Juve na 9 miejscu w Europie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Rafek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 19:30

DeViLl0o pisze:1. FC Barcelona (Hiszpania) - 50,3 mln (Ronaldinho, Henry, Messi, Eto'o, Puyol)
2. Real Madryt (Hiszpania) - 45,9 (Robinho, Robben, Snejider, Cannavaro, Raul, RvN)
3. Manchester United (Anglia) - 32,8 (Ronaldo, Rooney, Giggs, Tevez)
4. Arsenal Londyn (Anglia) - 22,9 (Fabregas, Toure, Van Persie, Hleb)
5. AC Milan (Włochy) - 22,2 (Kaka, Pirlo, Gattuso, Nesta, Pato)
6. Bayern Monachium (Niemcy) - 19,9 (Ribery, Kahn, Van Boomell, Toni, Klose, Podolski)
.... i tak dalej i tak dalej to ze względu na tych piłkarzy a nie na osiągnięcia czy też tradycje rodzinne kibicują tym klubom o LFC i Chelsea niechciałem pisać sami wiecie ... a Zenit tylko dlatego ze wygra Russian Premier League - O Juve widać dopiero kto został po degradacji .. a kto "przyszedl" gdy ci awansowali i są na 3 miejscu ... więc cisza ... Juve 1wsze :)
Ale wymyśliłeś

Juventus Turyn (Buffon, Del Piero, Camoranesi, Trezegeut, Nedved) A czy dla tych piłkarzy nie można kibicować danej drużynie ?

Milan to razem z Realem drużyna która ma najwięcej Pucharów Mistrzów. A Manchester ? Uważasz, że nie ma tradycji ? O Barcelonie nie będę już pisał

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 20:08

Nie no, sondaz do bani... Wiekszosc "kibicow" to jednosezonowcy, ktorych nie powinno sie uwzgledniac.

slqa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 20:31

przcież ostatnio opublikowano sondaż brazylijski bodajże i Juve jest najlepsze w Europie

tu jest link mim zdaniem ten sondaż jest bardziej reprezentatywny
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=248497

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 20:58

Del pisze:Nie no, sondaz do bani... Wiekszosc "kibicow" to jednosezonowcy, ktorych nie powinno sie uwzgledniac.
mi sie wydaje, że własnie Juve opuscili tzw. sezonowcy po degradacji. Oczywiście inne kluby tez ich maja, ale spadlismy w tym rankingu własnie przez "brak sezonowców". Generalnie nie ma co płakać, lepiej skupic sie na walce o LM, bo ostatnio czarno to widzę...

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 21:18

Przecież te liczby są wzięte z kosmosu, oni wzięli to na "oko". Chociaż miejsca na tą chwilę się zgadzają, no może po za Zenitem i Wisłą.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 21:34

Reasumując od nas odchodzą sezonowcy, spadamy do Serie B, tracimy 2 tytuły Mistrza Włoch a i tak mamy więcej kibiców niż Inter :lol: a tak na poważnie to jednak podpada mi ten sondaż.... wynika z niego, że ok 18% Polaków kibicuje Wiśle :lol: bo nie sądzę żeby Wisła miała dużo kibiców poza Polską, ale dochodzi tu już problem emigracji itd. Jeżeli dane tego sondażu są prawdziwe, podejrzewam że "Niemiecka Agencja" dzwoniła do Wa-wy, Krakowa i ... może jeszcze gdzieś i stąd takie dane-w Krakowie mieszka 756 267 ludzi(dane z "Powierzchnia i ludność w przekroju terytorialnym w 2007" 8) )

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2008, 21:50

Dla mnie to jest jedna wielka pierdoła....

"Agencja przebadała 9600 fanów z 16 krajów Europy .."
To są tylko statystyki a nie prawda, więc nie ma co się smucić czy zastanawiać czy aby napewno to jest prawda....

Jak już pisałem są to tylko statystyki, np: mężczyzna wyprowadzający psa ma łącznie z nim sześć nóg, statystycznie mężczyzna i pies mają po trzy nogi...:whistle:

W dodatku Barcelona jest teraz "trendy" od kilku sezonów tak jak Real kiedyś, więc mnie takie badania mało interesują...

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 00:09

Mnie zastanawia jedno. Skoro agencja przebadala liczbe 9 600 fanow, to w jaki sposob sposrod tych 9 600 ludzi, ponad 50 000 000 moze kibicowac jednej druzynie (nie wspominajac o pozostalych)..
Venomik pisze:Radek_88
To się nazywa statystyka, ale liczba faktycznie nieco mała...
To mogli dac np wartosci procentowe z tego swojego sondazu, na pewno w jakis sposob byloby to bardziej wiaygodne.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2008, 00:30 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 00:22

Radek_88
To się nazywa statystyka, ale liczba faktycznie nieco mała...

Dirty mind
losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 11:48

Venomik pisze:To się nazywa statystyka...
Jak w tym powiedzeniu: male klamstwo, duze klamstwo, statystyka :lol: .
A tak wogole to kogo obchodza takie sondaze/ankiety?

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
maydayxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 13:12

a ja wam powiem to co pisze onet to nie ma dla mnie duzego znaczenia. dla mnie liczy sie Juve a nie jakies brednie z onetu. wiec nie ma sie czym lamac tylko dalej wiernie kibicowac JUVE!!!!
FORZA JUVE :D

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 14:01

Rafek pisze:
DeViLl0o pisze:1. FC Barcelona (Hiszpania) - 50,3 mln (Ronaldinho, Henry, Messi, Eto'o, Puyol)
2. Real Madryt (Hiszpania) - 45,9 (Robinho, Robben, Snejider, Cannavaro, Raul, RvN)
3. Manchester United (Anglia) - 32,8 (Ronaldo, Rooney, Giggs, Tevez)
4. Arsenal Londyn (Anglia) - 22,9 (Fabregas, Toure, Van Persie, Hleb)
5. AC Milan (Włochy) - 22,2 (Kaka, Pirlo, Gattuso, Nesta, Pato)
6. Bayern Monachium (Niemcy) - 19,9 (Ribery, Kahn, Van Boomell, Toni, Klose, Podolski)
.... i tak dalej i tak dalej to ze względu na tych piłkarzy a nie na osiągnięcia czy też tradycje rodzinne kibicują tym klubom o LFC i Chelsea niechciałem pisać sami wiecie ... a Zenit tylko dlatego ze wygra Russian Premier League - O Juve widać dopiero kto został po degradacji .. a kto "przyszedl" gdy ci awansowali i są na 3 miejscu ... więc cisza ... Juve 1wsze :)
Ale wymyśliłeś

Juventus Turyn (Buffon, Del Piero, Camoranesi, Trezegeut, Nedved) A czy dla tych piłkarzy nie można kibicować danej drużynie ?

Milan to razem z Realem drużyna która ma najwięcej Pucharów Mistrzów. A Manchester ? Uważasz, że nie ma tradycji ? O Barcelonie nie będę już pisał
Popatrz jak grają dzisiaj jutro po jutrze piłkarze tych drużyn ... a jak nasi (chodzi o ofensywe(napad pomoc) idefensywe(obrona)) i pomysl. ...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 14:11

Totalna ściema...Juventus jest nie dość ,że najbardziej popularnym klubem we Włoszech,to jeszcze najbardziej popieranym klubem włoskim w Europie.Trzeba też wziąć pod uwagę tych wszystkich "kibiców",którzy utożsamiają się z kilkoma drużynami,via Barcelona,Real.

szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 14:51

jelsi o mnnie chodzi nie liczy sie ilość kibiców tylko ich jakość, wole by Juve kibicowali ludzie, którzy sa z nami od poczatku niz zgraja kibicujaca zespołą na fali i najlepszych w danym sezonie, beznadziejny ten ranking i tyle!

galica07

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2008, 16:03

według mnie ilość kibiców powyżej 15 mln. nie ma znaczenia bo i tak największy stadion świata mieści ok. 100tys.

Kto grał w JUVENTUSIE jest częścią JUVENTUSU!!! :I
ODPOWIEDZ