Pożeganie Neville'a: Manchester Utd 1-2 Juventus (24.05.11)
- Łukasz
- Juventino
Na językach którychś predatorów miał nawet taki haft... Zawsze mnie ciekawiło, jak to jest z tym "del"Tharp pisze:swojego czasu na oficjalnej stronie Alexa stalo jak byk 'Alessandro del Piero'
- ewerthon
- Juventino
Arty83 pisze:Z Man Utd toczyliśmy piękne bitwy, piękne czasy to były a porażke u siebie 2-3 prowadząc do przerwy 2-0 pamiętam jak dziś.
Od tego półfinału zacząłem uwielbiać Juve i nie cierpieć Manchesteru, tak mi zostało do dzisiaj. Bez sprawdzania w statystyki od lat mogę powiedzieć, że pierwszy mecz zakończył się wynikiem 1:1, gdzie Juventus długo prowadził, po golu naszego przyszłego trenera, ale później chyba w doliczonym czasie wyrównał Giggs.
Organizatorzy na pewno wzięli pod uwagę ten dwumecz, kiedy wybierali przeciwnika.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja wtedy nie wierzyłem, że przegramy. Po kilku minutach 2:0 dla nas, korzystny wynik z Old Trafford, 4 finał LM z rzędu był w kieszeni, ale stało się inaczej. Od tamtej pory też nie lubię United.ewerthon pisze:Arty83 pisze:Z Man Utd toczyliśmy piękne bitwy, piękne czasy to były a porażke u siebie 2-3 prowadząc do przerwy 2-0 pamiętam jak dziś.
Od tego półfinału zacząłem uwielbiać Juve i nie cierpieć Manchesteru, tak mi zostało do dzisiaj. Bez sprawdzania w statystyki od lat mogę powiedzieć, że pierwszy mecz zakończył się wynikiem 1:1, gdzie Juventus długo prowadził, po golu naszego przyszłego trenera, ale później chyba w doliczonym czasie wyrównał Giggs.
Organizatorzy na pewno wzięli pod uwagę ten dwumecz, kiedy wybierali przeciwnika.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Vimes
- Juventino
Najpierw zapytałem ciocię Wikipedię, która powiedziała, że: "Włoskie nazwiska szlacheckie mają przedrostki del, da, di, spotykane też w nazwiskach nieszlacheckich".Łukasz pisze:Na językach którychś predatorów miał nawet taki haft... Zawsze mnie ciekawiło, jak to jest z tym "del"Tharp pisze:swojego czasu na oficjalnej stronie Alexa stalo jak byk 'Alessandro del Piero'
Jednak ta odpowiedź nie do końca mnie zadowoliła, więc poradziłem się również wujka Google. Nie wiem na ile to wiarygodne, ale znalazłem pytanie: "Do Italian last names beginning with "de," "del," or "della" indicate nobility?" i odpowiedź: "Once in a while de, della, and the like mean the family was, if not noble, at least a cut above the common herd. But more often the prefix is merely the equivalent of the Irish Mac or O, the English suffix -son (e.g., Johnson), or the Norman-French Fitz--that is, it indicates descent, as in de Stefano, "son of Steven." Or it may indicate place of origin, as in del Corso, "dweller near the highway." Roughly the same holds true of French and Spanish names. I've been told that if the initial D is capitalized it signifies noble origin, but knowing how much immigrant names got scrambled en route to the New World I wouldn't place too much faith in this".
Czyli, że niby "Del" pisane dużą literą ma oznaczać szlacheckie pochodzenie, a "del" pisane małą literą już nie. Skoro jednak Alex napisał na stronie i na butach "del", a nie "Del" to chyba wie najlepiej jak to powinno być. Na koszulce jest napisane "DEL PIERO", więc chyba sami tak sobie przyjęliśmy że jedno i drugie należy pisać dużą literą.
Tak szybko strzeliliśmy te dwie bramki, że wiedziałem, iż zaczęło się zbyt pięknie.Antichrist pisze:Ja wtedy nie wierzyłem, że przegramy. Po kilku minutach 2:0 dla nas, korzystny wynik z Old Trafford, 4 finał LM z rzędu był w kieszeni, ale stało się inaczej. Od tamtej pory też nie lubię United.ewerthon pisze:Arty83 pisze:Z Man Utd toczyliśmy piękne bitwy, piękne czasy to były a porażke u siebie 2-3 prowadząc do przerwy 2-0 pamiętam jak dziś.
- Łukasz
- Juventino
Szkopuł w tym, że później na butach miał już wielką literą, podobnie na stronie...Vimes pisze:Skoro jednak Alex napisał na stronie i na butach "del", a nie "Del" to chyba wie najlepiej jak to powinno być.
- Brutalo
- Juventino
Na jakieś 1,5 roku musi starczyć. No i pre-season.@D@$ pisze: Kurcze, mecz z MU to niestety może być jeden z niewielu kontaktów Juve z europą...
Fajnie że to akurat Juventus zagra w tym meczu. Spotkam się ze starym kumplem, fanem Man Utd

Pippo mi jakoś nie pasi.
- NeBu
- Juventino
Jesli ktos dysponuje jakimikolwiek informacjami na temat co, kiedy i gdzie maja w planach nasi zawodnicy podczas pobytu w Manchesterze serdecznie zapraszam do podzielenia sie.
edit: sama siebie poinformuje ze o 11:55 ląduje samolot z Turynu (terminal 1). Jako najbardziej prawdopodobne miejsce pobytu uważam hotel radisson edwardian, ale to tylko moje spekulacje, jakby ktos coś WIEDZIAŁ....
edit: sama siebie poinformuje ze o 11:55 ląduje samolot z Turynu (terminal 1). Jako najbardziej prawdopodobne miejsce pobytu uważam hotel radisson edwardian, ale to tylko moje spekulacje, jakby ktos coś WIEDZIAŁ....
'this crazy shine it never lets you die'
- esteban
- Juventino
O co tu chodzi?Czy Zidane i spółka będą grać w zespole MU?Tym bardziej dziwne że Del Piero gra w naszym zespole
http://www.solojuve.com/oficjalny/kjadr ... hester.php
- Wojtek
- Juventino
What? Przecież mieli grać starsi tzn.Inzaghi,Zidane...A Man Utd przecież napewno nie wystawi swojej podstawowej 11 bo w sobote finał CL... :roll:esteban pisze:O co tu chodzi?Czy Zidane i spółka będą grać w zespole MU?Tym bardziej dziwne że Del Piero gra w naszym zespole
No chyba że Gary Neville wybierał sobie swoją 11

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
hahaha, ile dostaniemy? 3,4?
A byłem przekonany, że Zidane'a czy Inzaghiego zobaczę w barwach Juve, jak dawniej, a tu masz ci los, Marco <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
A byłem przekonany, że Zidane'a czy Inzaghiego zobaczę w barwach Juve, jak dawniej, a tu masz ci los, Marco <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>