Serie A (7) Palermo 2-0 Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pinturicchio1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 11:39

Dokładnie Zebina bardzo solidny obrońca, daje dokładne piły, nie boi się walki, rajdy pod samą bramkę przeciwnika...

Noi Siamo Come La Nostra Fede... Immortale!!!

Obrazek
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 15:00

Po trzech remisach z rzędu wypadałoby coś wygrać :-D Nie wiem czemu,ale zawsze bardzo lubiłem oglądać mecze Juve właśnie z Palermo.Liczę,że się przełamiemy i wygramy to spotkanie pewnie i po ładnej,kombinacyjnej grze,bo tego właśnie nam brakuje.Chciałbym,żeby w końcu Amauri ustrzelił coś.Może właśnie w tym meczu,ze swoim byłym klubem odblokuje swoją niemoc strzelecką.Do jego gry nie można mieć wielu zastrzeżeń,ale napastników się rozlicza z goli,a tego mu ewidentnie brakuje.
PS.Inter wygrał w ostatniej minucie,ale cóż,to Inter :lol: Trzeba wygrać z Palermo,a morale na pewno się polepszą i w kolejnych meczach powinno być już lżej,ale warunek to 3 pkt muszą,muszą być na stówę.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 15:07

Pinturicchio1987 pisze:A jak znowu wejdzie Poulsen czy Tiago... No cóż... Ciro wtedy też mnie zacznie wkurzać... Musi zagrać Seba i tyle...
Czyli jak?
Camoranesi - Melo - Giovinco,
Diego?
To nie przejdzie. Tiago nie jest nawet powołany (kontuzja). Myślę, że od pierwszej minuty wybiegnie obok Mauro i Felipe, Poulsen. A później zawsze jest czy to De Ceglie, czy też Marrone.

Jeśli chodzi o Giovinco to nie wiem, czy nie lepszą opcją byłoby wystawienie go w ataku obok jednego z trójki naszych dostępnych napastników. Zawsze można coś takiego spróbować, bo forma strzelecka tej formacji pozostawia zbyt wiele do życzenia. Chyba, że Diego nie będzie mógł rozegrać pełnego meczu, to Sebastian powinien być jego zmiennikiem. Amauri, Trezeguet, Iaquinta? Spróbowałbym z Amaurim, który będzie miał okazje spotkać się z byłymi kolegami. Widać, że bardzo chce on powrócić do swojej formy, chce znów strzelać bramki.

Nie ma co się oszukiwać, jedziemy tam po 3 punkty i mam wielką nadzieję, że takowe przywieziemy. Mówię to przy okazji każdego meczu, ale chciałbym, abyśmy nie stracili bramki. Chcę także w tym meczu zobaczyć wreszcie jakąś satysfakcjonującą grę naszego zespołu. Tak, aby po meczu można było powiedzieć, że zasłużyliśmy w pełni na te punkty.

Forza Juve!

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 15:34

Po wczorajszym zwycięstwie interu OBOWIĄZKIEM jest zwycięstwo nad Palermo. Po serii remisów (zasłużonych, szczęśliwych lub przewalonych) musi nadejść czas na zwycięstwo. Koniecznie trzeba zgarnąć trzy punkty, żeby przez najbliższe dwa tygodnie nie oglądać interu na pozycji lidera. Co do składu...
-------Manninger (jak nie dziś to kiedy ? )---
Zebina---Canna-Chiellini----Grosso
---Poulsen----Melo---Camor
---------------Diego-----------
---Iaquinta---------Amauri
i zmiany Camor->Marrone, Diego->Giovinco, Canna->Legro/Iaquinta->Treze
Myślę że to obecnie maksimum naszego składu, a w ostatnim meczu przed wolnym trzeba zagrać jak najlepiej. Markiz niech odpocznie...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 16:04

Camor na lewej pomocy? dziwne Brutalo ale dobra nie czepiam sie, sklad ktory podales moglby faktycznie wyjsc i tak najprawdopodobniej bedzie. Stawiam 2-0 dla Juve

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 16:09

Brutalo pisze:-------Manninger (jak nie dziś to kiedy ? )---
W jakim celu miałby dzisiaj zagrać Manninger zamiast Buffona? Coś nie tak z Gigim?

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 16:44

szczypek pisze:
Brutalo pisze:-------Manninger (jak nie dziś to kiedy ? )---
W jakim celu miałby dzisiaj zagrać Manninger zamiast Buffona? Coś nie tak z Gigim?
BlackShadow7412 pisze:Camor na lewej pomocy? dziwne Brutalo ale dobra nie czepiam sie, sklad ktory podales moglby faktycznie wyjsc i tak najprawdopodobniej bedzie. Stawiam 2-0 dla Juve
Chciałbym żeby w końcu zagrał bo stęskniłem się za nim 8) Gigi też może odpocząć. A co do Camora to literówka, oczywiście po prawej stronie (w teorii)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 16:52

Statystycznie Gigi miał w meczu mniej więcej 2,3 interwencje wymagające największego kunsztu bramkarskiego,z całym szacunkiem dla Manningera powinien wystarczyć mu Puchar Włoch.

LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 16:58

Chyba za duża stawka meczu aby nie wystawiać Buffona. Trzeba w końcu coś wygrać i zgarnąć 3 pkt. i lepiej nie zmieniać Gigiego.

Tharp

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 17:25

No ladnie, 'doria zremisowala, inter wygral, i jednoczesnie wyrownal z sampdoria. Jak my wygramy, to mamy lidera i 1 punkt przewagi nad 'doria i interem. Trzeba wygrac, bez dwoch zdan.

Losiu6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 18:15

Dokladnie trzeba wygrać, przelamać się wkońcu...
Poprostu Juventus na lidera! :P

ZKS Unia Tarnów:)
ssandro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 18:27

Camor ma dzis urodziny :)) może w prezencie dostaniemy 3 pkt

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 19:06

Ten mecz po prostu trzeba wygrać. 3 punkty dają nam pozycję lidera. Tak naprawdę wszystko zależy od piłkarzy. Jeśli znów zamierzają bronić 1-0 i człapać po swojej połowie to nie ma co myśleć o sukcesie, ale jeśli zagrają z takim nastawieniem jakie prezentują w wywiadach to powinno się udać wywieźć komplet punktów. W następnej kolejce gramy trudny mecz z Violą, więc kolejna strata punktów, już teraz, znacznie pogorszy nasza sytuacje, a zawodnicy znaleźliby się pod dużą presją. Liczę na to, że powracający Cannavaro wprowadzi spokój do defensywy. Oby zagrał pełny mecz. Dla Diego będzie to trzeci występ po kontuzji i pierwszy gdzie prawdopodobnie będzie mógł grać cały mecz. Miał już trochę czasu i oczekuję od niego lepszej gry. Palermo to przeciwnik średniej klasy, w sam raz, żeby znów błysnąć i udowodnić swoją wartość. W ataku chciałbym zobaczyć duet Treze-Iaquinta. Amauri może ewentualnie wejść na ostatnie 30-45 minut. Szkoda tylko, że Poulsen będzie musiał zagrać w wyjściowej jedenastce. Jeśli się nie mylę to Palermo jest niepokonane u siebie od 9 czy 10 spotkań dlatego kluczowe będzie nastawienie i zaangażowanie drużyny.

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 19:36

Wreszcie oglądnę mecz w pełnej rozdzielczości ekranu telewizora 42 Calowego. Mam nadzieję że wygramy nawet tym 1:0... I liczę na wygraną bo po tylu przegranych meczach z rzędu ... (Tak! Przegranych! Powinniśmy je wygrać a nie zremisować.) Powinniśmy zgarnąć pełną pulę 3 pkt. i zasiąść na fotelu lidera Serie A. I Samodzielnie liderować aż do końca rozgrywek. Tak chciałbym aby Treze i Amauri strzelili. :pray:

Obrazek
Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2009, 19:44

Oj juz sie nie chwal:) Mi wystarczy moja 22 :-D Co do meczu to chcialbym 3 pkt ale palermo to dobra druzyna ktora za dobrego startu w tych rozgrywkach nie miala wiec TYLKO 3 pkt. No i wreszcie niech amauri cos strzeli bo juz nie moge:) I chcialbym znow zobaczyc szczescie melo po zdobytej bramce:) Jakby go z psychiatryka wyciagneli :smile:

Zablokowany