Serie A (26): JUVENTUS 0-2 Palermo
- Goofy
- Juventino
Będzie ciężko... tym bardziej, że Palermo też celuje w LM jak my.. więc nie odpuszczą i mecz ten nie będzie należał do łatwych...
Byle Manninger bronił pewnie, a nie tak jak to miało miejsce w meczu z Ajaxem...
Szkoda mi Amauriego (aż sam się dziwie, że to napisałem), bo ostatnio strzelał i by się rozkręcał bardziej...no i w końcu to znowu kontuzja i miesięczna absencja...
stawiam na wygraną 1:0 (może i tym razem nie stracimy bramki)
Byle Manninger bronił pewnie, a nie tak jak to miało miejsce w meczu z Ajaxem...
Szkoda mi Amauriego (aż sam się dziwie, że to napisałem), bo ostatnio strzelał i by się rozkręcał bardziej...no i w końcu to znowu kontuzja i miesięczna absencja...
stawiam na wygraną 1:0 (może i tym razem nie stracimy bramki)
non Ti lascero' mai !
- wagner
- Juventino
dobrze by było jakby zagrać na zero z tyłu (nie znaczy defensywnie)... mecz może być bardzo wyrównany, rzeczywiście wynik może oscylować w kręgu remisu, który chyba i tak nie bedzie zły, mimo wszystko wierze w zwycięstwo 

- Wojtek
- Juventino
oj będzie cięzko z Palermo zawsze nam ciężko idzie
W 1 rundzie przegraliśmy 2-0 na wyjeździe. Teraz gramy u siebie i licze na zwycięstwo.
Odkąd Zac jest naszym trenerem jeszcze nie wygraliśmy przewagą dwoma bramkami
albo remisy albo zwycięstwo 1 bramką i teraz myśle że będzie podobnie.
Stawiam 2-1 do nas FORZA JUVE !!!

Odkąd Zac jest naszym trenerem jeszcze nie wygraliśmy przewagą dwoma bramkami

Stawiam 2-1 do nas FORZA JUVE !!!

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1213
W kadrze Palermo zabraknie Bresciano. Nie znam powodu braku powołania, ale jakby nie było to spore osłabienie rywala.
U nas z kolei dostępni będą Grosso, Giovinco oraz Caceres i prawdopodobnie w pierwszym składzie mamy szanse zobaczyć jedynie Martina. Wierzę jednak, że pojawienie się Seby w drugiej połowie pojedynku mogłoby dobić rywala. Marzenia...
W kadrze Palermo zabraknie Bresciano. Nie znam powodu braku powołania, ale jakby nie było to spore osłabienie rywala.
U nas z kolei dostępni będą Grosso, Giovinco oraz Caceres i prawdopodobnie w pierwszym składzie mamy szanse zobaczyć jedynie Martina. Wierzę jednak, że pojawienie się Seby w drugiej połowie pojedynku mogłoby dobić rywala. Marzenia...
- eslk
- Juventino
A ja coś czuje, że Seba u Zac'a swoje szanse będzie dostawałmrozzi pisze:http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1213

- Dybala 4ever
- Juventino
Ciężki mecz na Olimpico nas czeka jutro. Kto by pomyślał kilka lat temu, że tak będzie?
. Ale cóż trzeba jutro wygrać, żeby zwiększyć przewagę nad grupą pościgową do 4 miejsca jakie obecnie zajmujemy. Cieszę się, że Caceres i Giovinco wracają do składu, mam nadzieję, że temu drugiemu Zac da w końcu szansę na grę. Sporym osłabieniem będzie absencja Marchisio, bo wiele by dał nam w pomocy. Może dzięki temu otworzy się szansa dla Seby właśnie w pomocy byłoby bardzo fajnie
. Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:
Manninger-Grygera/Caceres Legrottaglie Chiellini De Ceglie- Giovinco Melo Sissoko-Del Piero Trezeguet/Iaquinta
No i mam nadzieję, że zagramy kolejny mecz po tym z Ajaxem, gdzie nie straciliśmy gola, przydałoby się
. Jeszcze bardziej zwiększyłoby to nasze morale
. FORZA JUVE :!:

Manninger-Grygera/Caceres Legrottaglie Chiellini De Ceglie- Giovinco Melo Sissoko-Del Piero Trezeguet/Iaquinta
No i mam nadzieję, że zagramy kolejny mecz po tym z Ajaxem, gdzie nie straciliśmy gola, przydałoby się
- Łukasz
- Juventino
Żaden trener o zdrowych zmysłach nie ustawi Giovinco w ten sposób.Elo Melo:) pisze:Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:
- Madara
- Juventino
Jemu raczej chodziło o Giovinco na lewej stronie.Łukasz pisze:Żaden trener o zdrowych zmysłach nie ustawi Giovinco w ten sposób.Elo Melo:) pisze:Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:
- Brutalo
- Juventino
Skoro pisze 4-3-1-2 to raczej nie... Chyba że Melo na środku, Momo na prawej a Giovinco na lewej...Madara pisze:Jemu raczej chodziło o Giovinco na lewej stronie.Łukasz pisze:Żaden trener o zdrowych zmysłach nie ustawi Giovinco w ten sposób.Elo Melo:) pisze:Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:

A może PES'owe:
--Trezeguet---Del Piero----
--Giovinco-----Diego-- <- ofensywni pomocnicy, wymienność pozycji
----Momo-Melo------- <- zabezpieczenie pleców AMF'ów
-----4 obrońców------

- Dybala 4ever
- Juventino
Wiem ŁukaszuŁukasz pisze:Żaden trener o zdrowych zmysłach nie ustawi Giovinco w ten sposób.Elo Melo:) pisze:Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:
- Łukasz
- Juventino
Ale nie na boku trójki w tym systemie!Elo Melo:) pisze: Wiem Łukaszu, ale Giovinco na środku za napastnikami miałby ciężkie życie, więc trzeba gdzieś go z boku w pomocy ustawić, tam by więcej pożytecznego wniósł
.
Skrzydło w 4-3-3, skrzydło w 4-4-2 od biedy, ale nie półlewy!
- Łukasz
- Juventino
Ostatnio z Ajaxem zagraliśmy 4-3-1-2. I pierwsza połowa, mimo braku sytuacji strzeleckich wypracowanych po akcjach, wyglądała dobrze.rezal pisze:Zaczyna nam wychodzić 3-4-1-2 a wam się 4obrońców zachciało, no wiecie co?Obrażacie Zac'aElo Melo:) pisze:Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:
- wagner
- Juventino
taktyka 3-4-1-2 jest tylko na papierze boo drugi z napastników jest widocznie cofnięty (czyt. del piero) i jest on na równi z ofensywnym pomocnikiem (czyt. diego który gra bardziej po prawej, a alex bardziej po lewej stronie boiska) tak że wychodzi z tego 3-4-2-1.... w ataku ostro do przodu prą ci boczni z 4 (najczęsciej de ceglie i marchisio/salihamidzic) gdy akcja toczona jest przez lewoskrzydłowego ten po prawej jest leciutko z tyłu.... w takim ustawieni troche więcej nabiegać się musi wysunięty napastnik (pytanie czy trezeguet będzie spełniał taką funkcie??)... tyle jeśli chodzi o taktyke :-D