Serie A (20): JUVENTUS 1-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 10:16

Mecz będzie bardzo trudny.
Buffon, Chiellini, Sissoko - to właśnie ta trójka jest moim zdaniem podporą naszej defensywy. Jutro prawdopodobnie na boisku nie zobaczymy żadnego z nich. O ile sprawa bramkarza nie przyprawia mnie o ból głowy, o tyle brak Chielliniego jest zawsze widoczny, a w środku pomocy nie mamy nikogo grającego podobnie do Sissoko.
Na szczęście nasi zmiennicy prezentujący się może nieco gorzej i tak są na wysokim poziomie. Juventus i tak ma mocniejszy skład i wierzę, że damy radę. Trzeba po prostu podejść w pełni zmotywowanym i zostawić serce na boisku.

EjsI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 15:15

Dzięki dzakson88 za cynk i tłumaczenie części artykułu, niemniej czary mary i tekst jest mniej pokaleczony po angielsku lub bardziej po polsku ;)

Co do samego meczu ja również mam nadzieję na trzy punkty, choć łatwo nie będzie. Na to spotkanie chłopaki muszą wybiec skoncentrowani w 110% procentach, aby zdobyć trzy punkty i wykorzystać ew. potknięcie Interu - w tej fazie rozgrywek nie ma miejsca na rozkojarzenie i Juve musi o tym pamiętać.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 18:55

Mati pisze:Buffon, Chiellini, Sissoko - to właśnie ta trójka jest moim zdaniem podporą naszej defensywy. Jutro prawdopodobnie na boisku nie zobaczymy żadnego z nich.
Prawdopodobnie zobaczymy Buffona, który został powołany na to spotkanie. I dobrze, bo to bardzo pewny punt naszej defensywy i drużyny. Brak w/w rzeczywiście jest stratą, ale myślę, że przy dobrym założeniu taktycznym i odpowiedniej mobilizacji ten mecz możemy wygrać. Tak w nawiązaniu do tego cytatu jeszcze... Trochę irytujący jest brak Giorgio, bo jak się czyta, że będzie gotowy na niedzielny mecz a potem nie ma go w liście powołanych to aż się krew w człowieku przelewa...
Moim zdaniem powinniśmy w tym meczu wyjść z ofensywnym nastawieniem takim składem:
Buffon
Grygera, Legrottaglie, Melberg, De Ceglie
Marchionni, Zanetti, Marchisio, Giovinco
Del Piero, Amauri,
bo z całym szacunkiem, jak zacznemy jak z Lazio to nic nie ugramy. Potencjał w ataku jest, mam wrażenie, że Giovinco z Amaurim coraz lepiej grają razem, a po dośrodkowianiach De Ceglie Brazylijczyk zdobył sporo bramek w tym sezonie. Także zwłaszcza na tą lewą stronę liczę...
Jeśli wyjdzie Nedved to niestety (obym się mylił) nic nowego nie zobaczymy. Ariaudo? Wolałbym, aby nie musiał grać...

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 19:26

szczypek pisze:Moim zdaniem powinniśmy w tym meczu wyjść z ofensywnym nastawieniem takim składem:
Buffon
Del Piero, Amauri,
I tak tez pewnie zagramy, z tym, ze to pewnie Nedved jak zwykle zagra na lewej, a Seba bedzie pelnil role taka jak dotychczas w wiekszosci meczów - czyli albo nie zagra albo wejdzie w koncowce. Troche szkoda bo fajnie by bylo zobaczyc Sebe od poczatku z silniejszym rywalem. Dobrze, ze zagra Buffon, bo widzac Chimentiego w bramce pewnie niejednokrotnie przez nasza glowe przeszłoby slynne z TV zdanie:"Antonio goraco" 8) TYLKO ZWYCIESTWO!!!

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 19:29

Trudny rywal, trudny moment. Ostatnio straciliśmy punkty, bo remis z Lazio, nawet na wyjeździe, trzeba tak określić. Presja będzie większa. Fiorentina musi się kiedyś przełamać. Miejmy nadzieję, że nie jutro.

Cieszy mnie, że zagra od początku De Ceglie. Jutrzejszy mecz będzie dla niego wyzwaniem, próbą możliwości, bo Viola z przodu ma kim straszyć. Nie ukrywam, że liczę tez na jego akcje ofensywne i dośrodkowania. Nie łudziłbym się, że zagra Giovinco. W takiej sytuacji jestem ciekaw jak będzie wyglądać współpraca Nedveda z naszym bocznym obrońcą. Może Czechowi będzie łatwiej ?
Iaquinta jeśli zagra to pewnie jakiś meczowy ogonek :P

Liczę na 2-1 :wink:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 19:40

Nie zgadzam się, że powinniśmy zagra ofensywnym ustawieniem. Nie ma Sissoko, nie ma Chielliniego. Nie wiadomo, czy od pierwszych minut na bramce zagra Buffon. Tak więc pomoc powinna mocno wspierac naszą obronę. Nie widze więc tam miejsca dla Giovinco. Nie w tym meczu, bo ogolnie ten chłopak mnie coraz bardziej do siebie przekonuje.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 20:01

KeRmit19 pisze:
szczypek pisze:Moim zdaniem powinniśmy w tym meczu wyjść z ofensywnym nastawieniem takim składem:
Buffon
Del Piero, Amauri,
I tak tez pewnie zagramy, z tym, ze to pewnie Nedved jak zwykle zagra na lewej, a Seba bedzie pelnil role taka jak dotychczas w wiekszosci meczów - czyli albo nie zagra albo wejdzie w koncowce. Troche szkoda bo fajnie by bylo zobaczyc Sebe od poczatku z silniejszym rywalem. Dobrze, ze zagra Buffon, bo widzac Chimentiego w bramce pewnie niejednokrotnie przez nasza glowe przeszłoby slynne z TV zdanie:"Antonio goraco" 8) TYLKO ZWYCIESTWO!!!

No tak, wszystko na to wskazuje. Szkoda, bo ja bym dał odpocząć Nedvedowi, by mógł zagrać Giovinco. Niestety Sebastian wejdzie zapewne w końcówce meczu, albo i wcale :/

michalek_ASR

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 20:18

gracie u siebie więc może wygracie.Przynajmniej mam taką nadzieje.To bybyło i dla Was lepiej i dla Romy jak wygra z Napoli.Wy się będziecie bli o mistrza z Interem,a Roma o 4 miejsce z Violą,Napoli,Genoa ( jesli nie zacznie tracic pkt ) no i chyba z Lazio :?

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 21:05

dzakson88 pisze:A BUFFON RACZEJ CO NAJWYZEJ NA ŁAWCE :(
Podejrzewam, że Gigi zagra na 100%. Raz nie ma Manningera, dwa Gigi już grał po tej "wielkiej kontuzji", a grypę w tydzień na pewno wyleczył więc nie widzę sensu sadzanie na ławkę wielkiego mistrza w swoim fachu.

Szczypek raczej podałeś wyjściową jedenastkę jaka my kibice byśmy widzieli. Jednak mimo wszystko Claudio jest zapatrzony w Nedveda jak w kalendarz pirelli, trochę szkoda bo ostatnio czeski pomocnik nie pokazuje nic wyjątkowego. Zastanawia mnie też jak wygląda przygotowanie fizyczne Poulsena, bo to on może pełnić role Momo i tworzyć środek z Zanettim.

Cieszy powrót Iaquinty do kadry meczowej, może jakieś 10 min zagra.

Na pewno nie będzie to łatwy mecz, Gamberini i "Gila" spisują się w tym sezonie imponująco, dobre spotkanie z Milanem rozegrał Jovetic i na niego też trzeba uważać.

Skromne zwycięstwo będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. No i gramy do końca.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 21:27

stahoo pisze:Nie zgadzam się, że powinniśmy zagra ofensywnym ustawieniem. Nie ma Sissoko, nie ma Chielliniego. Nie wiadomo, czy od pierwszych minut na bramce zagra Buffon. Tak więc pomoc powinna mocno wspierac naszą obronę.
Nie rozumiem. Jak się nie mamy czym bronić, to czemu nie atakować? Zgadzam się, że obrona jest ważna, ale jeśli stracimy bramkę (jak w meczu z Lazio) i będziemy mieli takie nastaiwenie i ustawienie, to nic z tego nie będzie, albo jakiś 1 pkt...
stahoo pisze:Nie widze więc tam miejsca dla Giovinco. Nie w tym meczu, bo ogolnie ten chłopak mnie coraz bardziej do siebie przekonuje.
Nedved lepiej w defensywie się sprawdza, to prawda, ale... Od skrzydłowego wymaga się trochę więcej w ofensywie także.
oliver pisze:Skromne zwycięstwo będzie bardzo dobrym rozwiązaniem.
Każde zwycięstwo będzie bardzo dobrym rozwiązaniem ;]

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 21:38

Na stronie pojawił się news o tym, że trener Violi ma nietypową metodę moblizacji swoich podopiecznych, ale jak ktoś to skomentował miejmy nadzieję, że piłkarze Violi będą tą pizzą którą skonsumujemy jutro :P ,
ale nasi też mają mobilizację dla której powinni wygrać ten mecz, jeśli wygramy to niecały dzień będziemy liderami Serie A a może i dłużej, jeśli inter poniesie porażkę u siebie z Dorią, ale do tego daleka droga, a drugim czynnikiem który powinien zmotywować naszych jest jutrzejsza 6 rocznica śmierci Avvocato. Chciałbym, żeby wygrali ten mecz dla tego wielkiego człowieka i żeby był dumny patrząc z góry jak jego ukochana drużyna jest liderem Serie A. Odnośnie meczu. W Violi nie zagra Joergensen i Mutu co nas powinno cieszyć, ale nie do końca bo mamy po swojej stronie więcej strat aniżeli goście jutrzejszej potyczki. Z pewnością odczujemy brak Momo Sissoko i Chiellini. Może Momo w meczu z ogórkami nie błyszczy, ale jest solidny, a w meczach wielkiej rangi do jakich zaliczają się mecze z Fioletowymi widać jak wiele znaczy dla ekipy Ranieriego. Miejmy nadzieję Marchisio i Zanetti godnie go zastąpią bądź Poulsen o ile nasz trener go wystawi. Na obronie brak Chielliniego aż zanadto nie będzie odczuwalny myślę, bo Mellberg i Legro są w miarę solidnymi stoperami, choć na Szweda będę uważnie patrzeć bo to po jego po błędzie straciliśmy 3 pkt po golu Gilardino. Jak już ktoś wspomniał wyżej w meczu z Violą koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja do samego ostatniego gwizdka, bo akurat z drużyną Violi traciiliśmy gole w końcówkach. Pokuszę się o wytypowanie składu Juve :wink: :
Buffon
Grygera Mellberg Legrottaglie De Ceglie
Marchionni Zanetti Marchisio Nedved (wolałbym Sebę, ale to raczej moje pobożne życzenie :wink: )
Del Piero Iaquinta
Dałbym szansę Vincenzo bo dawno nie grał w meczu o punkty w pierwszym składzie, Amauri ostatnio dawał nam mało pożytku, chyba że Iaquinta cienko to wtedy na 2 połowe wpuściłbym naszego Brasiliano :-D
Myślę że po cięzkim meczu wygramy 2-1 bądź 2-0
:ball: De Ceglie
:ball: Marchisio
Pewnie oni nie strzelą goli jutro dla nas, ale fajnie by było bo troche jest nudno jak tylko Alex i Amauri strzelają na spółę, ale oczywiście nie zrzędzę bo strzelają ważne gole, ale urozmaicenie się przyda.

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 21:52

juventinek123 pisze:jeśli wygramy to niecały dzień będziemy liderami Serie A a może i dłużej, jeśli inter poniesie porażkę u siebie z Dorią, ale do tego daleka droga
Patrząc na ostatnią potyczkę Interu to można się pokusić o stwierdzenie, że ta droga wcale nie jest taka daleka.

Zgodzę się z Tobą w pełni, że może zabraknąć nam Sissoko, bo to naprawdę solidny zawodnik, a w takim meczu ja ten z Violą na pewno by się przydał.

Jeżeli chodzi o Kielona to myślę, że jednak jego brak będzie trochę odczuwalny, bo to na prawdę ważny punkt drużyny i nie tak łatwo go zastąpić.

Jest to bardzo ważny mecz, no ale jak myślimy o Mistrzostwie to każdy mecz jest dla nas ważny.Pokusiłbym się tutaj o typowanie wyniku, ale z reguły moje typowania się nie sprawdzają.Mam tylko nadzieję, że chłopaki dadzą z siebie wszystko i wygrają to spotkanie.Powiem szczerze, że wystarczył by mi nawet wynik 1-0...

|| :ball: FORZA JUVE :ball: ||

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 22:16

Il Tifoso pisze: Juventus Turyn-A.C.Fiorentina
Trzeci temat o meczu i trzeci raz to samo, nie ma czegoś takiego jak "Juventus Turyn", szkoda, że nie zrobiłeś jak niektórzy "Juventus Torino" :?
Nie wspominając, że a.c. fiorentina to też błędna nazwa, ale to akurat mało istotne. Tak czy inaczej wolałem chyba tematy zakładane przez tabo.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 22:26

Juveluck mylisz się w obu przypadkach. Bezsensowne czepialstwo i to niesłuszne.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2009, 22:44

Tavarisz_Saszka pisze:Juveluck mylisz się w obu przypadkach. Bezsensowne czepialstwo i to niesłuszne.
Nie próbuj negować czegoś na czym się nie znasz. Wiem, że żyjesz w świecie "Juventusów Turynów i interów mediolanów", jednak świat jest lekko bardziej skomplikowany

http://www.juventus.com/site/ita/CLUB_o ... ategie.asp
http://it.violachannel.tv/organigramma.html

Pod powyższymi linkami możesz sobie sprawdzić pełne nazwy obu klubów.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Zablokowany