Serie A (1): JUVENTUS 1-0 Chievo
- kamiloo
- Juventino
Nareszcie zaczyna się nowy sezon. Jak chyba każdy dużo obiecuję sobie po nadchodzących rozgrywkach.
W niedzielę liczę na łatwe zwycięstwo nad Chievo po ładnej i skutecznej grze.
Mam nadzieje, że to będzie początek marszu po Scudetto. Jak to określił Buffon, to będzie pierwszy z 38 finałów.
W niedzielę liczę na łatwe zwycięstwo nad Chievo po ładnej i skutecznej grze.
Mam nadzieje, że to będzie początek marszu po Scudetto. Jak to określił Buffon, to będzie pierwszy z 38 finałów.
- juvtu7/14
- Juventino
Mam nadzieje ze zaczniemy ten sezon od mocnego uderzenia :-D
Nie wyobrazam sobie innego wyniku jak tylko wygrana Juve 8)
Licze na Amauriego
Mam nadzieje ze powalczy o korone króla strzelców w tym sezonie 
Nie wyobrazam sobie innego wyniku jak tylko wygrana Juve 8)
Licze na Amauriego

" Juve storia di un grande amore "
- jsduga
- Juventino
Jak przypomnę sobie ostatni mecz tych drużyn to mam mdłości.Jeden zawodnik pozbawił nas zwycięstwa.Ale żyjmy teraźniejszością.Juve poczyniło kilka ładnych transferów,doszedł Ciro.Niewątpliwie Juventus jest całkiem inną drużyna.Przydałaby się na początek pewna wygrana naszego zespołu.To by im dodało takiego ,,pałera,,
na starcie...Licze,że wygramy ten meczyk po ładnej grze. A tak nawiasem mówiąc-czy Chievo wzmocniło się o jakiegoś gracza,czy to raczej ten sam zespół co w ubiegłym sezonie??
FORZA JUVE!!!

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- Majos
- Juventino
Czekałem, czekałem i w końcu sie doczekałem. Wreszcie startuje Serie A, jutro gra Juventus z Chievo. jest to pierwszy mecz, dlatego cudów nie wymagam, ale wiadome est jedno - wszyscy chcą 3. punkty, oby też tak się stało.
- filipek171
- Juventino
Myślę, że Juve 3 pkt. raczej na pewno, ale idźmy do kościołów i módlmy się, żeby inter przegrał! 

- tabo89
- Juventino
bez przesadyfilipek171 pisze:idźmy do kościołów i módlmy się, żeby inter przegrał
po pierwsze to dopiero początek sezonu i każdą stratę punktów będzie można odrobić, jest czas..
po drugie obiektywnie na to patrząc Bari nie jest raczej w stanie pokonać Interu, nie jest aż tak mocne, choć jak wiadomo piłka jest okrągła i wszystko się może zdarzyć..
P.S. zaraz uaktulanie 1 post o zapowiedź z SerieA.pl
- Bobeknaklo
- Juventino
Szczerze mówiąc nigdy nie przypuszczałem, że kiedykolwiek będę się tak cieszyć z powrotu Tiago. Z trójki Tiago, Hasan, Poulsen to Portugalczyk się najbardziej nadaje do środka w 3-1-2. Ale czy aby na pewno jest na tyle zdrowy, żeby zagrać od początku?
- Kubba
- Juventino
Już się nie mogę doczekac tego meczu. Dawno tak nie oczekiwałem startu Serie A. Wszystko przez dobre mercato, a w szczególności przez sprowadzenie Diego.
Co do meczu. Chievo jakoś bardzo wymagającym przeciwnikiem nie jest, ale chyba wszyscy pamiętają co się stało na Olimpico za kadencji Siwego...?
Mamy kilka niedyspozycji, ale myślę, że i tak będzie dobrze. Motywacja i chęc rewanżu(bo remis 3-3 to jak porażka z takim zespołem) mam nadzieję jest. Liczę na dobrą postawę Naszych na boisku! Obstawiam 2-0 dla Juventusu.
Czekam na to, by w tym sezonie Treze i Poulsen się "odrodzili". Niech udowodnią, że nadają się na Juve... Taka mała nadzieja na ten nadchodzący sezon.
Czemu nie ma Iago na liście?
Ehh...Pierwszy sezon od 9 lat bez Nedveda :płaczę:
Forza Juve!
Co do meczu. Chievo jakoś bardzo wymagającym przeciwnikiem nie jest, ale chyba wszyscy pamiętają co się stało na Olimpico za kadencji Siwego...?
Mamy kilka niedyspozycji, ale myślę, że i tak będzie dobrze. Motywacja i chęc rewanżu(bo remis 3-3 to jak porażka z takim zespołem) mam nadzieję jest. Liczę na dobrą postawę Naszych na boisku! Obstawiam 2-0 dla Juventusu.
Czekam na to, by w tym sezonie Treze i Poulsen się "odrodzili". Niech udowodnią, że nadają się na Juve... Taka mała nadzieja na ten nadchodzący sezon.
Forza Juve!
- Reg
- Juventino
Pora zacząć kolejny sezon. Oczekiwania są jak zwykle spore, ale tym razem wydaje się, że mamy naprawdę realne szanse na spełnienie chociaż części z nich. Mecz z Chievo u siebie to wymarzony mecz na inaugurację ligi. Teoretycznie nie powinniśmy mieć problemów ze zdobyciem 3 pkt, ale wiadomo jak to jest z takimi drużynami. Na szczęście Tiago i Camor zdążyli się wykurować, więc środek pola będzie w miarę mocny. Szkoda, że Zebina znowu połamany, ale zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Mam nadzieję, że przez kilkadziesiąt minut będziemy mogli oglądać jednocześnie Amauriego, Del Piero, Diego i Camora. Wtedy można być spokojnym o grę ofensywną i strzelanie bramek. Trochę gorzej będzie wyglądać defensywna część pomocy, ale myślę, że na Chievo wystarczy. Mam nadzieję, że jutro zobaczymy taką jedenastkę: Buffon - Molinaro, Chiellini, Cannavaro, Salihamidzić - Tiago, Marchisio, Camoranesi - Diego - Del Piero, Amauri.
- JuveR
- Juventino
Bo wykurował się Tiago i dla Iago nie ma koszulkiKU-bra pisze:Już się nie mogę doczekac tego meczu. Dawno tak nie oczekiwałem startu Serie A. Wszystko przez dobre mercato, a w szczególności przez sprowadzenie Diego.
Forza Juve!

Co do meczu, trzeba go po prostu wygrać, najlepiej zachowująć czyste konto. Stawiam optymistycznie na 3-0 po bramkach Alexa, Amauriego i Marchisio
- piotrinho1234...
- Juventino
@JuveR
Dobre :rotfl: koniecznie umieść ten fragment w "cytaty na juvepoland"
Dobre :rotfl: koniecznie umieść ten fragment w "cytaty na juvepoland"
- Azrael
- Juventino
No cóż, ja mam wrażenie, że czeka nas jutro ciężki mecz. Boję się, że nasi chłopcy będą zbyt zdenerwowani - w końcu wiele się mówi, że są drużyną o wiele mocniejszą niż przed rokiem, a zespoły takie jak Chievo bedą się po takich komentarzach motywować podwójnie. Boję się, że możemy przespać jakąś głupią akcje gdzieś na początku i się zrobi pasztet...
Jak pokazały początki innych wielkich drużyn w swoich ligach, może być bardzo różnie, a punkty w takich w pozornie prostych meczach tracą takie zespoły jak Bayern, Liverpool czy nawet MU.
Oby się jednak moja "przepowiednia" nie spełniła i obyśmy wygrali stosunkiem przynajmniej trzech bramek
Jak pokazały początki innych wielkich drużyn w swoich ligach, może być bardzo różnie, a punkty w takich w pozornie prostych meczach tracą takie zespoły jak Bayern, Liverpool czy nawet MU.
Oby się jednak moja "przepowiednia" nie spełniła i obyśmy wygrali stosunkiem przynajmniej trzech bramek
Pozdrawiam!
- Giacobbneri
- Juventino
Nie załapał się do kadry.
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- Monte Cristo
- Juventino
A mysle ze nie. Nie wierze ze Caseres nie znalazl sie w kadrze kosztem Marrone, czy nawet Ariaudo.Jacques pisze:Nie załapał się do kadry.