Serie A (4) Juventus 2-0 Livorno

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 15:05

Według mnie dzisiaj Giovinco i Iaquinta odwalą dobra robote:) Giovinco jest młody a co za tym idzie ma sporo energii , natomiast Iaquinta jak zdążyliśmy się przekonać ma formę:) Obstawiam wynik 2:0 :)

FORZA JUVE!!!

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 15:07

Niestety nie będę miał okazji obejrzeć tego meczu. Więc prosze kogoś z forumowiczów aby wysłał mi sms'a z wynikiem końcowym jak i strzelców bramki. 510253560 lub 782297976 będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje.

A co do meczu to mam nadzieje że Ferrara da pograc Trezeguet, koleś musi się pokazać z dobrej strony jak najszybciej. Liczę na zwycięstwo, ile, w jakim stylu to nie ważne..Priorytetem są 3 punkty.. wszystko inne to nic. Pozdrawiam.

BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 15:40

sk1le chetnie Ci wysle smsa - na pewno bede ogladal mecz ;d
Wracajac do tematu obstawiam 3-0 dla Juve ;d Mecz moze nie byc latwy ale 3 pkt raczej beda na pewno ;d Forza Juve!

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 15:52

może niezbyt zgrabnie, ale zebrane parady Buffona z obecnego sezonu.

sorry za off... juz nie będę :pray: :stop:

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 15:56

A ja się cieszę, że Melo, Cannavaro i inni będą mieli okazję odpocząc. To moze się okazac dla Nas zbawienne. Mam takze nadzieje, ze Ferrara da odsapnac takze Marchisio i dzisiaj zobaczymy w pomocy Poulsena, Camora, Giovinco i albo De Ceglie, albo Marrone. To nie jest jakiś super trudny mecz; mamy w skladzie wielu dobrych i doswiadczonych zawodnikow; a zwazywszy na to, ze Nasi pilkarze są zmęczeni, w pomocy wystawiłbym De Ceglie, ktory juz grywał na tej pozycji i radził sobie "niezle". Następne dwa tygodnie będa decydujące, jesli chodzi o ten etap rozgrywek, wiec wolalbym miec wszystkich wypoczętych i w formie. Gramy 23 z Genoą, a 30 z Bayernem.

Ale to pewnie i tak tylko moje pobozne zyczenia ; )

Buffon - Caceres, Legro, Chiellini, Grosso - Poulsen, De Ceglie, Camoranesi - Giovinco - Trezeguet, Amauri.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 15:58

To spotkanie odpowie nam na pytanie, gdzie tak naprawdę się znajdujemy na naszej drodze po scudetto. Prawda jest bowiem taka, że pomijając pierwszy skład niezwykle istotna jest też oczywiście ławka rezerwowych, bo to ona najdobitniej świadczy o klasie zespołu. Oczywistym jest, że w zespole przeciętnym wielcy gracze na ławce nie siedzą... Osobiście z niepokojem zerkam na linię pomocy - jak pomyślę o występie Poulsena, to mnie aż krew zalewa... Seba jest za to pewnie podbudowany poparciem trenera, który wbrew zdaniu dziennikarzy wierzy w Gio, co owocuje kolejnym występem od pierwszej minuty. Również mam obawy odnośnie tego spotkania, bo lista piłkarzy niezdolnych do gry niebezpiecznie wzrosła, ale jednocześnie jest to szansa dla tych, którzy do tej pory oglądali nasze pojedynki w głównej mierze z perspektywy ławki. Całe szczęście, że w tak trudnej sytuacji na naszej drodze nie staje drużyna pokroju Napoli czy Genoi, z którymi zawsze grało nam się wyjątkowo niewygodnie, nawet przy pełnym składzie. Ostatecznie jednak, pomimo wielu trudności powinniśmy wygrać to spotkanie, na co wpływ będzie miało wiele czynników - występujemy przecież w roli gospodarzy, do tego nasi są nieco podrażnieni remisem z Bordeaux. W prognostyka bawić się nie będę, ale po cichu liczę na pewne zwycięstwo i awans na pierwszą lokatę w tabeli.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 16:19

Dziś nie ważne jak, nie ważne ile, ważne byśmy zdobyli 3 pkt !
Skład mamy strasznie okrojony, co z resztą mnie nie dziwi ( od 2 lat mamy ten sam problem), choć już mi zbrzydły te kontuzje.Ludzie ileż można ?
Co do składu to liczę, że zagra od początku Zebina, Grosso, Trezeguet i Iaquinta. Amauri niech się weźmie za skuteczność.
Nie ma tu co dużo pisać z okrojonym składem to nie liczę na jakieś piękne widowisko, chcę tylko widzieć Juventus na 1 miejscu po 4 spotkaniach z 12 punktami.

Forza !

przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 16:41

Dzisiaj nasza kadra jest wyjątkowo wyszczuplona, jedynie bocznych obrońców dostatek :prochno: jako, że mamy powołanych tylko 4 nominalnych pomocników (+Giovinco), nie miałbym nic przeciwko ustawienia De Ceglie na lewej stronie pomocy. Będzie miał wtedy mniej defensywnych zadań i więcej możliwości z przodu. Ciężko dokładnie przewidzieć, jakby się tam odnalazł, ale wg mnie to eksperyment warty ryzyka, szczególnie w meczu ze słabszym niż dotychczas przeciwnikiem.
Ciekawe kto wyjdzie na prawej obronie, Caceres może być trochę zmęczony, ale poza kilkoma błędami w obronie całkiem nieźle sobie radzi. Zebina wraca po kontuzji, ciężko przewidzieć jego dyspozycję. Bardzo możliwe, ze zobaczymy dzisiaj Grygerę... :think:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 16:46

Przemaldino pisze: nie miałbym nic przeciwko ustawienia De Ceglie na lewej stronie pomocy. Będzie miał wtedy mniej defensywnych zadań i więcej możliwości z przodu. Ciężko dokładnie przewidzieć, jakby się tam odnalazł, ale wg mnie to eksperyment warty ryzyka, szczególnie w meczu ze słabszym niż dotychczas przeciwnikiem.
De Ceglie często grywał dokładnie na tej pozycji (lewy środkowy pomocnik w trzyosobowym bloku) w młodzieżowej reprezentacji Włoch, nie byłoby to więc dla niego nowością.

O meczu napiszę bardzo krótko, dziś zobaczymy, czy jest jakaś różnica pomiędzy Ferrarą a Ranierim. Claudio potrafił grać z mocnymi przeciwnikami, jednak tragedia zaczynała się na słabszych zespołach. Dziś Ciro poprowadzi zespół w pojedynku z dużo mniej prestiżowym przeciwnikiem niż wszyscy poprzedni, do tego w mocno okrojonym składzie.
Oczywiście innego scenariusza niż trzy punkty pozostające w Turynie sobie nie wyobrażam, wystarczy zagrać w pełni skoncentrowanym. Czuję, że nie będzie trudno.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 16:47

To powinien być dla nas łatwy mecz. I gdyby nie te kontuzje to już dopisałbym te 3 punkty. Prawda jest taka, że trzeba będzie o nie dzisiaj powalczyć. Sytuacja rzeczywiście przypomina tą, z zeszłego roku, gdzie tych niezdolnych do gry było naprawdę sporo. Mam nadzieję, że to tylko tak na początku sezonu. To tylko Livorno, a co będzie, gdy przyjdzie nam się zmierzyć z bardziej klasowym rywalem?

W ataku dałbym szansę Davidowi. Myślę, że mecz na ławce dobrze zrobiłby Amauriemu, który chociaż gra nie najgorzej i stara się, nie może się "wstrzelić" (w sezonie przygotowawczym wypadł najlepiej).

Wygrajmy ten mecz, kontynuujmy bardzo dobrą passę. I chciałbym mecz na zero z tyłu. Buffon jest w wielkiej formie, nie zagra Cannavaro, ale wraca Chiellini. Tworzyli w ubiegłym sezonie razem z Legrottaglie pierwszą parę środkowych obrońców.

Forza Juve!

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 17:40

Mecz z serii tych, które wstyd nie wygrać, nie dośc, że gramy u siebie, to jeszcze przeciwnik do wymagających nie należy. Niby sporo jest tych kontuzji, ale myślę że, więkoszości z nich Ferrara dałby i tak odpocząć, więc dużej różnicy to nie robi, najważniejsze żeby na mecz z Genoą i Bayernem wszyscy byli zdrowi. Dzisiaj natomiast wystarczy, że piłkarze będą dobrze zmotywowani, a wynik będzie korzystny ;).

Forza Juve!

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 18:05

Jeszcze dodam, że obchodzimy dziś małą rocznicę: 16 lat temu w wygranym meczu z Reggianą zadebiutował o strzelił gola Alessandro del Piero, więc niech chłopaki wygrają i zadedykują mu tę wygraną :) .

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 18:10

Czekamy na kolejne zwycięstwo podopiecznych Ciro Ferrary. Miejmy nadzieję, że zobaczymy w dzisiejszym spotkaniu kawał dobrego futbolu, i pewnie zainkasujemy 3. punkty, bo właśnie w takich meczach zdobywa się przewagę nad najgroźniejszymi rywalami w stawce.

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 18:15

Szkoda tych kontuzji :/ ... Ale nie zawsze można grać pierwszym składem. Mimo wszystko liczę na gładkie zwycięstwo 3-0 lub 3-1 i dobrą grę Giovinco ;)

sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2009, 19:02

a moze ktos wie czy na paltformie polsatu bedzie gdzies mecz? ma ktos polsat i planuje ogladac ten mecz?

Zablokowany