Coppa Italia (1/2): Milan 1-2 JUVENTUS
- juvemaroko
- Juventino
To dwuspotkanie moze sie okazac wazne w walke o tytul mistrza kraju.
Jesli Juve wywalcze awans i zagra w finale Coppa Italia to zapewnie podbuduje morale zespolu szczegolnie ze za 3 tygodnie by druzyne sie ponownie spotkaja na San Ciro w spotkanie ligowym.
Oby udalo sie w srode wywalczyc zwyciestwo badz bramkowy remis.
Jesli Juve wywalcze awans i zagra w finale Coppa Italia to zapewnie podbuduje morale zespolu szczegolnie ze za 3 tygodnie by druzyne sie ponownie spotkaja na San Ciro w spotkanie ligowym.
Oby udalo sie w srode wywalczyc zwyciestwo badz bramkowy remis.

- Darius19
- Juventino
Gramy na San Siro a to ciężki teren. Ale na pewno chłopaki będą walczyć. Zresztą najważniejsze tego meczu nie przegrać bo rewanż mamy na swoim boisku. Także mnie w tym meczu zadowoli remis choć nie ukrywam, że wolałbym wygraną. Wtedy w rewanżu u siebie mielibyśmy łatwiej. Ale jak będzie to się okaże. Teraz czekają nas bardzo intensywne 2 tygodnie mecze co 3 dni. Z czego najtrudniejszy będzie właśnie ten w Mediolanie. A co do składu chętnie zobaczyłbym nasze nowe nabytki niech się zaprezentują. Chociaż jeśli chodzi o Padoina to zastanawiam się czy to nie będzie za trudny mecz jak dla niego aby debiutować bo o Caceresa się nie martwię ponieważ ten to jest ograny w trudnych meczach, których w Hiszpanii dostatek. Oczywiście chciałbym też zobaczyć Elię bo mało gra ale za to jak wchodzi to pokazuje klasę 

FORZA JUVE
- dejvid_00
- Juventino
Nie ma co odpuszczać ! jesteśmu w półfinale i trzeba walczyć o finał, wiadomo że liga jest priorytetem ale inne drużyny jak np milan grają na 3 frontach i nie odpuszczają.A tym bardziej że jest szansa na pierwszy po latach puchar.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wy tak serio z tym odpuszczanie? Gdzie się podział wasz gen zwycięzców
? Milan jest teraz słaby jak nigdy, w dodatku mają fajny terminarz i pewnie nie zagra Ibra, trzeba to wykorzystać, od srebrnej gwiazdki dzielą nas tylko trzy mecze. Wydaje mi się ,że przy obecnej formie wszystkich drużyn liga mistrzów będzie tak czy siak, nawet mistrz jest realny. Nie mówię, by w meczu z lepszą częścią Mediolanu zagrał nasz pierwszy garnitur, ale nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu!

- stahoo
- Juventino
Z moich badań wynika, że nie puszczają :] A na Rai pewnie zakodują (?).
Obstawiam remis 1-1. Pewnie Milan coś ukłuje, ale my odpowiemy. Chciałbym Alexa w pierwszym składzie. Wtedy może pokaże, że warto na niego postawić w lidze, zamiast Pepe, lub utwierdzi mnie w przekonaniu, że niestety to już nie to co kiedyś (4 lata temu, o Alexie z przed dekady nie wspominam).
Obstawiam remis 1-1. Pewnie Milan coś ukłuje, ale my odpowiemy. Chciałbym Alexa w pierwszym składzie. Wtedy może pokaże, że warto na niego postawić w lidze, zamiast Pepe, lub utwierdzi mnie w przekonaniu, że niestety to już nie to co kiedyś (4 lata temu, o Alexie z przed dekady nie wspominam).
- bendzamin
- Redaktor
Zadna polska TV nie wykupila praw do transmisji Coppa Italia w tym sezonie
Jesli chodzi o zawieszenie cygana - ma ktos jakies 100% potwierdzenie na to, ze kartki z ligi i pucharu ida na jedno konto? Szczerze mowiac, to nie wydaje mi sie, zeby tak bylo. Przelecialem przed chwila zagraniczne forum milanistow i nikt tam nie wspomina o tym ani slowa, za to doczytalem sie, ze Nocerino ma pauzowac. I tu by sie zgadzalo, bo dostal dwie zolte kartki - w meczach z Novara i Lazio. U nas w takim ukladzie zawieszony nie jest nikt, a zagrozeni sa Esti, Barzagli i Krasic.

- Swider10
- Juventino
Ciekawe jakim Milan wyjdzie składem w zasadzie nie mają za dużo opcji trzeba sie spodziewać takiej "11" jak w lidze. Ibra nepewno zagra z racji tego że w weekend bedzie pauzował, Pato kontuzjowany takze Robinho tez wystapi chyba ze dadza pograc El Shaarawy (na dzien dzisiajszy chyba grozniejszy od Brazylijczyka) w środku zapewnoe VB, Ambrosini, Emanuelson (Nocerino) obrona raczej bez zmian Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini (nie wiem jak dokłądnie wyglada sprawa z Nesta) a w bramce Amelia. Ciezko przewidziec wynik napewno każda strzelona przez nas bramka bedzie na wage złota SS trudny teren dlatego tak jak juz inni pisali bramkowy remis byłby dobrym wynikiem, aczkolwiek zawsze trzeba celowac w zwycięstwo :!:
PS. Zapomniałem o Maxim w PW na pewno dostanie szanse na pokazanie się bardzo prawdopodobne, że nawet w pierwszym składzie.
FOZRA JUVE !!!
PS. Zapomniałem o Maxim w PW na pewno dostanie szanse na pokazanie się bardzo prawdopodobne, że nawet w pierwszym składzie.
FOZRA JUVE !!!
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2012, 14:02 przez Swider10, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- JuveFilip_8_
- Juventino
Wydaje mi się, że ktoś palnął głupotę z tym, że Ibra nie może grać z nami w CI.
Kartki z CI to kartki z CI, SerieA ma swoje kary i tam się zbiera osobna pula "żółtek".
Możliwe, że Zlatan z nami nie zagra, ale chodzi tutaj o mecz ligowy, bo możliwa jest sytuacja, w której Szwed dostanie trzy mecze zawieszenia za niesportowe zachowanie. To jest jeszcze decyzja związku.
Kartki z CI to kartki z CI, SerieA ma swoje kary i tam się zbiera osobna pula "żółtek".
Możliwe, że Zlatan z nami nie zagra, ale chodzi tutaj o mecz ligowy, bo możliwa jest sytuacja, w której Szwed dostanie trzy mecze zawieszenia za niesportowe zachowanie. To jest jeszcze decyzja związku.

- szczerbi
- Juventino
Ibra na pewno nie zagra, z racji tego, że kara dotyczy nie tylko meczów ligowych, ale również pucharu krajowego. Dlatego nie zagra kolejno z Juventusem, Udinese i Ceseną. To mnie właśnie cieszy, bo uważam, że Milan jest dosyć uzależniony od Zlatana :-)Swider10 pisze:Ciekawe jakim Milan wyjdzie składem w zasadzie nie mają za dużo opcji trzeba sie spodziewać takiej "11" jak w lidze. Ibra nepewno zagra z racji tego że w weekend bedzie pałzował, Pato kontuzjowany takze Robinho tez wystapi chyba ze dadza pograc El Shaarawy (na dzien dzisiajszy chyba grozniejszy od Brazylijczyka) w środku zapewnoe VB, Ambrosini, Emanuelson (Nocerino) obrona raczej bez zmian Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini (nie wiem jak dokłądnie wyglada sprawa z Nesta) a w bramce Amelia. Ciezko przewidziec wynik napewno każda strzelona przez nas bramka bedzie na wage złota SS trudny teren dlatego tak jak juz inni pisali bramkowy remis byłby dobrym wynikiem, aczkolwiek zawsze trzeba celowac w zwycięstwo :!:
FOZRA JUVE !!!
Liczę na dobrą grę naszych i oczywiście wygraną. Ciekawe, czy Mister znowu wprowadzi 3-5-2...

- blackadder
- Juventino
Ja szczerze liczę na to że nawet w pucharze na ławce usiądzie Matri, Quagliarella, Pepe i Borriello. Liczę na Vucinicia, Giaccheriniego i Del Piero, w pomocy zagrać może nawet Marrone zamiast Marchisio. Niestety chłopcy ostatnio odpuścili i przydałoby im się przypomnieć że na grę w pierwszej 11 trzeba sobie zasłużyć. Jestem ciekaw jak do tego problemu podejdzie Antoś.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bo kto tak powiedział? Wszystkie media włoskie piszą o tym, że Zlatan może wypaść ze spotkania ligowego z Juventusem. Dlatego właśnie Gallianiemu tak bardzo zależy na tym, by Szwed dostał jedynie karę 2 kolejek zawieszenia (można tak było wywnioskować po jego wczorajszych wypowiedziach), dzięki czemu byłby dostępny na mecz ligowy z nami, omijając kolejki z Udinese i Ceseną.szczerbi pisze: Ibra na pewno nie zagra, z racji tego, że kara dotyczy nie tylko meczów ligowych, ale również pucharu krajowego. Dlatego nie zagra kolejno z Juventusem, Udinese i Ceseną. To mnie właśnie cieszy, bo uważam, że Milan jest dosyć uzależniony od Zlatana :-)
- szczerbi
- Juventino
Oglądałem jakiś program dotyczący włoskiej ligi i dyskutowano właśnie o tym, że Ibra opuści mecz z Juve, później na ciężkim terenie z Udinese, a na końcu dosyć łatwy z Ceseną.mrozzi pisze:Bo kto tak powiedział? Wszystkie media włoskie piszą o tym, że Zlatan może wypaść ze spotkania ligowego z Juventusem. Dlatego właśnie Gallianiemu tak bardzo zależy na tym, by Szwed dostał jedynie karę 2 kolejek zawieszenia (można tak było wywnioskować po jego wczorajszych wypowiedziach), dzięki czemu byłby dostępny na mecz ligowy z nami, omijając kolejki z Udinese i Ceseną.szczerbi pisze: Ibra na pewno nie zagra, z racji tego, że kara dotyczy nie tylko meczów ligowych, ale również pucharu krajowego. Dlatego nie zagra kolejno z Juventusem, Udinese i Ceseną. To mnie właśnie cieszy, bo uważam, że Milan jest dosyć uzależniony od Zlatana :-)
Chociaż jak teraz wziąłem się za czytanie włoskich portali, to mówione jest jedynie o ewentualnej jego dyskwalifikacji w ligowym meczu z Juventusem (25 lutego). Jeśli faktycznie tak jest, to wybaczcie, ale zostałem wprowadzony w błąd przez telewizję.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mało konkretów - jaki program? Polski czy włoski? To ma spore znaczenie. Zresztą jeden program to mało przekonujący argument, zwłaszcza że, tak jak napisałem, WSZYSCY we Włoszech piszą o możliwej absencji Szweda w pojedynku ligowym.szczerbi pisze: Oglądałem jakiś program dotyczący włoskiej ligi i dyskutowano właśnie o tym, że Ibra opuści mecz z Juve, później na ciężkim terenie z Udinese, a na końcu dosyć łatwy z Ceseną.
Można o tym poczytać np. tu albo tu.