Serie A (23): Juventus 1-0 AS Roma
- Okoni
- Juventino
Mam nadzieje, że zagramy trójką napastników tak jak poprzednio
Bo wtedy Iaquinta rozegrał świetny mecz Treze też Alex...słabo, ale myślę, że jakbyśmy zagrali teraz trójką napastników spisałby się bardzo dobrze dobrze :-D I żadnej Zebiny na obronę :naughty: od tego jest Sali i Molinaro 8) .Liczę na zwycięstwo 3-0
Jak Siena mogła to my też
.I Totti mógłby nie zagrać bo jak go nie będzie to połowa sukcesu
.A jak już musi być to niech gra kiepsko bo jak on gra kiepsko to cała Roma gra kiepsko
.Za Nocerino mógłby zagrać Sissoko i pokazać Tottiemu jakie robi świetne wślizgi

- Juve for ever!
- Juventino
ja mam nadzieje ze sklad juve bedzie wygladal tak
------------------------------Buffon---------------------------------
---Zebina--------Legrottaglie---------Stendardo---------Chiellini
---Camoranesi-----Sissoko----------Zanetti--------------Nedved
-------------------Trezeguet-----------Del Piero/Iaquinta---------

------------------------------Buffon---------------------------------
---Zebina--------Legrottaglie---------Stendardo---------Chiellini
---Camoranesi-----Sissoko----------Zanetti--------------Nedved
-------------------Trezeguet-----------Del Piero/Iaquinta---------
- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mam nadzieję zę zagramy bez Nocerino
jednak znając Ranierego... :?
Moja jedenastka:
Buffon
_________
Zebina
Stendardo
Legrottaglie
Chiellini
_________
Camoranesi
Sissoko
Zanetti
Nedved
_________
Del Piero
Trezeguet
Zmiany:
Iaquinta
Palladino
Tiago

Moja jedenastka:
Buffon
_________
Zebina
Stendardo
Legrottaglie
Chiellini
_________
Camoranesi
Sissoko
Zanetti
Nedved
_________
Del Piero
Trezeguet
Zmiany:
Iaquinta
Palladino
Tiago
<Juventus Semper Fidelis>
- Conrad JUVE
- Juventino
Sa to zmiany ofensywne a wiec chcąc wygrac z roma nie mozemy wykorzystac dwoch zmian na np. dwoch obroncow to mija sie z celem ja tez przewiduje takie zmiany chyba ze ktos dozna jakiejs kontuzji np. w obronie czego chyba nikt nie hcce wtedy trzeba wprowadzic zmiane w formacji obronnejstahoo pisze:Jak jestes w stanie przewidziec zmiany? Bo skład to rozumiem, każdy jakis typuje... Ale zmiany? :shock:Gamber pisze:Zmiany:
Iaquinta
Palladino
Tiago
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- stahoo
- Juventino
Jak bedziemy wygrywać 2:0 też byś wprowadził 2 napastników (Palla to badź co bądź napadzior...)
Jest to na pewno jakis sposób (jak choćby zrobił Benhakker w meczu Polska - Portugalia, przy stanie 2:0 Matusiak za chyba Żurawskiego wszedł), ale myslę że mimo wszystko w takim wypadku lepiej wzmocnić środek/wymienić zmęczonego obrońcę/zdjąć napastnika i wprowadzić pomocnika... Dobra, nie gdybajmy już
Chodziło mi tylko o to, że troche bez sensu pisac przed meczem, jakie sie wprowadzi zmiany... 

Jest to na pewno jakis sposób (jak choćby zrobił Benhakker w meczu Polska - Portugalia, przy stanie 2:0 Matusiak za chyba Żurawskiego wszedł), ale myslę że mimo wszystko w takim wypadku lepiej wzmocnić środek/wymienić zmęczonego obrońcę/zdjąć napastnika i wprowadzić pomocnika... Dobra, nie gdybajmy już

- Wojt
- Juventino
Ciężki mecz będzie, oj ciężki...
Roma to Roma, zawsze było z nimi trudno. W tym meczu remis wziąłbym w ciemno. Ale myślę, że przy odpowiednio dobrej grze obronnej, zwycięstwo jest możliwe. Zapewne wybiegniemy w takim składzie:
Buffon - Zebina - Legro - Chiellini - Molinaro - Nedved - Momo - Zanetti - Trezeguet - Del Piero. Stawiam na wynik 1:1.
Roma to Roma, zawsze było z nimi trudno. W tym meczu remis wziąłbym w ciemno. Ale myślę, że przy odpowiednio dobrej grze obronnej, zwycięstwo jest możliwe. Zapewne wybiegniemy w takim składzie:
Buffon - Zebina - Legro - Chiellini - Molinaro - Nedved - Momo - Zanetti - Trezeguet - Del Piero. Stawiam na wynik 1:1.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Kryształ
- Juventino
Niby nie mamy problemow z napastnikami, ale jednak. Od dluzszego czasu obserwuje (i pewnie nie tylko ja) ze para Iaquinta i Treze raczej nie moze grac razem no chyba ze gramy 3 napastnikow z wysunietym Davidem i Alexem i Vincenzo lekko na boku. Graja oni bardzo podobnie, ale bardzo slabo rozumieja sie w ataku, w przeciwienstwie do pary Alex - Treze...tutaj jednak mamy kolejny problem bo Alex to juz nie ten Alex, czesto zpowalnia gre, jest jakis malo stabilny, to juz nie sa te kocie ruchy co kiedys.
Zostaje jeszcze Palladino ale z nim to ja juz sam nie wiem, raz gra niezle, np. ostatni mecz rep. Włoch badz tez mecz z udine ale czasmi gra taka padake ze az zal na to patrzec. Raz gra na skrzydle, raz w ataku, raz na lewej raz na prawej i wsumie trudno go okreslic. Trener moim zdaniem ma problem i powienien jakos szukac rozsadnego rozwiazania.
Co do meczu to...jest to niewatpliwe wazny mecz, wygrywajac zblizymy sie do romy. Na cale szczescie roma ostatnie 2 mecze zagrala totalne nic, szczegolnie ta kleska ze siena. Mamy szanse ich pokulać ale jak Ranieri wkoncu otworzy oczy troche szeczej, bo moja cierpliwosc do Nocerino wlasnie sie skonczyla.
Zostaje jeszcze Palladino ale z nim to ja juz sam nie wiem, raz gra niezle, np. ostatni mecz rep. Włoch badz tez mecz z udine ale czasmi gra taka padake ze az zal na to patrzec. Raz gra na skrzydle, raz w ataku, raz na lewej raz na prawej i wsumie trudno go okreslic. Trener moim zdaniem ma problem i powienien jakos szukac rozsadnego rozwiazania.
Co do meczu to...jest to niewatpliwe wazny mecz, wygrywajac zblizymy sie do romy. Na cale szczescie roma ostatnie 2 mecze zagrala totalne nic, szczegolnie ta kleska ze siena. Mamy szanse ich pokulać ale jak Ranieri wkoncu otworzy oczy troche szeczej, bo moja cierpliwosc do Nocerino wlasnie sie skonczyla.
- Juve for ever!
- Juventino
Wojt pisze:Ciężki mecz będzie, oj ciężki...
co do tego skladu...czemu niby mamy grac w 10 :rotfl: zjadles kogos w pomocy. i nie wynik 1:1 tylko wygramy! stawiam 2:1.
- Conrad JUVE
- Juventino
Ja uwazam ze Nocerino i Molinaro to kompletne pomylki nie wiem co oni wogole robia u nas ale znajac zycie trener bedzie na nich konsekwentnie stawial tak jak to kiedys bylo z Alexem ktory przesiadywal na lawce kiedy ibra gral padake (za czasow Capello) :doh:stara_dama pisze: Mamy szanse ich pokulać ale jak Ranieri wkoncu otworzy oczy troche szeczej, bo moja cierpliwosc do Nocerino wlasnie sie skonczyla.
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- tabo89
- Juventino
mecz na pewno bedzie hitem i mam nadzieje ze Juve bedzie góra i tym samym zblizy sie do Romy choć na pewno nie bedzie łatwo.. ale nikt nam nie obiecywał że bedzie
a oto co ja przygotowałem na temat meczu:

mecz 23 kolejki Serie A: JUVENTUS - Roma
Czas:
2008-02-16 (sobota)
godzina 20.30
Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino
Pojemność 27 168
Data otwarcia 1933
O przeciwniku:
Rok założenia: 1927
Barwy: Żółto-czerwone
Przydomek: Giallorossi
Prezydent: Francesco Sensi
Trener: Luciano Spalletti
strona internetowa
Sukcesy:
Sukcesy krajowe
* Mistrzostwo Włoch (3) : 1942, 1983, 2001;
* Wicemistrzostwo Włoch (8 ) : 1931, 1936, 1981, 1984, 1986, 2002, 2004, 2007;
* Puchar Włoch (8 ) : 1964, 1969, 1980, 1981, 1984, 1986, 1991, 2007;
* Finał Pucharu Włoch (6): 1937, 1941, 1993, 2003, 2005, 2006;
* Superpuchar Włoch (2) : 2002, 2007.
Sukcesy międzynarodowe
* Puchar Miast Targowych (1): 1961;
* Finał Pucharu Mistrzów (1): 1984;
* Finał Pucharu UEFA (1): 1991.
Ostatnie mecze
9 lutego 2008
Roma Reggina 2 : 0
3 lutego 2008
Siena Roma 3 : 0
26 stycznia 2008
Roma Palermo 1 : 0
Aktualna sytuacja w tabeli:
2. Roma
3. Juventus
Najlepsi strzelcy drużyn:
15. Trezeguet (Juventus)
...
10. Totti (Roma)
mecz na żywo w TV:
C+ Sport 1 (Poland)
G Sports 1
Sky Calcio 1
Sport 1 (Cze)
Sport 2 (Hun)
SuperSport 1 [Hellas]
TV4+
Przewidywane składy
JUVENTUS
Roma
źródła: www.juvepoland.com , www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.asromacalcio.it , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

a oto co ja przygotowałem na temat meczu:

mecz 23 kolejki Serie A: JUVENTUS - Roma
Czas:
2008-02-16 (sobota)
godzina 20.30
Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino
Pojemność 27 168
Data otwarcia 1933
O przeciwniku:
Rok założenia: 1927
Barwy: Żółto-czerwone
Przydomek: Giallorossi
Prezydent: Francesco Sensi
Trener: Luciano Spalletti
strona internetowa
Sukcesy:
Sukcesy krajowe
* Mistrzostwo Włoch (3) : 1942, 1983, 2001;
* Wicemistrzostwo Włoch (8 ) : 1931, 1936, 1981, 1984, 1986, 2002, 2004, 2007;
* Puchar Włoch (8 ) : 1964, 1969, 1980, 1981, 1984, 1986, 1991, 2007;
* Finał Pucharu Włoch (6): 1937, 1941, 1993, 2003, 2005, 2006;
* Superpuchar Włoch (2) : 2002, 2007.
Sukcesy międzynarodowe
* Puchar Miast Targowych (1): 1961;
* Finał Pucharu Mistrzów (1): 1984;
* Finał Pucharu UEFA (1): 1991.
Ostatnie mecze
9 lutego 2008
Roma Reggina 2 : 0
3 lutego 2008
Siena Roma 3 : 0
26 stycznia 2008
Roma Palermo 1 : 0
Aktualna sytuacja w tabeli:
2. Roma
3. Juventus
Najlepsi strzelcy drużyn:
15. Trezeguet (Juventus)
...
10. Totti (Roma)
mecz na żywo w TV:
C+ Sport 1 (Poland)
G Sports 1
Sky Calcio 1
Sport 1 (Cze)
Sport 2 (Hun)
SuperSport 1 [Hellas]
TV4+
Przewidywane składy
JUVENTUS
Roma
źródła: www.juvepoland.com , www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.asromacalcio.it , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
- stahoo
- Juventino
Ibra strzelał może mało goli, ale padki na pewno nie grał...Conrad JUVE pisze:Ja uwazam ze Nocerino i Molinaro to kompletne pomylki nie wiem co oni wogole robia u nas ale znajac zycie trener bedzie na nich konsekwentnie stawial tak jak to kiedys bylo z Alexem ktory przesiadywal na lawce kiedy ibra gral padake (za czasow Capello) :doh:
A co do Molinaro/Nocerino. Maja czasami całkiem dobre mecze, czasami fatalne. Ale się rozwijają. O tyle, o ile nie jestem przekonany do Molinaro, o tyle bym dawał szanse gry Nocerino, oczywiście nie zawsze i nie z każdym rywalem. Nie wiem tylko czy lepiej na Rome dac Zanettiemu za partnera Sissoko czy Nocerino. Niby Sissoko jest "lepszy", ale teoretycznie mało zgrany z resztą. Nocerino może ma mniejsze umiejetności, ale na rywala typu Roma bedzie na pewno bardzo waleczny i zmotywowany (jak np. z Interem). Dobrym rozwiązaniem byłoby rozpoczecie meczu Nocerino, a potem wprowadzenie Sissoko. Tyle, że nie wiemy jak potoczy sie emcz i nie ma co gdybyc (i przewidywac zmian
- CzarnyZkultury
- Juventino
Ranieri powinien postawic na obronie Stendardo,Chielliniego(lewa obrona), Legro i Hasana na prawej stronie. co do pomocy to defensywynego albo Zanetti albo Sissoko(ktorego bardzo bym chcial zobaczyc w pelnym wymiarze gry) Camor i Nedved na skrzydla, DP cofniety i Iaquinta z Treze na szpicy.. 3-2 typuje wynik
chcialbym duzych emocji, cos jak w pucharowym meczu z Empoli
swoja drogoa to dlaczego inter i ac milan graja w sobote o tej samej porze :doh: ?

swoja drogoa to dlaczego inter i ac milan graja w sobote o tej samej porze :doh: ?
- tabo89
- Juventino
- Venomik
- Juventino
Ze względu na LM która gra we wtorek i środę (inter chyba we wtorek, Milan w środę - albo odwrotnie, Roma nie pamiętam kiedy). Da im to dodatkowy dzień na przygotowanie się.
Dlatego te trzy mecze są rozgrywane już w sobotę.
Dlatego te trzy mecze są rozgrywane już w sobotę.
Dirty mind