Serie A (22): JUVENTUS 2-3 Cagliari

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bilu222

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2009, 23:52

Ehhh...no właśnie. Do czego to doszło, żeby drżeć przed meczem z Cagliari, 14. drużyną ligi. Z tego jasno wynika, że coś jest nie tak z Juve. Aczkolwiek ja, jak przed każdym meczem, jestem optymistą i spodziewam się łatwego zwycięstwa Bianconerich, tak trzy, cztery do zera. No chyba, że Polski akcent będziemy mieli w tym meczu i honorowego gola strzeli Acquafresca.
Osobiście życzyłbym sobie, żeby "Trezegol" wszedł na kilka ostatnich minut i ukąsił coś z głowy.

Ukłon w stronę Canal +, dzięki któremu będziemy mogli obejrzeć mecz w HD :)

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 02:31

No to mamy swietna okazje, zeby Ranieri udowodnil swoja przydatnosc. Marchionniego w srode potrafil zdjac w przerwie takze jest jakas iskierka nadzieji. Co do Amauriego, jestem za tym zeby gral od poczatku. On nie jest przemeczony, w Udine byl aktywny... tyle, ze to po prostu nie jest zawodnik, ktory moze wziasc na siebie ciezar gry ofensywnej.
Co do zmian kadrowych to prosi sie o zastapienie Grygery Mellbergiem i Nedveda De Cegiele. Poza tym posadzilbym jeszcze Sissoko bo najzwyczajaniej ostatnimi meczami "ciezko" na to pracuje. A konkurentow mu nie brakuje. Ciezko cos prorokowac bo rownie dobrze chec odegrania sie i powrot Alexa z Giorgio moga nam pomoc w kontrolowaniu wydarzen boiskowych i latwej wygranej ale z drugiej ile to juz meczy z tymi dwoma zawodnikmi przegrywalismy czy remisowlismy w rownie beznadziejnym stylu co z Udinese...

calma calma
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 09:18

Il Tifoso pisze:Mają też Acquafreskę,który może fatalnie pudłować,ale i celnie strzelać.
Nie mają. Acquafresca doznał kontuzji w ostatnim meczu ze Sieną, co powinno nas ucieszyć - jest obecnie w bardzo dobrej dyspozycji.
Potrafi kiwnąć, uderzyć z dystansu, znaleźć się w polu karnym.

KU-bra pisze:W rezerwie zostaje Giovinco...
kontuzja.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 10:13

No dobra, to ja dodam swoje 3 grosze na temat składu i róznych nieistotnych rzeczy :D

Zacznijmy od tego jak ja bym ustawił zespół. No więc:

-----------------------Buffon------------------------
Grygera-----Legro---------Chiellini-----Molinaro
---------Sissoko----Marchisio----Zanetti---------
---------Giovinco-----------------Del Piero-------
-------------------Amauri/Trezeguet--------------

Wiadomo, ze tak zespołu nie ustawimy, więc w naszym 4-4-2 powinnismy (błagam!) wprowadzic od poczatku meczu De Ceglie za Nedveda i kogoś (Vincenzo/Trezegol) za wyeksploatowanego do granic możliwości Amauriego. Wiem, wiem, treze po kontuzji itd. ale na Boga, jak tak dalej pojdzie to Amauri nic już nie strzeli bo nie będzie miał sił biegac. On tez musi odpocząc co jakis czas. O Nedvedzie wspomniałem, dodam, ze mu przydałoby się nie 1 a pare meczy odpoczynku...

Licze na 3 pnukty, bo na nic innego liczyc nie wypada. mecz lekki nie będzie, ale czy ktoś mówił, ze będzie lekko? :D

dzakson88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 10:24

Alex na skrzydle, tak on już pokazał jak "genialnie" potrafi tam grać w reprezentacji, do tego ta jego szybkośc, poezja :prochno:.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 10:27

Pluto pisze:On nie jest przemeczony, w Udine byl aktywny...
Jest, jest. Jak inaczej wytłumaczysz fakt, że nie potrafił wygrać pojedynków główkowych, co dotąd było jego domeną?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 10:45

stahoo pisze:
-----------------------Buffon------------------------
Giovinco jest kontuzjowany więc ten rozkmin raczej nie wypali a przynajmniej w tym meczu.

Panowie Amauri to najbardziej zajechany zawodnik w naszej drużynie. Chłopak grał w każdym meczu, ewidentnie widać , że jego organizm wymaga odpoczynku. Jestem pewny , że w meczu z Catanią jego miejsce w ataku zajmie Iaquinta. Lecz gdy już odpocznie...czas wejść na fotel lidera w klasyfikacji strzelców w Serie A :twisted:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 11:12

dzakson88 pisze:Alex na skrzydle, tak on już pokazał jak "genialnie" potrafi tam grać w reprezentacji, do tego ta jego szybkośc, poezja :prochno:.
On nie gra na skrzydle w mojej taktyce? Boczny napastnik w trójzębie to nie skrzydłowy? Po za tym to, ze na papierze Del Piero ustawiłem z lewej strony nie znaczy, że będzie sie trzymał tej pozycji jak zawodnik w FIFIE... :roll: Żeby było smieszniej może zchodzic do środka i rozgrywac piłki- czyli robic to co lubi najbardziej. Wtedy 4-3-3 zamienia sie w 4-3-1-2.
goly pisze:Giovinco jest kontuzjowany więc ten rozkmin raczej nie wypali a przynajmniej w tym meczu.
Faktycznie, zapomniałem ;) W taki razie ewentualnie mógłby zagrac Iaquinta. Chyba jeszcze nie zapomniał jak gra sie jako prawy napastnik w trójzębie? ;>
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2009, 11:48 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 11:23

stahoo pisze:Bocnzy napastnik w trójzębie to nie ksrzydłowy?
Błąd, boczny napastnik w trójzębie pełni rolę skrzydłowego.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 11:24

stahoo pisze:-----------------------Buffon------------------------

Jak dla mnie bez sensu, przynajmniej na ten mecz, Treze sam mowi ze nie ma w nogach 90 minut, a Amauri mimo tego co mowi o nim trener tez powinnien odpoczac (o Giovinco nie wspomne :P ). Linie obrony bym zostawil taka jaka jest (co z tego ze Buffon nie w formie jak Manni nie ejst powolany), nie widzialem 2 ostatnich meczow (sila wyzsza) ale z teog co slyszalem moze warto dac Mellberga na prawa strone zamiast Grygery. Marchionni powinnien zagrac mimo wszystko na praej stronie (z braku laku...), De Ceglie na lewej (z calym szacunkiem dla Nedveda), a w srodku musowo Sissoko i... no wlasnie kto? Marchisio, Zanetti, a moze Poulsen? Z tych 3 Poulsen wedlug mnie zbyt defensywny, zostaje Zanetti, ktory nie wiadomo do konca czy bedzie mogl zagrac (dzis na 100% sie okaze) i Marchisio, na ktorego osobiscie bym chyba postawil. Mamy jeszcze Tiago, ale wraca po kontuzji, wiec nie wiem niby ostatnio zagral po jednym treningu ale wtedy nie bylo innego wyjscia :) . W ataku bym chetnie zobaczyl DP i Iaquintę, bo Amauri musi jak juz mowilem odpoczac a Treze niech wraca do formy (moze zagrac pelne 90 z Napoli w CI).

CO do samego meczu, no coz Cagliari jest w formie, ale to wciaz tylko Cagliari, a my gramy u siebie i na pewno mamy ta sportowa zlosc w sobie po meczu z Udine (mam nadzieje). Zreszta onnego wyniku niz nasza wygrana nie przyjmuje do wiadmosci :) .

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 11:33

nie wygranie tego meczu bedzie oznaczac (prawdopodobnie) spadek z 2go miejsca na ktore bedzie ciezko powrocic... prawda jest taka ze juve musi "wszystkie" mecze wygrywac jezeli mysli o walce o prym we wloszech. ja osobiscie bym sie bardziej skupil i myslal o utrzymaniu na miejscu 2 niz o sciganiu interu ;P

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 11:46

Łukasz pisze:
Nie wiem, jak mowa o trójzębie to mam w pamięci głównie mecz z Romą z poprzedniego sezonu. Del Piero wiele razy schodził do środka, jedynie Iaquinta częściej trzymał się lini. Alex to na tyle uniwersalny piłkarz, że potrafi to robic. Przynjamniej tak mi sie wydaje.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 12:03

Trochę się obawiam naszej dyspozycji w dzisiejszym starciu z Cagliari. W ostatnim meczu z Lazio pokazali swoją klasę, więc teraz mogą być lekko zmęczeni. Juventus nie jest obecnie w dobrej formie, ale mam nadzieję z Cagliari sobie poradzi. Fajnie, że wrócił Trezeguet i myślę że zagra dłużej niż w meczu z Udine. Zamiast Amauriego w pierwszym składzie powinien zagrać Iaquinta.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 12:30

A mnie się wydaje, że te mecze w których graliśmy trójzębem wyglądały tak, że Del Piero operował po prostu za dwójką napastników. Inaczej niż w reprezentacji.
--------Alex-------
Iaquinta - Treze
Dzisiaj nie ma szans tak zagrać...
mizerna juz obecnie (w porownaniu np. z Cassano i Camorem) techniką.
Toś dowalił :prochno:
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2009, 12:49 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
dzakson88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2009, 12:38

stahoo pisze:
Łukasz pisze:
Nie wiem, jak mowa o trójzębie to mam w pamięci głównie mecz z Romą z poprzedniego sezonu. Del Piero wiele razy schodził do środka, jedynie Iaquinta częściej trzymał się lini. Alex to na tyle uniwersalny piłkarz, że potrafi to robic. Przynjamniej tak mi sie wydaje.
Włosi grali za cały okres Donadoniego identyczna taktyka jak przedstawiles Ty. Del Piero był dopiero czwartym zawodnikiem w kolejnosci przy wyborze pozycji lewo lub prawoskrzydłowego (tak, tak). W ataku Toni, po jego bokach Di Natale, Camoranesi, Cassano lub wlasnie Del Piero (jeszcze wczesniej Perrotta za Trapa), ktory sam zreszta wielokrotnie stwierdzał, ze grac tam nie lubi, zreszta w ogole sie tam nie nadaje ze swoja "szybkoscia" i mizerna juz obecnie (w porownaniu np. z Cassano i Camorem) techniką.

Zablokowany