Serie A (38): Milan 3-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 14:42

Powołując się na tego newsa nastąpiła drobna zmiana planów i mecz odbędzie się 15 maja o godzinie 20:45.

To świeża wiadomość więc nie wiadomo jeszcze jak to wpłynie na transmisję w Canal+ aczkolwiek nie powinno być problemu bo nie mają wtedy żadnego meczu "na żywo".

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 14:59

No troche dziwna sytucja z tym meczem ale jest jeden plus sezon się szybciej skończy :dance: (nie umiałem się doczekać tego momentu)

Dobrze wyjaśniona ta sytuacja jest na pilka.pl
Czym jest spowodowana decyzja o przeniesieniu tych meczów? Władze włoskiej ligi wolą dmuchać na zimne. Wszystkie starcia miały zostać rozegrane w niedzielę o godz. 15:00. Jeżeli jednak Inter sięgnie po scudetto, na ulice Mediolanu wybiegną sympatycy Nerazzurri, w tym samym czasie stadion San Siro będą opuszczać tifosi Milanu i Juventusu. Mogło by dojść do konfrontacji kibiców tych 3 zespołów. Dokładnie tym samym kierowano się przesuwając mecz Lazio. Jeżeli Roma zdobędzie mistrzowską koronę, w jednym miejscu, o tym samym czasie mogłyby się spotkać zorganizowane grupy fanów Giallorossi i Biancocelesti, a to nie wróży niczego dobrego.
:smile: :smile: :smile:

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 17:08

Bogiem, a prawdą to powinniśmy ten mecz oddac walkowerem - wstydu większego niż gra naszych "gwiazd" nie będzie, a sam wynik byłby o pewnie o niebo lepszy.

Ya-Qb 25

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 18:12

Mecz będzie ciężki ale nie tyle dla piłkarzy co dla kibiców - 90 min oglądania konającego Juve :P ale za to jaka radość po ostatnim gwizdku - koniec sezonu nareszcie :lol:

obstawiam 3:0 dla Milanu :prochno:

Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 18:34

Kiedyś wielkie święto, teraz to tylko zwykły mecz kończący sezon. Ja pozostaje dosyc obojętny do wyniku, już tyle razy przegraliśmy, że jedna porażka wiecej nic nie zmieni.

karpiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 18:44

1 -1 po nudnym meczu ..... , i fetowanie końca tego sezonu :C

tylko zeby rzeczywiście tak było ze ostatni gwizdek sobotniego meczu bedzie, oznaczał zarówno koniec sezonu jak i koniec kłopotow , obawiam sie ze te bedziemy jeszcze przezywali podczas letniego okienka transferowego. :think:

simi napisał:
karpiu napisał:
1 -1 po nudnym meczu ..... , i fetowanie końca tego sezonu

tylko zeby rzeczywiście tak było ze ostatni gwizdek sobotniego meczu bedzie, oznaczał zarówno koniec sezonu jak i koniec kłopotow , obawiam sie ze te bedziemy jeszcze przezywali podczas letniego okienka transferowego.

Ja też bardzo przeżyję odejście Secco i Blanca.
Chodzi mi o prawdopodobne odejscie Gigiego , sprowadzenie znów trenera z nizszej półki , kończąc na transferach pilkarzy ...
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 19:59 przez karpiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 19:33

karpiu pisze:1 -1 po nudnym meczu ..... , i fetowanie końca tego sezonu :C

tylko zeby rzeczywiście tak było ze ostatni gwizdek sobotniego meczu bedzie, oznaczał zarówno koniec sezonu jak i koniec kłopotow , obawiam sie ze te bedziemy jeszcze przezywali podczas letniego okienka transferowego. :think:
Ja też bardzo przeżyję odejście Secco i Blanca. :smile: :prochno:

Co do tego przesunięcia meczu, to dziwnie się poczułem, tak jakby Juventus był zwykłym pionkiem w tej układance a to przecież król obalony przez plebejuszy (patrz. zwykłe pionki). Chociaż dla mnie to i nawet lepiej, obejrzec meczyk w sobotę, a w niedzielę ładnie pomodlic się za nowy Juventus. :whistle:

EDIT:
Wiem wiem karpiu, o co Ci chodzilo :)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 23:40 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 22:38

Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę, ale normalnie w świecie nie mam ochoty oglądać tego spotkania. Po tym co "zafundował" nam Juventus w tym sezonie to wszystko mnie już męczy. Nie sądzę, że uda im się wygrać, ale wierzę zawsze w zwycięstwo. Mecz przełożony na sobotę, myślę, że to większej różnicy nie robi naszym piłkarzom czy przegrywają w słońcu czy wieczorem.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 22:54

A ja dopóki będę widział walczącego Giorgio, Iaquinte czy Alexa, dopóty będę oglądał z zapartym tchem każde spotkanie Juventusu i z całej siły dopingował naszych. Nie ma opuszczania zespołu, coś takiego nie istnieje!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2010, 15:03

Dosyć istotna zmiana jeśli chodzi o transmisje tego meczu:

Obrazek
kanał 26. (testowy)

Osobiście nie posiadam Cyfry więc dokładnie nie wiem jakie pakiety trzeba mieć i jak to znaleźć ale mam nadzieje, że ta informacja Wam pomoże:
Na tp. 110 satelity Hot Bird 9 (13°E) pojawiły się testy techniczne kanału CANAL+ Sport 3, którego start emisji był 13 marca (sobota). Od początku emisja jest kodowana w systemie Nagra Media Access (S4 - CYFRA+). Pierwszy przekaz z transmisją z Pucharu Sześciu Narodów w rugby (Szkocja - Anglia). Początek o 17:55. Co ciekawe warto odnotować, że sama CYFRA+ na swoich stronach internetowych określa kanał jako: Serwis Testowy (Kanał 26), bo oficjalnie nie ma CANAL+ Sport 3.

Parametry techniczne:
Hot Bird 9 (13°E)
tp. 110 (10,719 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 3/4; DVB-S/QPSK)

ID: (brak)
PID V: 173
PID A: 132
PID PCR: 173
SID: 4414
PID TXT: 500 (teletekst CANAL+)
PID PMT: 1014
Kodowanie: Nagra MA (S4 - CYFRA+)

Przekaz trafił w dekoderach CYFRY+ na pozycję 26. Będzie dostępny dla abonentów posiadających opcję CANAL+ lub Multipakiet+. Na początku po uruchomieniu abonenci mieli dostęp do przekazu i krótko nadawano tu planszę testową. Później odebrano uprawnienia i aktualnie nie można podejrzeć zawartości serwisu testowego. Start 13 marca 2010.
źródło: http://satkurier.pl/news/53406/parametr ... ort-3.html

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2010, 23:34

Mam nadzieję, że Juventus chociaż w ostatnim meczu sezonu się zaprezentuje się przyzwoicie. Milan zlał nas niemiłosiernie w pierwszym meczu, trzeba się zemścić.

Nasi zawodnicy powinni się naoglądać jak człowiek ma myśleć przed meczem, a nie rozdawać (nie tylko skórę) na lewo i prawo.

Zakończmy ten sezon, zacznijmy żyć kolejnymi nadziejami, może następnym razem przyniosą one dobre rezultaty (dobre, już nie mówię o bardzo dobrych, bo lepiej podchodzić do tego z dystansem).

Forza Juve!

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2010, 11:43

to na jakim kanale bedzie wkoncu ten mecz, na stronie Calan+ nic nie pisza o tym w zamian sa jakies inne programy podawane:| ja nie mam Cyfry+ ale kanały Canal+ Canal+sport Canal+ sport2 i Film mam z telewizji kablowej czy to oznacza ze nie bedzie mi dane zobaczyc meczu w TV ?

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2010, 11:59

Poszukaj sobie po prostu czy masz taki kanał testowy. To jest niby Canal+ Sport 3 ale z powodu braku koncesji musi być kanałem testowy z tego co wyczytałem. Na Cyfrze jest na pewno, na kablówce musisz sobie sprawdzić.

W liście TV bez zmian.

-------------------------------------------------------------------

Zapowiedź przygotowana przez SerieA.pl:
Spotkania Milanu z Juventusem od zawsze były jednymi z najwspanialszych we Włoszech, jednak fatalne wyniki notowane w ostatnim czasie przez obie drużyny sprawiły, że tym razem wśród kibiców zagościło ziarenko niepewności co do poziomu konfrontacji.

Obie drużyny wciąż znajdują się wprawdzie w czołówce ligowców, ale nie takie były przedsezonowe oczekiwania. Zdecydowanie bardziej zawiódł Juventus, który jako ostatnia włoska drużyna zakwalifikował się do mniej prestiżowej Ligi Europejskiej UEFA. Brak kwalifikacji do Ligi Mistrzów sprawił, że po sezonie z posadą pierwszego trenera pożegna się Alberto Zaccheroni, który w trakcie sezonu zastąpił Ciro Ferrarę.

Prawdopodobnie także w Mediolanie dojdzie do zmiany szkoleniowca, choć akurat zdaniem wielu kibiców Leonardo wycisnął z prowadzonej przez siebie drużyny tyle, ile mógł, doprowadzając ją do trzeciego miejsca w tabeli równoznacznego z awansem do fazy grupowej Ligi Mistrzów i to mając do dyspozycji najsłabszy od lat zespół pod względem kadrowym.

Po sezonie wzmocnienia będą więc niezbędne i mówią o tym wszyscy ważniejsi ludzie związani z klubem. Sęk w tym, że ostatnie lata pokazały, że od słów do czynów z Milanie dalej niż w jakimkolwiek innym miejscu na świecie, dlatego część kibiców martwi się, że najgłośniejszym transferem następnego lata w wykonaniu Rossonerich będzie…sprzedaż Alexandre Pato.

Także Juventus zapowiada na lato rewolucję w szatni. W przypadku tej drużyny problem jest jednak inny. Przed rokiem Stara Dama wcale nie skąpiła funduszy na zakup nowych piłkarzy wydając na samego Diego i Felipe Melo 50 milionów euro, a jednak nie przełożyło się to na wyniki. Tym razem może być podobnie, jeśli na ławkę trenerską nie zostanie sprowadzony szkoleniowiec najwyższej próby, a takie zagrożenie nadal istnieje.

Wobec wspomnianych wyżej problemów nie może dziwić, że sobotnie spotkanie nie wzbudza tak ogromnych emocji jak jeszcze niedawno. Obie drużyny nie mogą już zmienić swoich pozycji w końcowej tabeli, dlatego zagrają jedynie o prestiż. Mimo to obaj szkoleniowcy będą chcieli wystawić najsilniejsze składy jakimi dysponują. Tym samym po stronie Milanu zabraknie Beckhama, Kaladze, Oddo oraz zawieszonego Flaminiego, a Juventus przyjedzie bez Giovinco, Sissoko i Zebiny.

Sam wynik spotkania niezwykle trudno przewidzieć, bo na boisku zobaczymy drużyny wielkie jedynie z nazwy. W ostatnim czasie wszelkie próby mobilizowania się po serii słabych wyników zawodziły, dlatego mało realne, że tym razem piłkarze przełamią się i pokażą ciekawy futbol. Stawimy na podział punktów, choć każdy inny rezultat jest równie realny.

Milan: Dida – Zambrotta, Thiago Silva, Favalli, Antonini, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Pato, Borriello, Ronaldinho

Juventus: Buffon – Caceres, Cannavaro, Chiellini, Salihamidzić, Felipe Melo, Poulsen, Marchisio, Diego, Iaquinta, Del Piero

Typ SerieA.pl: 1:1

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2010, 23:09

Powołani na mecz z Mialnem...

Bramkarze: Buffon, Manninger
Obrońcy: Caceres, Chiellini, Cannavaro, Grosso, Zebina, De Ceglie, Legrottaglie, Piccolo
Pomocnicy: Felipe Melo, Salihamidzic, Marchisio, Camoranesi, Poulsen, Candreva, Diego
Napastnicy: Iaquinta, Del Piero, Amauri, Trezeguet, Paolucci

No przynajmniej w ostatnim meczu sezonu o nic mamy w czym wybierać...Atak pewnie VI i Alex.Ja niewiem po co wogóle Paolucci leci z nimi do Mediolanu :whistle:
DC miał jakiś uraz miałem nadzieje że go nie zobacze na meczu z Milanem ale niestety będe musiał się męczyć patrzeć na niego jak reszta :whistle:

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2010, 09:00

Można by powiedzieć: NARESZCIE! Koniec tego zakichanego sezonu, koniec tej męczarni. Przed nami ostatni mecz o pietruszkę i mamy spokój, aż do września ( chyba że pomęczymy się jeszcze przez lato z decyzjami zarządu dotyczącymi mercato i trenera )
Mecz przegranych, tak można to nazwać, choć Milan jest w lepszej sytuacji bo mają awans do ligi mistrzów, a my będzie gnić w lidze... europejskiej.
Szkoda, że te 2 drużyny odpadły z walki o mistrza, bo na początku sezonu każdy miał nadzieję, że ten mecz będzie wyjątkowy.
Dziś jaki wynik by nie był i tak nie zmieni to sytuacji w tabeli. Psychicznie jestem nastawiony, że to ostatnie 90 minut, a ci dalej ? Czas pokaże, gorszego sezonu długo chyba mieć nie powinniśmy.

Na koniec trzeba podziękować Cakeroniemu, za to że nic nie zdziałał, ale "starał się" niech chłop ma w tym swoim CV wpisanego JUVENTUS. Łatwiej będzie mu znaleźć pracodawcę, może jakieś Lecce się zgłosi.
Niektórzy piłkarze też niech się delektują San Siro i Włochami, bo może to być ( i powinno ) tzw. GAME OVER!

Zablokowany