Serie A (30): JUVENTUS 3-3 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 13:26

Ja bym raczej nie liczyl na kilkobramkowe zwyciestwo, Chievo ostatnio nienajgorzej sobie poczyna, wazne bedzie zdobycie tych 3 pkt, bo w perspektywie dalszych meczow moga one byc kluczowe

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 13:49

Nie ma co sie rozpisywac. Przeciwnik slaby, ostatnia prosta, gonimy Inter wiec trzeba ich klepnac bez mrugniecia. Licze na skrzydla Giovinco i Camor, to bedzie cos ;)) Konieczne 3pkty!! FORZA JUVE!!!

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 21:47

Ja bym nie był taki pewien tego zwycięstwa - przerwa reprezentacyjna znana również jako "nasi rozjeżdżają się po świecie, wracają i tracimy punkty". Aczkolwiek trudno liczyć na coś innego niż zwycięstwo, które może być napędem na następne mecze, bo coś czuje, że jak wygramy(a innej opcji przecież nie ma, co nie?) to seria zwycięstw będzie się wydłużała i żaden Inter jej nie zahamuje. Ale chyba "ja tak czuję" to dość lipna perspektywa, w każdym razie zwycięstwo jest ważne, żeby po przerwie nadal nadawać na właściwych falach.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 22:32

Rzeczywiście trzeba być ostrożnym. Chievo ma naprawdę świetną serię. Nie przegrali od 22 lutego i wygrywają w dobrym stylu. Z drugiej strony jest to nadal przeciętniak ligowy, a Juventus vice-liderem. My nie jesteśmy tak niepewną drużyną jak polska reprezentacja. Myślę, że wygrają, ale nie wątpię w to, ze Chievo zagrozi.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2009, 22:46

Najważniejsze jest za angażowanie i pomysł na grę. Jeśli będziemy grali jak w meczu z Romą to będzie dobrze ale jeśli zagramy jak pierwszą połowę z Bologna to może być nie ciekawie. Ale najważniejsze to wygrać wszystkie mecze do końca i liczyć że Inter zgubi gdzieś punkty. Liczę na nasze 3 pkt i remis Udinese z Interem dzięki temu końcówka sezonu byłaby bardzo ciekawa :twisted:

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 08:51

dla nas i dla nich są bardzo ważne 3 pkt w tym meczu ale my gramy u siebie licze na dobry występ Iaquinty ,Alexa i Giovinco !!! wygramy stawiam 2:0 dla juve !!! FORZA JUVE

FORZA GRANDE JUVE
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 10:31

Chievo jest na tyle słabą drużyną, że nie powinniśmy oglądać się na ich formę ani czekać na błędy rywala. Juventus jest w gazie, Juventus strzela ostatnio dużo bramek, nawet w reprezentacjach :) (Grygera, Iaquinta)

Liczę na podtrzymanie passy bez porażki (bianconeri jeszcze z Chievo nie przegrali! ) oraz pewne zwycięstwo. Chciałoby sie wielu bramek, ale jeśli strzelą jedną i będą cały czas prowadzić grę, też będę zadowolony. Byle tylko obyło sie bez nerwówki.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 10:53

Mati pisze:Juventus strzela ostatnio dużo bramek, nawet w reprezentacjach :) (Grygera, Iaquinta)
I Poulsen :)

Sugerując się naszymi ostatnimi wynikami można powiedzieć, że powinniśmy wbić Chievo kilka bramek, ale będę zadowolony z każdego zwycięstwa, nawet 1:0. Jeśli do tego inter zgubi dzisiaj punkty, to radość będzie podwójna :)

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 12:52

Ja bym zagrał tak:

-----------------buffon-----------------
--------mellberg----chiellini----------
grygera-----------------------molinaro
----------marchisio--------------------
---------------------nedved------------
-salihamidzic-----------------giovinco
--------iaquinta-------del piero-------

Nedved juz grywał na srodku i się sprawdzał.

rafcio_95

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 13:21

Ja bym postawił na skład:
Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Salihamidzic, Marchisio (Marchionni), Giovinco, Nedved - Iaquinta, Del Piero

Ale najważniejsze to wygrać ten mecz, a nie jakim składem Juve będzie grac.

BUFFON

DEL PIERO

TREZEGUET

NEDVED

CAMORANESI
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 13:24

Eslk podałeś ustawienie identyczne z tym jakie podali dziennikarze La Gezetta dello Sport z tym tylko wyjątkiem że zamiast Grygery na prawej obronie jest u nich Zebina. Ja osobiście byłbym bardzo rad gdybyśmy zagrali właśnie takim - co tu dużo mówić - dość ofensywnym ustawieniem.

Liczę dziś na dość gładkie zwycięstwo Juve. Męczarnie mogą trwać do pierwszej bramki, a potem mam nadzieje że worek z bramkami się rozwiąże. Obyśmy tylko sami niczego głupio nie stracili to może być całkiem okazały wynik.

Pozdrawiam!

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 13:26

rafcio_95 pisze:Ja bym postawił na skład:
Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Salihamidzic, Marchisio (Marchionni), Giovinco, Nedved - Iaquinta, Del Piero
Giovinco w środku pomocy? Dużo bardziej prawdopodobnym wariantem jest Seba na lewym skrzydle, a Nedved w środku. Nie bardzo też rozumiem co masz na myśli pisząc: "Marchisio (Marchionni)". Marco jako środkowy pomocnik? :roll:

KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 14:41

Nie widze innego wyjscia jak zwyciestwo, zadowoli mnie 1:0 choc nie pogardze wyzszym zwyciestwem, Udinese to wielka szansa na zmniejszenie straty do Interu, Udine gra dobrze w PUEFA, gorzej w lidze, ale maja Pepe, Di Natale, Quagliarella, nie jest zle, Udinese z nami wygralo, wiec czemu nie z Interem? Zanosi sie na taki sklad:
Buffon
Grygera/Zebina Mellberg Chiellini Molinaro
Marchionni/Hasan Marchisio Nedved Giovinco
Del Piero Iaquinta

FORZA JUVE !!!

Tharp

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 14:47

Kogut Del Piero pisze:
rafcio_95 pisze:Ja bym postawił na skład:
Giovinco w środku pomocy? Dużo bardziej prawdopodobnym wariantem jest Seba na lewym skrzydle, a Nedved w środku. Nie bardzo też rozumiem co masz na myśli pisząc: "Marchisio (Marchionni)". Marco jako środkowy pomocnik? :roll:
Wg. gazzetty dello sport takim skladem wlasnie zagramy, tylko ze Nedved z Marchisio w srodku, a Sali i Seba odpowiednio na prawej i lewej pomocy.

darasjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2009, 15:01

Mati pisze:Juventus strzela ostatnio dużo bramek, nawet w reprezentacjach :) (Grygera, Iaquinta)
Masz może link do bramki Zdenka? :roll:

Obrazek
Zablokowany