Serie A (18): Lazio 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 19:53

A mnie sie wydaje, ze Ranieri zdawal sobie z tego sprawe z tego, ze Chiellini moze z Lazio nie wystapic i nie bez przyczyny Ariaudo zagral u boku Legro zarowno z Monaco jak i Catania. Przed meczem w PW CR wiedzial, ze Grygera bedzie pauzowal za kartki, wiec oszczedzal Mellberga, a rownoczesnie dawal szanse mlodemu Lorenzo, zeby ten ogrywal sie w srodku defensywy. Tak wiec, przy obecnej sytuacji, wcale bym sie nie zdziwil gdybe Ariaudo wybiegl jutro w pierwszym skladzie. No ale oczywiscie moge sie mylic :P

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 19:58

Dajcie spokój z tym Ariaudo, facet jest przeciętny i niczym szczególnym nie zaimponował na tle wszechpotężnego Monaco i jeszcze silniejszej Catanii. Na środek musi wejść Mellberg, na prawą De Ceglie, bo inaczej każdy atak Lazio będzie przyprawiał nas o palpitacje serca.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:21

Miś Coccolino pisze:Dajcie spokój z tym Ariaudo, facet jest przeciętny i niczym szczególnym nie zaimponował na tle wszechpotężnego Monaco i jeszcze silniejszej Catanii.
Nie no nie przesadzajmy, to, że Tobie (bo tak wnioskuję...) nie zaimponował to nie znaczy, że od razu jest jakiś przeciętny czy coś. Nie miał do tej pory poważnego sprawdzianu, ale to dobrze. Do tej pory (w obu meczach) zagrał dobrze, dobrze wypełniał swoje zadania.
Na poważniejsze spawdziany przyjedzie jeszcze czas. Naprawdę zdziwiłbym się gdybym zobaczył go w wyjściowej "11" w meczu z Lazio. Znając siłe ofensywy zespołu z Rzymu trzeba brać pod uwagę doświadczenie i ogranie z rywalami tego typu... Dlatego myślę, że na środku obok Legrottaglie zagra Mellberg.

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:26

Miś Coccolino pisze:Dajcie spokój z tym Ariaudo, facet jest przeciętny i niczym szczególnym nie zaimponował na tle wszechpotężnego Monaco i jeszcze silniejszej Catanii. Na środek musi wejść Mellberg, na prawą De Ceglie, bo inaczej każdy atak Lazio będzie przyprawiał nas o palpitacje serca.
Watpie by Ranieri wystawil De Ceglie na prawej tym bardziej, ze Paolo nie gral na prawej obronie. Co prawda gral po tej stronie w pomocy ale wydaje mi sie, ze Ranieri wprowadzi w zycie bardziej"sprawdzony"(?) wariant z Lorenzo na srodku. W kazdym badz razie, czy De Ceglie na prawej, czy Ariaudo na srodku, miejmy nadzieje, ze sprostaja wyzwaniu :pray:

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:29

KeRmit19 pisze:
Miś Coccolino pisze:Dajcie spokój z tym Ariaudo, facet jest przeciętny i niczym szczególnym nie zaimponował na tle wszechpotężnego Monaco i jeszcze silniejszej Catanii. Na środek musi wejść Mellberg, na prawą De Ceglie, bo inaczej każdy atak Lazio będzie przyprawiał nas o palpitacje serca.
Watpie by Ranieri wystawil De Ceglie na prawej tym bardziej, ze Paolo nie gral na prawej obronie. Co prawda gral po tej stronie w pomocy ale wydaje mi sie, ze Ranieri wprowadzi w zycie bardziej"sprawdzony"(?) wariant z Lorenzo na srodku. W kazdym badz razie, czy De Ceglie na prawej, czy Ariaudo na srodku, miejmy nadzieje, ze sprostaja wyzwaniu :pray:

Mam nadzieję, że sprostają wyzwaniu - bo muszą. Ariaudo na środku obrony to wcale nie musi być taki zły pomysł, Ranieri o tym doskonale wie. Dobra, może Monaco i Catania to nie są jakieś drużyny na miarę Barcelony, ale napastników mają nie tylko od parady.

Fred_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:31

To bedzie strasznie ciezki mecz no ale musimy wygrac i gonic inter,najbardziej sie boje Pandeva.Z lazio trzeba wygrac bo to kumple interu i faszysci :wink:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:32

KeRmit19 pisze: Co prawda gral po tej stronie w pomocy ale wydaje mi sie, ze Ranieri wprowadzi w zycie bardziej"sprawdzony"(?) wariant z Lorenzo na srodku.
No właśnie. "sprawdzony" ?
głupi sparing + zero robienia w meczu z Catanią to chyba za mało, by chłopak zagrał na tak waznej pozycji jak środek obrony.
Był już jeden taki młody, zdolny obronca, który sezon temu przyjechał na pełne Olimpico w Rzymie i nasrał w gacie. A co dopiero jakieś emo po naszej primaverze.
Po kiego grzyba ściagaliśmy Mellberga do zespołu? żeby był alternatywą dla Grygery?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:43

Ja osobiście zgadzam się z Misiem (no, może poza tym emo ;) ). Jak dla mnie wystawianie Ariaudo w takim meczu to poważne ryzyko, gra w młodzieżówce, a gra z silną ekipą jednej z najlepszych lig na świecie, to jednak spora różnica. Ariaudo nawet jeśli bardzo utalentowany, to nie jest doświadczony.
Nie mówię, że Ariaudo nie da rady, ale wydaje mi się, że bezpieczniej będzie wykorzystać drugi wariant. Molinaro i Grygera pokazali w tym sezonie, że nawet słabsze mecze boków obrony nie muszą oznaczać porażki. Ostatnie sezony natomiast (Criscito z Romą czy Mellberg z Fiorentiną) powinny nas nauczyć, że nawet jeden błąd w środku defensywy może oznaczać stratę punktów. Molinaro przepuszczał sporo ataków, a mocny środek Chiellini-Legro i tak zbijał te piłki.
Jak dla mnie skład obrony winno się ustalać od środka, dlatego dla mnie na stoperze powinna wystąpić doświadczona włosko-szwedzka para. Boki to Molinaro, De Ceglie, bo na prawej stronie nic innego nie wymyślimy (choć gdyby Paolo zagrał tak jak na lewej stronie, to nie ma się chyba o co obawiać).

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:57

Ale przeciez De Ceglie niekoniecznie musi grać na prawej, Hasan może zagrać. Pamiętam, że w ubiegłym sezonie raz z konieczności musiał zagrać na prawej obronie i tak źle nie było , no a Legro z Mellbergiem na stoperze, a Molinaro na lewej obronie i już jakoś to ma ręce i nogi.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 21:07

Gdyby Hasan był zdolny do gry to wydaje mi się, że nie było by tego tematu. Na tę chwilę w naszej dyspozycji z typowych prawych obrońców jest tylko Mellberg (choć i tutaj ciężko mówić, że prawa strona to jego pozycja)

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 21:09

juventinek123 pisze:Ale przeciez De Ceglie niekoniecznie musi grać na prawej, Hasan może zagrać. Pamiętam, że w ubiegłym sezonie raz z konieczności musiał zagrać na prawej obronie i tak źle nie było , no a Legro z Mellbergiem na stoperze, a Molinaro na lewej obronie i już jakoś to ma ręce i nogi.
Hasan nie zagra, kontuzja. EDIT: Uprzedzony prze Matiego;]
Mis & Mati
Macie napewno sporo racji, ja tylko próbuje rozszyfrowac co Ranieri w niedziele wymodzi. Nie mam napewno nic przeciwko De Ceglie(a nawet jestem za tym, zeby to on zagral) na prawej obronie, choc niewatpliwie jest to ryzyko ale jednak(tak jak juz wspominaliscie) duzo mniejsze niz Ariaudo w srodku, wynikajace z braku doswiadczenia.
Moglby ktos napisac liste wszystkich kanalow TV w ktorych bedzie pokazany mecz?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 21:19

Sądzę,że mimo wszystko rozwiązanie z De Ceglie na prawej stronie jest mniej ryzykownym posunięciem niż to z Ariaudo w środku...Nie da się ukryć,że ten ostatni jest niezwykle utalentowany,ale trzeba mieć na uwadze,że może nie sprostać wyzwaniu,które być może przed nim stanie.De Ceglie grał coraz częściej i pewnie występ na prawej flance nie stanowiłby dla niego żadnego problemu...Brak solidnego środkowego obrońcy u boku Legrottaglie z całą pewnością nie umknie szkoleniowcowi Lazio-prawdopodobnie zaleci on drużynie atakować właśnie w tej strefie boiska.Dlatego też tak ważną rolę w niedzielę odgrywać będzie gra środkowej formacji,która,miejmy nadzieję,odciąży linię obrony.Łatwo na pewno nie będzie,ale ja wierzę w naszych i nadal sądzę,pomimo wielu kontuzji,że to my mamy w tym spotkaniu więcej do zaoferowania niż ekipa rzymian...

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 21:34

ee no Panowie bez jaj. Ariaudo nie może zagrać w tym meczu. Za młody jest, nie ma doświadczenia. Prościej będzie tak jak piszecie, czyli na prawej De Ceglie a w środku Legro-Mellberg.
Ja na miejscu Ranieriego bałbym się w takim poważnym meczu wystawić takiego zawodnika jakim jest Ariaudo.

Brak mi Knezevic'a 8)

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 21:43

Jaka wielka szkoda,że niedysponowany jest Brazzo...Zawsze w miarę potrzeb mógł wystąpić w obronie...Trzeba koniecznie wzmocnić defensywę,bo sami widzicie co się dzieje,gdy pojawią się kontuzje czy dyskwalifikacja za kartki...Dobrze,że chociaż ściągnęliśmy uniwersalnego Olofa...Pozostaje mieć nadzieję,że nasi sobie poradzą i wyjdą z założenia,że najlepszą obroną jest...atak...Liczę na to,że na mecz z Violą Kielon będzie już w pełni sprawny-do tego wróci Zdenek.Niedzielne spotkanie będzie jednak poważnym sprawdzianem dla naszych.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 23:25

A może... No nie wiem, ale ja bym zrobił tak: Molinaro na lewej, Mellberg na prawej, a w środku Poulsen - Legro. Poulsen to dla mnie nasz najbardziej cofnięty defensywny pomocnik, a w Sevilli grał czasem na środku obrony. Ariaudo to juz ostateczna ostateczność, jeśli nie Poulsen to Paolo na prawej i Mellberg na środku.

Zablokowany