Serie A (38): Milan 3-0 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino
Powołując się na tego newsa nastąpiła drobna zmiana planów i mecz odbędzie się 15 maja o godzinie 20:45.
To świeża wiadomość więc nie wiadomo jeszcze jak to wpłynie na transmisję w Canal+ aczkolwiek nie powinno być problemu bo nie mają wtedy żadnego meczu "na żywo".
To świeża wiadomość więc nie wiadomo jeszcze jak to wpłynie na transmisję w Canal+ aczkolwiek nie powinno być problemu bo nie mają wtedy żadnego meczu "na żywo".
- Wojtek
- Juventino
No troche dziwna sytucja z tym meczem ale jest jeden plus sezon się szybciej skończy
(nie umiałem się doczekać tego momentu)
Dobrze wyjaśniona ta sytuacja jest na pilka.pl

Dobrze wyjaśniona ta sytuacja jest na pilka.pl
Czym jest spowodowana decyzja o przeniesieniu tych meczów? Władze włoskiej ligi wolą dmuchać na zimne. Wszystkie starcia miały zostać rozegrane w niedzielę o godz. 15:00. Jeżeli jednak Inter sięgnie po scudetto, na ulice Mediolanu wybiegną sympatycy Nerazzurri, w tym samym czasie stadion San Siro będą opuszczać tifosi Milanu i Juventusu. Mogło by dojść do konfrontacji kibiców tych 3 zespołów. Dokładnie tym samym kierowano się przesuwając mecz Lazio. Jeżeli Roma zdobędzie mistrzowską koronę, w jednym miejscu, o tym samym czasie mogłyby się spotkać zorganizowane grupy fanów Giallorossi i Biancocelesti, a to nie wróży niczego dobrego.
- flying_birds
- Juventino
Bogiem, a prawdą to powinniśmy ten mecz oddac walkowerem - wstydu większego niż gra naszych "gwiazd" nie będzie, a sam wynik byłby o pewnie o niebo lepszy.
- Ya-Qb 25
- Juventino
Mecz będzie ciężki ale nie tyle dla piłkarzy co dla kibiców - 90 min oglądania konającego Juve
ale za to jaka radość po ostatnim gwizdku - koniec sezonu nareszcie :lol:
obstawiam 3:0 dla Milanu

obstawiam 3:0 dla Milanu

Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- karpiu
- Juventino
1 -1 po nudnym meczu ..... , i fetowanie końca tego sezonu :C
tylko zeby rzeczywiście tak było ze ostatni gwizdek sobotniego meczu bedzie, oznaczał zarówno koniec sezonu jak i koniec kłopotow , obawiam sie ze te bedziemy jeszcze przezywali podczas letniego okienka transferowego.
simi napisał:
tylko zeby rzeczywiście tak było ze ostatni gwizdek sobotniego meczu bedzie, oznaczał zarówno koniec sezonu jak i koniec kłopotow , obawiam sie ze te bedziemy jeszcze przezywali podczas letniego okienka transferowego.

simi napisał:
Chodzi mi o prawdopodobne odejscie Gigiego , sprowadzenie znów trenera z nizszej półki , kończąc na transferach pilkarzy ...karpiu napisał:
1 -1 po nudnym meczu ..... , i fetowanie końca tego sezonu
Ja też bardzo przeżyję odejście Secco i Blanca.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 19:59 przez karpiu, łącznie zmieniany 1 raz.

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
- Simi
- Qualità Juventino
Ja też bardzo przeżyję odejście Secco i Blanca.karpiu pisze:1 -1 po nudnym meczu ..... , i fetowanie końca tego sezonu :C

Co do tego przesunięcia meczu, to dziwnie się poczułem, tak jakby Juventus był zwykłym pionkiem w tej układance a to przecież król obalony przez plebejuszy (patrz. zwykłe pionki). Chociaż dla mnie to i nawet lepiej, obejrzec meczyk w sobotę, a w niedzielę ładnie pomodlic się za nowy Juventus.

EDIT:
Wiem wiem karpiu, o co Ci chodzilo

Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 23:40 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Majos
- Juventino
Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę, ale normalnie w świecie nie mam ochoty oglądać tego spotkania. Po tym co "zafundował" nam Juventus w tym sezonie to wszystko mnie już męczy. Nie sądzę, że uda im się wygrać, ale wierzę zawsze w zwycięstwo. Mecz przełożony na sobotę, myślę, że to większej różnicy nie robi naszym piłkarzom czy przegrywają w słońcu czy wieczorem.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A ja dopóki będę widział walczącego Giorgio, Iaquinte czy Alexa, dopóty będę oglądał z zapartym tchem każde spotkanie Juventusu i z całej siły dopingował naszych. Nie ma opuszczania zespołu, coś takiego nie istnieje!
- tabo89
- Juventino
Dosyć istotna zmiana jeśli chodzi o transmisje tego meczu:

kanał 26. (testowy)
Osobiście nie posiadam Cyfry więc dokładnie nie wiem jakie pakiety trzeba mieć i jak to znaleźć ale mam nadzieje, że ta informacja Wam pomoże:

kanał 26. (testowy)
Osobiście nie posiadam Cyfry więc dokładnie nie wiem jakie pakiety trzeba mieć i jak to znaleźć ale mam nadzieje, że ta informacja Wam pomoże:
źródło: http://satkurier.pl/news/53406/parametr ... ort-3.htmlNa tp. 110 satelity Hot Bird 9 (13°E) pojawiły się testy techniczne kanału CANAL+ Sport 3, którego start emisji był 13 marca (sobota). Od początku emisja jest kodowana w systemie Nagra Media Access (S4 - CYFRA+). Pierwszy przekaz z transmisją z Pucharu Sześciu Narodów w rugby (Szkocja - Anglia). Początek o 17:55. Co ciekawe warto odnotować, że sama CYFRA+ na swoich stronach internetowych określa kanał jako: Serwis Testowy (Kanał 26), bo oficjalnie nie ma CANAL+ Sport 3.
Parametry techniczne:
Hot Bird 9 (13°E)
tp. 110 (10,719 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 3/4; DVB-S/QPSK)
ID: (brak)
PID V: 173
PID A: 132
PID PCR: 173
SID: 4414
PID TXT: 500 (teletekst CANAL+)
PID PMT: 1014
Kodowanie: Nagra MA (S4 - CYFRA+)
Przekaz trafił w dekoderach CYFRY+ na pozycję 26. Będzie dostępny dla abonentów posiadających opcję CANAL+ lub Multipakiet+. Na początku po uruchomieniu abonenci mieli dostęp do przekazu i krótko nadawano tu planszę testową. Później odebrano uprawnienia i aktualnie nie można podejrzeć zawartości serwisu testowego. Start 13 marca 2010.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mam nadzieję, że Juventus chociaż w ostatnim meczu sezonu się zaprezentuje się przyzwoicie. Milan zlał nas niemiłosiernie w pierwszym meczu, trzeba się zemścić.
Nasi zawodnicy powinni się naoglądać jak człowiek ma myśleć przed meczem, a nie rozdawać (nie tylko skórę) na lewo i prawo.
Zakończmy ten sezon, zacznijmy żyć kolejnymi nadziejami, może następnym razem przyniosą one dobre rezultaty (dobre, już nie mówię o bardzo dobrych, bo lepiej podchodzić do tego z dystansem).
Forza Juve!
Nasi zawodnicy powinni się naoglądać jak człowiek ma myśleć przed meczem, a nie rozdawać (nie tylko skórę) na lewo i prawo.
Zakończmy ten sezon, zacznijmy żyć kolejnymi nadziejami, może następnym razem przyniosą one dobre rezultaty (dobre, już nie mówię o bardzo dobrych, bo lepiej podchodzić do tego z dystansem).
Forza Juve!
- Swider10
- Juventino
to na jakim kanale bedzie wkoncu ten mecz, na stronie Calan+ nic nie pisza o tym w zamian sa jakies inne programy podawane:| ja nie mam Cyfry+ ale kanały Canal+ Canal+sport Canal+ sport2 i Film mam z telewizji kablowej czy to oznacza ze nie bedzie mi dane zobaczyc meczu w TV ?
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- tabo89
- Juventino
Poszukaj sobie po prostu czy masz taki kanał testowy. To jest niby Canal+ Sport 3 ale z powodu braku koncesji musi być kanałem testowy z tego co wyczytałem. Na Cyfrze jest na pewno, na kablówce musisz sobie sprawdzić.
W liście TV bez zmian.
-------------------------------------------------------------------
Zapowiedź przygotowana przez SerieA.pl:
W liście TV bez zmian.
-------------------------------------------------------------------
Zapowiedź przygotowana przez SerieA.pl:
Spotkania Milanu z Juventusem od zawsze były jednymi z najwspanialszych we Włoszech, jednak fatalne wyniki notowane w ostatnim czasie przez obie drużyny sprawiły, że tym razem wśród kibiców zagościło ziarenko niepewności co do poziomu konfrontacji.
Obie drużyny wciąż znajdują się wprawdzie w czołówce ligowców, ale nie takie były przedsezonowe oczekiwania. Zdecydowanie bardziej zawiódł Juventus, który jako ostatnia włoska drużyna zakwalifikował się do mniej prestiżowej Ligi Europejskiej UEFA. Brak kwalifikacji do Ligi Mistrzów sprawił, że po sezonie z posadą pierwszego trenera pożegna się Alberto Zaccheroni, który w trakcie sezonu zastąpił Ciro Ferrarę.
Prawdopodobnie także w Mediolanie dojdzie do zmiany szkoleniowca, choć akurat zdaniem wielu kibiców Leonardo wycisnął z prowadzonej przez siebie drużyny tyle, ile mógł, doprowadzając ją do trzeciego miejsca w tabeli równoznacznego z awansem do fazy grupowej Ligi Mistrzów i to mając do dyspozycji najsłabszy od lat zespół pod względem kadrowym.
Po sezonie wzmocnienia będą więc niezbędne i mówią o tym wszyscy ważniejsi ludzie związani z klubem. Sęk w tym, że ostatnie lata pokazały, że od słów do czynów z Milanie dalej niż w jakimkolwiek innym miejscu na świecie, dlatego część kibiców martwi się, że najgłośniejszym transferem następnego lata w wykonaniu Rossonerich będzie…sprzedaż Alexandre Pato.
Także Juventus zapowiada na lato rewolucję w szatni. W przypadku tej drużyny problem jest jednak inny. Przed rokiem Stara Dama wcale nie skąpiła funduszy na zakup nowych piłkarzy wydając na samego Diego i Felipe Melo 50 milionów euro, a jednak nie przełożyło się to na wyniki. Tym razem może być podobnie, jeśli na ławkę trenerską nie zostanie sprowadzony szkoleniowiec najwyższej próby, a takie zagrożenie nadal istnieje.
Wobec wspomnianych wyżej problemów nie może dziwić, że sobotnie spotkanie nie wzbudza tak ogromnych emocji jak jeszcze niedawno. Obie drużyny nie mogą już zmienić swoich pozycji w końcowej tabeli, dlatego zagrają jedynie o prestiż. Mimo to obaj szkoleniowcy będą chcieli wystawić najsilniejsze składy jakimi dysponują. Tym samym po stronie Milanu zabraknie Beckhama, Kaladze, Oddo oraz zawieszonego Flaminiego, a Juventus przyjedzie bez Giovinco, Sissoko i Zebiny.
Sam wynik spotkania niezwykle trudno przewidzieć, bo na boisku zobaczymy drużyny wielkie jedynie z nazwy. W ostatnim czasie wszelkie próby mobilizowania się po serii słabych wyników zawodziły, dlatego mało realne, że tym razem piłkarze przełamią się i pokażą ciekawy futbol. Stawimy na podział punktów, choć każdy inny rezultat jest równie realny.
Milan: Dida – Zambrotta, Thiago Silva, Favalli, Antonini, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Pato, Borriello, Ronaldinho
Juventus: Buffon – Caceres, Cannavaro, Chiellini, Salihamidzić, Felipe Melo, Poulsen, Marchisio, Diego, Iaquinta, Del Piero
Typ SerieA.pl: 1:1
- Wojtek
- Juventino
Powołani na mecz z Mialnem...
Bramkarze: Buffon, Manninger
Obrońcy: Caceres, Chiellini, Cannavaro, Grosso, Zebina, De Ceglie, Legrottaglie, Piccolo
Pomocnicy: Felipe Melo, Salihamidzic, Marchisio, Camoranesi, Poulsen, Candreva, Diego
Napastnicy: Iaquinta, Del Piero, Amauri, Trezeguet, Paolucci
No przynajmniej w ostatnim meczu sezonu o nic mamy w czym wybierać...Atak pewnie VI i Alex.Ja niewiem po co wogóle Paolucci leci z nimi do Mediolanu
DC miał jakiś uraz miałem nadzieje że go nie zobacze na meczu z Milanem ale niestety będe musiał się męczyć patrzeć na niego jak reszta
Bramkarze: Buffon, Manninger
Obrońcy: Caceres, Chiellini, Cannavaro, Grosso, Zebina, De Ceglie, Legrottaglie, Piccolo
Pomocnicy: Felipe Melo, Salihamidzic, Marchisio, Camoranesi, Poulsen, Candreva, Diego
Napastnicy: Iaquinta, Del Piero, Amauri, Trezeguet, Paolucci
No przynajmniej w ostatnim meczu sezonu o nic mamy w czym wybierać...Atak pewnie VI i Alex.Ja niewiem po co wogóle Paolucci leci z nimi do Mediolanu

DC miał jakiś uraz miałem nadzieje że go nie zobacze na meczu z Milanem ale niestety będe musiał się męczyć patrzeć na niego jak reszta

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Można by powiedzieć: NARESZCIE! Koniec tego zakichanego sezonu, koniec tej męczarni. Przed nami ostatni mecz o pietruszkę i mamy spokój, aż do września ( chyba że pomęczymy się jeszcze przez lato z decyzjami zarządu dotyczącymi mercato i trenera )
Mecz przegranych, tak można to nazwać, choć Milan jest w lepszej sytuacji bo mają awans do ligi mistrzów, a my będzie gnić w lidze... europejskiej.
Szkoda, że te 2 drużyny odpadły z walki o mistrza, bo na początku sezonu każdy miał nadzieję, że ten mecz będzie wyjątkowy.
Dziś jaki wynik by nie był i tak nie zmieni to sytuacji w tabeli. Psychicznie jestem nastawiony, że to ostatnie 90 minut, a ci dalej ? Czas pokaże, gorszego sezonu długo chyba mieć nie powinniśmy.
Na koniec trzeba podziękować Cakeroniemu, za to że nic nie zdziałał, ale "starał się" niech chłop ma w tym swoim CV wpisanego JUVENTUS. Łatwiej będzie mu znaleźć pracodawcę, może jakieś Lecce się zgłosi.
Niektórzy piłkarze też niech się delektują San Siro i Włochami, bo może to być ( i powinno ) tzw. GAME OVER!
Mecz przegranych, tak można to nazwać, choć Milan jest w lepszej sytuacji bo mają awans do ligi mistrzów, a my będzie gnić w lidze... europejskiej.
Szkoda, że te 2 drużyny odpadły z walki o mistrza, bo na początku sezonu każdy miał nadzieję, że ten mecz będzie wyjątkowy.
Dziś jaki wynik by nie był i tak nie zmieni to sytuacji w tabeli. Psychicznie jestem nastawiony, że to ostatnie 90 minut, a ci dalej ? Czas pokaże, gorszego sezonu długo chyba mieć nie powinniśmy.
Na koniec trzeba podziękować Cakeroniemu, za to że nic nie zdziałał, ale "starał się" niech chłop ma w tym swoim CV wpisanego JUVENTUS. Łatwiej będzie mu znaleźć pracodawcę, może jakieś Lecce się zgłosi.
Niektórzy piłkarze też niech się delektują San Siro i Włochami, bo może to być ( i powinno ) tzw. GAME OVER!