Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma
- Cabrini_idol
- Juventino
pumex pisze:Tak jak z Violą. Ci też zagrali otwarty futbol...
Nie do końca Pumi, ogladnij jeszcze raz mecz...i przyjrzyj się co VIola robi gdy piłke posiada Juve. Zagrali dokładnie tak jak my w większości spotkań, narzucenie swojego stylu przy jednoczesnej skondensowanej obronie, gdy piłke mialo Juve. Roma tak nie potrafi, co nie zmiena faktu, ze potrafi ukuć zdecydowanie skuteczniej niż Fiora.

- JuventinoPS
- Juventino
Pumex, jesteś mistrzem szukania dziury w całym. Czytając Twoje posty w tematach meczowych nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Miejmy nadzieję, że ostatni występ to tylko wypadek przy pracy (nie mam na myśli wyniku, bo ten był na tak trudnym terenie korzystny, ale grę zespołu) i w sobotę wrócimy do wygrywania. Za nami bardzo ciężkie spotkanie z violką, która robiła wszystko, bo zrewanżować się za tę porażkę na własnym stadionie 0-5. Pech chciał, że ich dobra dyspozycja zbiegła się w czasie z najgorszym występem naszych, od czasów objęcia drużyny przez Conte. Cóż, takie mecze również się zdarzają. Mam wrażenie, że nasi byli w tym pojedynku nieobecni, truchtali po boisku i wydaje się, że jakoś specjalnie nie zależało im na tym zwycięstwie. Poniżej krytyki zagrała większość piłkarzy, co ma rzekomo związek ze zmęczeniem.
We wtorek nasi grali bardzo dobrze w obronie (choć kilka błędów popełnili - Lichtsteiner nie upilnował strzelającego z głowy Joveticia, a Bonucci zagapił się i mieliśmy podobną sytuację do tej z meczu Juventus - napoli z sierpnia). Problem zaczynał się wyżej. Zmęczony Pirlo, brak Marchisio zrobiły swoje. Do tego ten atak... Liczę na to, że w weekend wszystko wróci na stare tory i zgarniemy 3 punkty.
Ostatnie mecze Romy? Kompromitacja u siebie z Bologną, 3 pkt "przy stoliku" z Cagliari oraz remis z Sampą - pomimo prowadzenia i gry z przewagą jednego gracza, u siebie. Na nas się zepną, ale to my musimy narzucić swój styl gry.
Z ich składu ponoć na pewno wypadł Pjanić.
We wtorek nasi grali bardzo dobrze w obronie (choć kilka błędów popełnili - Lichtsteiner nie upilnował strzelającego z głowy Joveticia, a Bonucci zagapił się i mieliśmy podobną sytuację do tej z meczu Juventus - napoli z sierpnia). Problem zaczynał się wyżej. Zmęczony Pirlo, brak Marchisio zrobiły swoje. Do tego ten atak... Liczę na to, że w weekend wszystko wróci na stare tory i zgarniemy 3 punkty.
Ostatnie mecze Romy? Kompromitacja u siebie z Bologną, 3 pkt "przy stoliku" z Cagliari oraz remis z Sampą - pomimo prowadzenia i gry z przewagą jednego gracza, u siebie. Na nas się zepną, ale to my musimy narzucić swój styl gry.
Z ich składu ponoć na pewno wypadł Pjanić.
- Ewrzen
- Juventino
Mam nadzieję , że po tym meczu Juve uciszy na jakiś czas ciągle dogryzającego nam Zemana. Nie oczekujmy powtórki z przed roku 4:0 wystarczy spokojna wygrana i uczciwe rozłożenie sił na Szachtar ( chociaż podobnym wynikiem bym nie pogardził) 8)
- Vincitore
- Juventino
Oglądałem w tym sezonie 1,5 meczu Romy i mam mieszane uczucia. O ile z Interem zaprezentowali się świetnie, o tyle bardziej upatrywałbym ich dobrą dyspozycję w indolencji Interu, który sadził długie lagi na Milito, a na obronie fatalnie dysponowany był Silvestre. Wczoraj też Rzymianie prowadząc z Sampdorią i mając przewagę zawodnika nie potrafili wygrać. O występku z Bologną nawet nie będę wspominał.
Generalnie, Roma prezentuje idealny dla nas styl gry. Grają ultra ofensywny futbol, a jak wiadomo, największe problemy mamy z tymi, którzy się bronią (wszak ostatni mecz z Fiorentiną jest tego kompletnym zaprzeczeniem, ale wierzę, że tutaj siły nadprzyrodzone sprawiły, że spotkanie się tak ułożyło).
Nie jest powiedziane, że będziemy mieć ten mecz pod kontrolą i prowadzić grę, bo Roma gra tak samo nie po włosku jak i my, dlatego koniecznością moim zdaniem w tym spotkaniu jest występ Vucinicia i Giovinco w pierwszym składzie, którzy są idealni na kontry. Widziałem też w awizowanym składzie Pogbe zamiast Pirlo, ale wątpię by takie rozwiązanie znalazło rację bytu, zważywszy na fakt, że Pirlo już odpoczywał z Chievo. No i Marchisio z Vidalem to oczywista oczywistość, mam nadzieję, że młodziaki jak Florenzi czy Marquinho nie dadzą rady ich stłamsić i dostaną lekcję futbolu od starszych kolegów, podobnie jak Destro i Lamela w ataku.
Dla mnie z uwagi na osobę Zemana jeden z najważniejszych meczów w tym sezonie, mam nadzieję, że chłopaki dadzą radę.
Generalnie, Roma prezentuje idealny dla nas styl gry. Grają ultra ofensywny futbol, a jak wiadomo, największe problemy mamy z tymi, którzy się bronią (wszak ostatni mecz z Fiorentiną jest tego kompletnym zaprzeczeniem, ale wierzę, że tutaj siły nadprzyrodzone sprawiły, że spotkanie się tak ułożyło).
Nie jest powiedziane, że będziemy mieć ten mecz pod kontrolą i prowadzić grę, bo Roma gra tak samo nie po włosku jak i my, dlatego koniecznością moim zdaniem w tym spotkaniu jest występ Vucinicia i Giovinco w pierwszym składzie, którzy są idealni na kontry. Widziałem też w awizowanym składzie Pogbe zamiast Pirlo, ale wątpię by takie rozwiązanie znalazło rację bytu, zważywszy na fakt, że Pirlo już odpoczywał z Chievo. No i Marchisio z Vidalem to oczywista oczywistość, mam nadzieję, że młodziaki jak Florenzi czy Marquinho nie dadzą rady ich stłamsić i dostaną lekcję futbolu od starszych kolegów, podobnie jak Destro i Lamela w ataku.
Dla mnie z uwagi na osobę Zemana jeden z najważniejszych meczów w tym sezonie, mam nadzieję, że chłopaki dadzą radę.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bardziej chodzi o to, że Pirlo po prostu nie jest w najlepszej dyspozycji, nie tylko tej fizycznej. Pogba zagrał z kolei bardzo dobrze w ostatnim meczu - posyłał dokładne piłki do kolegów. Conte bierze pod uwagę wystawienie go w pierwszym składzie, jako że w tygodniu gramy z górnikami, a wtedy na pewno możemy się spodziewać występu Pirlo.Vincitore pisze:Widziałem też w awizowanym składzie Pogbe zamiast Pirlo, ale wątpię by takie rozwiązanie znalazło rację bytu, zważywszy na fakt, że Pirlo już odpoczywał z Chievo.
- Cabrini_idol
- Juventino
Vincitore pisze: (wszak ostatni mecz z Fiorentiną jest tego kompletnym zaprzeczeniem, ale wierzę, że tutaj siły nadprzyrodzone sprawiły, że spotkanie się tak ułożyło).
Wy naprawdę nie pojmujecie, ze Fiora wcale nie grała ofensywnie, ona poprostu zkopiowała nasz styl który się opiera na przejęciu środka pola, przy jednoczesnym defensywnym stylu gdy my posiadalismy piłke, gdzie cała jedynastka Violi bronila sie na wlasnej polowie, dosyc głeboko... ale umiejętnie przesuwając formacje . Roma tak nie umie grać, no nie umie i basta.

- annihilator1988
- Juventino
Jestem spokojny o sobotnią wygraną Juve. Roma nie ma żadnych atutów po swojej stronie, natomiast ich śmieszny bilans wynosi bramkowy wynosi 8:7 :rotfl: Uważam też, że Conte powinien wystawić najmocniejszy skład, by "rozgrzać silniki" przed kolejnym meczem w LM. Najbliższe spotkanie ligowe zaliczam do: "łatwych i przyjemnych".
- @D@$
- Juventino
Ja tam ciągle w niego wierzę, napewno bardziej niż w Bendtnera, choć z tym cholera wie, bo póki co to zagadka.pablo1503 pisze:Matri w ataku? :doh:
Szczerze mówiąc, to wolałbym zobaczyć Bendtnera, który praktycznie jest nie zagrał w Serie A, niż naszego Włocha. Jego czas w Juve prawdopodobnie się już skończył.
Dopiero co na wylocie był Quagliarella (niektórzy pisali że po co nam piąty napastnik i sprzedać byle gdzie), liczę że Matri też się przełamie. Natomiast nie uważam, że idealnym momentem byłby na to pierwszy skład z Romą. Może będzie jokerem. Co innego Pirlo, Szachtar nie Szachtar, Andrea "bez formy" da więcej w rozegraniu niż Pogba, przynajmniej obecnie. Jestem bardzo ciekawy tego meczu, jeśli Roma faktycznie zagra radosny futbol to mogą skończyć jak pół roku temu...
W ataku raczej Mirko i Seba lub Fabio, reszta "podstawowa", nie ma co kombinować, ważny mecz.
Co się dzieje z Osvaldo, że ostatnio nie grał?
Wszystko zgoda, ale "zkopiowała"? :roll:Cabrini_idol pisze:Wy naprawdę nie pojmujecie, ze Fiora wcale nie grała ofensywnie, ona poprostu zkopiowała nasz styl który się opiera na przejęciu środka pola, przy jednoczesnym defensywnym stylu gdy my posiadalismy piłke, gdzie cała jedynastka Violi bronila sie na wlasnej polowie, dosyc głeboko... ale umiejętnie przesuwając formacje . Roma tak nie umie grać, no nie umie i basta.
- Cabrini_idol
- Juventino
@D@$ pisze:Wszystko zgoda, ale "zkopiowała"? :roll:
Ortografia nigdy mi nie przeszkadzala, no ale trudno .. tutaj moj blad, sorry.

- JuventinoPS
- Juventino
Twoje posty to minimalizowanie naszych atutów i wyolbrzymianie plusów rywali. Ten nadmierny samokrytycyzm jest irytujący i niezdrowy.pumex pisze:Dzięki za info, staryJuventinoPS pisze:Pumex, jesteś mistrzem szukania dziury w całym. Czytając Twoje posty w tematach meczowych nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.
Prognozowane składy wg Tuttosport:
- Dybala 4ever
- Juventino
Gramy u siebie. Roma nie jest jakaś dobra. Frajersko traci punkty. Mecz z Interem im wyszedł. Remisy z Catanią i Sampą u siebie. Porażka z Bologną. I walkower z Cagliari. Jak na drużynę pokroju Romy to słabizna. Co każdy mecz tracili gole. Dopiero po walkowerze mają zerowe konto bramkowe
. Czyli jak widać mają bardzo słabą obronę. My mamy bardzo dobrą przy drużynie Romy. Zepną się na nas. Ale myślę, że przy optymalnym składzie, nawet z niebędącym w formie Pirlo. Akurat Roma nie ma jakiejś obrony w postaci muru. Więc nie potrzeba nam napastnika dobrze grającego tyłem do bramki na ten mecz. Atak Gio-Mirko jak znalazł na ten mecz
.

- montero4
- Juventino
Kolejna nerwówka w tle szykuje nam się:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -car-crash
Marrone w obronie wg TS - Lucio niet?
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -car-crash
Marrone w obronie wg TS - Lucio niet?
Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4