Serie A (29): Roma 1-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 11:24

Gregor_09 pisze:Mecz nie będzie łatwy, a konia z rzędem temu kto przewidzi wynik!!! :lol:

Roma gra ostatnio w kratkę tak samo jak my :x

Niech Juve wyjdzie takim składem co na Bologne i bedzie git.
(choć z tamtego składu zrezygnowałbym jedynie z Marchisio)
A co On Ci zrobił? czyżby z powodu ze zagrał najlepiej z naszych środkowych pomocników w meczu z Bologna, dlatego byś go nie wystawiał ?

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 13:29

Czeka nas zapewne jedno z najcięższych spotkań końcówki sezonu - co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Jestem jednak pewien, że jeśli zagramy całe spotkanie w taki sposób, w jaki rozegraliśmy drugą połowę przeciwko ekipie z Bolonii - mamy spore szanse na 3 oczka. Roma w ostatnim czasie gra w kratkę - często remisuje i nasza postawa będzie miała najistotniejsze znaczenie. Można powiedzieć, że ten mecz będzie jednym z kluczowych w dalszej walce o scudetto (teraz jednak już każdy mecz do końca będzie miał taki charakter...), wiadomo bowiem, że inter gra z Regginą, zatem i szanse na odrobienie punktów będą znikome. Prawdopodobnie raz kolejny wystąpi Seba, co mnie ogromnie cieszy. W sobotnim meczu pokazał, że nie bez kozery mówi się o nim - "najbardziej perspektywiczny włoski zawodnik młodego pokolenia". Pavel najprawdopodobniej nie zdąży się jeszcze wykurować na pojedynek na rzymskim Olimpico. Ciekawy z kolei jestem, czy powołany do kadry meczowej zostanie Trezeguet - brak występu Francuza przy kontuzji Amauriego oznaczać będzie, że już latem możemy się pożegnać z Cobrą... Bardzo bym tego nie chciał, bo to właściwie jeden z symboli naszego klubu i zrobił dla nas najwięcej ze wszystkich obcokrajowców w historii. Wracając do samego spotkania - spodziewam się zdeterminowanej Starej Damy, która pokaże, że nadal wierzy w tegoroczne scudetto.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 16:29

Roma - Juventus: Rekord absencji pobity?
http://www.asroma.pl/index.php?id=2107

Oto zawodnicy dostępni na dzień dzisiejszy: na sobotnie spotkanie:
Doni, Panucci, Loria, Mexes, Riise, Tonetto, Brighi, Filipe, Menez, Vucinic, Baptista, Artur, Montella, J.Sergio.
To na Stara Dame za mało :/ moze na Lazio by wystarczylo :whistle:

Kontuzjowani w Juventusie wg gazzetta.it:
Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Manninger, Marchionni, Chiellini.

Zapowiada sie mecz..... :think:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 16:48

pawełek89 pisze: Oto zawodnicy dostępni na dzień dzisiejszy: na sobotnie spotkanie:
Doni, Panucci, Loria, Mexes, Riise, Tonetto, Brighi, Filipe, Menez, Vucinic, Baptista, Artur, Montella, J.Sergio.
Szczerze powiedziawszy nie miałem pojęcia, że sytuacja w Romie wygląda aż tak źle :think: O ile jeszcze w Juventusie mamy podobny problem, to u nas wygląda to nieco inaczej - od dawna musimy borykać się z wieloma kontuzjami i całe szczęście wychodzimy z tego obronną ręką. Na sobotnie spotkanie z całą pewnością powróci Chiellini, prawdopodobnie też Legro oraz Marchionni. Myślę jednak, że szansę po znakomitym sobotnim pojedynku otrzymać powinien Brazzo. Zapewne zdrowy będzie też Treze, choć akurat jego sytuacja jest nieco skomplikowana z uwagi na konflikt z Ranierim. Wracając do Romy - wiadome, że zespół traci WIELE zarówno bez Tottiego, jak i de Rossiego - ewentualnie bez nich rzymianom byłoby niezwykle ciężko urwać punkty Juventusowi.

Jaki skład na chwilę obecną wybiegnie przeciwko Juve :?:

nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 16:53

Niektórym zawodnikom zaczęło zależeć więc jeżeli nadal będą uważać, iż warto starać się o Scudetto jestem dobrej myśli. mnóstwo kontuzji, ale do tego już (niestety) każdy zdążył się przyzwyczaić - oby tylko się wszyscy leczyli i w meczu z Romą żadnej nie przybyło.

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
R.A.B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 17:23

Gregor_09 pisze:.
(choć z tamtego składu zrezygnowałbym jedynie z Marchisio)
Najepszego środkowego pomocnika bys usunął :rotfl: :rotfl:

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 17:35

mrozzi pisze:Jaki skład na chwilę obecną wybiegnie przeciwko Juve :?:

Bardzo trudne pytanie :roll:
jak w poprzednim moim poscie witac Spal ma narazie tylko 14zawodnikow do dyspozycji :doh: ( w tym 3 bramkarzy). Narazie nie ma co sie bawic w sklady pare dni przed meczem.Mysle ze Totti jednak wroci na sobotni mecz.Crescenzi mlodzian z primavery dobrze sie zapowiada jeszcze mu tylko pewnosci siebie brakuje moze sytuacja Luciana zmusi go do wystawienia.

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 19:12

oo, Knezevic wraca do skladu... chlopaki, mamy wzmocnienie :lol:

zlypasterz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 21:15

Gregor_09 pisze: (choć z tamtego składu zrezygnowałbym jedynie z Marchisio)
ze niby mialby za niego zagrac w slabej formie poulsen?

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2009, 10:11

pawełek89 pisze:Roma - Juventus: Rekord absencji pobity?
http://www.asroma.pl/index.php?id=2107

Oto zawodnicy dostępni na dzień dzisiejszy: na sobotnie spotkanie:

Kontuzjowani w Juventusie wg gazzetta.it:
Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Manninger, Marchionni, Chiellini.

Zapowiada sie mecz..... :think:
No to rzeczywiście się niezły meczyk zapowiada. Dwa osłabione zespoły, dobrze, że chociaż tydzień przerwy na odpoczynek był. Inaczej by było jeszcze gorzej. Dzisiaj dopiero Wtorek, więc względem kontuzji może się jeszcze neco pozmieniać. Tylko czy na lepsze czy na gorsze ?

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2009, 13:37

Mimo tych wszystkich kontuzji mecz na pewno będzie dobrym widowiskiem. Szczerze zastanawiam się skąd bierze się ta powalająca ilość kontuzji w jednej jak i w drugiej drużynie :shock:

Co do składu to praktycznie rezerwowi grają cały sezon a jakoś nie idzie nam najgorzej więc ilość osób w kolumnie kontuzjowani mnie już nie przeraża ani nie dziwi :D

Mam nadzieję na dobry mecz i pewne zwycięstwo :twisted:

matti1311

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 18:37

No mecz zapowiada sie ciekawy... Mimo kontuzji jestem optymistąi licze na zwycięstwo JUVE :lol: 2:0. Mam nadzieje żę zagra Giovinco..

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 19:25

Nedved i Trezeguet prawdopodobnie zostaną powołani na sobotni pojedynek, to z całą pewnością duży plus dla Juventusu. Tyle, że raczej oboje nie zagrają od pierwszych minut.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 20:33

Uuuu, widzę że sytuacja kadrowa w Romie fatalna. Z jednej strony cieszy, z drugiej jednak napewno widowisko na tym straci.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2009, 20:45

Bardzo ważny mecz dla Juventusu (jak i Romy) odbędzie się już za 48h. Nie moge się doczekać pierwszego gwizda sędziego. Oczywiście licze na wygraną Starej Damy, skromnie 0-2 :-D
Mecz napewno będzie bardzo trudny, szczególnie, że połowa składu ma kontuzje. Jedynym pocieszeniem jest fakt, że Roma także jest osłabiona falą kontuzji.
Myśle, że jeśli zagramy tak samo pewnie i z taką samą determinacją jak w drugiej połowie w meczu z Bolognią to wygrana będzie Nasza.

Nie widze innego wyjścia jak ponowny mecz Giovinco od pierwszych minut. Licze, że wreszcie gola zdobędzie Iaquinta, że Alex ponownie trafi, że Sali zagra równie dobrze jak z Bolognią. Mam nadzieje, że piłkarze wyjdą dobrze zmotywowani i mimo braków w składzie pokonają Rome.

Zablokowany