Eljero Elia
- Gigi Buffon
- Juventino
Myślę ,że Elia w Juve będzie dobrze grał i wszyscy będziemy z niego zadowoleni..
Swój optymizm czerpię z stąd,że jego słaba forma i to,że siedział na ławie w HSV była spowodowana jego urazami oraz,tym,że w HSV grał od 2009 roku i powoli mu się to nudziło, nie miał też motywacji, bo i konkurencja do składu coraz słabsza ....
W Juve może być i myślę ,że będzie inaczej. O ile kontuzje go ominą,to mając na uwadze nową ligę, mimo wszystko lepszych konkurentów oraz nowe środowisko, w którym będzie się otaczał, spowoduje,że jego forma będzie wysoka, a i on sam będzie się bardziej starał, by pokazać,że jest lepszy od innych . W HSV ,jak już pisałem, coraz słabsza konkurencja spowodowała u niego stan, w którym myślał sobie tak : Po co mam się starać o pierwszą 11 jeśli jak będę zdrowy to i tak będę grał...
Kwestią do wyjaśnienia pozostaje to, na którym skrzydle on gra. Czy na lewym czy na prawym . Jeśli prawe to musi okazać się lepszy od Krasicia lub ewentualnie Farfana jak do nas przyjdzie), jeśli lewe to musi być lepszy od Giaccheriniego i Estigaribbiego.
Swój optymizm czerpię z stąd,że jego słaba forma i to,że siedział na ławie w HSV była spowodowana jego urazami oraz,tym,że w HSV grał od 2009 roku i powoli mu się to nudziło, nie miał też motywacji, bo i konkurencja do składu coraz słabsza ....
W Juve może być i myślę ,że będzie inaczej. O ile kontuzje go ominą,to mając na uwadze nową ligę, mimo wszystko lepszych konkurentów oraz nowe środowisko, w którym będzie się otaczał, spowoduje,że jego forma będzie wysoka, a i on sam będzie się bardziej starał, by pokazać,że jest lepszy od innych . W HSV ,jak już pisałem, coraz słabsza konkurencja spowodowała u niego stan, w którym myślał sobie tak : Po co mam się starać o pierwszą 11 jeśli jak będę zdrowy to i tak będę grał...
Kwestią do wyjaśnienia pozostaje to, na którym skrzydle on gra. Czy na lewym czy na prawym . Jeśli prawe to musi okazać się lepszy od Krasicia lub ewentualnie Farfana jak do nas przyjdzie), jeśli lewe to musi być lepszy od Giaccheriniego i Estigaribbiego.
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Vimes
- Juventino
Ten cytat pochodzi z "Hamburger Morgenpost", przynajmniej tak napisali w newsie na goal.com.Arielinho13 pisze:Ja bym raczej radził podchodzić z dystansem do wypowiedzi pilkarzy "cytowanych" przez włoskie media.Lypsky pisze:Bardzo chętnie zobaczę jego wypowiedź dementującą te słowa.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Liczyłem na to, że dziś lub jutro zostanie na lewe skrzydło sprowadzony jakiś lepszy piłkarz, o którym nie było prędzej mowy. Elia potencjał ma ale nie jest to piłkarz, który daje nową jakość Juventusowi.
Eljero już po badaniach, lada chwila ma podpisać kontrakt.
Eljero już po badaniach, lada chwila ma podpisać kontrakt.
- Vimes
- Juventino
Nie oglądam Bundesligi, więc z ciekawości sprawdziłem jak tam Elia sprawował się w poprzednim sezonie:
24 mecze - 2 gole - 3 asysty
Do tego średnia ocen według "Kickera" - 4,38 :lol:. Dla porównania, średnia ocen Vidala za poprzedni sezon w Bundeslidze to 2,85, na co złożyły się 33 występy, 10 goli i 12 asyst. Jakby ktoś zapomniał 1 to najlepsza ocena w ich skali.
24 mecze - 2 gole - 3 asysty
Do tego średnia ocen według "Kickera" - 4,38 :lol:. Dla porównania, średnia ocen Vidala za poprzedni sezon w Bundeslidze to 2,85, na co złożyły się 33 występy, 10 goli i 12 asyst. Jakby ktoś zapomniał 1 to najlepsza ocena w ich skali.
- nowik92
- Juventino
- jarmel
- Redaktor
On ma dopiero 24 lata (tyle samo co "młodziutki" Giovinco), jeszcze możemy mieć z niego wiele pożytku. Ja tam się cieszę z tego transferu, wg mnie na pewno większe wzmocnienie od tego Giaccheriniego. W końcu będzie jakaś możliwość wyboru na skrzydłach, bardzo mi się to podoba.
Co do tej jego wypowiedzi, to po prostu powiedział szczerze co myśli, wolelibyście żeby zachowywał się jak Ibra czy Cristiano i opowiadał jak to on kocha każdy klub, do którego przychodzi?
Co do tej jego wypowiedzi, to po prostu powiedział szczerze co myśli, wolelibyście żeby zachowywał się jak Ibra czy Cristiano i opowiadał jak to on kocha każdy klub, do którego przychodzi?
#AllegriOut
Nie przesadzajmy, w pewnym sensie na pewno wniesie nową jakość na lewe skrzydło, gdyż rok temu grał tam klałdiusz. Musimy mieć nadzieję, że Conte ogarnie ten zespół.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
serio? przecież to musi być żart... z niego będzie mniej pożytku niż z Krasica, i do tego chłopak ma predyspozycje do zajęcia zaszczytnego miejsca po Melo w Juve na najbardziej zryty beret we drużynieVimes pisze:średnia ocen według "Kickera" - 4,38 :lol:.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Vimes
- Juventino
Proszę bardzo, statystyki i oceny Elii z sezonu 2010/2011 na stronie "Kickera". W dodatku nic nie wskazuje na powrót do formy w obecnym sezonie. Elia wystąpił w dwóch meczach, za które otrzymał noty 5,0 i 6,0.Maly pisze:serio? przecież to musi być żart... z niego będzie mniej pożytku niż z Krasica, i do tego chłopak ma predyspozycje do zajęcia zaszczytnego miejsca po Melo w Juve na najbardziej zryty beret we drużynieVimes pisze:średnia ocen według "Kickera" - 4,38 :lol:.
- Rogalkr
- Juventino
24 lata, prawonożny lewo skrzydłowy, 1 on 1 , schodzi do środka i do linii, na pewno większy wachlarz zagrań niż Krasić, będą z niego ludzie pograją z Pirlo zobaczycie
Nie ma się co łudzić na bóg wie jakich piłkarzy z górnej pułki bo:
Serie A stała się mało atrakcyjna, małe zarobki, poziom słabszy aniżeli w bundeslidze na dzień dziś no i niestety Juve nie ta marka co niegdyś, bo co kogo obchodzi historia jak liczy się tu i teraz

Nie ma się co łudzić na bóg wie jakich piłkarzy z górnej pułki bo:
Serie A stała się mało atrakcyjna, małe zarobki, poziom słabszy aniżeli w bundeslidze na dzień dziś no i niestety Juve nie ta marka co niegdyś, bo co kogo obchodzi historia jak liczy się tu i teraz

- Andryk
- Juventino
http://www.tuttosport.com/video/calcio/ ... te+mediche
Tuttosport pochwaliło się filmikiem z Elia w roli głównej, strasznie młodo wygląda :lol:

Tuttosport pochwaliło się filmikiem z Elia w roli głównej, strasznie młodo wygląda :lol:

- eros101010
- Juventino
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
tak przejrzałem na szybko innych zawodników i on był praktycznie najgorszy w drużynie... nie widziałem go nigdy w meczu ale już czuję w kościach, że to większy jeździec bez głowy niż Milos, Chelo go wyprze ze lewej i będzie walczył o prawa z Krasicem...Vimes pisze:Proszę bardzo, statystyki i oceny Elii z sezonu 2010/2011 na stronie "Kickera".Maly pisze:serio?Vimes pisze:średnia ocen według "Kickera" - 4,38 :lol:.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?