Juve na 9 miejscu w Europie
- Rafek
- Juventino
Ale wymyśliłeśDeViLl0o pisze:1. FC Barcelona (Hiszpania) - 50,3 mln (Ronaldinho, Henry, Messi, Eto'o, Puyol)
2. Real Madryt (Hiszpania) - 45,9 (Robinho, Robben, Snejider, Cannavaro, Raul, RvN)
3. Manchester United (Anglia) - 32,8 (Ronaldo, Rooney, Giggs, Tevez)
4. Arsenal Londyn (Anglia) - 22,9 (Fabregas, Toure, Van Persie, Hleb)
5. AC Milan (Włochy) - 22,2 (Kaka, Pirlo, Gattuso, Nesta, Pato)
6. Bayern Monachium (Niemcy) - 19,9 (Ribery, Kahn, Van Boomell, Toni, Klose, Podolski)
.... i tak dalej i tak dalej to ze względu na tych piłkarzy a nie na osiągnięcia czy też tradycje rodzinne kibicują tym klubom o LFC i Chelsea niechciałem pisać sami wiecie ... a Zenit tylko dlatego ze wygra Russian Premier League - O Juve widać dopiero kto został po degradacji .. a kto "przyszedl" gdy ci awansowali i są na 3 miejscu ... więc cisza ... Juve 1wsze
Juventus Turyn (Buffon, Del Piero, Camoranesi, Trezegeut, Nedved) A czy dla tych piłkarzy nie można kibicować danej drużynie ?
Milan to razem z Realem drużyna która ma najwięcej Pucharów Mistrzów. A Manchester ? Uważasz, że nie ma tradycji ? O Barcelonie nie będę już pisał
- slqa
- Juventino
przcież ostatnio opublikowano sondaż brazylijski bodajże i Juve jest najlepsze w Europie
tu jest link mim zdaniem ten sondaż jest bardziej reprezentatywny
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=248497
tu jest link mim zdaniem ten sondaż jest bardziej reprezentatywny
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=248497
- stahoo
- Juventino
mi sie wydaje, że własnie Juve opuscili tzw. sezonowcy po degradacji. Oczywiście inne kluby tez ich maja, ale spadlismy w tym rankingu własnie przez "brak sezonowców". Generalnie nie ma co płakać, lepiej skupic sie na walce o LM, bo ostatnio czarno to widzę...Del pisze:Nie no, sondaz do bani... Wiekszosc "kibicow" to jednosezonowcy, ktorych nie powinno sie uwzgledniac.
- Brutalo
- Juventino
Reasumując od nas odchodzą sezonowcy, spadamy do Serie B, tracimy 2 tytuły Mistrza Włoch a i tak mamy więcej kibiców niż Inter :lol: a tak na poważnie to jednak podpada mi ten sondaż.... wynika z niego, że ok 18% Polaków kibicuje Wiśle :lol: bo nie sądzę żeby Wisła miała dużo kibiców poza Polską, ale dochodzi tu już problem emigracji itd. Jeżeli dane tego sondażu są prawdziwe, podejrzewam że "Niemiecka Agencja" dzwoniła do Wa-wy, Krakowa i ... może jeszcze gdzieś i stąd takie dane-w Krakowie mieszka 756 267 ludzi(dane z "Powierzchnia i ludność w przekroju terytorialnym w 2007" 8) )
- Kubba
- Juventino
Dla mnie to jest jedna wielka pierdoła....
"Agencja przebadała 9600 fanów z 16 krajów Europy .."
To są tylko statystyki a nie prawda, więc nie ma co się smucić czy zastanawiać czy aby napewno to jest prawda....
Jak już pisałem są to tylko statystyki, np: mężczyzna wyprowadzający psa ma łącznie z nim sześć nóg, statystycznie mężczyzna i pies mają po trzy nogi...
W dodatku Barcelona jest teraz "trendy" od kilku sezonów tak jak Real kiedyś, więc mnie takie badania mało interesują...
"Agencja przebadała 9600 fanów z 16 krajów Europy .."
To są tylko statystyki a nie prawda, więc nie ma co się smucić czy zastanawiać czy aby napewno to jest prawda....
Jak już pisałem są to tylko statystyki, np: mężczyzna wyprowadzający psa ma łącznie z nim sześć nóg, statystycznie mężczyzna i pies mają po trzy nogi...

W dodatku Barcelona jest teraz "trendy" od kilku sezonów tak jak Real kiedyś, więc mnie takie badania mało interesują...
- Radek_88
- Qualità Juventino
Mnie zastanawia jedno. Skoro agencja przebadala liczbe 9 600 fanow, to w jaki sposob sposrod tych 9 600 ludzi, ponad 50 000 000 moze kibicowac jednej druzynie (nie wspominajac o pozostalych)..
To mogli dac np wartosci procentowe z tego swojego sondazu, na pewno w jakis sposob byloby to bardziej wiaygodne.Venomik pisze:Radek_88
To się nazywa statystyka, ale liczba faktycznie nieco mała...
Ostatnio zmieniony 07 marca 2008, 00:30 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.
- losbond
- Juventino
Jak w tym powiedzeniu: male klamstwo, duze klamstwo, statystyka :lol: .Venomik pisze:To się nazywa statystyka...
A tak wogole to kogo obchodza takie sondaze/ankiety?
Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Che Juventus!
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Popatrz jak grają dzisiaj jutro po jutrze piłkarze tych drużyn ... a jak nasi (chodzi o ofensywe(napad pomoc) idefensywe(obrona)) i pomysl. ...Rafek pisze:Ale wymyśliłeśDeViLl0o pisze:1. FC Barcelona (Hiszpania) - 50,3 mln (Ronaldinho, Henry, Messi, Eto'o, Puyol)
2. Real Madryt (Hiszpania) - 45,9 (Robinho, Robben, Snejider, Cannavaro, Raul, RvN)
3. Manchester United (Anglia) - 32,8 (Ronaldo, Rooney, Giggs, Tevez)
4. Arsenal Londyn (Anglia) - 22,9 (Fabregas, Toure, Van Persie, Hleb)
5. AC Milan (Włochy) - 22,2 (Kaka, Pirlo, Gattuso, Nesta, Pato)
6. Bayern Monachium (Niemcy) - 19,9 (Ribery, Kahn, Van Boomell, Toni, Klose, Podolski)
.... i tak dalej i tak dalej to ze względu na tych piłkarzy a nie na osiągnięcia czy też tradycje rodzinne kibicują tym klubom o LFC i Chelsea niechciałem pisać sami wiecie ... a Zenit tylko dlatego ze wygra Russian Premier League - O Juve widać dopiero kto został po degradacji .. a kto "przyszedl" gdy ci awansowali i są na 3 miejscu ... więc cisza ... Juve 1wsze
Juventus Turyn (Buffon, Del Piero, Camoranesi, Trezegeut, Nedved) A czy dla tych piłkarzy nie można kibicować danej drużynie ?
Milan to razem z Realem drużyna która ma najwięcej Pucharów Mistrzów. A Manchester ? Uważasz, że nie ma tradycji ? O Barcelonie nie będę już pisał

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Totalna ściema...Juventus jest nie dość ,że najbardziej popularnym klubem we Włoszech,to jeszcze najbardziej popieranym klubem włoskim w Europie.Trzeba też wziąć pod uwagę tych wszystkich "kibiców",którzy utożsamiają się z kilkoma drużynami,via Barcelona,Real.
- szaman00
- Juventino
jelsi o mnnie chodzi nie liczy sie ilość kibiców tylko ich jakość, wole by Juve kibicowali ludzie, którzy sa z nami od poczatku niz zgraja kibicujaca zespołą na fali i najlepszych w danym sezonie, beznadziejny ten ranking i tyle!