Serie A (13): JUVENTUS 1-0 Udinese
- juventusprzemek
- Juventino
Moim zdaniem powinniśmy zagrać takim ustawieniem:
.........................Buffon...................
Grosso....Chiellini....Legrottaglie........Caceres/Zebina
Camoranesi........Melo..............Giovinco/Marchisio
........................Diego........................................
..........Del Piero............Amauri...........................
Taki skład jest odpowiedni chyba raczej nie musimy się bronić i grać defensywnymi pomocnikami. Alex pokaże klasę i strzeli bramę!
Taki skład jest odpowiedni chyba raczej nie musimy się bronić i grać defensywnymi pomocnikami. Alex pokaże klasę i strzeli bramę!
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Trochę tu namieszałeś. Obronę obróć o 180 stopni.juventusprzemek pisze:Moim zdaniem powinniśmy zagrać takim ustawieniem:
- eslk
- Juventino
Niektore portale we Włoszech uwazaja (np. gazzetta.it), ze z Udinese wybiegną i Del Piero i Diego i Camoranesi. Vide:
Buffon - Grygera, Canna, Chiellini, Grosso - Sissoko, Melo - Camoranesi, Diego, Del Piero - Trezeguet.
Ale prędzej to moim zdaniem moze wygladac jak 4321. Zreszta, na tyle dni przed spotkaniem takie prognozy rzadko sie sprawdzaja.
Buffon - Grygera, Canna, Chiellini, Grosso - Sissoko, Melo - Camoranesi, Diego, Del Piero - Trezeguet.
Ale prędzej to moim zdaniem moze wygladac jak 4321. Zreszta, na tyle dni przed spotkaniem takie prognozy rzadko sie sprawdzaja.
- Brutalo
- Juventino
Moim zdaniem to optymalne ustawienie Juventusu (ewentualnie za Zdenka Zebina i inny, bardziej "nagrzany" napastnik, choć w tym momencie chyba Treze jest najbardziej głodny bramek, a na dodatek można liczyć na wieloletnią współpracę na linii Alex-Cobra)eslk pisze:Niektore portale we Włoszech uwazaja (np. gazzetta.it), ze z Udinese wybiegną i Del Piero i Diego i Camoranesi. Vide:
Graliśmy takim w meczu z Sampdorią, który był chyba najlepszy w tym sezonie (

4-2-1-1-1-1 RULEZ :!: 8)
- Vincitore
- Juventino
Czy ja wiem czy to dobry pomysł z tym by Alex wybiegł w pierwszym składzie? Jest po dosyć długiej kontuzji, nie wiadomo w jakiej jest formie. Z drugiej strony Giovinco który gdyby został w pierwszej jedenastce kontynuowałby punkt kulminacyjny w swojej karierze w Juventusie. Czy aby na pewno opłaca się ponownie sadzać Sebe, który jest w gazie na ławie?
I wreszcie ostatnie pytanie. Czy Del Piero podoła grze na lewym skrzydle gdzie potrzeba więcej przebojowości i szybkości, czyli dokładnie tego co najlepsze w Giovinco. Pożyjemy, zobaczymy, ja bym mimo wszystko zostawił Sebe i próbował Del Piero systematycznie na tej pozycji.
I wreszcie ostatnie pytanie. Czy Del Piero podoła grze na lewym skrzydle gdzie potrzeba więcej przebojowości i szybkości, czyli dokładnie tego co najlepsze w Giovinco. Pożyjemy, zobaczymy, ja bym mimo wszystko zostawił Sebe i próbował Del Piero systematycznie na tej pozycji.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Del Piero nie zagra raczej całego meczu. Ferrara powinien wypróbować kilka wariantów, bo przeciwnik jest rzeczywiście osłabiony brakiem kontuzjowanych zawodników. Giovinco powinien grać, bo zawsze (prawie zawsze), gdy przebywa na boisku stwarza różnicę i nie sądzę, aby nie był w stanie grać meczu za meczem. Musi po prostu nabrać trochę "przyzwyczajenia", bo do tej pory częściej siedział niż grał. Wszystko w głowie Ferrary, powtarzam to po raz kolejny i wierzę, że jest on w stanie to tak poukładać, aby owca była cała i wilk syty, a będzie tak wtedy i tylko wtedy, gdy dopiszemy sobie po tym meczu 3 punkty. Nie mówiąc już o tym, aby przybliżyć się do Interu, na co liczę.
Cieszy mnie powrót Sissoko. Jestem bardziej spokojny, gdy to on towarzyszy Melo na środku pomocy, chociaż i Poulsen ostatnio nie rozczarowuje
Forza Juve!
Cieszy mnie powrót Sissoko. Jestem bardziej spokojny, gdy to on towarzyszy Melo na środku pomocy, chociaż i Poulsen ostatnio nie rozczarowuje
Forza Juve!
- Brutalo
- Juventino
Tak, podołaVincitore pisze:Czy ja wiem czy to dobry pomysł z tym by Alex wybiegł w pierwszym składzie? Jest po dosyć długiej kontuzji, nie wiadomo w jakiej jest formie. Z drugiej strony Giovinco który gdyby został w pierwszej jedenastce kontynuowałby punkt kulminacyjny w swojej karierze w Juventusie. Czy aby na pewno opłaca się ponownie sadzać Sebe, który jest w gazie na ławie?

A mam pytanie 8) Czy Juventus obecnie mógłby grać trzema obrońcami ? Wiem że to brzmi co najmniej chilloutowo, ale było by przynajmniej jedno miejsce więcej z przodu

PS. 777 post

- Vincitore
- Juventino
Teoretycznie by mógł, ale to przecież gwóźdź do trumny przy obecnej dyspozycji naszych defensorów. Zresztą nie kombinujmy już z tą taktyką
.
Mimo wszystko będą trzymał kciuki za Sebe, aby okazał się lepszy od Del Piero, chociaż wiem że i tak przegra tę rywalizację
.

Mimo wszystko będą trzymał kciuki za Sebe, aby okazał się lepszy od Del Piero, chociaż wiem że i tak przegra tę rywalizację

- Wiązek
- Juventino
.....................Buffon...................
Caceres....Chiellini....Legrottaglie........Grosso
..................Melo.......Sissoko..............
Camoranesi......Diego.........Giovinco
...................Del Piero..........................
to by było idealne ustawienie ale w połowie zmienił bym del piero na amauriego . Stawiam gładkie 3-0 dla nas
..................Melo.......Sissoko..............
to by było idealne ustawienie ale w połowie zmienił bym del piero na amauriego . Stawiam gładkie 3-0 dla nas
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2009, 18:02 przez Wiązek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Majos
- Juventino
Przed nami ważny mecz, mecz z Udinese, który trzeba wygrać, zresztą jak każdy w tym sezonie. Nie zagrają pepe i Di Natale, to jest dla naszej ekipy plus, ale to w żadnym wypadku nie oznacza tego, że będzie łatwo z tą drużyną. Inter gra z Bologną, ciężko liczyć na to, że potraci punkty, ale może się tak stanie. Więc do boju Panowie, po trzy punkty !!!
- Dravil
- Juventino
Czyli wystąpią 2 bracia Giovinco Sebastian i Giusepe??Wiązek pisze:.....................Buffon...................
..................Melo.......Sissoko..............Giovinco
- Wiązek
- Juventino
czemu ma nie zagrać di natale w reprezentacji grałMajos pisze:Przed nami ważny mecz, mecz z Udinese, który trzeba wygrać, zresztą jak każdy w tym sezonie. Nie zagrają pepe i Di Natale, to jest dla naszej ekipy plus, ale to w żadnym wypadku nie oznacza tego, że będzie łatwo z tą drużyną. Inter gra z Bologną, ciężko liczyć na to, że potraci punkty, ale może się tak stanie. Więc do boju Panowie, po trzy punkty !!!
- stahoo
- Juventino
kartki.

I zrobimy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Udinese grając w 12 ^^Dravil pisze:Czyli wystąpią 2 bracia Giovinco Sebastian i Giusepe??Wiązek pisze:.....................Buffon...................

- Monte Cristo
- Juventino
Marchisio znowu kontuzja? Nie mam slow.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Wiązek
- Juventino
już zmienionestahoo pisze:kartki.I zrobimy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Udinese grając w 12 ^^Dravil pisze:Czyli wystąpią 2 bracia Giovinco Sebastian i Giusepe??Wiązek pisze:.....................Buffon...................