 4-3-3
Dziwna to tesknota. O ile (chyba) udalo sie ustalic, ze 3-5-2 weszlo do stalego niemalze uzytku od meczu z napoli to trzeba sobie uswiadomic, ze mialo to miejsce prawie 11 miesiecy temu! Ergo zdecydowana wiekszosc poprzedniego, jakby nie patrzec, mistrzowskiego sezonu byla rozegrana w ustawieniu 3-5-2. Nie doszukiwalbym sie glownego problemu w ustawieniu czy taktyce.
Słabo pamiętasz. W meczu z Napoli ta taktyka została zastosowana po raz pierwszy co nie oznacza że od tamtej pory graliśmy już tylko nią.
Od potyczki w Neapolu zagraliśmy jeszcze 27 spotkań w Serie A z czego w 15 wyszliśmy jeszcze 4-3-3 jako podstawowym a w wielu także przechodziliśmy w trakcie trwania spotkania na 4-3-3. A jak rozgrywaliśmy jakiś mecz ładnie w ofensywie to zazwyczaj było to przy 4-3-3.

Zablokowany