Serie A (29): Roma 1-4 JUVENTUS
- kamilu_87
- Juventino
A co On Ci zrobił? czyżby z powodu ze zagrał najlepiej z naszych środkowych pomocników w meczu z Bologna, dlatego byś go nie wystawiał ?Gregor_09 pisze:Mecz nie będzie łatwy, a konia z rzędem temu kto przewidzi wynik!!! :lol:
Roma gra ostatnio w kratkę tak samo jak my :x
Niech Juve wyjdzie takim składem co na Bologne i bedzie git.
(choć z tamtego składu zrezygnowałbym jedynie z Marchisio)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czeka nas zapewne jedno z najcięższych spotkań końcówki sezonu - co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Jestem jednak pewien, że jeśli zagramy całe spotkanie w taki sposób, w jaki rozegraliśmy drugą połowę przeciwko ekipie z Bolonii - mamy spore szanse na 3 oczka. Roma w ostatnim czasie gra w kratkę - często remisuje i nasza postawa będzie miała najistotniejsze znaczenie. Można powiedzieć, że ten mecz będzie jednym z kluczowych w dalszej walce o scudetto (teraz jednak już każdy mecz do końca będzie miał taki charakter...), wiadomo bowiem, że inter gra z Regginą, zatem i szanse na odrobienie punktów będą znikome. Prawdopodobnie raz kolejny wystąpi Seba, co mnie ogromnie cieszy. W sobotnim meczu pokazał, że nie bez kozery mówi się o nim - "najbardziej perspektywiczny włoski zawodnik młodego pokolenia". Pavel najprawdopodobniej nie zdąży się jeszcze wykurować na pojedynek na rzymskim Olimpico. Ciekawy z kolei jestem, czy powołany do kadry meczowej zostanie Trezeguet - brak występu Francuza przy kontuzji Amauriego oznaczać będzie, że już latem możemy się pożegnać z Cobrą... Bardzo bym tego nie chciał, bo to właściwie jeden z symboli naszego klubu i zrobił dla nas najwięcej ze wszystkich obcokrajowców w historii. Wracając do samego spotkania - spodziewam się zdeterminowanej Starej Damy, która pokaże, że nadal wierzy w tegoroczne scudetto.
- pawełek89
- Romanista
Roma - Juventus: Rekord absencji pobity?
http://www.asroma.pl/index.php?id=2107
Oto zawodnicy dostępni na dzień dzisiejszy: na sobotnie spotkanie:
Doni, Panucci, Loria, Mexes, Riise, Tonetto, Brighi, Filipe, Menez, Vucinic, Baptista, Artur, Montella, J.Sergio.
To na Stara Dame za mało
moze na Lazio by wystarczylo
Kontuzjowani w Juventusie wg gazzetta.it:
Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Manninger, Marchionni, Chiellini.
Zapowiada sie mecz.....
Doni, Panucci, Loria, Mexes, Riise, Tonetto, Brighi, Filipe, Menez, Vucinic, Baptista, Artur, Montella, J.Sergio.
To na Stara Dame za mało

Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Manninger, Marchionni, Chiellini.
Zapowiada sie mecz.....

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Szczerze powiedziawszy nie miałem pojęcia, że sytuacja w Romie wygląda aż tak źlepawełek89 pisze: Oto zawodnicy dostępni na dzień dzisiejszy: na sobotnie spotkanie:
To na Stara Dame za małomoze na Lazio by wystarczylo
![]()

Jaki skład na chwilę obecną wybiegnie przeciwko Juve

- nerinka
- Juventino
Niektórym zawodnikom zaczęło zależeć więc jeżeli nadal będą uważać, iż warto starać się o Scudetto jestem dobrej myśli. mnóstwo kontuzji, ale do tego już (niestety) każdy zdążył się przyzwyczaić - oby tylko się wszyscy leczyli i w meczu z Romą żadnej nie przybyło.
Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
- R.A.B.
- Juventino
Najepszego środkowego pomocnika bys usunął :rotfl: :rotfl:Gregor_09 pisze:.
(choć z tamtego składu zrezygnowałbym jedynie z Marchisio)
- pawełek89
- Romanista
mrozzi pisze:Jaki skład na chwilę obecną wybiegnie przeciwko Juve
Bardzo trudne pytanie :roll:
jak w poprzednim moim poscie witac Spal ma narazie tylko 14zawodnikow do dyspozycji :doh: ( w tym 3 bramkarzy). Narazie nie ma co sie bawic w sklady pare dni przed meczem.Mysle ze Totti jednak wroci na sobotni mecz.Crescenzi mlodzian z primavery dobrze sie zapowiada jeszcze mu tylko pewnosci siebie brakuje moze sytuacja Luciana zmusi go do wystawienia.

- Monte Cristo
- Juventino
oo, Knezevic wraca do skladu... chlopaki, mamy wzmocnienie :lol:
- zlypasterz
- Juventino
ze niby mialby za niego zagrac w slabej formie poulsen?Gregor_09 pisze: (choć z tamtego składu zrezygnowałbym jedynie z Marchisio)
- Majos
- Juventino
No to rzeczywiście się niezły meczyk zapowiada. Dwa osłabione zespoły, dobrze, że chociaż tydzień przerwy na odpoczynek był. Inaczej by było jeszcze gorzej. Dzisiaj dopiero Wtorek, więc względem kontuzji może się jeszcze neco pozmieniać. Tylko czy na lepsze czy na gorsze ?pawełek89 pisze:Roma - Juventus: Rekord absencji pobity?
To na Stara Dame za małomoze na Lazio by wystarczylo
![]()
Zapowiada sie mecz.....
- SirRose
- Juventino
Mimo tych wszystkich kontuzji mecz na pewno będzie dobrym widowiskiem. Szczerze zastanawiam się skąd bierze się ta powalająca ilość kontuzji w jednej jak i w drugiej drużynie :shock:
Co do składu to praktycznie rezerwowi grają cały sezon a jakoś nie idzie nam najgorzej więc ilość osób w kolumnie kontuzjowani mnie już nie przeraża ani nie dziwi
Mam nadzieję na dobry mecz i pewne zwycięstwo :twisted:
Co do składu to praktycznie rezerwowi grają cały sezon a jakoś nie idzie nam najgorzej więc ilość osób w kolumnie kontuzjowani mnie już nie przeraża ani nie dziwi

Mam nadzieję na dobry mecz i pewne zwycięstwo :twisted:
- Kubba
- Juventino
Bardzo ważny mecz dla Juventusu (jak i Romy) odbędzie się już za 48h. Nie moge się doczekać pierwszego gwizda sędziego. Oczywiście licze na wygraną Starej Damy, skromnie 0-2 :-D
Mecz napewno będzie bardzo trudny, szczególnie, że połowa składu ma kontuzje. Jedynym pocieszeniem jest fakt, że Roma także jest osłabiona falą kontuzji.
Myśle, że jeśli zagramy tak samo pewnie i z taką samą determinacją jak w drugiej połowie w meczu z Bolognią to wygrana będzie Nasza.
Nie widze innego wyjścia jak ponowny mecz Giovinco od pierwszych minut. Licze, że wreszcie gola zdobędzie Iaquinta, że Alex ponownie trafi, że Sali zagra równie dobrze jak z Bolognią. Mam nadzieje, że piłkarze wyjdą dobrze zmotywowani i mimo braków w składzie pokonają Rome.
Mecz napewno będzie bardzo trudny, szczególnie, że połowa składu ma kontuzje. Jedynym pocieszeniem jest fakt, że Roma także jest osłabiona falą kontuzji.
Myśle, że jeśli zagramy tak samo pewnie i z taką samą determinacją jak w drugiej połowie w meczu z Bolognią to wygrana będzie Nasza.
Nie widze innego wyjścia jak ponowny mecz Giovinco od pierwszych minut. Licze, że wreszcie gola zdobędzie Iaquinta, że Alex ponownie trafi, że Sali zagra równie dobrze jak z Bolognią. Mam nadzieje, że piłkarze wyjdą dobrze zmotywowani i mimo braków w składzie pokonają Rome.