Serie A (24): JUVENTUS 1-1 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 12:01

Machnes pisze:Błagam was, dajcie mu już bana bo ja go po prostu nie moge czytać.
Koleś, co nic nie wie o Tacchinardim bo jest zwyczajnie za młody wali nam tu jakies smuty, że za nim teskni itd. pisze cokolwiek byle napisac :prochno: sorry, ale mnie poniosło ;/
Gdzie napisałem o Alessio?Co,nie mogę go mieć w avatarze?Za młody jestem?To ja Ci zabraniam mieć w avku Platiniego,przecież go nie pamiętasz.Skąd wiesz,że o nim nic nie wiem.To,że jestem młody to co jakiś niedzielny kibic?Może i jesteś starszy,ale ja nie pozwolę,by się tak do mnie ktoś zwracał.Nie w ten sposób.Tacchinardi był jedyny w swoim rodzaju i nie wmówisz mi,że nie chciałbyś go w składzie.Ehh

P.S.Nie każdy ma od razu dostęp do internetu

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 12:26

ForzaDelPiero pisze:
szczypek pisze: Inter gra w niedzielę o 20:30 z Milanem mecz derbowy i jest stawiany w roli faworyta tego meczu. Ja jestem zdania, że Milan na dzień dzisiejszy jest w lepszej formie i ten mecz wygra
Patrząc na występ Milanu w poprzedniej kolejce nie mogę się zgodzić. Poza tym nie zagra Kaka. Inter jest zdecydowanym faworytem, ale jak to bywa w takich meczach różnie może być.
Różnie może być i pewnie różnie będzie. Milan w ostatniej kolejce może nie zachwycił, no bo remis z ostatnią drużyną w tabeli za sukces na pewno uznać nie można (no chyba, że patrzmy z naszej perspektywy, wtedy to bez wątpienia był sukces :]). Inter wygrał z Lecce 3:0, ale oglądałem fragmentami to spotkanie i Inter też mnie jakoś nie urzekł. Inter jest faworytem tego spotkania, ale jak to w sporcie bywa, nie zawsze wygrywa faworyt, tym bardziej w takim meczu.
SirRose pisze:Niech internisci dostaną ostre lanie i nauczą się pokory :)
19 kwietnia 2009?
Il Tifoso pisze:P.S.Nie każdy ma od razu dostęp do internetu
Dostęp do Internetu to nie wszystko. Właściwie jego wykorzystanie to klucz do sukcesu.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 13:11

Il Tifoso pisze:Gdzie napisałem o Alessio?Co,nie mogę go mieć w avatarze?Za młody jestem?To ja Ci zabraniam mieć w avku Platiniego,przecież go nie pamiętasz.Skąd wiesz,że o nim nic nie wiem.To,że jestem młody to co jakiś niedzielny kibic?Może i jesteś starszy,ale ja nie pozwolę,by się tak do mnie ktoś zwracał.Nie w ten sposób.Tacchinardi był jedyny w swoim rodzaju i nie wmówisz mi,że nie chciałbyś go w składzie.Ehh

P.S.Nie każdy ma od razu dostęp do internetu
Nabijasz dziennie po 10 postow (szkoda ze zarestrowales sie dawno temu bo przez to masz mniejsza srednia :])
Jak czasami czytam co piszesz, to mam wrazenie, ze cala wiedze bierzesz z wikipedi :prochno: Widze, ze jestes duzo mlodszy, i wbrew pozorom sadze nawet, ze nie jestes glupi jak na swoj wiek, ale musisz zrozumiec, ze na forum nie pisze sie wszystkiego co tylko przyjdzie Ci na mysl vide ten post na temat snu o meczu :lol: Im wczesniej zrozumiesz tym lepiej. Z mojej strony koniec Offtopa.

PS. w przewidywanym składzie jednak jest Amauri :) zobaczymy czym zaskoczy jutro Ranieri.

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 13:15

Trezeguet ponoć nie zagra, bo cierpi na przemęczenie mięśni. Niech wypoczywa chłop spokojnie i wróci na Palermo i Chelsea w wielkim stylu. Zwłaszcza, że jeśli Amauri dostanie z Sampdorią żółtą kartkę, to będzie pauzował z Palermo.

A teraz wyczytałem niusa i stwierdzam, że Del Piero musi jutro obowiązkowo grać od 1 minuty. Zrobił drugie dziecko podobno :D Będzie uskrzydlony :prochno:

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 14:08

Bosiontko pisze:Trezeguet ponoć nie zagra, bo cierpi na przemęczenie mięśni
Powiedz, ze to zart :shock: Przeciez on niedawno wrocil do treningow. Co Ranieri nie potrafi mu ulozyc planu treningowego ze stopniowym obciazeniem czy jak? Masz moze jakies zrodlo do tego? Mialem Cicha nadzieje, ze zagra duet ADP-Treze. Co do meczu to majac w skladzie Camoranesiego jestem duzo spokojniejszy niz przed innymi meczami. Bardzo ciekawi mnie postawa Tiago, widac, ze sie rozkreca i nie musi nikogo zamykac w lazience zeby zwrocic na siebie uwage :P Mam nadzieje, ze dzis w koncu zagramy z finezja i polotem. Po cichu licze na strate Interu i zmniejeszenie dystansu. FORZA JUVE!

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 14:16

Bosiontko pisze:Trezeguet ponoć nie zagra, bo cierpi na przemęczenie mięśni.
Ty chyba ze mna zartujesz?! Od czego to on sie tak przemeczyl?! Od siedzenia na lawce? Nie no, teraz to juz naprawde cos z albo naszym swietnym sztabem medycznym jest lub Ranieri zle uklada treningi, bo rozumiem jesli by Amauri czy Sissoko mieli problemy z miesniami bo graja w praktycznie kazdym meczu, ale Treze?! To jest jakas parodia...

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 14:30

http://www.gazzetta.it/ultimora/agrnews ... one=CALCIO

Chyba każdy coś tam zrozumie, a jak coś to można na babelfishu przełożyć na angielski. Zobaczymy czy go Ranieri powoła. Jak coś to Alex i Amauri też dadzą radę. No i Giovinco sobie pewnie zagra.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 18:55

Bosiontko pisze:Zobaczymy czy go Ranieri powoła.
Już wiemy, w niedzielę nie zobaczymy Davida.

Lista powołanych.
1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
8 Amauri
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
16 Camoranesi
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
27 Ekdal
28 Molinaro
30 Tiago
32 Marchionni
33 Legrottaglie
41 Ariaudo

Na bramce wobec tego bez wątpienia Buffon. W obronie ciągle Grygera, Legrottaglie i Mellberg (powołany jest Chiellini, ale jeśli ma on zagrać i schodzić z boiska w trakcie meczu z nowym urazem to lepiej niech odpoczywa, siła ofensywy Sampdori jest wielka, ale Mellberg spisywał się ostatnio przyzwoicie) oraz Molinaro. W pomocy Camoranesi, chyba Tiago i Poulsen (sytuacja z Marchisio podobna do tej z Giorgio...), no i Nedved. W ataku przy wspomnianej wyżej dronej kontuzji Davida zobaczymy zapewne Del Piero i Amauriego (i znając sposób przeprowadzania zmian przez Ranieriego to w końcówce zobaczymy Giovinco).

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2009, 21:17

Czeka nas bardzo ciężki pojedynek - niewątpliwie. Jestem jednak przekonany, że nasi wyjdą na murawę mocno umotywowani, zwłaszcza że ostatni ligowy pojedynek w Turynie zakończył się porażką. Mamy szansę odrobić nawet 3 oczka do prowadzącego interu - derby to zawsze derby i każdy wynik jest prawdopodobny, jednak biorąc pod uwagę obecną sytuację w tabeli jutrzejszy pojedynek będzie dla Milanu szczególnie istotny, jeśli liczą jeszcze na dogonienie rywala zza miedzy. My natomiast nie możemy się oglądać na nikogo - zwyczajnie rzecz biorąc musimy wygrać pojedynek z ekipą z Genui. Będzie to istotne także dla nastawienia w zespole. Każde kolejne zwycięstwo z wymagającym rywalem przybliżać nas będzie do formy z listopada. Wiemy już, że nie wystąpi Treze ze względu na niewielkie problemy z mięśniami. Liczę natomiast na popis gry w wykonaniu Amauriego - w spotkaniu przeciwko Catanii był jednym z najlepszych graczy na boisku i choć bramki nie zdobył, walnie przyczynił się do wydarcia jakże ważnych 3 punktów na wyjeździe. Oczywiście mam nadzieję na wspaniały występ Alexa - pewnie jest uskrzydlony po otrzymaniu informacji o kolejnym po Tobiasie potomku, jakiego sprezentuje mu Sonia :wink: Osobiście mam nadzieję, że w środku pomocy zagra para Marchisio - Tiago. W ostatnim czasie obaj prezentowali się naprawdę wybornie, choć mieli problemy z kontuzjami. Oszczędziłbym z kolei Kielona, zbyt ważny jest jego występ w pojedynku w Londynie, zatem trzeba na niego dmuchać i chuchać :prochno: Czuję, że jutro Juve pokaże swoje prawdziwe oblicze - takie, jakiego wszyscy oczekujemy.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 13:15

Kuzminski pisze:
Bosiontko pisze:Trezeguet ponoć nie zagra, bo cierpi na przemęczenie mięśni.
Ty chyba ze mna zartujesz?! Od czego to on sie tak przemeczyl?! Od siedzenia na lawce? Nie no, teraz to juz naprawde cos z albo naszym swietnym sztabem medycznym jest lub Ranieri zle uklada treningi, bo rozumiem jesli by Amauri czy Sissoko mieli problemy z miesniami bo graja w praktycznie kazdym meczu, ale Treze?! To jest jakas parodia...
A piłkarze Juventusu nie mają treningów? Widocznie miał zbyt intensywne treningi no i musi odpocząć w sumie od dawna nie grał wiec kondycja nie ta sama...

Co do meczu to jestem dobrej myśli, Camoranesi - czuje że on będzie naszym wybawcom jeśli chodzi o styl gry. Środek pomocy Poulsen - Tiago też wygląda dobrze, obaj mają dużo do udowodnienia, oby nie zjadła ich presja :whistle: Amauri coś dzisiaj ustrzeli :smile:
Myślę że będzie 2:0 dla nas, a w derbach bardzo bym chciał żeby Milan zwyciężył lub chociaż w ostatecznosci zremisował, tak od serca stawiam 2:1 dla Milanu :pray:

Forza Juve!!!

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 13:24

No co tu pisac. Trzeba wygrac i tyle. Trezeguet to człowiek który często miał urazy i drobne kontuzje "z niczego". Nie dziwi więc mnie, że po tak długiej przerwie, intensywne treningi mogły u niego spowodować jakies problemy z mięśniami. Na 100% nie jest to nic poważnego, a skoro mamy Amauriego i Iaquinte to niech sobie David pauzuje, aby łatwiej mu było wrócic do pełni zdrowia.

Chiellini tez jeszcze nie powinien grać. Niech odpocznie, nawet niech nie wchodzi w końcówce ;) Jest to zbyt cenny gracz, zwłaszcza w perspektywie Chelsea, żeby ryzykować odnowienie sie urazu.

Wystawiłbym taką 11:

-----------------------Buffon------------------------
Grygera-----Mellberg------Legro--------Molinaro
----------------Poulsen----Tiago/Marchisio--------
Camoranesi-------------------------------Nedved
----------------Amauri------Del Piero--------------

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 13:41

Jeśli chodzi o brak Trezeguet, to trochę się obawiam. Na dobrą sprawę, dzisiaj na ławce nie ma zmiennika dla Amauriego. Wiem, że Ranieri lubi mieć na ławce zmiennika dla każdego (ehh, Hasan przeważenie robił za czterech piłkarzy ;)). Dzisiaj nie będzie Iaquinty, a Trezeguet nie został wcale powołany. Mam nadzieję, że to faktycznie nic poważnego, ale gdyby to było zwykłe przemęczenie, to czy Ranieri nie wolałby zostawić sobie furtki i posadzić takiego piłkarza na ławce ?

Mam głęboką nadzieję, że to tylko profilaktyka a moje obawy zostaną niedługo rozwiane. Jeśli chodzi o sam mecz, czuję , że dzisiaj nastąpi przełamanie. Nie można już więcej liczyć na fart i błędy przeciwników. Mając w składzie Camoranesiego i wypoczętego Del Piero jesteśmy w stanie wziąć sprawy w swoje ręce. Myślę, że tym razem wygramy po solidnym meczu. Nie musimy strzelać dużo, ważne, żebyśmy przeważali na boisku.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 13:50

Składy podane przez Rai Due:
Juventus:
Buffon,Grygera,Mellberg,Legrottaglie,Molinaro,Camoranesi,Poulsen,Tiago,Nedved,Del Piero,Amauri
Sampdoria:
Castellazzi,Stankevicius,Gastaldello,Raggi,Padalino,Sammarco,Palombo,D.Franceschini,Pieri,Cassao,Pazzini

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 14:25

Jestem zawiedziony nieobecnością Davida, poprostu nie ma komentarza żeby opisać ten kataklizm jaki spotyka naszych zawodników z mieśniami. to istna kpina!
Zabraknie Momo ale ten jest do zastapienia, ostatnimi czasy nie czaruje formą, oby na Chelsea był gotowy, znając jak to jest u nas z kontuzjami :lol: ma go nie być 1 mecz, nie bedzie 3 miesiące :whistle:

Mecz tylko o 3 pkt. każdy wie, co będzie wieczorem, nie wygrywajac z Sampa, zawodnicy nie bedą mogli sobie spojrzeć w lustro po meczu. Do dzieła chłopaki!!

Obrazek
chapi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2009, 14:38

Zablokowany