Serie A (18): JUVENTUS 1-4 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 12:38

Z całym szacunkiem i uznaniem dla Buffona ale dzięki Storariemu zapomniałem, że przez ostatnie pół roku graliśmy rezerwowym bramkarzem. Czy Gigi z miejsca wskoczy do 1szego składu jak się wyleczy? Nie wiadomo, Delneri zadecyduje. Zobaczymy w jakiej będzie formie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 12:41

Storari mógłby bronić czasem nawet przy zdrowym Buffonie bo obrońcy mając za plecami Gigiego delikatnie mówiąc odpuszczają i czują się zbyt pewnie bo nawet jak spieprzą to Buffon ich uratuje.
Chociaż teraz może coś się zmieniło.

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 13:01

dzidzia pisze:.
Chciałbym Buffona
No nie wiem co z tym Gigim zrobić. Dla mnie jest najlepszym bramkarzem świata, ale Storari jest teraz pewniakiem, a Gigi po kontuzji nie do końca :think: .
Storariemu należą się wielkie brawa za to, co zrobił dla Juve w ciągu ostatniego półrocza. Niemniej jednak zgadzam się, że Buffon to jeden z najlepszych bramkarzy na świecie. Dlatego jak już wróci do pełnej sprawności powinien dostać miejsce między słupkami. Niech udowodni, że nadal jest international level, jak mówi klasyk :lol: Faktem jest jednak również, że przy takim zastępstwie jak Storari może spokojnie dochodzić do zdrowia i formy, bez pośpiechu.

Co do samego meczu z Parmą, 3 pkt. są naszym obowiązkiem (żeby nie pisać: ten mecz musimy wygrać :-D ). Człowiek, którego gra mnie ostatnio najbardziej irytuje to Iaquinta, więc życzyłbym sobie Alexa w pierwszym składzie (a że jest wigilia, to na życzenia mogę sobie pozwolić :) ). Zagrał dobrze z Man. City, więc zasługuje na szanse.
Zastępcą Bonucciego będzie oczywiście Legrottaglie, jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego (do meczu 2 tygodnie): resztę składu w zasadzie... znamy.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 13:19

Castiel pisze:obrońcy mając za plecami Gigiego delikatnie mówiąc odpuszczają i czują się zbyt pewnie bo nawet jak spieprzą to Buffon ich uratuje.
Moim zdaniem te twierdzenie to kompletna głupota, wyssana cholera wie skąd.
Buffon jedynie mnie irytuje tym paplaniem o Premiership. Widać że chłop chce coś osiągnąć w klubowej karierze i nie do końca wierzy czy w Juventusie będzie mu to dane, te jego wywiady to żale przez duże Ż. Calciopoli, ach te calciopoli...

Ciekawe jak chłopaki po sylwestrze będą się czuli, mecz do wygrania, do zremisowania i do przegrania, wszystko jest możliwe, bo ten Juventus uważam za nieobliczalny. Liczę jednak jak każdy kibic na 3 punkty po pięknej grze Juve.
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2010, 13:32 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
dzidzia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 13:28

bajbek17 pisze:
dzidzia pisze: No nie wiem co z tym Gigim zrobić. Dla mnie jest najlepszym bramkarzem świata, ale Storari jest teraz pewniakiem, a Gigi po kontuzji nie do końca :think: .
Niektórym chyba dobre występy Storariego zamgliły oczy a przede wszystkim pamięć i zapomnieli o genialnych paradach Gigiego, które podkreślały jego wielkość. Pamiętacie aby Storari wygrał mistrzostwa świata i walczył o złotą piłkę? Marco jest dobrym bramkarzem, ale Buffonowi do pięt nie dorasta. Gigi wraca do pierwszego składu a Marco gra w pucharze Włoch i koniec.
Oczywiście, że nie zapomniałam o rewelacyjnych występach Gigiego, przecież napisałam, że dla mnie jest to najlepszy bramkarz świata, a ponadto mój wielki idol i jedna z przyczyn, z których jakieś 7 lat temu pokochałam właśnie Juve :) . Jednakże kontuzja i przerwa w grze była strasznie długa i jestem pełna obaw. Myślę, że Buffona nie powinni wystawiać jeszcze na ten mecz. Po pierwsze niech w spokoju wyzdrowieje i wróci do formy. Po drugie na wszelki wypadek wolałabym, aby pierwszy mecz po długiej przerwie zagrał jak stan obrony będzie trochę lepszy (mam na myśli powrót Bonucciego, Zdenka i może jakiegoś nowego obrońcę, choć właściwie to nie wiem, czy Marotta ma takowego w planach na styczeń). Niemniej jednak uważam, że to Buffon powinien być naszym bramkarzem nr 1, bo jak wszyscy wiemy Gigi to Gigi, a Marco to Marco :wink: , tylko że Del Neri musi dobrze się zastanowić nad tym kiedy wystawić Buffona, bo jak napisałam wyżej powrót po tak długiej kontuzji (przede wszystkim pierwszy mecz) będzie trudny dla naszego bramkarza.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 13:41

bajbek17 pisze: Niektórym chyba dobre występy Storariego zamgliły oczy

Chciałeś powiedzieć "bardzo dobre występy". Przypomnij mi jakiś ewidentnie słaby mecz oprócz jednej interwencji w spotkaniu z Lazio.
bajbek17 pisze:Pamiętacie aby Storari wygrał mistrzostwa świata i walczył o złotą piłkę? Marco jest dobrym bramkarzem, ale Buffonowi do pięt nie dorasta. Gigi wraca do pierwszego składu a Marco gra w pucharze Włoch i koniec.
Zupełnie się z tym nie zgadzam. Żyjesz przeszłością, a poza tym sory, nawet Ty nie możesz przewidzieć jak Buffon się będzie sprawował, po kolejnej groźnej kontuzji(która znowu wyeliminowała go na ładnych parę miesięcy). Zdarza mu się to drugi raz w przeciągu dwóch lat. Do pięt nie dorasta? Z tego co wiem, to Marco był najlepszym bramkarzem Serie A w rundzie wiosennej, po przerwie spisywał się u nas nie gorzej. Nie umniejszam umiejętności i zasług Gigiego dla Juve, ale życzę trochę trzeźwego spojrzenia na sprawę...

EDIT: Pod koniec sezonu zobaczymy kto miał rację. Oburzyłem się, bo pisanie, że Storari Buffonowi nie dorasta do pięt jest grubą przesadą. Nie wiem skąd można wymyślić takie cuda. Zwłaszcza, że Marco jest lepszym bramkarzem niż Manninger, nad którym większe pół forum piało z zachwytu kiedy bronił regularnie. A prawda jest taka, że w tamtym czasie Juve dysponowało po prostu lepszą obroną, to i praca bramkarza wydawała się lepsza. Zresztą, nie ma co rozgrzebywać... Ja również mógłbym napisać w podobnym tonie, że Buffon nie dorasta do pięt Casillas'owi, ale nie posunę się tak daleko.
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2010, 19:15 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 14:31

ewerthon pisze:
bajbek17 pisze: Niektórym chyba dobre występy Storariego zamgliły oczy

Chciałeś powiedzieć "bardzo dobre występy". Przypomnij mi jakiś ewidentnie słaby mecz oprócz jednej interwencji w spotkaniu z Lazio.
bajbek17 pisze:Pamiętacie aby Storari wygrał mistrzostwa świata i walczył o złotą piłkę? Marco jest dobrym bramkarzem, ale Buffonowi do pięt nie dorasta. Gigi wraca do pierwszego składu a Marco gra w pucharze Włoch i koniec.
Zupełnie się z tym nie zgadzam. Żyjesz przeszłością, a poza tym sory, nawet Ty nie możesz przewidzieć jak Buffon się będzie sprawował, po kolejnej groźnej kontuzji(która znowu wyeliminowała go na ładnych parę miesięcy). Zdarza mu się to drugi raz w przeciągu dwóch lat. Do pięt nie dorasta? Z tego co wiem, to Marco był najlepszym bramkarzem Serie A w rundzie wiosennej, po przerwie spisywał się u nas nie gorzej. Nie umniejszam umiejętności i zasług Gigiego dla Juve, ale życzę trochę trzeźwego spojrzenia na sprawę...
Buffon po ostatniej kontuzji pokazał, że bronić wspaniale potrafi nadal. Moim zdaniem jeżeli jest się świetnym bramkarzem to jest to głównie zasługa umiejętności psychicznych a w mniejszym stopniu fizycznych. Dla mnie to jest chore stawianie Marco obok Gigiego. Ja swojego zdania nie zmienię i nadal twierdzę, że Buffon jest mistrzem a Marco to dobry zmiennik. Pamiętam jak Buffon udowadniał, że na bramce nie ma rzeczy niemożliwych a Marco udowadnia tylko, że jest dobrym bramkarzem a bardzo dobrym rezerwowym bramkarzem. Gigi wróci , uciszy niedowiarków i pokarze co to znaczą bardzo dobre występy.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 15:55

bajbek17 pisze: Buffon po ostatniej kontuzji pokazał, że bronić wspaniale potrafi nadal. Moim zdaniem jeżeli jest się świetnym bramkarzem to jest to głównie zasługa umiejętności psychicznych a w mniejszym stopniu fizycznych. Dla mnie to jest chore stawianie Marco obok Gigiego. Ja swojego zdania nie zmienię i nadal twierdzę, że Buffon jest mistrzem a Marco to dobry zmiennik. Pamiętam jak Buffon udowadniał, że na bramce nie ma rzeczy niemożliwych a Marco udowadnia tylko, że jest dobrym bramkarzem a bardzo dobrym rezerwowym bramkarzem. Gigi wróci , uciszy niedowiarków i pokarze co to znaczą bardzo dobre występy.
:bravo:
To są wspaniałe słowa, którymi powinniśmy zakończyć TUTAJ(można przecież założyć nowy temat) te wszystkie wypowiedzi o Storarim vs. Buffon.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 16:07

<<W@jTEk>> pisze:Odbiegając od przeszłości Parma to bardzo słaba drużyna mimo bardzo dobrego początku, nawet Inter ich rozwalił 5-2 więc nie wyobrażam sobie żebyśmy nie pokonali ich na Stadio Olimpico w Turynie...
Kompletnie chybiony argument. Oglądałem ten mecz i zapewniam Cię, że wynik w ogóle nie odzwierciedla przebiegu spotkania. Swoje wrażenia opisałem tutaj i tutaj.

Obrazek
Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 13:13

Przypilnujmy tylko Candrevę, Crespo i Gio. Wtedy nie powinno być problemów.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 14:37

Klasyczna 10 pisze:Przypilnujmy tylko Candrevę, Crespo i Gio. Wtedy nie powinno być problemów.
Dzisiaj grałem w Fife 10(karierę Juve) i trafiła mi się Parma. wygrałem 3-1.
Bramka dla gości=Giovinco
Może to znak? :think: :wink:

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 23:03

Vimes pisze:
<<W@jTEk>> pisze:Odbiegając od przeszłości Parma to bardzo słaba drużyna mimo bardzo dobrego początku, nawet Inter ich rozwalił 5-2 więc nie wyobrażam sobie żebyśmy nie pokonali ich na Stadio Olimpico w Turynie...
Kompletnie chybiony argument. Oglądałem ten mecz i zapewniam Cię, że wynik w ogóle nie odzwierciedla przebiegu spotkania. Swoje wrażenia opisałem tutaj i tutaj.
Podpisuję się. Wynik zupełnie nie oddaje tego co działo się na boisku.
Parma na pewno nie jest tak dobra jak w latach, w których grali tam chociażby Buffon czy Thuram. Ale nie są też chłopcami do bicia. Do rywala trzeba podejść z szacunkiem, ale nasza obecna forma powinna wystarczyć do minimalnego zwycięstwa.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2010, 01:36

Tak patrzę na tę kadrę Parmy i dla mnie to na papierze jest ekipa, która powinna być w górnej połówce tabeli. Nie mam pojęcia dlaczego tak cieniują. Mirante jest dużo lepszym bramkarzem niż w latach, kiedy próbował swych sił u nas. W defensywie może środek Lucarelli - Paci wygląda średnio, ale skrzydła są całkiem przyzwoite - Zaccardo jakby nie było mistrz świata i Antonelli, któy miał niezły zeszły sezon i z tego co pamiętam dużo się mówiło i jego wyprowadzce do Interu. W drugiej linii waleczny kapitan Morrone, ostatnio kontuzjowany aczkolwiek świetny Galloppa i solidni Dzemaili oraz Candreva. Najlepiej prezentuje się trójząb Giovinco - Crespo/Bojinov - Marques. Także nie będzie to łatwa przeprawa, jednak liczę, że nasi staną na wysokości zadania i zrewanżują się za żenującą porażkę w poprzednim sezonie. Wraca Melo więc druga linia będzie się prezentowała sympatycznie i pragnę w końcu przekonywującego zwycięstwa. Typuję 3:1.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2010, 11:32

@Vincitore, wspomniałeś o Antonellim - on już jest piłkarzem Genoi.

A wynik typuję taki sam jak Ty :)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2010, 12:57

@up
Faktycznie, postanowiłem to sprawdzić i nic nie wiedziałem o wymianie z Genoą (Paloschi, Antonelli + 7,5 mln <-> Palladino, Modesto). Trochę Parma wyszła na tym jak Zabłocki na mydle ;).

Niemniej jednak w Parmie robi się niezła kolonia byłych zawodników Juventusu: Mirante, Candreva, Palladino, Giovinco, Bojinov. Takie mecze są najgorsze bo pewnie wszyscy jak dostaną szansę to będą jeździć na tyłach.

Zablokowany