Juventus miałby Cassano i Cristiano Ronaldo??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
C-Bart

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 11:19

Szymek pisze:
tabo89 pisze:jeśli mielibysmy teraz miec Ronaldo to bardzo dobrze ze Moggiego nie ma juz u nas

ten chlopak to jest laleczka, nie lubie go najbardziej ze wszystkich. oczywiscie dziewczyny go uwielbiaja a chlopcy chca sie do niego upodobnic ale to juz jest przesada zeby brac go sobie z wzór

bardzo sie ciesze ze do nas nie przeszedł!!!!!
Po drugie, na jakiej podstawie mówisz o nim "laleczka"? Wątpię, żebyś taką "laleczkę" przepchnął bark w bark... no ale Ty zapewne jesteś twardziel na dodatek o większych umiejętnościach od niego. Gratuluję.
Laleczką to go można nazwać jedynie ze względu na jego dbałość o swój wygląd, przesadną dbałość. Bo już na boisku to już taki lalusiowaty nie jest. Trzeba przyznać, że jeśli chodzi o walkę brak w bark to jak już wspomniał Szymek jest jednym z tych twardszych piłkarzy. Nieraz po oglądnięciu jakiegoś meczu z udziałem Crisa można uważać, że jest słaby bo często się przewraca ale on próbuje wymuszać faule bo później z wolnego ma okazje zdobyć bramkę. Jak dla mnie to: poza boiskiem i być może laleczka ale na boisku to jednak twardy zawodnik.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 11:19

No fakt, o bramkarzach się często zapomina w takich porównaniach - czego przykładem może być odległa pozycja Buffona wśród kandydatów do Złotej Piłki. Ja pisząc, że Cris jest według mnie obecnie najlepszy na świecie sugerowałem się trójką najlepszych wybranych przez większość plebiscytów, czyli Messim, Kaką i właśnie Ronaldo. Jeśli dodam, że według mnie Ronaldo jest najlepszym ofensywnym zawodnikiem na świecie, to chyba wszystko będzie jasne. Świetny pomocnik i jeszcze lepszy strzelec (statystyki mówią same za siebie).

Pozdro Negri :)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 11:30

blazejrondel pisze:C. Ronaldo to w tym momencie najlepszy gracz na świecie i ten kto ogląda LIGE Angielską to doskonale o tym wie.Nie trzeba długo o tym dyskutować wystarczy obejrzeć kilka meczy premier ligue.
Nie wiem czy najlepszy na swiecie, bo to ciężko powiedzieć (tak samo który bramkarz jest najlepszy...). Na pewno Ronaldo jest jednym z najlepszych, a jego atutami są oprócz techniki znakomite przyspieszenie i szybkość, oraz atomy strzał. Dodam, że nawet Moggi w obecnej chwili, bez wykładania dziesiątek milionów funtów, nie dałby rady sciągnąć go do Juventusu.

Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 22:21

Ktoś kiedyś na tym forum napisał: "Super dryblerzy w SerieA nie pasują" i w zupełności się z nim zgadzam.
Mszyscy mówią że C.Ronaldo to wielki talent itp. Tak, też tak uważam ale bez przesady a jeszcze do tego dodam że on gra w lidze angielskiej która rożni się z włoską.

Juventus według mnie teraz najbardziej powinien się skupić na V.d.V bo C.Ronaldo i tak Menchester nam nie odda

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 22:43

Prawdą jest,że liga włoska znana jest przede wszystkim z doskonałego ułożenia taktycznego drużyn w niej grających.Piłkarze kreatywni często kryci są przez 2,3 graczy drużyny przeciwnej,uniemożliwiających rozwój akcji.Rzeczywiście pod tym względem "magicy"by sobie nie pograli.Złoty środek,to znakomite wyszkolenie techniczne oraz waleczność(Alex 8) ).Co by się stało,gdyby Ronaldo spotkał się w debiucie z porządną kosą,dajmy na to Materazziego :rotfl:

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 22:51

mrozzi pisze:Co by się stało,gdyby Ronaldo spotkał się w debiucie z porządną kosą,dajmy na to Materazziego :rotfl:
gorzej dla niego bylo by gdyby trafil na Chieliniego :D lub wkurzonego Nedveda :D :twisted:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2008, 23:19

Gracze Juve robią to przynajmniej stosunkowo rzadko i często skutecznie...Zupełne zaprzeczenie Materazziego,który,nie urywajmy,fauluje przy każdej możliwej sytuacji.To jemu kibice interu mogą zawdzięczać prawdopodobny brak awansu do kolejnej fazy LM...

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 01:13

Sapo_JuveFan pisze:
mrozzi pisze:Co by się stało,gdyby Ronaldo spotkał się w debiucie z porządną kosą,dajmy na to Materazziego :rotfl:
gorzej dla niego bylo by gdyby trafil na Chieliniego :D lub wkurzonego Nedveda :D :twisted:
Eee tam, Zebina i Camor biją ich na głowę ! :)

A mówiąc poważnie, oglądałem jakiś czas temu mecz z górnej półki angielskiego footballu - Arsenal - Manchester.Zwróciłem uwagę na fakt, że tam zawodnicy przebiegali pół boiska (zdarzyło się to kilkakrotnie) i w tym czasie nawet nie podbiegł do nich żaden piłkarz przeciwnika.W tamtej lidze zupełnie odpuszcza się krycie w środku pola.Powiem szczerze że zrobiło to na mnie dziwne wrażenie :).Od razu pomyślałem sobie, że taki Nani, nawet z przeciętną włoską drużyną jak Atalanta czy Torino, miał by spory problem.We Włoszech wszyscy są kryci, gra się bardzo twardo i nie zostawia wcale miejsca.
Ronaldo umiejętności ma na pewno duże, ale nie wiem czy jego gra w Serie A była by dalej tak dobra.

Alexd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 01:48

Myślę, że Moggi chce pokazać jaki to on nie wspaniały, bo ściągnąłby do klubu lepszych piłkarzy niż teraźniejszy zarząd.
Napewno te wypowiedzi są skierowane bezpośrednio do kibiców mając nadzieje na to, że mu wybaczą (?!) i po odbyciu kary wróci (?!) do klubu...

"Zaczynamy drugą połowę...Nasi tradycyjnie wyglądają lepiej od graczy Interu. Ale to cecha charakterystyczna każdego Bianconeriego."
alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 08:55

Odnosnie statystyk Cristiano Ronaldo, to w studiu na tvp dyskutowano po meczu LM na temat Benzemy i Cristiano Ronaldo- i slow dyrektora sportowego Lyonu ktory za Benzeme chcialby wlasnie zawodnika Manchesteru + doplate, wydaje sie to absurdalne, jednak Pan z dredami(nie wiem jak sie nazywa) zwrocil uwage na ciekawa rzecz, otoz zauwazyl ze mimo masy bramek w premiership Cristiano w waznych meczach, czyli z czolowka ligi angielskiej bramek nie strzela, lub strzela z tym ze bardzo rzadko.Osobiscie wyzej cenie Benzeme, jest niesamowity i posiada wszystko co dobry napastnik posiadac powinien.

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 09:22

Śmieszne. Trudno z Wami się nie zgodzić. Cristiano jest chyba na dzisiaj najlepszym napastnikiem na świecie. Co do wypowiedzi Moggiego, to byłoby to wielce prawdopodobne, albowiem jeszcze kiedy Calciopoli nie wyszło na jaw pojawiały się newsy na temat dwóch rychłych zakupów z wysp brytyjskich, a mianowicie chodziło tu o w/w Ronaldo oraz grającego jeszcze w Chelsea Gallasa.

Czasu już trochę upłynęło, ale chciałbym, żeby teraz gracze pokroju Ronaldo z miłą chęcią zostawali naszymi piłkarzami...

Obrazek
Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 11:24

zoff pisze:Śmieszne. Trudno z Wami się nie zgodzić. Cristiano jest chyba na dzisiaj najlepszym napastnikiem na świecie.
Tak się składa że C.Ronaldo jest Pomocnikiem :-D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 11:31

Materazzi dostałby by "dziurkę"... :smile:
A tak na poważnie. W lidze angielskiej gra tyle samo "rzeźników" co we włoskiej, a nawet wydaje mi się, że football na Wyspach jest brutalniejszy. Skończmy z tym stereotypem że we Włoszech grają tylko rzeźnicy i nic nie umieja po za catenaccio. :wink:
Buffon_fan pisze:
zoff pisze:Śmieszne. Trudno z Wami się nie zgodzić. Cristiano jest chyba na dzisiaj najlepszym napastnikiem na świecie.
Nie do końca. Sir Alex ustawia Ronaldo niby na prawej pomocy, ale tego zawodnika po prostu ciagnie pod bramke rywali. Tak więc ustawienie Man Utd 4-4-2 często przeradza się w czasie meczu w 4-3-3, z Ronaldo jako napastnikiem. Ogólnie jest to baaardzo uniwersalny zawodnik, jeśli chodzi o ofensywę. Może grac na prawej jak i lewej stronie, w ataku, oraz jako cofniety napastnik/ofensywny środkowy pomocnik.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2008, 12:47 przez stahoo, łącznie zmieniany 2 razy.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 11:55

Buffon_fan pisze:
Tak się składa, że Ronaldo jest zawodnikiem niezwykle wszechstronnym i gra w pomocy czy też na ataku nie stanowi dla niego większego problemu. A wyjaśnienie dlaczego użyłem nazwy "napastnik" dogłębnie opisał Ci powyżej stahoo

Obrazek
MysticAllen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2008, 12:13

stahoo pisze:Tak więc ustawienie Man Utd 4-4-2 często przeradza się w czasie meczu w 4-4-3
Acha to oni sciagaja bramkarza jak w hokeju i graja 11 w polu ?

ODPOWIEDZ