Serie A (25): Palermo 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2009, 22:10

Mecz na PS... bardzo szczesliwa stacja co do wynikow Juventusu ;) (wliczam PS Extra).

MEcz bedzie trudny, trzeba przyznac. Jesli mnie pamiec nie myli Inter to jest chyba jedyny zespol ktory wygral na Sycyli w tym sezonie, ale juz w sobote bedzie kolejna. ;) Nawet Milan polegl tam 3-1...

Mam nadzieje ze zobacze w tym meczu Mellberga na prawej, bo Grygery naprawde nie chce juz ogladac. Lecz doskonale wiem, ze tak nie bedzie, i lepiej, bo nie mozemy ryzykowac kontuzji ktoregos z graczy (odpukac).

Sila ofensywna taka sama jak zawsze. Cieszy powrot Trezgola :)

A tak wogole, o co chodzi w tym linku z podawanymi skladami?
Na niedysponowanych zawodnikach nie ma Brazzo, Knezevica i Zebiny, cos tam pisze o nich, niestety nie znam na tyle wloskiego. Moze ktos to wytlumaczyc?

EDIT: A i jeszcze jedno. Mimo iz uwielbiam Treze to chcialbym zeby to Iaquinta zagral w wyjsciowej jedenastce. Forma Davida to jedna wielka niewiadoma, Vincenzo na obecna chwile to moim zdaniem lepsza alternatywa (i napewno koszulki nie sciagnie :prochno: )

EDIT2: Juventino90:
To oczywiscie byla ironia ;)
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2009, 22:16 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2009, 22:14

Czy taka szczesliwa?
Ostatni mecz jaki ogladalem na Polsacie Sport Extra to Udinese-Juventus..

A Trezeguet wejdzie w drugiej polowie za Amauriego.
Chociaz chcialbym wkoncu zobaczyc Davida w akcji od pierwszej minuty. Moze z Amaurim?
Kuzminski pisze:
EDIT2: Juventino90:
To oczywiscie byla ironia ;)
Wybacz. Czasami trudno wyczuc ironie, czytajac a nie sluchajac ;)
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2009, 14:15 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2009, 01:03

Przed meczem z Sapdorią bardzo się bałem a wyszło całkiem nieźle tylko punkty znowu straciliśmy, teraz czas pokazać że to nie Sampdoria była taka słaba tylko my tacy mocni. Liczę na dobry mecz i 3pkt.

Co do składu to mam nadzieję, że na środku pomocy zagra Tiago i Sissoko, a w ataku DP lub Giovinco i Amauri. Jeśli chodzi o resztę pozycji to nie mamy za bardzo pola manewru więc raczej żadnych niespodzianek być nie powinno.

Forza Juve :ok:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2009, 02:10

Brama: Buffon
Obrona: Grygera :angry: - Mellberg - Chiellini - Molinaro
Pomoc: Camoranesi - Marchisio - Tiago - Giovinco
Atak: Amauri - VI

Pierwsi do wejścia: Sissoko i Treze.

Niech odpoczywają Ci, którzy przed Chelsea odpoczywać powinni, a których nieobecności sobie nie wyobrażam. Heban i Cobra niech wejdą w drugiej połowie na rozruch żeby złapali trochę rytmu meczowego przed potyczką w LM.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2009, 15:16

W tej chwili nie ma chyba rywala słabego w Serie A, szczególnie dla Juventusu. Palermo nie należy do łatwych rywali, szczególnie w meczach u siebie. O Scudetto myśleć już nie możemy, ale zapominać nam nie wolno o Milanie, który zrobi wszystko by wystąpić w Champions League bez zbędnych kwalifikacji. Mam nadzieję, że szansę gry nareszcie otrzyma Trezegeut. Liczę również na powrót Vincezno Iaqunity. A mając na uwadze środkowe spotkanie z Chesea, liczę na to, że Ranieri da odpocząć takim graczom jak Nedved czy Del Piero. Nie chcę, że widzieć w pierwszym składzie Poulsena, który skutecznie psuje wizerunek naszej drużyny. Ciekaw jestem w jakiej formie będzie po kontuzji Chiellini.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2009, 00:04

Palermo bardzo ciężki teren dla nas, o ile pamiętam wygraliśmy tam tylko raz po dwóch bramkach Mutu (Jako ciekawostka bramkę na 1-0 dla Palermo strzelił wtedy Christian Terlizzi który niedawno praktycznie zapewnił nam trzy punkty w Catanii 8)),a dwa razy nas ogolili, pora więc wyrównać rachunki :). Mamy niby praktycznie pełny skład, mieliśmy słaby wynik tydzień temu bo nie można powiedzieć że zagraliśmy słabo.
Do obrony musi wrócić Chiellini bo to co się dzieje to jest parodia, ja nie wiem to interpretować ... odkąd Buffon wrócił tracimy więcej bramek. Czym to jest spowodowane? Tym że kiedy Manninger bronił obrońcy mieli świadomość że muszą się bardziej sprężyć? Niestety dopóki Zebina nie wróci będziemy musieli postawić na prawej obronie na Pana G, który jest tak słaby że nawet nie chce mi się pisać jego naziwska. Założę się że gdyby dali szanse Bambie z Primavery spisałby się lepiej od Czecha, może widziałem go tylko parę razy w akcji, ale jestem pewien że swoje braki ogrania na tym szczeblu nadrabiałby ambicją. W środku pomocy widzę Marchisio i Tiago, to obecnie nasi najlepsi środkowi pomocnicy wyłączając Sissoko który musi być gotów na Chelsea (on kocha takie mecze). Co do Giovinco to on zawsze jak gra to się wyróżnia, niestety ostatnio zauważyłem że gdy wchodzi z ławki to wychodzi na pełnej, przynajmniej z Sampdorią widziałem w jego oczach w przerwie na rozgrzewce jak bardzo chce pomóc drużynie. Wszedł i asysta oraz ożywił grę zdecydowanie, niech zagra bo Nedved i tak zagra z Chelsea to niech się oszczędza. W ataku Amauri, może coś strzeli byłej drużynie i mimo wszystko Iaquinta, ale to ze względu na ostatnią słabszą formę Del Piero który może podania ma naprawdę wysokiej klasy i rzuty wolne bije jak mało kto, kiwka też czasami niczego sobie ale potrzeba więcej szybkości w ataku jak Amauri będzie zgrywał długie piłki na aferę.
Jestem pewien że jedna drużyna w sezonie nie jest w stanie nas dwa razy pokonać, przynajmniej w tamtym taka się nie znalazła i że wyjedziemy z Palermo z trzema punktami (inter potrafił :)).
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2009, 01:10 przez Vincitore, łącznie zmieniany 2 razy.

Melex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2009, 00:14

Mam nadzieje ze Cassani nie bedzie znowu gral meczu zycia bo wtedy cienko bedzie... :whistle:

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2009, 08:18

Jestem pewien że jedna drużyna w sezonie nie jest w stanie nas dwa razy pokonać, przynajmniej w tamtym taka się nie znalazła i że wyjedziemy z Palermo z trzema punktami (inter potrafił)
No tak, to bardzo dobra statystyka. Jest też niestety inna - w tym sezonie nie ma drużyny, którą pokonalibyśmy dwukrotnie w Serie A. Taka szansa po raz pierwszy nadarzy się w meczu derbowym. To pokazuje tylko jak nierówny i niestabilny jest Juventus.

livinglegend

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2009, 15:19

A tak wogole, o co chodzi w tym linku z podawanymi skladami?
Na niedysponowanych zawodnikach nie ma Brazzo, Knezevica i Zebiny, cos tam pisze o nich, niestety nie znam na tyle wloskiego. Moze ktos to wytlumaczyc?
Piszą, że grali w meczyku towarzyskim.

18 luty 2009 - Towarzyska gierka w Vinovo przeciwko lokalnej drużynie z Lottogiaveno. Ranieri wystawił Chimentigo między słupkami, Marchionniego, Knezevica, Chielliniego, Salihamidzica w obronie, Camoranesiego, Marchisio, Poulsena, Giovinco w pomocy i parę ofensywną Iaquinta-Trezeguet. Rezultat końcowy 8-0 dla Juventusu z 4 golami Davida Trezeguet. Iaquinta zaznaczył się (dał znać) doppiettą (2 gole), gol głową Marchionniego i Marchisio. Del Piero i Amauri ćwiczyli strzały, z podań Grygery i Nedveda, Legrottaglie zszedł przed końcem (wcześniej) z powodu małego problemu, Buffon pracował z Pellizzaro.

To tak mniej więcej.

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2009, 20:15

zoff pisze: O Scudetto myśleć już nie możemy
Nie wiem jak Ty, ale ja mogę i myślę o Scudetto. Jest jeszcze 14 kolejek do rozegrania, czyli jeśli mnie moja matematyka nie zawodzi 42 punkty do zdobycia. Jeżeli Ty już w tym momencie straciłeś wiarę w Scudetto, to dziwie się, że po pobycie w Serie B jesteś jeszcze kibicem Juventusu.
Co do samej konfrontacji z Palermo: w meczu z Sampdorią widziałem naprawdę dobrą grę naszych piłkarzy. Było widać, że starali się jednak zabrakło celności i trochę szczęścia. Ważne też, że część z tych akcji nie była wynikiem naszych zagrań "koronnych", czyli dośrodkowań, ale indywidualnymi rajdami, czy grą kombinacyjną. Dlatego wierzę w nasz zespół także w konfrontacji z Palermo, która na pewno nie będzie łatwa, aczkolwiek myślę, że wygrana przez naszych piłkarzy.

P.S. Wiem, napisałem to trochę językiem "ranierowskim". :P

Obrazek
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2009, 20:50

JuveFanik pisze:
Jestem pewien że jedna drużyna w sezonie nie jest w stanie nas dwa razy pokonać, przynajmniej w tamtym taka się nie znalazła i że wyjedziemy z Palermo z trzema punktami (inter potrafił)
No tak, to bardzo dobra statystyka. Jest też niestety inna - w tym sezonie nie ma drużyny, którą pokonalibyśmy dwukrotnie w Serie A. Taka szansa po raz pierwszy nadarzy się w meczu derbowym. To pokazuje tylko jak nierówny i niestabilny jest Juventus.
To jest niestety tragiczne. Juventus. 29- krotny Mistrz Włoch. Po 5 kolejkach rewanżowych nie ma drużyny którą pokonalibyśmy dwukrotnie w tym sezonie...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
azzu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 09:30

A CZY NA CYFRZE+ bedzie dzies mecz??

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 09:55

Na C+ nie będzie.

Wygramy ten mecz i spokojnie przygotujemy się do środowego spotkania w dobrych nastrojach:)

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 12:52

http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=134151

Zaintrygował mnie ten fragment zapowiedzi tego spotkania:
"W najbliższym meczu na boisku nie zobaczymy czterech piłkarzy miejscowych – Mchedlidze, Carrozzieriego, Budana i Hernandeza oraz trzech gości – De Ceglie, Zanettiego i Andrade. Wciąż na chwile obecną niepewny jest występ Miccoliego oraz Migliaccio po stronie Palermo oraz Camoranesi, Amauri, Nedved i Legrottaglie w kadrze Juventusu."

Z tego co wnioskuję to Zebina, Knezevic i Sali Hali :lol: znajdują się w kadrze na mecz z Palermo. Jak tak to super, klaruje nam się sytuacja z kontuzjami i wygląda to już o wiele lepiej. Co do meczu, bedzie ciezko, ale mam nadzieje, ze go wygramy. Głupio to mowic, ale nie max. nakładem sił, bo z Chelsea może być kicha. Trzeba umiejętnie teraz gospodarować siłami drużyny, a wtedy będzie ok.

Niech zagra taki skład:
Buffon
Grygera Legro Mellberg Molinaro\Sali Hali podobnie jak Zebina
(Zebina jak zdrów niech zagra w 2 połowie troche)
Camor Momo Tiago\Marchisio Giovinco
Iaquinta Treze

Niech Chiellini Amauri Del Piero Nedved odpoczną sobie na Chelsea, bo ich świeżość i dobra forma może mieć kluczowe znaczenie w tym meczu.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 13:16

Mam nadzieję,że chłopcy będą bardziej skuteczni niż to miało miejsce przed niespełna tygodniem.Widać było chęć gry naszych zawodników,tylko linia obrony musi poprawić niektóre fragmenty gry(pułapki ofsajdowe,ustawienie).Bardzo trudny czeka nas mecz,jednakże wierzę w Juve i ich wolę zwycięstwa.Miejmy nadzieję,że nie będziemy musieli się denerwować w sobotę późnym wieczorem,bo się wykończymy.Dobrze,że sytuacja się klaruje i miejmy nadzieję,że jak nie teraz to już z Chelseą wyjdziemy zmobilizowani na 101%.Dziękuję

P.S.Fabrizzio Miccoli-musimy na niego uważać

Zablokowany