Peace Cup (3): JUVENTUS 2-1 Real Madryt
- karpiu
- Juventino
Miło byłoby popatrzyć na zwycięstwo z taką drużyną , ale jak dla mnie wynik nie jest najważniejszy a coraz lepsza gra .... ( pozatym real jak do tej pory nie pokazal nic nadzwyczajnego...)

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
- Stawiar90
- Juventino
widać, że się nas bojąmnowo pisze:Raul, który w spotkaniu z LDU Quito, wygranym przez Real 4-2, wszedł na boisko w 73 minucie, wypowiedział się na temat formy swojej drużyny i meczu z Juventusem. "Chcemy wygrać Puchar Pokoju, ale potyczka z Juve przychodzi zbyt wcześnie. To będzie wspaniały mecz, ale ciężko będzie wyciągać na jego podstawie jakiekolwiek wnioski. Nasz projekt wymaga cierpliwości oraz wdrożenia idei. Cały czas czekamy na niektórych kadrowiczów, w tym Kakę. Kiedy będziemy już w całym składzie i otrzymamy trochę czasu - zobaczycie lepszy futbol. Za dwa tygodnie będziemy prezentować się dużo lepiej niż teraz." Real zmierzy się z Juve już w piątek o 20:30 na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan w Sewilli.
źródło: goal.com

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Miejmy nadzieję, że podejdziemy do tego meczu z odpowiednim nastawieniem (chyba zawsze to pisze, ale to już takie zboczenie czasów Ranieriego, któremu wszystko trzeba było tłumaczyć...), tzn. nie wygramy go za wcześnie, aby się nie rozczarować. Ciekawi mnie kilka rzeczy jeśli chodzi o nasz wyjściowy skład, Legrottaglie czy Cannavaro (okazja do spotkania ze swoimi najlepszymi kolegami)?, Salihamidzic czy Molinaro?, Iaquinta czy Del Piero?. Jak do tej pory Ciro wszystko robi z dużym spokojem, widać, że te decyzje nie są podejmowane pod wpływem chwili, ale są przemyślane. Z drugiej strony, to tylko mecze sparingowe...
Półfinał z Realem. Ktoś musi przegrać, oni przejawiają nieco większy pesymizm w tej kwestii, bo pamiętają co działo się chociażby jesienią ubiegłego roku. Będą chcieli się zrewanżować. Cieszy mnie to, że wreszcie przeciwko Juventusowi zobaczę Ronaldo. Nie było mi dane nigdy takiej sytuacji zobaczyć, na pewno miło byłoby pokonać te 96(?) mln.
Z ciekawości zajrzałem na RealMadrid.pl i przeczytałem, że Benzema i Robben kontuzjowani. Także Karim może nie wystąpić w piątek, co do Robben mam mieszane uczucia, ciągle mam w pamięci jeden obrazek z meczu z Juventusem - polecam.
Forza Juve!
Półfinał z Realem. Ktoś musi przegrać, oni przejawiają nieco większy pesymizm w tej kwestii, bo pamiętają co działo się chociażby jesienią ubiegłego roku. Będą chcieli się zrewanżować. Cieszy mnie to, że wreszcie przeciwko Juventusowi zobaczę Ronaldo. Nie było mi dane nigdy takiej sytuacji zobaczyć, na pewno miło byłoby pokonać te 96(?) mln.
Z ciekawości zajrzałem na RealMadrid.pl i przeczytałem, że Benzema i Robben kontuzjowani. Także Karim może nie wystąpić w piątek, co do Robben mam mieszane uczucia, ciągle mam w pamięci jeden obrazek z meczu z Juventusem - polecam.
Forza Juve!
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2009, 12:04 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- socio90
- Juventino
Sympatycznie czyta się Wasze posty
Widać, że większość z Was to prawdziwi Kibice swojej drużyny, a nie jedynie zapatrzone kibole.
Duży szacuneczek dla Was chłopaki !
A co do meczu, to spodziewam się ciekawego widowiska - jak na dwa największe kluby świata przystało. Co prawda oba zespoły są na razie w fazie przygotowań i daleko im do swojej najwyższej dyspozycji, ale patrząc na to, jacy zawodnicy występują w Realu i w Juve jest szansa na zobaczenie przynajmniej kilku wielkich zagrań
Pozdrawiam i niech wygra futbol !

Duży szacuneczek dla Was chłopaki !
A co do meczu, to spodziewam się ciekawego widowiska - jak na dwa największe kluby świata przystało. Co prawda oba zespoły są na razie w fazie przygotowań i daleko im do swojej najwyższej dyspozycji, ale patrząc na to, jacy zawodnicy występują w Realu i w Juve jest szansa na zobaczenie przynajmniej kilku wielkich zagrań

Pozdrawiam i niech wygra futbol !
!!! Hala Madrid !!!
- pan Zambrotta
- Juventino
zdecydowanie Cannavaro. Kto zna lepiej realek (oprócz staszka oczywiście)szczypek pisze:Legrottaglie czy Cannavaro
Salihamidzić. W końcu ktoś umie dośrodkować z lewej stronyszczypek pisze:Salihamidzic czy Molinaro
Na pewno Del Piero. Po to wczoraj odpoczywał, tak podejrzewam, żeby mieć siły na mecz z Hiszpanamiszczypek pisze:Iaquinta czy Del Piero
Ciekawostka - z Realem gramy w meczach o coraz niższej randze:
2003 - półfinał LM
2005 - 1/8 finału LM
2008 - faza grupowa LM
tak się zastanawialem, jakim sposobem zagramy z Realem następnym razem, bo spaść niżej niż faza grupowa chyba nie można. Na ratunek z odpowiedzią przyszedł jednak półfinał pis kap
- wojczech7
- Juventino
A nie ma przypadkiem jakiegoś urazu? Przed meczem z Koreańcami nie trenował z resztą zespołu, a bodaj z Momo, na siłowni.pan Zambrotta pisze:Na pewno Del Piero. Po to wczoraj odpoczywał, tak podejrzewam, żeby mieć siły na mecz z Hiszpanami
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- JuveLethal
- Qualità Juventino
Kamex22 pisze: Ale może ktoś by nagrał go w dobroci serca?
crpmx na 90% zripuje i wypusci caly ten mecz na fbtz, wiec bedzie mozna sobie sciagnac caly.
- Miczał
- Juventino
Póki co Real nie jest kolektywem. Klepią dużo piłkę i liczą na indywidualne akcje, bo widać jak na dłoni że brakuje im wykończenia i pomysłu na końcowe zagranie. Mam nadzieję na łądny mecz, debiutu diego i melo neistety nie oglądałem. Póki co wynik nie jest jakoś szczególnie ważny, niby mecz prestiżowy, niby puchar, ale jednak to nadal jest mecz towarzyski.
- kamilu_87
- Juventino
- sisman
- Juventino
Byłoby super.JuveLethal pisze:Kamex22 pisze: Ale może ktoś by nagrał go w dobroci serca?
crpmx na 90% zripuje i wypusci caly ten mecz na fbtz, wiec bedzie mozna sobie sciagnac caly.
Day after day I'm getting better and better.