Serie A (36): JUVENTUS 1-1 Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 20:38

Niestety nie będę mógł zobaczyć tego meczu, od środy do soboty będę całkowicie odcięty od świata :prochno: Jeśli by ktoś był tak miły i napisał smsa z wynikiem i strzelcami bramek, to byłbym wdzięczny. Numer telefonu w razie czego podeślę na priva

Co do samego meczu, to już naprawdę nie widzę innej opcji, niż zwycięstwo. Poradziliśmy sobie z nimi na wyjeździe grając jeden z najgorszych meczów w sezonie, to nie poradzimy sobie u siebie będąc w szczytowej formie?

3:0 stawiam

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 22:45

Cesena , Novara - te dwa zespoly juz pozegnalismy z Serie A - logicznie teraz czas na Lecce :) chociaz w przypadku zespolu z Via del Mare beda wciaz miec szanse w kolejnych meczach wiec ich sytuacja zalezy takze od Genoi. Dla Mirko bedzie to mecz przeciwko "swoim" - tam przeciez zaczynal swoja przygode . Kto pamieta nawet z CM-a duet Vucinic - Bojinov ? Pomyslec tylko , ze obaj byli lub sa nadal w Juve :) Co do meczu i wyniku - licze na koncentracje i zaangazowanie takie jak dzisiaj . 2-0 i bramka Bonu - zasluzyl !

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 00:09

Po tym meczu, zostaną nam tylko 3 pkt!
Liczę, że chłopaki się sprężą i wszystkich nas zadowolą. :-D

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 11:02

Aż mnie ciary przechodzą...
Ten tydzień! Już za tydzień możemy mieć Scudetto!

FORZA JUVE !

bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 11:18

Na razie mamy nasze Sogno, a o nowym Mistrzu Włoch będzie jeszcze czas porozmawiać.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 11:25

Średnio interesuje mnie to, że Lecce będzie gryzło trawę, bo ma nóż na gardle. My mamy większe ambicje i nie możemy sobie pozwolić na żadną stratę punktów. Mam szacunek do pracy jaką wykonuje Cosmi w drużynie z południa, ale do diaska, gramy u siebie i jesteśmy w kapitalnej formie.

Mam nadzieję, że widmo frajerskich remisów u siebie z Bolonią, Sieną, Cagliari czy Chievo to już absolutna przeszłość i w środę gościom nie pozwolimy na nic.

Skład? Pewnie podobny do tego, który wybiegł przeciwko Novarze i skoro się sprawdził to ja nie mam zamiaru psioczyć, że będzie grał marny Borriello. Conte dostosowuje skład do rywala, więc wcale bym się nie zdziwił gdyby coś przemeblował.

Forza Ragazzi!

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 11:29

Przy dobrych wiatrach możemy mieć majstra już w środę, ale to musiały by być mocne wiatry sprzyjające :) czyli dwa warunki:
- My wygrywamy z Lecce
- Atalanta robi nam bardzo miłą niespodziankę ( nie wierzę w to sam, stwierdzam tylko, że w środę możemy mieć scudetto zaklepane)

Gramy u siebie z Lecce, które broni się przed spadkiem, ale co z tego ? My jesteśmy na fali, też mamy motywację, nasi dobrze wiedzą że nie można się teraz potknąć, bardziej bym się obawiał gdybyśmy musieli walczyć na stadionie Lecce, a tak kibice będą wspierać piłkarzy.

trzeba to wygrać, innej opcji nie ma, wg mnie trudniej będzie z Cagliari mimo że zagramy na neutralnym gruncie, z nimi przeważnie ciężko się nam grało. Wierzę jednak, że w środę ( daj Bóg :pray: ) bądź niedzielę będziemy się cieszyć z 30 scudetto.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 11:44

Mati1990 pisze:Przy dobrych wiatrach możemy mieć majstra już w środę, ale to musiały by być mocne wiatry sprzyjające :) czyli dwa warunki:
- My wygrywamy z Lecce
- Atalanta robi nam bardzo miłą niespodziankę ( nie wierzę w to sam, stwierdzam tylko, że w środę możemy mieć scudetto zaklepane)

Gramy u siebie z Lecce, które broni się przed spadkiem, ale co z tego ? My jesteśmy na fali, też mamy motywację, nasi dobrze wiedzą że nie można się teraz potknąć, bardziej bym się obawiał gdybyśmy musieli walczyć na stadionie Lecce, a tak kibice będą wspierać piłkarzy.

trzeba to wygrać, innej opcji nie ma, wg mnie trudniej będzie z Cagliari mimo że zagramy na neutralnym gruncie, z nimi przeważnie ciężko się nam grało. Wierzę jednak, że w środę ( daj Bóg :pray: ) bądź niedzielę będziemy się cieszyć z 30 scudetto.
Też bym chciał Scudetto mieć u Siebie.. ale cóż. Trzeba czekać do Niedzieli - tak mi się wydaje przynajmniej. Milan też odzyskał troszke wigoru i raczej poradzi sobie z Atalanta.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pudełko21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 12:07

Myślę, że trener Lecce nie jest głupi i zagrają 9-1-0. Widział mecz Juve z zamkniętą na własnej połowie Ceseną, nasze walenie głową w mur. Przy takiej taktyce przy odrobinie szczęścia można nawet wygrać. Oglądał też mecz z otwartą, chcącą grać w piłkę Novarą. I widział jak to się skończyło. IMO Lecce postawi autobus i będziemy oglądali mecz bliźniaczy do tego z Ceseną. Jednym słowem, będzie ciężko.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 12:15

@up
no chyba, że szybko strzelimy bramkę ;)

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 12:17

Cholera, jestem tak podniecony od kilku dni, myślę tylko o tych 6 punktach. Może nawet i mniej jak coś się wydarzy, ale raczej wszystko zamyka się w dwóch wygranych przez nas spotkaniach.
Ludzie, zdajecie sobie sprawę ile na to czekaliśmy? 6 lat, 6 lat życia. 6 punktów.

Nie mogę sobie znaleźć miejsca, a mecz dopiero w środę. Musi się udać, chłopaki czują pismo nosem, wszystko leży w ich rękach.

Aaa, dreams come true, na naszych oczach!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 12:53

mateelv pisze:Ludzie, zdajecie sobie sprawę ile na to czekaliśmy? 6 lat, 6 lat życia. 6 punktów.
już widzę Gigliego i Blanca jak dumnie będą piali z zachwytu, że ich plan 5letni odbył się zgodnie z ich przewidywaniem.

6 lat. Wracam myślami do finału w Berlinie i wielkiej radości, kilka dni później z przerażeniem w oczach czytałem nagłówki o wyrokach w calciopoli. 6 lat, świat się zmienił, odkąd znaczyliśmy coś w Europie. Szmat czasu, a wystarczyło zatrudnić Conte i po roku tułaczki w Serie B mielibyśmy 3 gwiazdki nad herbem i jedną nad emblematem Coppa Italia.

Piłkarze mają już takie torpedy w nogach i głowie, że o Lecce się nie boję. 3 mecze, trzy razy spuszczamy ogórów z ligi.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 13:10

Wystarczyło zostawić DD po awansie do Serie A, bo on miał pomysł na drużynę, ale podobnie jak Conte chciał żeby dużo zależało od niego co się nie widziało zarządowi. Gdyby Deschamps popracował kilka lat zamiast tych Del Nerich i Ranierich to wielkie Juve mielibyśmy po 3 latach, a nie po 6, ale nie ma co gdybać. Obecny Juventus to zasługa Conte a nie zarządu.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 13:15

pan Zambrotta pisze:Szmat czasu, a wystarczyło zatrudnić Conte i po roku tułaczki w Serie B mielibyśmy 3 gwiazdki nad herbem i jedną nad emblematem Coppa Italia.
Wtedy byśmy nie mieli Vidala i Amaurii byłby naszym królem strzelców.

Standardowe pytanie co ja bede robil przez te 3 dni do meczu z Lecce, i tak przez cały sezon. Co do meczu nie sadze zebysmy stracili koncentracje, zawodnicy na pewno wiedza ze z takimi druzynami szlo im ciezko wiec motywacja bedzie wieksza no i te 6 pkt do marzenia ;d

Liczę na dobry wystep i oczywiscie bramke Marco Boriello, to juz chyba standard? ha ha ;p

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2012, 13:16

ja obstawiam modny ostatnio wynik 4:0

2x Vucinic, Vidal i Marchisio :dance:

Swoja droga to zastanawia mnie co będe robil przez wakacje w przerwie między sezonami :think: i jedyne co mi przychodzi na mysl to oglądanie powtórek Juve co by sie utrzymac w "rytmie meczowym" przed kolejnym sezonem :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Zablokowany