Co dalej z Juventusem? - Petycja.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz pomysł petycji do braci Elkann za sensowny?

TAK.
59
47%
NIE.
66
53%

Liczba głosów: 125
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 22:34

evilboy pisze:Sztab medyczny... jaki sztab medyczny? Studenci 3-ciego roku weterynarii zajęliby się piłkarzami lepiej niż nasi obecni "specjaliści". Obecnie jesteśmy chyba najbardziej podatnym na kontuzje zespołem w Europie.
Tutaj akurat winną obarczył był sztab trenerski a nie medyczny... Konztuje to wg. mnie efekt źle dobranych opcji treningu dla poszczególnych zawodników... Dodałbym także, że brak rotacji w składzie jest także powdem częstęgo łapania kontuzji.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 22:39

W moim zamyśle było rozszerzenie akcji na skalę globalną.

Sami widzicie ile jest kwestii poruszanych, brak zainteresowania i olewanie klubu przez właścicieli, kiepski zarząd, dziadoski trener, śmieszny skład, sztab medyczny/trenerski, beznadziejne transfery i ogólnie polityka klubu - tego jest trochę, w zasadzie każdy może napisać coś od siebie i nie skłamie.

Co do wciągnięcia w akcje jakiś wysoko postawionych kibiców - właśnie tak, o tym też myślałem. Możemy do takich dotrzeć właśnie poprzez różnorakie strony/fora, nie trzeba mocno szukać, przecież JP też ma swoje kontakty.

Myślę, że akcja byłaby w stanie zgromadzić więcej niż 1 mln podpisów, gdyby była tylko odpowiednio zorganizowana. Myślę, że gdybyśmy byli w stanie zjednoczyć się to w Turynie petycja mogłaby być dostarczona nawet przez jakąś demonstracje, żeby efekt był spotęgowany.

Wizja odważna, ale nie nierealna.

Chyba nie ma kibica, który nie widzi jak wielcy nieudacznicy sterują obecnie Juventusem.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 22:45

KU-bra pisze:
evilboy pisze:Sztab medyczny... jaki sztab medyczny? Studenci 3-ciego roku weterynarii zajęliby się piłkarzami lepiej niż nasi obecni "specjaliści". Obecnie jesteśmy chyba najbardziej podatnym na kontuzje zespołem w Europie.
Tutaj akurat winną obarczył był sztab trenerski a nie medyczny... Konztuje to wg. mnie efekt źle dobranych opcji treningu dla poszczególnych zawodników... Dodałbym także, że brak rotacji w składzie jest także powdem częstęgo łapania kontuzji.
Nie wiem czyja to wina - na pewno po części jednych i drugich. Bo jak to możliwe, że zawodnik wraca po kontuzji, rozgrywa jeden mecz i od razu odnawia mu się jakiś uraz? Przykro mi to mówić, ale całe dzisiejsze Juve przesiąknięte jest tandetą. Chyba przyjaźń z chińczykami posunęła się za daleko :P

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 23:20

evilboy pisze: Może mi ktoś przypomnieć jakiś spektakularny transfer jaki zrobiliśmy za Secco? Piłkarza, o którego biła się cała piłkarska Europa? Nie było takiego...
(...) i obawiam się że długo nie będzie, bo tacy wolą przechodzić do Manchesteru, Realu czy Bayernu (czyt. drużyn które wygrywają swoje ligi krajowe, realnie liczą się w walce o najwyższe trofea, i mogą przez to zaoferować im bardziej lukratywne kontrakty.) Juventus nie uchodził za taką drużynę zarówno w Serie B, ani po powrocie do Serie A- obawiam się, że nadal jeszcze nie mamy tego poziomu, choć te mercato MOŻE być przełomowe :pray:
Co do sztabu medycznego zgadzam się w 100%. Ilość kontuzji w tym sezonie nie jest normalna, i za to powinny polecieć głowy. Moim zdaniem zawodzi najbardziej przygotowanie fizyczne (Riccardo Capanna, Andrea Scanavino), jak i Fizjoterapueci (Aldo Esposito (kumoterstwo w Juventusie jak w PSL :roll:) , Luigi Pochettino)
Polemizował bym natomiast na temat braku osiągnięć naszego trenera. Nie zawsze puchary to sukcesy...
A zdanie
To nie inter wygrał Scudetto, to my je przegraliśmy.
omówimy przy najbliższej okazji w pubie, bo nie chce mi się już pisać 8)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 23:40

bloktorun pisze: (...) i obawiam się że długo nie będzie, bo tacy wolą przechodzić do Manchesteru, Realu czy Bayernu (czyt. drużyn które wygrywają swoje ligi krajowe, realnie liczą się w walce o najwyższe trofea, i mogą przez to zaoferować im bardziej lukratywne kontrakty.) Juventus nie uchodził za taką drużynę zarówno w Serie B, ani po powrocie do Serie A- obawiam się, że nadal jeszcze nie mamy tego poziomu
Nie zapominajmy, że jesteśmy JUVENTUSEM - jednym z największych, najbogatszych, najbardziej znanych, utytułowanych i najbardziej lubianych klubów na świecie. Nie chce znowu pisać czegoś, co na tym forum wywołuje ogromne kontrowersje, ale... za czasów triady (i Moggiego) wszyscy się z nami liczyli. Byliśmy szanowani, ciągnęło do nas gwiazdy światowej piłki, stawiano nas wśród faworytów do każdego trofeum, każdy mecz był dla nas do wygrania. Gdzie się podziały te czasy?

Alex Del Piero
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 23:40

Witam.

Mam nadzieje ze pomysl napisania tej petycji i wyslania jej Elkannowi wzial sie z tego, ze autor tego tematu zjadl nieswieze jajeczka, albo otruł się bigosem i jego zachowania nie mozna brac na powaznie. Nie ma co sie łudzić, moze od razu napiszmy petycje zeby sprzedali Buffona i kupili Messiego i Juventus kupmy w ramach strony kupimyklub.pl. Bez jaj ludzie.

Pozdrawiam

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 23:48

Radidam pisze:Witam.

Mam nadzieje ze pomysl napisania tej petycji i wyslania jej Elkannowi wzial sie z tego, ze autor tego tematu zjadl nieswieze jajeczka, albo otruł się bigosem i jego zachowania nie mozna brac na powaznie. Nie ma co sie ludzic, moze od razu napiszmy petycje zeby sprzedali Buffona i kupili Messiego i Juventus kupmy w ramach strony kupimyklub.pl. Bez jaj ludzie.

Pozdrawiam
Sorry, ale jakoś nie widzę powiązania między pomysłem napisania petycji a kupowaniem "Messich". Uważam, że kibice, jako chyba najważniejsza grupa ludzi związanych z Juventusem, (bo kochają klub i są bezinteresowni) powinni w końcu coś zrobić. Pomysł z petycją bardzo dobry, ale żeby odniosła ona jakiś skutek, musi nabrać skali globalnej...

Alex Del Piero
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 23:51

Kolega Radidam po prostu twardo stąpa po ziemi...a ten Messi to taki wielkanocny zajączek. :wink:

A co ma piernik do wiatraka, hę? :think:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 00:05

Jedno głupie, drugie głupie. Analogia mi odpowiada.

Podsumujmy:
Dwa lata temu graliśmy w Serie B z wielomilionowymi długami, teraz jesteśmy na drugim miejscu w tabeli i nawet stać nas na nowy stadion.
Ergo
Zwalniamy, jak widzę, zarząd, trenera, piłkarzy i sztab medyczny.

Aha

Dirty mind
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 00:11

Bo najlepiej to poplamić herb ketchupem i powstukiwać pierdoły praktycznie bez pokrycia po to, żeby się wybić.
Venomik pisze:Jedno głupie, drugie głupie. Analogia mi odpowiada.

Podsumujmy:
Dwa lata temu graliśmy w Serie B z wielomilionowymi długami, teraz jesteśmy na drugim miejscu w tabeli i nawet stać nas na nowy stadion.
Ergo
Zwalniamy, jak widzę, zarząd, trenera, piłkarzy i sztab medyczny.

Aha
Mam nadzieję, że to zamknie ten temat.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 00:33

Gooray, spójrz w swój podpis i zastanów się, czy powinieneś go mieć. Gianni z pewnością nie podszedłby do sytuacji tak jak jego wnukowie, no, ale to co się dzieje obecnie z Juve to "pierdoły praktycznie bez pokrycia" w dodatku pisane po to, żeby się wybić... :lol:

Jakby nie było innych sposobów na poklask.

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 00:37

bloktorun pisze:
preclix pisze:Ochłońcie i na spokojnie popatrzcie jeszcze raz na to co tu wypisujecie...
Możesz napisać o jakich wypowiedziach mówisz? Wyluzuj trochę... Pewnie jak by taka ankieta doszła do skutku (chociaż jak już napisałem wątpię w jej powodzenie) również byś się pod nią podpisał :whistle:
Tak jak napisał Kozminski kilkadziesiąt tysięcy podpisów to za mało... Podejrzewam również, że mocniejszy wydźwięk miała by petycja zorganizowana przez "oficjalnych" kibiców zrzeszonych w "oficjalnych" organizacjach, jak np. DOC , w którym na ten sezon w Polsce zarejestrowanych jest 282 członków... Każdy teoretycznie co roku płacił/płaci określoną ilość pieniędzy, które wpływają do kasy klubowej. A to już jakiś argument :C
Cała ta dyskusja to jedna wielka dziecinada mniej więcej na poziomie pisania listu do św. Mikołaja ( bez obrazy dla wierzących :P ). Bo i pomysł jak i zapewne skutek byłby do tak owego listu podobny.

Tak na poważnie napiszę moje zdanie na temat obecnego Juve, które już parokrotnie wyrażałem. A więc ja w pełni ufam temu zarządowi, gdyż widzę, że mają pomysł i projekt na zbudowanie wielkiego klubu z zachowaniem rozsądku pod wieloma względami ( finansowym, szkoleniowym, marketingowym). Nie chciałbym, żeby z klubu tj. Juventus powstała drużyna taka jak Chelsea, Real, Inter itp. itd., bo to staje się bardo monotonne, gdzie przez 2-3 okienka transferowe ładuje się miliony euro na zakup totalnie nie związanych z klubem zaciężnych gwiazdek - takim drużynom brak charakteru i naturalnej woli walki w imię dobra klubu. Jestem dumny i Wy powinniście być dumni z tego jak wyjątkowy pod tymi względami jest nasz klub - jak traktuje się tu piłkarzy (szczególnie zasłużonych, bądź związanych sercem z Juve). Ciężko mi na sercu, gdy widzę komentarze typu: " Sprzedać Buffona, póki dają za Niego 70 milionów", albo " Niech Del Piero odejdzie bo gra padakę", " kupić za nich Diego i Silvę bo są szybsi i młodsi" - zapomnieliście już czym było 2 lata temu dla najlepszego bramkarza świata, u szczytu swojej wspaniałej kariery tułanie się po jakichś mieścinach, gdzie jego poczynania na stadionie były śledzone z okien pobliskiego szpitala ? Zapomnieliście, że Alessandro Del Piero jest NAJLEPSZYM napastnikiem jakiego Juventus miał i ma w swoich szeregach ? O tym, że mógłby zarabiać teraz 8 milionów euro i kopać dla ManU już trzeci rok ? Gdyby z tej drużyny zrobiono taki zbiór gwiazd jaki większość by chciała - wtedy to ja bym zwątpił i to ja bym pisał petycję - szkoda, że w tym wypadku zapewne trudno byłoby szukać sobie kompanów popierających tą inicjatywę... Nie rozumiecie, że to co obecnie się wyprawia w futbolu niszczy ideę tej dyscypliny ? Czy chcecie oglądać biegające po boisku 500 milionów euro w żywym towarze ? Moim marzeniem jest doczekanie tych chwil, kiedy wprowadzone zostaną obowiązki posiadania w wyjściowym składzie minimalnej liczby wychowanków i zawodników pochodzących z tego kraju co klub. A żeby pieniądze nie miały wyznacznika jakości. Szkoda, że nie dane mi było żyć w czasach kiedy w Europie brylowały takie firmy jak : Crvena Zvezda, Partizan, Sparta Praga czy Steaua, teraz takie kluby mogą pełnić epizodyczne role w Pucharze UEFA, gdyż zaraz jakiś zachodnioeuropejski "bogacz" wykupi za parę milionów najlepszych zawodników lub czym gorzej młodych wychowanków. Dlatego powtarzam powinniśmy być dumni z tego w jaki sposób budowana jest siła tego klubu. Najważniejszą rzeczą jednak, która mnie przekonuje do obecnych zarządców jest to, co zostało jasno przez nich zakomunikowane - powrót na poziom z przed calciopoli w przeciągu 5 lat. Jesteśmy w trakcie 2-go roku po relegacji do 2 ligi. Zarówno w ub. sezonie jak i teraźniejszym pełniliśmy rolę realnego konkurenta, jeżeli chodzi o Mistrzostwo Włoch, proszę Was o cierpliwość, mocną cierpliwość - i jeżeli po tych pięciu latach będziemy na tym samym poziomie co teraz ( co wg mnie jest niemożliwe), wtedy stanę w pierwszym szeregu szturmujących na budynek klubowy z kosą w ręku 8).
Nie zapominajmy, że obecny Zarząd również musi nabrać doświadczenia w kwestii zarządzania klubem sportowym, także wszystko w swoim czasie,

Jeżeli chodzi o trenera - nie jest idealny, ale nawet Lippi nie jest. Sensownie poukładał zespół w pewnym sensie podobnym do stylu Lippiego, także myślę, że po MŚ Lippi wróci do Nas na posadę szkoleniowca lub przynajmniej na posadę a la menadżer (o ile nie zachce Mu się znowu brać rocznego urlopu) :) Oczywiście dobrze by było, żeby Ranieri też został, lecz w tym temacie można tylko gdybać.

Na podsumowanie apeluję do wszystkich o cierpliwość i o danie czasu na wypełnienie obietnicy odbudowy silnego Juventusu :!: Nie dziwcie się, że zdarzają nam się takie mecze jak choćby ten ostatni, gdyż nie jesteśmy drużyną kompletną, jesteśmy w trakcie budowy - a po wypowiedziach na tej stronie i tym forum, można wywnioskować, że wielu sądzi, że jesteśmy już w fazie zapomnienia po calciopoli, niestety wszystko musi trwać. Bądźmy realistami ( nie mylić z Obrazek). Wesołego Dyngusa !

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 09:56

przerazajacy jest wasz tok myslenia. podpisuje sie pod tym co pisal kolega kilka pozycji wyzej. zobaczcie ze niedawno bylismy w sedieB. teraz na 2 miescu w lidze. klub wychodzi na prosta. zapewne wielu z was chcialoby od razu zatrudnienia zastepu mistrzow ale tak sie nie da. klub pilkarski to wielkie przedsiebiorswo ktore musi sie bilansowac. fakt mozemy nabrac kredytow jak chocby Real ale to w niczym nie pomaga. trzeba bylo najpierw stworzyc bardzo solidna ekipe aby potem wzniesc ja na najwyzszy poziom. i to sie dzieje teraz. nie dalo sie przeciez zrobic inaczej choc wiadomo ze niektore transfery byly nietrafione.
jak dla mnie ta petycja to zly pomysl.

gudyś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 10:11

Pojawiają się na tym forum głosy typu: Moggi wróć. Ten kto tak mówi chyba nie ma rozumu. Przez Moggiego wszyscy kibice tylko najedli się wstydu. Jak wyślecie tę petycję braci Elkann, to będą mieli przynajmniej niezły ubaw. Dobrze że ten kto wymyślił tę petycję nie jest jeszcze prezydentem klubu (bo myśli że pozjadał już wszystkie rozumy). :lol:
Krótko-szopka i kretynizm do sześcianu. :lol:
Występowanie inteligentnych egzemplarzy rasy zwanej homo sapiens to zanikające zjawisko na kuli ziemskiej. :rotfl:
-----
preclix pisze:Jest mi wstyd że wśród kibiców Starej Damy, zdarzają się takie elementy
Ciężko mi na sercu, gdy widzę komentarze typu: " Sprzedać Buffona, póki dają za Niego 70 milionów", albo " Niech Del Piero odejdzie bo gra padakę", " kupić za nich Diego i Silvę bo są szybsi i młodsi" - zapomnieliście już czym było 2 lata temu dla najlepszego bramkarza świata, u szczytu swojej wspaniałej kariery tułanie się po jakichś mieścinach, gdzie jego poczynania na stadionie były śledzone z okien pobliskiego szpitala ? Zapomnieliście, że Alessandro Del Piero jest NAJLEPSZYM napastnikiem jakiego Juventus miał i ma w swoich szeregach ? O tym, że mógłby zarabiać teraz 8 milionów euro i kopać dla ManU już trzeci rok ? Gdyby z tej drużyny zrobiono taki zbiór gwiazd jaki większość by chciała - wtedy to ja bym zwątpił i to ja bym pisał petycję - szkoda, że w tym wypadku zapewne trudno byłoby szukać sobie kompanów popierających tą inicjatywę...
Przykładowe komentarze po sobotnim meczu:
dno kompletne !!! istny armagedon !! ranieri won !
Juventus zagrał fatalnie, świadczy o tym między innymi bramka zdobyta przez takiego łamagę jak Palladino.
Zarząd OUT!!!

Typowe dzieci NEO, i kibice Juve gdy są sukcesy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 10:54

gudyś pisze: dno kompletne !!! istny armagedon !! ranieri won !
Juventus zagrał fatalnie, świadczy o tym między innymi bramka zdobyta przez takiego łamagę jak Palladino.
Zarząd OUT!!!

Typowe dzieci NEO, i kibice Juve gdy są sukcesy
co w tym złego, że chcą zmian ? dla mnie też zarząd robi wielkie NIC, bo o Ranierim, który na stanowisko trenera w Juve się nie nadaję już nie wspomnę, mam mówić dobrze zagraliście, brakło szczęścia...walki???
czy to jest przejaw właśnie kibiców sukcesu ? czy nie powinni iść czasem pokibicować interowi czy barcelonie ?

:roll: :roll: :roll:

ODPOWIEDZ