Sparing (7.08): JUVENTUS 1-4 Villarreal
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Po raz kolejny bez Diego, ale z najpewniej z Giovinco. Szkoda, że mamy sezon przygotowawczy i nawet w nim nie wszyscy zawodnicy są zdolni do gry. Z drugiej strony, może to zapowiedź sezonu z mniej licznymi kontuzjami? Oby, bo nie chciałbym, abyśmy przez większość sezonu zwów szukali alternatyw i grali piłkarzami rezerwowymi. Na kogo jak kogo, ale na Diego i Sissoko liczę bardzo.
Wyniki Żółtej Łodzi Podwodnej w sezonie przygotowawczym nie są jakieś powalające... Przegrana z Bordeaux 2:0, wygrana z Vilamalla 10:0 i wygrana z CF Navata 27:0. Dobrze, że będziemy mogli zmierzyć się z bardzo dobrym zespołem. Teraz trzeba już testować wszystko. Do rozpoczęcia sezonu coraz mniej czasu...
Oby udało się potwierdzić dobre wyniki przeciwko Hiszpanom. Forza Juve!
Wyniki Żółtej Łodzi Podwodnej w sezonie przygotowawczym nie są jakieś powalające... Przegrana z Bordeaux 2:0, wygrana z Vilamalla 10:0 i wygrana z CF Navata 27:0. Dobrze, że będziemy mogli zmierzyć się z bardzo dobrym zespołem. Teraz trzeba już testować wszystko. Do rozpoczęcia sezonu coraz mniej czasu...
Oby udało się potwierdzić dobre wyniki przeciwko Hiszpanom. Forza Juve!
- pan Zambrotta
- Juventino
A pamiętacie taką gierę?:szczypek pisze: Przegrana z Bordeaux 2:0, wygrana z Vilamalla 10:0 i wygrana z CF Navata 27:0.

tam się podobne wyniki wykręcało. Od razu mi się skojarzyło

Chcę zobaczyć jeszcze raz Iaquintę i Treze w akcji. Muszą zmazać to fatalne wrażenie, jakie po sobie ostatnio zostawili.
- BlackShadow7412
- Juventino
2-0 dla nas ;d A co do wykrecania wynikow w obecne gry np Fife mozna wykrecic nawet na najlepszym poziomie ( legendarnym) ok z 10-0 oczywiscie 4 min polowa i nie mowie o grze z Ascoli tylko np z Interem. A co do meczu chcialbym zobaczyc Diego ale chyba to nie przejdzie....
- pan Zambrotta
- Juventino
Azrael pisze:Nie ja podejrzewam tylko gdzieś o tym czytałem.Kamex22 pisze:Sissoko ostatnio siedzi na ławce tak dla kontrastuAzrael gdzieś się wypowiadał, że podejrzewa zapalenie okostnej, ale wiadomo jak to jest z tymi diagnozami na odległość.
Aż tak ambitny nie jestem, żeby stawiać takie "samoistne diagnozy" - nie z siebie robić idioty, choć to nic nadzwyczajnego - taka przypadłość po tego typu zabiegu, więc logicznym jest zapalenie okostnej bądź stawów.
Zostałem Twoim fanemhttp://juvepoland.com/news.php?id=13666 pisze:Wczoraj u zawodnika wykonano rezonans magnetyczny, tomografię komputerową oraz zdjęcie rentgenowskie, które uwidoczniły obrzęk śródmiąższowy. Inaczej mówiąc Sissoko ma stan zapalny w okostnej, błonie która otacza kość, i tenże stan zapalny rozciąga się na kość.

- Azrael
- Juventino
Cholera, ja nie oglądam tego serialu, choć jak już się zacznie rok akademicki to będzie więcej czasu i może się skuszę, skoro widzę, że większość jest pod wrażeniem pracy lekarza. Może i ja odnajdę w tym jakieś głębsze "piękno", hehe...

Jasne, że wolna. Diagnozę mniej więcej już znasz - zaproponuj więc leczenie. :Cpan Zambrotta pisze:Zbierasz może ekipę ? Czy posada R. Chase'a jest wolna?
- Juventino
A tak na serio to moze ktos jest zorientowany jak powazne cus takiego jest? Jest ryzyko ze Sissoko straci polowe sezonu przez ten uraz?Azrael pisze:Cholera, ja nie oglądam tego serialu, choć jak już się zacznie rok akademicki to będzie więcej czasu i może się skuszę, skoro widzę, że większość jest pod wrażeniem pracy lekarza. Może i ja odnajdę w tym jakieś głębsze "piękno", hehe...
Jasne, że wolna. Diagnozę mniej więcej już znasz - zaproponuj więc leczenie. :Cpan Zambrotta pisze:Zbierasz może ekipę ? Czy posada R. Chase'a jest wolna?
Gregory House pisze:Jasne, że wolna. Diagnozę mniej więcej już znasz - zaproponuj więc leczenie. :C

medykamenty polecane przy zapaleniu okostnej to niestereoidowe leki przeciwzapalne np. voltaren, ibuprofen itd... oraz maści przeciwzapalne np. reparil gel, voltaren, maść z kasztanowca itd. Nie należy przeceniać tych środków, to raczej wspomaganie leczenia.
samo nie przejdzie... chyba, że mamy szczęście i szybko przerwiemy bieganie oraz ćwiczenia drażniące miejsce zapalenia to 1-2 tygodnie przerwy może wystarczyć.
w miejscu zapalenia tkanka ulega zwłóknieniu (bliznowacenie) więc nawet po zejściu "opuchlizny" jeżeli takowa była można wyczuć manualnie zgrubienia lub guzki... czasami na sporej powierzchni
3 minuty z google i każdy może zostać lekarzem!
Wystarczy przylecieć do Polski i kupić wagon Voltarenu.Andersson pisze:A tak na serio to moze ktos jest zorientowany jak powazne cus takiego jest? Jest ryzyko ze Sissoko straci polowe sezonu przez ten uraz?
Azraelu, szkoda że nie zarejestrowałeś się rok wcześniej, kontuzje Andrade mielibyśmy z głowy
- Vincitore
- Juventino
Chcąc nie chcąc pozostało już ponad dwa tygodnie do ligi, dlatego chciałbym aby powoli kształtowała się nasza gra, a ten mecz może być ku temu okazją. O ile w obronie non stop jest rotacja, tak w pomocy chciałbym zobaczyć Tiago, Melo i Camoranesiego. Przed nimi oczywiście Seba bo innego wyboru nie ma, a w ataku pewnie wyjdzie Del Piero z Amaurim, bo Trezeguet z Iaquintą raczej grać razem nie mogą. Ewentualnie Amauri-Iaquinta.
- Azrael
- Juventino
Mnie to mówisz? Hahaha...pan Zambrotta pisze:3 minuty z google i każdy może zostać lekarzem!
Ja bym napisał inaczej - szkoda, że Dr House stał się tak popularny teraz, a nie wcześniej. Z pewnością na sztab medyczny wyleczyłby Portugalczyka w godzinę.pan Zambrotta pisze:Azraelu, szkoda że nie zarejestrowałeś się rok wcześniej, kontuzje Andrade mielibyśmy z głowy
Dlatego ten mecz trzeba po prostu zagrać tak jakby to był już normalny mecz pucharowy czy ligowy, bez "wydziwiania".Vincitore pisze:Chcąc nie chcąc pozostało już ponad dwa tygodnie do ligi, dlatego chciałbym aby powoli kształtowała się nasza gra, a ten mecz może być ku temu okazją.
Pozdrawiam!
- Gajowy Marucha
- Juventino
Ja liczę przede wszystkim na to, że nie zakodują Rai Uno
Wielu oczekuje zwycięstwa, ładnej gry, a ja chciałbym zobaczyć wreszcie porządnie grającego Trezegola i Sebe, który z angielskimi "bykami" z Villi radził sobie przeciętnie. Teraz będzie miał większe pole do popisu.
Oczywiście zwycięstwo w ładnym stylu mile widziane 8)

Wielu oczekuje zwycięstwa, ładnej gry, a ja chciałbym zobaczyć wreszcie porządnie grającego Trezegola i Sebe, który z angielskimi "bykami" z Villi radził sobie przeciętnie. Teraz będzie miał większe pole do popisu.
Oczywiście zwycięstwo w ładnym stylu mile widziane 8)
- stahoo
- Juventino
Dobrze, że skoro Diego nie jest w 100% sprawny, to nie zagra. Ale znowu się zaczyna problem z absencjami (obym nie wykrakał).
Diego miał pauzować, po jakis drobniutkim urazie na treningu, 2 dni. Wielu wróżylo mu nawet zagranie połówki z Realem, nie wspominając o finale. A tu minął ponad tydzień, a on nadal nie trenuje z drużyną, nie zagra w sapringu.
Niby lepiej dmuchać na zimne- i dobrze, że nie zagra. No ale panowie, kiedy on ma się zgrać z resztą chłopaków?
Diego miał pauzować, po jakis drobniutkim urazie na treningu, 2 dni. Wielu wróżylo mu nawet zagranie połówki z Realem, nie wspominając o finale. A tu minął ponad tydzień, a on nadal nie trenuje z drużyną, nie zagra w sapringu.
Niby lepiej dmuchać na zimne- i dobrze, że nie zagra. No ale panowie, kiedy on ma się zgrać z resztą chłopaków?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dokładnie tak, to zresztą o czym wspominalem. Diego to nie zapchajdziura, ktory może sobie wejśc kiedy chce i nie wazne czy czyta grę czy nie, on bedzie jej głownym kreatorem a jak tak dalej pójdzie to zagra na inagurację Serie A, potem będzie posyłał prostopodałe piłki do napastników a Ci będą stali. Dobrze, że go nie obciążają na siłę, ale przerwa jest zbyt długa niestety, 60 min. z chłopakami z kraju Godżili to zamałostahoo pisze: Niby lepiej dmuchać na zimne- i dobrze, że nie zagra. No ale panowie, kiedy on ma się zgrać z resztą chłopaków?

Wystarczy, że Sissoko nam wypadł na długi czas..

Liczę na zwycięstwo naszych po dobrej grze, koniecznie z letargu musi przebudzić się nasz atak. No to aby do meczu!

- Mateuszello
- Juventino
Wiecie, o której jet ten mecz w Hiszpanii?? Jak u nas jest 20:45, to w Hiszpanii, która???