Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS
- pakman
- Juventino
Jak Chielliniego nie zawiesza to zagra !! meczu nie widzieliscie ? troszke pod koniec Giorgio streacil glowe na rzecz lokci i to mnie martwi troche
Oby z Lichym bylo wszystko ok to nawet strata Giorgio mnie nie zmartwi. Bonu zagral dobrze z Udine !! ze sie raz pomylil - no trudno zdarza sie a bramki po jego stracie ni bylo. Wazny mecz na podtrzymanie passy . Milan gra w Rzymie z Lazio i jest szansa ze straci punkty wiec mecz z Parma dla nas jest i bedzie BARDZO wazny. Koncentracja Panowie i do przodu !

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- Szilgu
- Juventino
News na głownej:alina pisze:Caseres jeszcze nie będzie mógl zagrać (biurokracja).Hubercik19juve pisze:( Caseres zamiast Bonucciego )
A tam. Bylo widać jak na dłoni, że pomoc kulała. Dlatego wszedł Marchisio.pablo1503 pisze:Nie wiem czy to taki dobry pomysł. podczas dzisiejszej straty bramki, widać było brak tego czwartego.Dante93 pisze:W mojej opinii powinniśmy zostać przy 3:5:2
Więc chyba będzie mógł zagraćjuvepoland.com pisze:Okazją do debiutu byłego obrońcy Barcelony i Sevilli będzie wyjazdowe spotkanie 21. kolejki Serie A przeciwko Parmie.
Mam nadzieję na powrót do 4-3-3. Ale co d Caceresa.... to mam nadzieję, że Conte się jeszcze powstrzyma i ustawi obronę z De Ceglie, Chiellinim, Barzaglim i Lichteinerem.
- Filip
Przy obecnej dyspozycji Parmy i naszej, nie widzę innej opcji jak nasze zwycięstwo 
Najlepiej jakby zafundowali nam powtórkę z 1 meczu z Parmą ;-)

Najlepiej jakby zafundowali nam powtórkę z 1 meczu z Parmą ;-)
- PaoloM10
- Juventino
W najbliższych 2 tyg mamy 5 trudnych meczy (wliczam w to także mecz wczorajszy). Mam nadzieję, że Conte umiejętnie porotuje składem na te mecze, bo niektórzy zawodnicy nie grający do tej pory lub rzadziej grający w pierwszym składzie są obecnie w lepszej formie. Mam na myśli Quagliarellę i Giaccheriniego. Więc ich chciałbym zobaczyć w pierwszej 11 w meczu z Parmą.
Moja propozycja:
Buffon
Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini(Bonucci), De Ceglie (Caceres)
Giaccherini, Pirlo, Marchisio
Quagliarella, Matri, Vucinić
Moja propozycja:
Buffon
Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini(Bonucci), De Ceglie (Caceres)
Giaccherini, Pirlo, Marchisio
Quagliarella, Matri, Vucinić
"Vidal nawet do kościoła wchodzi wślizgiem" 

- pumex
- Juventino
Caceres nie ma paszportu EU, przyszedł z innej ligi, w takich przypadkach procedury rejestracyjne trwają dłużej. Amauri nie dość, że ma Włoski paszport, to jeszcze przechodził w obrębie Serie A.bajbek17 pisze:To dlaczego Amauri może już dzisiaj zagrać? Chodzi o obywatelstwo?
Wczoraj komentatorzy Canal+ byli zgodni, iż Caceres będzie już mógł zagrać w meczu z Parmą, jednak ich teorie czasami są co najmniej śmieszne, więc nie należy im ufać, trzeba poczekać.
Ciężko wytypować taktykę, na którą zdecyduje się Conte, nie mówiąc już o personaliach. Jeśli Vucinic nie będzie dostępny, w jego miejsce chciałbym zobaczyć Quaga lub Alexa, byle nie Pepe.
Parma to nie jest taki łatwy teren, jakby mogło się wydawać. I jeszcze ten mały, łysy kurdupel... Trzeba zatrzymać jego i Biabiany'ego, wtedy powinno być łatwiej.
Trzeba się będzie trochę napocić, żeby wygrać. Trzymam kciuki.
FORZA JUVE!!

- ewerthon
- Juventino
Giovinco nie gra ostatnio najlepiej, po tych dwóch czy trzech dobrych miesiącach znacznie spuścił z tonu. Zresztą Donadoni gra dziwną taktyką w której ustawia tego zawodnika na skrzydle, a podobno facet nie najlepiej sobie tam radzi. Tym bardziej nie wiem na jakiej pozycji miałby grać w naszej drużynie, jeśli Conte zdecyduję się na stałe wprowadzić 4-3-3, to dla Sebastiana nie ma po prostu miejsca.pumex pisze: Parma to nie jest taki łatwy teren, jakby mogło się wydawać. I jeszcze ten mały, łysy kurdupel...
- Julek997
- Juventino
DO WSZYSTKICH ::
pisałem do Pana Lipińskiego dlaczego nie puszczacie meczu Parma-Juventus a dostałe taką odpowiedz :"Nie pokazujemy meczu Parma-Juve, poniewaz liga angielska ma pierwszeństwo. Tak chyba mogę to najprościej i szczerze wytłumaczyć. "
w tym samym czasie bedą leciały dwa mecze ligi angielskiej ManU-Stoke i Tottenham-Wigan ;/;/
taki los kibiców Calcio ;/;/
pisałem do Pana Lipińskiego dlaczego nie puszczacie meczu Parma-Juventus a dostałe taką odpowiedz :"Nie pokazujemy meczu Parma-Juve, poniewaz liga angielska ma pierwszeństwo. Tak chyba mogę to najprościej i szczerze wytłumaczyć. "
w tym samym czasie bedą leciały dwa mecze ligi angielskiej ManU-Stoke i Tottenham-Wigan ;/;/
taki los kibiców Calcio ;/;/
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 12:27 przez Julek997, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Tego akurat łatwo było się domyślić. Pytanie, dlaczego nie wyemitują meczu na C+ Weekend, który jest w tym czasie wolny? Poza weekendem nie mogą z niego korzystać, czy jak? Skoro gross kibiców woli streamy w necie niż abonament C+ to nie ma co narzekać na los.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 12:40 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darius19
- Juventino
W tym meczu nie ma innej opcji jak tylko 3 punkty. Szczególnie, że Matri znowu zaczął strzelać co bardzo cieszy. Liczę, że w tym meczu także strzeli co najmniej jedną bramkę. Chciałbym znowu zobaczyć ten sam wyjściowy atak jak w meczu z Udine czyli Matri Quagiarella i jednak Marchisio i Pepe w wyjściowym składzie. Ale jak postanowi Conte to się okaże. Sądzę, że chłopcy znowu strzelą ze 2 bo nie liczę na powtórkę z pierwszej rundy. Chociaż zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie bo jednak Parma gra u siebie i zechcą zrobić wszystko by wygrać to spotkanie a przynajmniej go nie przegrać.
FORZA JUVE
- Robaku
- Juventino
Jeżeli tak traktuje C+ Serie A to trzeba sie zastanowić czy podpisywać tę petycje, bo np. jeśli inna tv dostałaby taką ligę to jestem przekonany, że w większym stopniu by o nią dbała. Np. dla Polsatu byłaby to najlepsza liga w ich posiadaniu, więc można byłoby liczyć na pewnego rodzaju hołubienie jej.
- Corcky
- Juventino
Wydaje mi się, ze powrót do 4-3-3 jest wskazany. Z Mirko trzeba ostrożnie, więc spodziewam się Quaga, Matriego i Pepe od początku. W drugiej linii Pirlo, Giacch i Marchisio. A w obronie chciałbym żeby odpoczął Lichtsteiner, bo prędzej czy później skończy się to kontuzją. Caceres musi być gotowy.

Alessandro Del Piero ole!
- D-Rose
- Juventino
Czasem to tym Rumunom zazdroszcze. Maja to swoje DigiSport ktore jest w posiadaniu trzech kanałów i jakos nie maja problemu pokazac kazdego meczu Juve Milanu czy Interu nie tracac szansy na pokazanie hitowych meczów Premiershit i La Ligi... :roll: Juz nie wspominam ze na Spocascie maja te trzy kanały non stop udostepnione. :roll:
Kolejny mecz z cyklu nie wazne jak, wazne zeby do prozdu i najlepiej bez zbednych nerwów. Nie wazne KTO strzeli, nie wazne JAK strzeli... najwazniejsz zeby wygrać.
Forza!
PS: te rumuny nawet transmituja mecz Violki ze Sieną :lol:
Kolejny mecz z cyklu nie wazne jak, wazne zeby do prozdu i najlepiej bez zbednych nerwów. Nie wazne KTO strzeli, nie wazne JAK strzeli... najwazniejsz zeby wygrać.
Forza!
PS: te rumuny nawet transmituja mecz Violki ze Sieną :lol:

- @Maras@
- Juventino
Coś tam gdzieś wspominali że może już się uda załatwić sprawy z jego papierami na grę do meczu z Parmą. Wydaje mi się jednak że mimo takie papiery by dostał to nie zagrałby od razu od pierwszych minut...Zawidowianin pisze:Caceres jeszcze nie będzie raczej zarejestrowany na wtorek
Ciekawe czy Vucinic wykuruje się do tego czasu. Jeśli nie to chyba znowu trzeba będzie zagrać 3-5-2...

- szczerbi
- Juventino
Conte wypowiedział się, że stosuje taktykę z trzema obrońcami, kiedy nie ma Vucinica, bo Quagliarellę, Alexa, nie mówiąc już o Matrim ciężko ustawić jako skrzydłowego napastnika, do czego przystosowany jest Mirko. Poza tym w jego odczuciu, to nie jest 3-5-2, tylko 3-3-4, ponieważ skrzydłowi wspierają bardzo napastników. Z Udinese cały mecz tak rozegraliśmy.@Maras@ pisze:Coś tam gdzieś wspominali że może już się uda załatwić sprawy z jego papierami na grę do meczu z Parmą. Wydaje mi się jednak że mimo takie papiery by dostał to nie zagrałby od razu od pierwszych minut...Zawidowianin pisze:Caceres jeszcze nie będzie raczej zarejestrowany na wtorek
Ciekawe czy Vucinic wykuruje się do tego czasu. Jeśli nie to chyba znowu trzeba będzie zagrać 3-5-2...
Tak czy inaczej, chciałbym zobaczyć w tym meczu Caceresa. Mam nadzieję, że robota papierkowa będzie już zrobiona, a Forrestowi należy się odpoczynek, a z Udinese to nie był pierwszy mecz, pod koniec którego narzekał na przemęczenie. Można by też dać odpocząć Arturo, ostatnio zanotował słabsze występy. Tak więc obstawiam dwa scenariusze:
Z Mirko: Buffon - Caceres/Forrest, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio, Giaccherini/Vidal - Pepe, Matri, Vucinic
Bez Mirko: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pepe, Marchisio, Pirlo, Giaccherini/Vidal, Chelo - Matri, Quagliarella
Edit:
Mówi się, że mało prawdopodobne będzie wyzdrowienie Mirko, więc Conte ustawi zespół w formacji 3-5-2. Co do Lichsteinera nie ma nowości, ale podobno ma zacisnąć zęby i zagrać w meczu z Parmą, żeby odpocząć sobie w następnym meczu ze Sieną, kiedy to najprawdopodobniej Martin będzie już dopuszczony do gry.