Serie A (38): JUVENTUS 3-1 Atalanta [DPL na meczu!!!]
- Tata
- Juventino
Nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak Aleks w pierwszym składzie z opaską kapitańską na ramieniu zmieniony w końcówce meczu przy owacji całego stadionu, myślę że to będzie godne pożegnanie. Puchar i tak wzniesiony będzie przez niego jako pierwszego.
- pumex
- Juventino
Milan w poprzednim sezonie grając końcówkę w nowych koszulkach miał już Scudetto na koszulce. Barca wygrywając Klubowe Mistrzostwa Świata również od razu doszyła sobie emblemat a Inter go zlikwidował. Zresztą, nielogiczne byłoby, gdyby Milan dalej grał z tarczą a my bez skoro to my jesteśmy aktualnymi mistrzami.zahor pisze:No właśnie, jak to wygląda? Nie pamiętam jak to było w poprzednich latach, jakoś nie zwróciłem na to uwagi.pumex pisze:Aha, jeszcze taki szczegół. Nie jestem pewny, ale ten mecz zapewne zagramy z tarczą Scudetto na piersi
...No właśnie, jesteśmy mistrzami! Chyba jeszcze nie do końca to do mnie dochodzi
Na bank?it doesn't matter pisze:Milan w zeszłym roku tez zdobyl tytuł szybciej niż w 38 kolejce, ale do meczu ostatniej kolejki w Udine przystapił z "czystymi" koszulkami.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Proszę:

A tutaj filmik, na którym widać, że Milan nie maił naszytej Tarczy:
http://www.meczyki.pl/skroty/9424/udinese_milan_00.html

A tutaj filmik, na którym widać, że Milan nie maił naszytej Tarczy:
http://www.meczyki.pl/skroty/9424/udinese_milan_00.html
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 11:06 przez yanquez, łącznie zmieniany 3 razy.
- zahor
- Juventino
W kontekście rekordu KAŻDY mecz w tym sezonie był tak samo ważny, a zatem kierując się tą logiką C+ powinno pokazać WSZYSTKIE spotkania Juventusu w tym sezonie. Natomiast ten mecz jest od poprzednich o tyle mniej ważny, że jako pierwszy (i ostatni) nie ma żadnego wpływu na to które miejsce zajmie Juventus w tabeli.iltalismano pisze: Jeżeli Juventus bijący rekord i zapisujący się w Historii jako drużyna niepokonana przez 38 kolejek,zdobywająca mistrzostwo określasz mianem 'pietruszki' to naprawde, brak mi słów
Co do zdobycia Mistrzostwa Włoch, to ono już zostało zaklepane - to że po meczu będzie celebracja to inna sprawa, niemniej jednak przyjęło się że w ostatnich kolejkach w telewizji transmituje się te mecze, w których zespoły grają o coś bardzo konkretnego - jak Liga Mistrzów chociażby. Narzekanie że pokazują w TV zawsze Real czy Barcelonę, nawet jak grają z ogórkami, i awanturowanie się jeżeli C+ puści Lazio-Inter to zwyczajny brak konsekwencji. Dodam że tamte dwa zespoły też zawsze grają "o coś" - jedni chcą pobić rekord 100 pkt w sezonie, u drugich Messi śrubuje rekord goli w jednym sezonie.
Jakbym za każdą Twoją <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> prowokację dostawał złotówkę to w tej chwili nie martwiłbym się o to co puszczają w TV bo miałbym wykupiony karnet na cały sezon na tribuna Agnelli.pan Zambrotta pisze: zahor na pewno wybierze mecz Lazio-Inter, bo tam biją się o LM, a w Turynie o nic nie grają. Przecież chłopak podnoszenie pucharu zawsze może obejrzeć w teleexpressie.
- D-Rose
- Juventino
Skrót meczu. Koszulki "czyste"pumex pisze:Na bank?it doesn't matter pisze:Milan w zeszłym roku tez zdobyl tytuł szybciej niż w 38 kolejce, ale do meczu ostatniej kolejki w Udine przystapił z "czystymi" koszulkami.

- Marianb
- Juventino
Już na spokojnie można w tym meczu zagrać i wygrać :-D a po meczu Alex unieisie puchar w geście triumfu.
Ponieważ sezon formalnie się nie skończył.

Tarcza Scudetto, chyba pojawi się w nowym sezonieit doesn't matter pisze:Jezeli juz Scudetto na koszulkach to w meczu z Napoli, ale tez nie jestem pewny bo jakby nie patrzec Finał Coppa jeszcze podchodzi pod sezon w ktorym to Milan jest Mistrzem.

Mała dygresja. Ten gość to jest podróbka AmauriegoPumex pisze:Najlepszy asystent:
Ezequiel Schelotto

- pumex
- Juventino
Hmm... a Milan nie grał końcówki poprzedniego sezonu w nowych koszulkach na sezon 11/12, tak jak to ma miejsce również obecnie? Yanquez, it doesn't matter, to na pewno dobre skróty? Nie wiem, czemu mi się ubzdurało inaczej :doh:
Mam nadzieję, że tifosi przygotują jakąś specjalną oprawę na mecz z Atalantą.
Jak jest z przejazdem po ulicach Turynu, bo przez 6 lat już zdążyłem zapomnieć. Jest zaraz po ostatnim meczu, czy w inny dzień?
Jak jest z przejazdem po ulicach Turynu, bo przez 6 lat już zdążyłem zapomnieć. Jest zaraz po ostatnim meczu, czy w inny dzień?
Więc pewnie to dlatego coś mi się pomyliłoOuh_yeah pisze:Grał, ale nie było na nich tarczy. Na świętowaniu mistrzostwa mieli na sobie meczówki z tarczą ale mecze grali bez. Czyli nasi pewnie się przebiorą po meczu.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 11:09 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Grał, ale nie było na nich tarczy. Na świętowaniu mistrzostwa mieli na sobie meczówki z tarczą ale mecze grali bez. Czyli nasi pewnie się przebiorą po meczu.pumex pisze:Hmm... a Milan nie grał końcówki poprzedniego sezonu w nowych koszulkach na sezon 11/12, tak jak to ma miejsce również obecnie?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli zwycięska drużyna gra u Siebie to jest po ostatnim meczu, jeżeli na wyjezdzie to w inny dzienpumex pisze:Hmm... a Milan nie grał końcówki poprzedniego sezonu w nowych koszulkach na sezon 11/12, tak jak to ma miejsce również obecnie? Yanquez, it doesn't matter, to na pewno dobre skróty? Nie wiem, czemu mi się ubzdurało inaczej :doh:
Więc pewnie to dlatego coś mi się pomyliłoOuh_yeah pisze:Grał, ale nie było na nich tarczy. Na świętowaniu mistrzostwa mieli na sobie meczówki z tarczą ale mecze grali bez. Czyli nasi pewnie się przebiorą po meczu.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zahor
- Juventino
Zgadza się, ale mi też świta że ostatni mecz sezonu 2010/11 grali w tych nowych koszulkach, z cienkimi pasami, a nie tylko założyli je do celebracji. A na tamtych filmach mają te stare, szerokie pasy. Jak to możliweOuh_yeah pisze: Grał, ale nie było na nich tarczy. Na świętowaniu mistrzostwa mieli na sobie meczówki z tarczą ale mecze grali bez. Czyli nasi pewnie się przebiorą po meczu.

To żeby jeszcze pociągnąć temat - czasami zdarza się tak że zespół zapewnia sobie mistrzostwo wcześniej niż w przedostatniej kolejce i puchar wręczają mu oficjalnie nie po ostatnim meczu, ale po pierwszym w którym jest pewien mistrzostwa. Tak było, żeby nie skłamać, chyba z Wisłą ostatnio. No i pytanie - kto wtedy jest aktualnym mistrzem krajuMarianb pisze: Tarcza Scudetto, chyba pojawi się w nowym sezoniePonieważ sezon formalnie się nie skończył.

- wojczech7
- Juventino
Nie wydaje mi się, żeby tak było. Real jeszcze nie odebrał pucharu, Borussia czekała do ostatniej kolejki...zahor pisze:To żeby jeszcze pociągnąć temat - czasami zdarza się tak że zespół zapewnia sobie mistrzostwo wcześniej niż w przedostatniej kolejce i puchar wręczają mu oficjalnie nie po ostatnim meczu, ale po pierwszym w którym jest pewien mistrzostwa. Tak było, żeby nie skłamać, chyba z Wisłą ostatnio. No i pytanie - kto wtedy jest aktualnym mistrzem kraju
Koronacja zawsze(?) jest po ostatnim gwizdku ostatniego spotkania.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Nedved1983
- Juventino
w tym meczu Alex musi wyjść w podstawie i grać przez cały mecz. nasz stadion i tak dodaje mu skrzydeł, jeśli to ma być jego ostatni występ na naszym stadionie to musi zagrać cały mecz, zmiana ewentualnie w 90 minucie. gdyby ktoś podniósł ten puchar przed nim to chyba bym zabił na miejscu. wczoraj płakałem jak głupi, po wręczeniu pucharu będzie podobnie.
Alex, Gigi i Pavel będą na miejscu by świętować z pucharem, powinni zaprosić jeszcze Trezegola do objazdu miasta z pucharem, byłby piękny gest, i należy mu się.
lecę na ten mecz do Turynu, zastanawiam się tylko kiedy zaczną sprzedawać te bilety na mecz
Alex, Gigi i Pavel będą na miejscu by świętować z pucharem, powinni zaprosić jeszcze Trezegola do objazdu miasta z pucharem, byłby piękny gest, i należy mu się.
lecę na ten mecz do Turynu, zastanawiam się tylko kiedy zaczną sprzedawać te bilety na mecz

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Skoro mistrzem zostaje się za sezon xx/xx to na prostą logikę aż do ostatniego gwiazdka sędziego w meczu z Atalantą mistrzem Włoch będzie jeszcze Milan.zahor pisze:kto wtedy jest aktualnym mistrzem kraju
Ale to taka sama rozkmina jak z tymi dogrywkami albo skrzydłowymi

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Żadnej rozkminy Panowie 
Tutaj macie filmik z ostatniego meczu tej drużyny (grają z Tarczą):
http://www.meczyki.pl/skroty/9429/inter_catania_31.html
9sekunda

Tutaj macie filmik z ostatniego meczu tej drużyny (grają z Tarczą):
http://www.meczyki.pl/skroty/9429/inter_catania_31.html
9sekunda
- pan Zambrotta
- Juventino
Nie zawsze.wojczech7 pisze:Nie wydaje mi się, żeby tak było. Real jeszcze nie odebrał pucharu, Borussia czekała do ostatniej kolejki...zahor pisze:To żeby jeszcze pociągnąć temat - czasami zdarza się tak że zespół zapewnia sobie mistrzostwo wcześniej niż w przedostatniej kolejce i puchar wręczają mu oficjalnie nie po ostatnim meczu, ale po pierwszym w którym jest pewien mistrzostwa. Tak było, żeby nie skłamać, chyba z Wisłą ostatnio. No i pytanie - kto wtedy jest aktualnym mistrzem kraju
Koronacja zawsze(?) jest po ostatnim gwizdku ostatniego spotkania.
Zachodzi pewien wyjątek, kiedy zahor twierdzi, że jest inaczej. Wtedy następuje ceremonia i koronacja w trakcie sezonu, piłkarze świętują, mają puchar, a w następnej kolejce grają dalej. Wszystko dla zahora.
Ja wolę poczekać na 3 złote i 1 srebrną gwiazdkę na nowych trykotach, bo obecne koszulki są za brzydkie na to.