Serie A (36): JUVENTUS 2-2 Atalanta
- Majos
- Juventino
Zostały trzy mecz do końca sezonu, trzeba zagrać tak, jak powinien grać Juventus. Wygrać z Atalantą trzeba, bo Fiorentina nie będzie gubić punktów, co innego Milan. Drużyna z Mediolanu ma bardzo trudny terminarz, co może być szansą dla nas.
- Madara
- Juventino
Akurat teraz w tej nieciekawej sytuacji w jakiej się znajdujemy chyba żaden piłkarz z naszej kadry nie jest w stanie nam zapewnić zwycięstwa, no chyba, że Giovinco, który z niezrozumiałych dla mnie powodów nie gra.ForzaDelPiero pisze:Jeśli drużyna dalej chce pracować z Ranierim to wygramy. Nie wierzę, by z normalnym nastawieniem nie mogliśmy pokonać Atalanty.
W obornie obok Legro Mellberg. W pomocy Nedved, a atak Amauri Iaquinta - tak zapewne zagramy.
Obecnie Juventus jest w kiepskiej dyspozycji, która trwa już baaardzo długo, przez co nie jesteśmy w stanie przewidzieć losów meczu z drużyną pokroju Atalanty, którą kilka lat temu pokonalibyśmy bez żadnego problemu.
- stahoo
- Juventino
3 mecze, 6 punktów do zdobycia. Lepiej, żeby nas nie odkładali tego na nastepne 2 spotkania. Musi byc zwycięstwo, remis nic nam nie daje. Równie dobrze możemy przegrac. Niech nasi piłkarze wreszcie udowodnią, że maja jaja, których nie ma Ranieri. A Claudio niech zaprosi Trezegueta, Giovinco i kogo tam jeszcze do jakiegos programu "Wybacz mi..." czy pogada na osobności i niech juz się nie obrażają na siebie nawzajem.
Gdzie w necie mozna zobaczyc mecz? (Nie chodzi mi o sop cast, ppstream itp, tylko strony z takim okinkiem jak na YT z meczem live).
Gdzie w necie mozna zobaczyc mecz? (Nie chodzi mi o sop cast, ppstream itp, tylko strony z takim okinkiem jak na YT z meczem live).
- De Celinaro
- Juventino
Licze na wymęczone zwyciestwo. Takie, zeby były 3 punkty, ale żeby Ranieri nie mógł się chwalić po spotkaniu czego to on nie zrobił, żeby wygrać.
stahoo: cizas maria co za podpis...
stahoo: cizas maria co za podpis...
- Fidelito
- Juventino
bet365.com - trzeba się tylko zalogować(darmowo) - bardo dobra jakoś, płynny przekaż. Polecam wszystkim, sam zawsze tam oglądam jeśli nie ma meczu na c+stahoo pisze:
Co do spotkania z Atalantą, myślę że raczej wygramy. Marzy mi się pomoc z Camorem i Gio na skrzydłach i Alexem i Treze w ataku.

To by było piękne, król i wicekról strzelców, a na skrzydłach zawodnicy, którzy z piłką potrafią zrobić wszystko. Rozmarzyłem się, a przecież Claudio wciąż na ławce trenerskiej

- pan Zambrotta
- Juventino
Na co zmobilizowana jest Atalanta?FalsoVero pisze:Obstawiam remis... Takie drużyny jak Lecce, Atalanta są bardziej zdeterminowane co nie raz udowodniły.
Atalanta nie gra już o nic, w przeciwieństwie do Lecce, Regginy (walczyły o utrzymanie) czy Genoi (walka o LM) z którymi ostatnio graliśmy w kryzysie.
Podobnie jak Siena i Lazio. Jestem optymistą i wierzę w 9 pkt.
Nie zapędzajcie się tak z tym pożegnaniem Nedveda, podobno rozważa przedłużyć kontrakt o rok...
- Ziółi
- Juventino
Z dobrych info po porażce : Ranieri out. Chociaż to nie jest pewne, bo wiadomo jak z tym zarządem... Ale nie wyobrażam sobie, byśmy znów pogubili te punkty, no do cholery... Juve - 7 meczów bez zwycięstwa, to już jest nonsens. Jakby ta liczba miała się jeszcze powiększyć, to ecchmm...
- olom23
- Juventino
Do czego to już doszło żebyśmy się obawiali takich zespołów jak Atalanta czy Siena. Juventus przyzwyczaił nas do tego że przed każdym meczem obawiamy się przeciwnika. Głównych winowajców chyba każdy zna i nie musze tutaj pisać po imieniu i nazwisku. Cel jest jasny jak najwyżej być na koniec sezonu! Trzeba liczyć na potknięcie milanu i 9 pkt. Nie rozumiem tych co mówią że wolą abyśmy przegrali bo trener wyleci! I tak on wyleci bo nic w tym sezonie sensownego nie osiągnął :snooty: Żal patrzeć na takie mecze w których meczymy się i modlimy o strzelenie bramki. Myślę że zarząd to widzi i zwolnią trenera tutaj sprawa jest jasna. Teraz się liczy 2 miejsce, a z tymi co mówią że wolą przegraną w niedziele "NA SZUBIENICE" 

- Tharp
Najwyzszy czas przerwac ta zalosna passe bez wygranej, bo to juz dawno przestalo byc smieszne. Licze na zwyciestwo, w obojetnie jakim stylu, po prostu chce 3 punkty - tak jak z reszta pewnie kazdy - z nadzieja ze tymsamym milan wdupi z udine
- Juventini2007
- Juventino
W meczu z Milanem było widać jakąś poprawę w grze w stosunku do tego co Bianconeri prezentowali w spotkaniach z potentatami Serie A czyli Chievo, Regginą czy Lecce.
I dlatego liczę jutro na zwycięstwo. Atalanta to zespół naprawdę nieprzewidywalny: potrafi wygrać z mistrzem kraju i przegrać z ostatnią drużyną w tabeli...
Wiem, że z naszym trenerem to mało prawdopodobne, ale chciałbym w pierwszym składzie zobaczyć Treze i Giovinco.
Wiem, że z naszym trenerem to mało prawdopodobne, ale chciałbym w pierwszym składzie zobaczyć Treze i Giovinco.
- Azrael
- Juventino
Tak to widzę jutro:
----------------------Buffon-------------------
Grygera--Melberg--Legrotaglie--De Ceglie
----------Zanetti--------Poulsen----------
Camoranesi-------------------------Nedved
----------Iaquinta-----------Amauri----------
Chociaż bardziej chciałbym zobaczyć coś takiego:
----------Zanetti/Poulsen---Nedved----------
Camoranesi------------------------Giovinco
-------Iaquinta/Amauri--Del Piero----------
Powodzenie jutrzejszego meczu uzależniam od umiejętności motywatorskich Ranieriego. Niestety wszyscy ostatnio mocno w nie powątpiewamy. Mecz z Atalantą musimy przede wszystkim wygrać w obronie, bo o atak jestem spokojny i wierzę, że minimum jedną bramkę ustrzelimy.
Teraz wszystko, jak już wspomniałem, w rękach trenera, który musi identycznie jak w zeszłym tygodniu umotywować boki obrony (De Ceglie w tamtym meczu zagrał swój najlepszy mecz jeśli chodzi o defensywę) oraz środek obrony, który - jak już pokazały mecze z Lecce, Regginą i Chievo - najczęściej się dekoncentruje i popełnia błędy w meczach z wydawałoby się kiepskimi ofensywnie słabeuszami.
Co do zestawienia pomocy i ataku to optowałbym bardziej za tym drugim nakreślonym przeze mnie ustawieniem - gdybyśmy wyszli w takim składzie, to byłbym pewien, że nasza siła ognia przeważy ewentualne "farfocle" obrony i że strzelimy minimum 2-3 bramki.
Podsumowując chciałbym jeszcze raz podkreślić: ten mecz musimy wygrać w obronie i zagrać "na czysto", bo przynajmniej jedną bramkę strzelimy na pewno!
Pozdrawiam!
----------Zanetti--------Poulsen----------
Camoranesi-------------------------Nedved
----------Iaquinta-----------Amauri----------
Chociaż bardziej chciałbym zobaczyć coś takiego:
----------Zanetti/Poulsen---Nedved----------
Camoranesi------------------------Giovinco
-------Iaquinta/Amauri--Del Piero----------
Powodzenie jutrzejszego meczu uzależniam od umiejętności motywatorskich Ranieriego. Niestety wszyscy ostatnio mocno w nie powątpiewamy. Mecz z Atalantą musimy przede wszystkim wygrać w obronie, bo o atak jestem spokojny i wierzę, że minimum jedną bramkę ustrzelimy.
Teraz wszystko, jak już wspomniałem, w rękach trenera, który musi identycznie jak w zeszłym tygodniu umotywować boki obrony (De Ceglie w tamtym meczu zagrał swój najlepszy mecz jeśli chodzi o defensywę) oraz środek obrony, który - jak już pokazały mecze z Lecce, Regginą i Chievo - najczęściej się dekoncentruje i popełnia błędy w meczach z wydawałoby się kiepskimi ofensywnie słabeuszami.
Co do zestawienia pomocy i ataku to optowałbym bardziej za tym drugim nakreślonym przeze mnie ustawieniem - gdybyśmy wyszli w takim składzie, to byłbym pewien, że nasza siła ognia przeważy ewentualne "farfocle" obrony i że strzelimy minimum 2-3 bramki.
Podsumowując chciałbym jeszcze raz podkreślić: ten mecz musimy wygrać w obronie i zagrać "na czysto", bo przynajmniej jedną bramkę strzelimy na pewno!
Pozdrawiam!
- Reg
- Juventino
Bardzo ważny mecz jeśli chodzi o utrzymanie 3. miejsca w lidze. Jeśli jutro znów nie uda się sięgnąć po 3 pkt. będziemy pod ścianą.
Na pewno zauważalny będzie brak Chielliniego, który wprowadził trochę spokoju do formacji obronnej w meczu z Milanem. Giovinco zdążył się wyleczyć, ale prawdopodobnie nie będzie go nawet na ławce, bo Ranieri weźmie Marchionniego (ławka zapewne będzie wyglądała tak: bramkarz, Zebina, Ariaudo, Tiago/Poulsen, Marchionni, 2 napastników). Ciekawe kogo tym razem wystawi Ranieri w ataku. Mam nadzieję, że nie zdecyduje się znowu na granie górnych piłek do 2 wysokich napastników z Marchionnim który ma te piłki wrzucać. W tym meczu po prostu musimy zdobyć 3 pkt. W przeciwnym razie presja na piłkarzach będzie olbrzymia, a to może działać jedynie na niekorzyść.
Osobiście chciałbym zobaczyć taki skład: Buffon - De Ceglie, Legrottaglie, Mellberg, Grygera - Giovinco, Zanetti, Tiago, Camoranesi - Del Piero, Iaquinta.
Ewentualnie Nedved za Tiago
Na pewno zauważalny będzie brak Chielliniego, który wprowadził trochę spokoju do formacji obronnej w meczu z Milanem. Giovinco zdążył się wyleczyć, ale prawdopodobnie nie będzie go nawet na ławce, bo Ranieri weźmie Marchionniego (ławka zapewne będzie wyglądała tak: bramkarz, Zebina, Ariaudo, Tiago/Poulsen, Marchionni, 2 napastników). Ciekawe kogo tym razem wystawi Ranieri w ataku. Mam nadzieję, że nie zdecyduje się znowu na granie górnych piłek do 2 wysokich napastników z Marchionnim który ma te piłki wrzucać. W tym meczu po prostu musimy zdobyć 3 pkt. W przeciwnym razie presja na piłkarzach będzie olbrzymia, a to może działać jedynie na niekorzyść.
Osobiście chciałbym zobaczyć taki skład: Buffon - De Ceglie, Legrottaglie, Mellberg, Grygera - Giovinco, Zanetti, Tiago, Camoranesi - Del Piero, Iaquinta.
Ewentualnie Nedved za Tiago
- wojtek11
- Juventino
Jeśli będą takie podstawowe składy jak podaje www.gazzetta.it to nie mamy na co liczyć zanetti i nasza największa gwiazda poulsen :płaczę: po co daliśmy w tamtym okienku transferwoym za amauriego 22 mln ?? dla ranieriego to chyba po to by siedział na ławce i jeszcze giovinco na ławie przecież on przy ranierim nigdy nie bedzie rozwijał swojego talentu
mam nadzieje że po tym sezonie będzie komunikat RANIERI OUT !!!!!!!!
Juventus Football Club SpA – najbardziej utytułowany włoski klub piłkarski
- Azrael
- Juventino
Bardzo ładnie nam się dzisiaj Milan podłożył. Zagrali wręcz "koncertowo beznadziejnie". Mam nadzieję, że nie powtórzymy ich "wyczynu" i zgarniemy łatwe 3 punkty, bo dzisiejsze spotkanie Mediolańczyków otwiera nam jeszcze realną drogę do drugiego miejsca w lidze.
Miejmy nadzieje, że widmo utraty 3. miejsca oraz pozostająca jeszcze wiara w 2. miejsce, dodatkowo umotywuje grających przy pustych trybunach chłopców! Trzeba to wygrać!
Pozdrawiam!
Miejmy nadzieje, że widmo utraty 3. miejsca oraz pozostająca jeszcze wiara w 2. miejsce, dodatkowo umotywuje grających przy pustych trybunach chłopców! Trzeba to wygrać!
Pozdrawiam!
- Corcky
- Juventino
Chciałbym, żeby chociaż w drugiej połowie wszedł Trezeguet, bo wciąż mam wrażenie, że zbyt szybko został skreślony. Już jest dosyć sporo po wyleczeniu kontuzji, forma może też lepsza. A ma chyba poniektórym coś do udowodnienia.
Na Juventus. Tak jak każdy "mały" klub, który urywał nam już w tym sezonie punkty.Na co zmobilizowana jest Atalanta?

Alessandro Del Piero ole!