Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:31

Jak Chielliniego nie zawiesza to zagra !! meczu nie widzieliscie ? troszke pod koniec Giorgio streacil glowe na rzecz lokci i to mnie martwi troche :/ Oby z Lichym bylo wszystko ok to nawet strata Giorgio mnie nie zmartwi. Bonu zagral dobrze z Udine !! ze sie raz pomylil - no trudno zdarza sie a bramki po jego stracie ni bylo. Wazny mecz na podtrzymanie passy . Milan gra w Rzymie z Lazio i jest szansa ze straci punkty wiec mecz z Parma dla nas jest i bedzie BARDZO wazny. Koncentracja Panowie i do przodu !

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:35

alina pisze:
Hubercik19juve pisze:( Caseres zamiast Bonucciego )
Caseres jeszcze nie będzie mógl zagrać (biurokracja).
pablo1503 pisze:
Dante93 pisze:W mojej opinii powinniśmy zostać przy 3:5:2
Nie wiem czy to taki dobry pomysł. podczas dzisiejszej straty bramki, widać było brak tego czwartego.
A tam. Bylo widać jak na dłoni, że pomoc kulała. Dlatego wszedł Marchisio.
News na głownej:
juvepoland.com pisze:Okazją do debiutu byłego obrońcy Barcelony i Sevilli będzie wyjazdowe spotkanie 21. kolejki Serie A przeciwko Parmie.
Więc chyba będzie mógł zagrać :wink:
Mam nadzieję na powrót do 4-3-3. Ale co d Caceresa.... to mam nadzieję, że Conte się jeszcze powstrzyma i ustawi obronę z De Ceglie, Chiellinim, Barzaglim i Lichteinerem.

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:36

normalnie powiem ze ciezko mi przewidziec sklad :D Wielu naszch pilkarzy jest w dobrej formie i mysle ze damy rade Parmie :)

Filip

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:40

Przy obecnej dyspozycji Parmy i naszej, nie widzę innej opcji jak nasze zwycięstwo ;)

Najlepiej jakby zafundowali nam powtórkę z 1 meczu z Parmą ;-)

PaoloM10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:51

W najbliższych 2 tyg mamy 5 trudnych meczy (wliczam w to także mecz wczorajszy). Mam nadzieję, że Conte umiejętnie porotuje składem na te mecze, bo niektórzy zawodnicy nie grający do tej pory lub rzadziej grający w pierwszym składzie są obecnie w lepszej formie. Mam na myśli Quagliarellę i Giaccheriniego. Więc ich chciałbym zobaczyć w pierwszej 11 w meczu z Parmą.
Moja propozycja:
Buffon
Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini(Bonucci), De Ceglie (Caceres)
Giaccherini, Pirlo, Marchisio
Quagliarella, Matri, Vucinić

"Vidal nawet do kościoła wchodzi wślizgiem" :)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:54

bajbek17 pisze:To dlaczego Amauri może już dzisiaj zagrać? Chodzi o obywatelstwo?
Caceres nie ma paszportu EU, przyszedł z innej ligi, w takich przypadkach procedury rejestracyjne trwają dłużej. Amauri nie dość, że ma Włoski paszport, to jeszcze przechodził w obrębie Serie A.

Wczoraj komentatorzy Canal+ byli zgodni, iż Caceres będzie już mógł zagrać w meczu z Parmą, jednak ich teorie czasami są co najmniej śmieszne, więc nie należy im ufać, trzeba poczekać.

Ciężko wytypować taktykę, na którą zdecyduje się Conte, nie mówiąc już o personaliach. Jeśli Vucinic nie będzie dostępny, w jego miejsce chciałbym zobaczyć Quaga lub Alexa, byle nie Pepe.

Parma to nie jest taki łatwy teren, jakby mogło się wydawać. I jeszcze ten mały, łysy kurdupel... Trzeba zatrzymać jego i Biabiany'ego, wtedy powinno być łatwiej.
Trzeba się będzie trochę napocić, żeby wygrać. Trzymam kciuki.
FORZA JUVE!!

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:01

pumex pisze: Parma to nie jest taki łatwy teren, jakby mogło się wydawać. I jeszcze ten mały, łysy kurdupel...
Giovinco nie gra ostatnio najlepiej, po tych dwóch czy trzech dobrych miesiącach znacznie spuścił z tonu. Zresztą Donadoni gra dziwną taktyką w której ustawia tego zawodnika na skrzydle, a podobno facet nie najlepiej sobie tam radzi. Tym bardziej nie wiem na jakiej pozycji miałby grać w naszej drużynie, jeśli Conte zdecyduję się na stałe wprowadzić 4-3-3, to dla Sebastiana nie ma po prostu miejsca.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:09

DO WSZYSTKICH ::

pisałem do Pana Lipińskiego dlaczego nie puszczacie meczu Parma-Juventus a dostałe taką odpowiedz :"Nie pokazujemy meczu Parma-Juve, poniewaz liga angielska ma pierwszeństwo. Tak chyba mogę to najprościej i szczerze wytłumaczyć. "

w tym samym czasie bedą leciały dwa mecze ligi angielskiej ManU-Stoke i Tottenham-Wigan ;/;/

taki los kibiców Calcio ;/;/
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 12:27 przez Julek997, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:24

Tego akurat łatwo było się domyślić. Pytanie, dlaczego nie wyemitują meczu na C+ Weekend, który jest w tym czasie wolny? Poza weekendem nie mogą z niego korzystać, czy jak? Skoro gross kibiców woli streamy w necie niż abonament C+ to nie ma co narzekać na los.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 12:40 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:40

W tym meczu nie ma innej opcji jak tylko 3 punkty. Szczególnie, że Matri znowu zaczął strzelać co bardzo cieszy. Liczę, że w tym meczu także strzeli co najmniej jedną bramkę. Chciałbym znowu zobaczyć ten sam wyjściowy atak jak w meczu z Udine czyli Matri Quagiarella i jednak Marchisio i Pepe w wyjściowym składzie. Ale jak postanowi Conte to się okaże. Sądzę, że chłopcy znowu strzelą ze 2 bo nie liczę na powtórkę z pierwszej rundy. Chociaż zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie bo jednak Parma gra u siebie i zechcą zrobić wszystko by wygrać to spotkanie a przynajmniej go nie przegrać.

FORZA JUVE
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:44

Jeżeli tak traktuje C+ Serie A to trzeba sie zastanowić czy podpisywać tę petycje, bo np. jeśli inna tv dostałaby taką ligę to jestem przekonany, że w większym stopniu by o nią dbała. Np. dla Polsatu byłaby to najlepsza liga w ich posiadaniu, więc można byłoby liczyć na pewnego rodzaju hołubienie jej.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:48

Wydaje mi się, ze powrót do 4-3-3 jest wskazany. Z Mirko trzeba ostrożnie, więc spodziewam się Quaga, Matriego i Pepe od początku. W drugiej linii Pirlo, Giacch i Marchisio. A w obronie chciałbym żeby odpoczął Lichtsteiner, bo prędzej czy później skończy się to kontuzją. Caceres musi być gotowy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:48

Czasem to tym Rumunom zazdroszcze. Maja to swoje DigiSport ktore jest w posiadaniu trzech kanałów i jakos nie maja problemu pokazac kazdego meczu Juve Milanu czy Interu nie tracac szansy na pokazanie hitowych meczów Premiershit i La Ligi... :roll: Juz nie wspominam ze na Spocascie maja te trzy kanały non stop udostepnione. :roll:

Kolejny mecz z cyklu nie wazne jak, wazne zeby do prozdu i najlepiej bez zbednych nerwów. Nie wazne KTO strzeli, nie wazne JAK strzeli... najwazniejsz zeby wygrać.

Forza!

PS: te rumuny nawet transmituja mecz Violki ze Sieną :lol:

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 14:22

Zawidowianin pisze:Caceres jeszcze nie będzie raczej zarejestrowany na wtorek
Coś tam gdzieś wspominali że może już się uda załatwić sprawy z jego papierami na grę do meczu z Parmą. Wydaje mi się jednak że mimo takie papiery by dostał to nie zagrałby od razu od pierwszych minut...
Ciekawe czy Vucinic wykuruje się do tego czasu. Jeśli nie to chyba znowu trzeba będzie zagrać 3-5-2...

ObrazekObrazekObrazek
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 14:50

@Maras@ pisze:
Zawidowianin pisze:Caceres jeszcze nie będzie raczej zarejestrowany na wtorek
Coś tam gdzieś wspominali że może już się uda załatwić sprawy z jego papierami na grę do meczu z Parmą. Wydaje mi się jednak że mimo takie papiery by dostał to nie zagrałby od razu od pierwszych minut...
Ciekawe czy Vucinic wykuruje się do tego czasu. Jeśli nie to chyba znowu trzeba będzie zagrać 3-5-2...
Conte wypowiedział się, że stosuje taktykę z trzema obrońcami, kiedy nie ma Vucinica, bo Quagliarellę, Alexa, nie mówiąc już o Matrim ciężko ustawić jako skrzydłowego napastnika, do czego przystosowany jest Mirko. Poza tym w jego odczuciu, to nie jest 3-5-2, tylko 3-3-4, ponieważ skrzydłowi wspierają bardzo napastników. Z Udinese cały mecz tak rozegraliśmy.

Tak czy inaczej, chciałbym zobaczyć w tym meczu Caceresa. Mam nadzieję, że robota papierkowa będzie już zrobiona, a Forrestowi należy się odpoczynek, a z Udinese to nie był pierwszy mecz, pod koniec którego narzekał na przemęczenie. Można by też dać odpocząć Arturo, ostatnio zanotował słabsze występy. Tak więc obstawiam dwa scenariusze:

Z Mirko: Buffon - Caceres/Forrest, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio, Giaccherini/Vidal - Pepe, Matri, Vucinic

Bez Mirko: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pepe, Marchisio, Pirlo, Giaccherini/Vidal, Chelo - Matri, Quagliarella

Edit:

Mówi się, że mało prawdopodobne będzie wyzdrowienie Mirko, więc Conte ustawi zespół w formacji 3-5-2. Co do Lichsteinera nie ma nowości, ale podobno ma zacisnąć zęby i zagrać w meczu z Parmą, żeby odpocząć sobie w następnym meczu ze Sieną, kiedy to najprawdopodobniej Martin będzie już dopuszczony do gry.

Obrazek
Zablokowany