Radja Nainggolan
- Mate.G
- Juventino
Wydaję mi się być nie potrzeby. Mamy Marrone i Pazienzne 

- Pan Mietek
- Juventino
Nainggolana od Martineza czy Almirona różni jedna bardzo ważna sprawa - JEST MŁODY. Ten argument jest akurat średni ale Belgowie mają teraz niesamowitą generację piłkarzy więc sądzę, że można z nim zaryzykować 
No i skoro Antoś nalega to ja jestem za bo "In Conte I trust"
Nainggolan + Caceres > Guarin i (?)

No i skoro Antoś nalega to ja jestem za bo "In Conte I trust"

Nainggolan + Caceres > Guarin i (?)
- Kamil_on
- Juventino
Antonio ewidentnie szuka piłkarza, który przypominałby specyfiką jego samego za czasów gry w piłkę. Wybiegany, walczący - tu skubnie w piętę, tam złapie za koszulkę, czasami coś ustrzeli - typowy rzemieślnik
Tak jak ktoś już napisał - ufam Conte. Może ściągnąć nawet Darka Dudkę, byle tylko broniły go wyniki.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- pumex
- Juventino
Na Nainggolana mocno psioczył nie będę. Wszak coś sobą reprezentuje, jest w przyzwoitym wieku, ok. Jednak koleś przydałby się w zimie, bo sytuację z pomocnikami mamy średnio ciekawą. Zaklepywanie takiego transferu na lato ma wątpliwy sens. Za podobną kasę (sugeruje się ceną podaną przez media) w czerwcu, lipcu bądź sierpniu prawdopodobnie można będzie znaleźć piłkarza lepszego, bardziej doświadczonego. W lecie, przed Ligą Mistrzów powinniśmy sprowadzać zawodników ukształtowanych, z doświadczeniem, krótko mówiąc: mistrzów! Nainggolan póki co jest 'tylko' wyróżniającym się piłkarzem ligowego średniaka, były ciekawym wzmocnieniem, ale teraz, w zimie, nie w lecie. Obecnie brakuje nam dodatkowego pomocnika, a sprowadzenie Guarina w zimowym okienku i Radji w lecie mija się z celem. Albo jeden, albo drugi, ale w zimie!
Jeszcze gdzieś głęboko pozostaje we mnie cień nadziei, że Marotta przyciśnie Cellino i dostaniemy Belga już.
Jeszcze gdzieś głęboko pozostaje we mnie cień nadziei, że Marotta przyciśnie Cellino i dostaniemy Belga już.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
ja sie zastanawiam co marotta z conte kombinują, bo az dziwne jest ze chcemy sciagnac teraz guarina a w lecie nainggolana. Z drugiej jednak strony pomoc pirlo vidal marchisio guarin naingollan gwarantuje nam dobra gre w lidze i pucharach
bardzo ciekawa sytuacja
bardzo ciekawa sytuacja
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Gościu ma 23 lata, zagrał półtorej sezonu w Serie A, jego obecny pracodawca wycenia go na kilkanaście baniek, ekspreci się nim zachwycają, najlepsze mecze rozegrał przeciwko Interowi i Milanowi, ale Ty już wiesz, że to średniak.
- _Piotrek_
- Juventino
Matri też był zły jak go wypożyczaliśmy. Wcześniej Quagliarella też budził mieszane uczucia. Kogo tam jeszcze mamy? A tak, wybrzydzaliśmy jak przychodził Pirlo, bo stary i wypalony i jak kupowaliśmy Lichtsteinera to co było? Za takie pieniądze są lepsi! Storari? Po co nam za tyle kasy bramkarz jak mamy Manningera?! Barzagli? Niewypał z Niemiec. Giaccherini toż to słabiak! A i nie zapomnijmy o Conte, drugim Ferrarze!mac_12 pisze:Wedlug mnie nie powinnismy wydawac pieniedzy na sredniakow jakim niewatpliwie jest Nainggolan(?) .Mozecie sie nie zgadzac ale ja tak sadze.
A teraz Nainggolan jest zły. A jeszcze nie rozegrał jednego meczu.
Widzę drużynę z szansami na Scudetto, lidera Serie A, ekipę niepokonaną i półfinalistę Coppa Italia. Niesamowite przeobrażenie z siódmej drużyny poprzedniego sezonu, która jak równy z równym mierzyła się z Lechem Poznań. Ale to za mało!
Nie wierzymy, nie ufamy bo wiemy lepiej. A co najgorsze nie doceniamy, że jeszcze pół roku temu byliśmy pośmiewiskiem Europy, a teraz mimo, że jeszcze nic nie osiągnęliśmy, jesteśmy (według wielu ekspertów) faworytami do tytułu.
Kocham to forum.
- Virgil
- Juventino
Przecież albo Nainggolan albo Guarin. Nawet biorąc pod uwagę grę na 3 fronty to Pirlo, Marchisio, Vidal, Nainggolan + Marrone/Applet/Pazienza starczy. Nainggolan i Guarin to nierealne z jeszce jednego powodu, jeden z nich byłby głębokim rezerwowym a na takiego bezsensu wydawać dużą kasę.
- incubus7
- Juventino
no nie wiem, jakos ten zawodnik wydaje sie przereklamowany, za dużo Nedved i Conte chyba w FMa grają 

- Eric6666
- Juventino
trafna uwaga, ale Nainggolan powinien przyjść tylko jeżeli Conte go chce i widzi w nim jakąś przydatność, bo jeżeli to super transfer Marotty, gdzie znowu będzie niespójność zdań między nim i trenerem to dziękuję poczekam._Piotrek_ pisze:Matri też był zły jak go wypożyczaliśmy. Wcześniej Quagliarella też budził mieszane uczucia. Kogo tam jeszcze mamy? A tak, wybrzydzaliśmy jak przychodził Pirlo, bo stary i wypalony i jak kupowaliśmy Lichtsteinera to co było? Za takie pieniądze są lepsi! Storari? Po co nam za tyle kasy bramkarz jak mamy Manningera?! Barzagli? Niewypał z Niemiec. Giaccherini toż to słabiak! A i nie zapomnijmy o Conte, drugim Ferrarze!mac_12 pisze:Wedlug mnie nie powinnismy wydawac pieniedzy na sredniakow jakim niewatpliwie jest Nainggolan(?) .Mozecie sie nie zgadzac ale ja tak sadze.
A teraz Nainggolan jest zły. A jeszcze nie rozegrał jednego meczu.
Widzę drużynę z szansami na Scudetto, lidera Serie A, ekipę niepokonaną i półfinalistę Coppa Italia. Niesamowite przeobrażenie z siódmej drużyny poprzedniego sezonu, która jak równy z równym mierzyła się z Lechem Poznań. Ale to za mało!
Nie wierzymy, nie ufamy bo wiemy lepiej. A co najgorsze nie doceniamy, że jeszcze pół roku temu byliśmy pośmiewiskiem Europy, a teraz mimo, że jeszcze nic nie osiągnęliśmy, jesteśmy (według wielu ekspertów) faworytami do tytułu.
Kocham to forum.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- SKAr7
- Juventino
Przykłady Bastosa, Zieglera, Melo i Giaccha pokazują, że Marotta słucha się Antonio i nie robi samowolki.Eric6666 pisze: trafna uwaga, ale Nainggolan powinien przyjść tylko jeżeli Conte go chce i widzi w nim jakąś przydatność, bo jeżeli to super transfer Marotty, gdzie znowu będzie niespójność zdań między nim i trenerem to dziękuję poczekam.
- francois
- Juventino
Mam mieszane uczucia co do tego transferu. Obawiam się oczywiście 'efektu Almirona i Martineza', nie tylko zresztą ja, jak widać. Myślę, że 15 mln to za dużo na takiego piłkarza, zwłaszcza biorąc pod uwagę potencjalną ceną Guarina. Z kolei np. 10 mln + Pasquato + Immobile to kusząca oferta. Ale błagam - NIE ODDAWAJMY EKDALA 

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Pan Mietek
- Juventino
A co Ci tak na tym Ekdalu zależy? Nainggolan jest lepszy i to sporo a to gracz w podobnym wieku. Należy podnosić jakość a graczy, których za n-tym razem posyłasz na wypożyczenie się po prostu pozbyć bo więcej pożytku niż kilka mln z nich nie będzie.francois pisze:Mam mieszane uczucia co do tego transferu. Obawiam się oczywiście 'efektu Almirona i Martineza', nie tylko zresztą ja, jak widać. Myślę, że 15 mln to za dużo na takiego piłkarza, zwłaszcza biorąc pod uwagę potencjalną ceną Guarina. Z kolei np. 10 mln + Pasquato + Immobile to kusząca oferta. Ale błagam - NIE ODDAWAJMY EKDALA
Podobnie ma się rzecz z Pasquato - gość był obiecujący jakieś 3-4 lata temu i od tamtej pory tak się rozwinął, że zagrał całe 424 minuty w kiepskim Lecce. Nie ma co wiązać nadziei z takimi grajkami.
- jareckik
- Juventino
Zamiana Pazienzy za Naingollana jest oczywiście pozytywna, byle byśmy na tym za wiele nie stracili. Możemy oddać Ekdala 5mln i Pazienze, wtedy uznam tą tranzakcję za pozytywną, bo skok w jakości powinien wtedy być. Poza tym, teraz kiedy już pokonaliśmy Udine racjonalne wydaje się ich wzmocnić solidnym środkowym