Serie A (20): Chievo 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 17:36

stahoo pisze: ps. Za co Amauri jest zawieszony?
za formę :prochno:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 17:57

stahoo pisze:
Corcky pisze:, a De Ceglie powinien zostać na swojej pozycji po meczu pucharowym.
Znając obecny Juventus, to De Ceglie jest przygotowany fizycznie na 1 mecz w miesiącu takiego zapierdzielania od bramki do bramki :roll:
Oczywiście masz rację co do przygotowania naszej drużyny. To jest smutne. Tyle tylko, że akurat po De Ceglie osobiście spodziewam się pełnej gotowości. Wybieganie wydaje się być jego mocną stroną.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 19:15

juventusprzemek pisze:Ferrara wyciągnie odpowiednie wnioski i przeprosi Alexa i w końcu powie kto tak na prawdę jest
bez formy.
proponuję aby cała drużyna się zbiczowała przed Alexem, może jej wybaczy (tylko właściwie co ma wybaczać i za co ma byc przepraszany?).
wojti-s pisze:
stahoo pisze: ps. Za co Amauri jest zawieszony?
za formę :prochno:
:lol:
A naprawdę? 8)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 19:32

Łukasz pisze:Powinniśmy zagrać takim samym składem jak ostatnio. Nie dlatego, ze wygraliśmy, tylko dlatego, że przyzwoicie to wyglądało.
Dokładnie tak. Wiemy, że Ciro po dobrych meczach potrafi zepsuć to co dobrze funkcjonowało, ale miejmy nadzieje, że ten jeden pomocnik więcej (Marchisio) nie spowoduje powrotu do zgubnej dla nas ostatnio taktyki.

Nasz skład wg mnie powinien wyglądać tak:

----------------Manninger-----------------
-------Legrotaglie----Chiellini------------
Zebina---------------------------Grygera
-------------------Melo--------------------
---Salihamidzic---------De Ceglie-------
------------------Diego--------------------
---------Immobile--Del Piero-------------

Można sie oczywiście zastanawiać nad kilkoma wyborami:
1) Manninger mimo wszystko za Buffona. Niech Gigi jeszcze jeden mecz odpocznie i będzie 100-procentowo przygotowany do meczów z Rzymianami;
2) Legrotaglie czy Cannavaro? Chyba jednak Nicola - niech to będzie nagroda za to, że pierwszy raz nie zauważyłem, żeby w całym meczu zagrał ręką w polu karnym (a może coś przeoczyłem?);
3) Ustawienie Marchisio za kogoś z dwójki Hasan i Paolo. Ja bym póki co nie ruszał Bośniaka ani "Ashtona", bo ich ustawienie dobrze funkcjonowało w ostatnim meczu. Claudio będzie ponadto mocnym rezerwowym i w wypadku jakichś perturbacji meczowych, idealnie nada się do korygowania składu;
4) Immobile za pauzującego Amauriego na pewno nie zagra gorzej niż nasz "magik" w ostatnim meczu, dlatego bez obaw ustawiłbym go u boku Del Piero, nie rezygnując z ustawienia 4-3-1-2. Można się oczywiście jednocześnie zastanowić nad ustawieniem w miejscu Ciro powracającego Lanzafame, którego chyba nigdy na żywo nie oglądałem, a Ferrara powinien ocenić, który z pary naszych "młodych wilczków" lepiej prezentuje się na treningu.

W samym meczu liczę na pewne zwycięstwo Juventusu z zachowaniem czystego konta i strzeleniem minimum dwóch bramek. Zwłaszcza, że Chievo też ostatnio formą nie błyszczy i chyba od ponad miesiąca meczu nie wygrało. Nasi chłopcy po ostatnim zwycięstwie powinni przede wszystkim odzyskać wiarę we własne umiejętności, a tego najbardziej brakowało w przegranych spotkaniach (no może poza sensowną taktyką trenera). Jedyne czego można się obawiać, to szybko i przypadkowo stracona bramka i "walenie głową w mur" przez męczące 90 minut. Miejmy nadzieję, że sensacji(?) jednak nie będzie.

Pozdrawiam!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 19:57

kamix86 zaprezentowal calkiem ciekawe i realne do zagrania (oczywiscie nie za trenera Ferrary) ustawienie i to nawet przy takich brakach jakie mamy. Ale wiadomo, ze Ferrer z takiej choinki nie skorzysta, wiec lepiej niech za bardzo nie mysli u zostawi zespol tak jak grali z Napoli (jak kto uwaza czy to bylo 4-4-2 z cofnietym w pomocy Melo a czasem wysuwajacym sie Diego, czy 4-1-2-1-2, czy 4-3-1-2, zalezy jak kto liczy :prochno: ).
In plus zaskoczyl mnie De Keglie (jak by to Szpaku powiedzial), wiec jedziesz dalej chlopak :ok:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 20:19

stahoo pisze:ps. Za co Amauri jest zawieszony?
Żółte kartoniki.

Ciekawiło mnie czy będzie taki właśnie moment w Juventusie, gdzie do dyspozycji trenera nie będzie ani Trezeguet ani Iaquinta ani Amauri. Udało się. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, ale wydaje mi się, że, gdyby ten ostatni mógł grać, to niestety tylko dlatego, że grać nie mogą pozostali, bo pożytku z niego w ostatnim czasie nie ma kompletnie żadnego. Podobała mi się jego gra, gdy do nas przyszedł, gdy grał w Palermo również, ale teraz, jak już to kiedyś napisałem, wykreował w sobie gwiazdę, do której statusu brakuje mu jeszcze sporo. Mniej aktorstwa i egoizmu, więcej pracy i myślenia.

Ferrary nie zwolnią czy wygramy czy przegramy, więc wygrajmy. Wygrajmy, bo kolejna porażka i ciągłe zaufanie by mnie chyba dobiło...

Przy okazji. Proponuję wszystkim olać użytkownika juventusprzemek. Nie widzę sensu ani cytowania ani czytania jego wypowiedzi. Śmieszne to było przez pierwsze dwa dni, gdy się mogło wydawać, że to tylko żarty.
Każdy może z siebie robić pajaca, ale są granice.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 20:52

szczypek pisze: Przy okazji. Proponuję wszystkim olać użytkownika juventusprzemek. Nie widzę sensu ani cytowania ani czytania jego wypowiedzi. Śmieszne to było przez pierwsze dwa dni, gdy się mogło wydawać, że to tylko żarty.
Nie pisz tak, bo Cię połowa forum zaraz zjedzie :lol: On jest tu hardcorem i nakręca to forum :ok: Ma telefon do Ferrary i wygrywa mecze w fifie na poziomie legendarnym! Istny fenomen!

Co do meczu. Cóż rzec jak miałem być na stadionie a bedę przed TV, odchciewa się oglądania. Ponadto 17 kontuzji, trochę żałosne. Przegramy i co? Kolejne 10 newsów o Hiddinku? :lol: Mamy naprawdę żałośnie ograniczony skład a jeszcze w styczniu gramy z romą, lazio i interem...rewelacja...

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 21:01

jedyne czego się spodziewam po tym meczu, to pokazania przez Ferrarę, że zarząd postąpił właściwie, pozostawiając go na stanowsku. na dobrą sprawę nasza gra w poprzednim meczu nie wyglądała źle, co napawa optymizmem, ale mając w pamięci ostatnie 2 miesiące jedyne czego mogę być pewien, to to, że wynik z góry nie jest ustalony. jeśli przegramy, nie widzę innej opcji jak dobrowolne odejście naszego trenera i szukanie igły w stogu siana.

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 21:31

"Panie" Szczypek I Wielki wrzuć na luz może co?
Bo naprawdę wg mnie twoje wypowiedzi też nie maja sensu?!

Ja piszę to co myślę i nie każdy musi się z tym zgodzić wręcz nie musi się z tym zgodzić:)
Polska to chyba wolny kraj i tak mi się wydaje, że na tym forum moje wypowiedzi nie koniecznie muszą być pod twoją dyktaturą i zgodne z wzorcami twoich wypowiedzi...

Ale chyba Alexowi należy się miejsce w pierwszym składzie przeciw Chievo?
Amauri raczej nie zagra a przeciw Napoli wczoraj za dużo nie zrobił.
A takie ustawienie Diego za del Piero może być owocne no i Melo zostaje dobrze wykorzystany bo wydaje mi się, że odpowiada mu takie miejsce na boisku.

I nie robię z siebie "Pajaca" może moje wypowiedzi są lakoniczne ale nie obrażają nikogo ani niczyich "uczuć" oraz przekonań to są wyłącznie moje myśli i rozważania.
No i nie mam w awatarze zdjęcia człowieka, który zniszczył Juve.

Choperini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 21:37

Dragon pisze:
szczypek pisze: Przy okazji. Proponuję wszystkim olać użytkownika juventusprzemek. Nie widzę sensu ani cytowania ani czytania jego wypowiedzi. Śmieszne to było przez pierwsze dwa dni, gdy się mogło wydawać, że to tylko żarty.
Nie pisz tak, bo Cię połowa forum zaraz zjedzie :lol: On jest tu hardcorem i nakręca to forum :ok: Ma telefon do Ferrary i wygrywa mecze w fifie na poziomie legendarnym! Istny fenomen!
:lol: Dragon, to może trzeba Go ograć w Fifę to się chłopak uspokoi.

Pozdrawiam :lol:

"Run Hassan. Run! ;)"
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 21:42

juventusprzemek pisze:I nie robię z siebie "Pajaca" może moje wypowiedzi są lakoniczne ale nie obrażają nikogo ani niczyich "uczuć" oraz przekonań to są wyłącznie moje myśli i rozważania.
Twoje dawne zdjęcie w avatarze wszystkich obraziło, większość do dzisiaj się poskładała i uwierzyć nie może :lol:

Liczę na geniusz Ferrary, może uda się wywieźć remis.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 22:03

liczę na wygraną ,ale jakoś nie mogę się przełamać i liczyć na dobrą grę:/
myślałem ,że przerwa coś da - nie dała
,że Bettega coś da - jak widać nic wielkiego póki co nie wniósł
,że "pogruszki Hiddinkowe" zmobilizują Ciro

chcę zobaczyć ,że nie tylko zawodnikom chce się biegać ,ale widzą ,gdzie mają to robić by było przydatne dla drużyny a nie 11 zawodników ,którzy często sprawiają ,że mam wrażenie ,że grają ze sobą 1 raz:/
pooglądać Angielską ligę to tam ":dolna cześć tabeli" gra od nas szybciej i bardziej otwartą piłkę:/

no i podstawa prowadźmy grę i to my bądźmy tymi ,którzy narzucają swoją grę ,a nie jak równy z równym

lukasz8423

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 22:04

4-4-2

-----------------------Buffon------------------------
Zebina-------Canna--------Chielini-----De Calgie
Hasan--------Melo----------Diego--------Marchiso
---------------Immobile----Del Piero--------------

Zidane tez grał w systemie 442 i biegał po ataku i strzelał bramki to czemu by Diego nie mógł..

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 22:17

lukasz8423 pisze:--------

Zidane tez grał w systemie 442 i biegał po ataku i strzelał bramki to czemu by Diego nie mógł..
Bo póki co to nie ta klasa.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 22:24

wojti-s pisze:
lukasz8423 pisze:--------

Bo póki co to nie ta klasa.
Wychodząc z tego założenia nigdy nie będzie tam grał ? Czy tak grał ? Czepiasz się Wojtek. Kiedyś trzeba spróbować żeby potem dalej to robić :lol:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Zablokowany