Gigi Buffon Najlepszym Bramkarzem 2007 !!!
- Tharp
Jakto gdzie jest Dudek? Nie ma! I dobrze, bo bym chyba czolem biurko polamal. Za co Dudek? Za to jak wybronil pare karnych 3 lata temu? Czy moze za wpuszczenie szmaty w pierwszym meczu z Finlandią? A moze za 'genialny' wystep w pucharze Hiszpanii? Panie, co pan...shnatyk pisze:Miło słyszeć 8) .Moim zdaniem to Buffon najlepszy bez wątpliwości i po za tym to jedyny , który mógłby być zaraz po nim to Casillas.Panowie jedno mnie dziwi gdzie jest Jurek Dudek!?!?
- stahoo
- Juventino
Valdes obecny sezon ma w Hiszpanii dobry. Dida jest chyba za Lige Mistrzów z zesżłego sezonu. Boruc słabo, ale może dlatego, że miał okres kiedy chyba w 3 kolejnych spotkaniach ligi popełniał kiksy 10 latka. Mimo wszystko mógłby byc wyżej. Mnie dziwi miejsce Petra Cecha. Wydaje mi się ze po kontuzji (kiedy zaczał nosic kask) to nie juz ten sam bramkarz. A kibice Realu moga miec troszke pretensji dot ego rankingu, bo Casillas w tym sezonie dokonuje co mecz cudów. W 50% jest jego zasługa, że Real jest liderem. Gdyby to był ranking z połowy sezonu, a nie całego roku, to myslę że Iker byłby pierwszy, mino stałej-bardzi dobrej formy Gigiego. pozdro
- Serhinio
- Juventino
Ja się nie zgodze z tym ,on nigdy nie miał dobrego sezonu i tym razem tez niczym specjalnym sie nie wykazal broni bo Barca chce miec wychowanka na bramce tak jak Real bo przeciez nie moga byc gorsi z tym ze Casillas ma fantastyczna forme caly czas ,a w tym sezonie to naprawde pokazal klase no ,ale bym nie przesadzal ze bylby lepszy od Buffona az tak dobrze to on nie bronil. Dla mnie Valdes jest gorszy nawet od Dudka na dzień dzisiejszy. Jak ogladam mecze Barcy to Valdes sprawia wrazenie bardzo nie pewnego i za kazdym razem kiedy interweniuje mysle ze pusci bramke, na szczescie Valdes ma przed soba Pyola on zawsze go wyreczy. Co do Boruca to w 10 powinien byc a Frey w pierwszej 5tce jednak gdzies go zgubili, Fabiański niedługo zajmie miejsce Lehmana i bedziemy mieli 2 Polakow w 20stce. A KUSZCZAK to ktory byl w rankingu wie ktosstahoo pisze:Valdes obecny sezon ma w Hiszpanii dobry.

- Il Storico
- Juventino
Gigi po prostu sobie na to zasłużył to fachowiec i specjalista w każdym calu!FORZA GIGI BUFFON!
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 18:10 przez Il Storico, łącznie zmieniany 1 raz.
- Desant.
- Juventino
Co do Buffona to nie mam wątpliwości,bo nie ma lepszego bramkarza od niego.Jednak do jednego Bramkarza z tego zestawienia mam zastrzeżenia!!Jest to Artur Boruc, moim zdaniem jego miejsce jest stanowczo za niskie,ale widocznie nie każdy tak uważa.
- Okoni
- Juventino
Ten ranking jest chyba spóźniony o dobry rok bo nie wiem jak inaczej na liście mogli być Lehmann i Dida.A Boruc co tak nisko??? to jest 3 najlepszy bramkarz według najlepszej gazety włoskiej w gdyby oceniać tylko mecze z silnymi rywalami to Boruc byłby drugi.Oczywiście po Buffonie
.
- stahoo
- Juventino
Oglądnijcie sobie pare meczy Realu z tego sezonu i wtedy oceniajcie czy Boruc faktycznie jest numer 2, po Buffonie... Wiem, że ranking jest z całego roku, ale to nie zmienia faktu, że oprócz dobrych meczy z Milanem, Boruc nic wielkiego nie pokazuje. Co ma bronić to broni, a czasem wpuszcza szmatki, chocby w lidze... Za to Casillias broni strzały których nie powinien obronić, a czasem co powinien obronić to obroni. Kiksów ma hmmm... brak?
Skupmy się może na tym sezonie tylko. Gigi zaliczył pare znakomitych interwencji (z Interem, Lazio i chocby Cagliari). Jest pewny, nie popełnia błędów. Chyba najpewniejszy zawodnik Juventusu. Tylko, że Casillias broni w co drugim meczu sam na sam, i sytuacje w których przeciwnicy powinni strzelic gola. I z czystym sumieniem moge powiedzieć, że w ostatnich 6 miesiącach, Casillias jest numerem jeden w Europie jeśli chodzi o gre w klubie. W reprezentacji nie wiem, bo widziałem tylko 2 mecze Włochów i zadnego Hiszpanii w tym sezonie...
Skupmy się może na tym sezonie tylko. Gigi zaliczył pare znakomitych interwencji (z Interem, Lazio i chocby Cagliari). Jest pewny, nie popełnia błędów. Chyba najpewniejszy zawodnik Juventusu. Tylko, że Casillias broni w co drugim meczu sam na sam, i sytuacje w których przeciwnicy powinni strzelic gola. I z czystym sumieniem moge powiedzieć, że w ostatnich 6 miesiącach, Casillias jest numerem jeden w Europie jeśli chodzi o gre w klubie. W reprezentacji nie wiem, bo widziałem tylko 2 mecze Włochów i zadnego Hiszpanii w tym sezonie...
- achilles1989
- Juventino
NO GIGI racja zasłużył na to number 1
Gigi wzorował się na N'Kono MAchegianim i Peruzzim przynajmniej tak pisali w ostatnim Magazyn Futbol ...
3 różne style bramkarskie czyli pewność peruzziego fenomenalna gra na przedpolu Marchegianiego i Refleks na lini N'Kono i Buffon wziął z każdego z nich to co najlepsze i dlatego wg mnie jest jednym z lepszych Bramkarzy W Historii
Gigi wzorował się na N'Kono MAchegianim i Peruzzim przynajmniej tak pisali w ostatnim Magazyn Futbol ...
3 różne style bramkarskie czyli pewność peruzziego fenomenalna gra na przedpolu Marchegianiego i Refleks na lini N'Kono i Buffon wziął z każdego z nich to co najlepsze i dlatego wg mnie jest jednym z lepszych Bramkarzy W Historii
- szaman00
- Juventino
Buffon jest tam gdzie jego miejce :)no, ale te rankingi sa bardzo przesadzone często i zdumiewajace, mnie tam nie interesuje, co mysla jacys kolesie siedzacy w redakcjach gazet czy coś, oddaja głosy jak im sie podoba i tyle ;p
- Luku__1990
- Juventino
No 1 miejsca Buffona jak dla mnie jesst ok. miejsca 2,3 też brak zastrzeżeń. Gorzej jest tylko trochę dalej...
- herjuve
- Juventino
Buffon to świetny bramkarz, ma cechy, które powinien posiadać każdy najlepszy bramkarz. Według mnie, poziomem dorasta mu tylko Casillias, ale w porównaniu z Buffonem do Gigi jest lepszy i zasłużenie został wybrany najlepszym bramkarzem 2007 roku..
- turyniak
- Juventino
Buahahaha! Jerzy Dudek sie juz dawno zużył-no ale przecież one chce grać! Tylko szkoda ,że te jego chęci nic nie zmieniają...powinien skończyć czym prędzej karierę i tyle. Pokazuje sie w mediach wciskając nam kity o Anglii-więc dosyć tego. Jego czas minął.achilles1989 pisze:NO GIGI racja zasłużył na to number 1
Jak dla mnie Buffon jest najlepszy! Jego talent idzie w parze z ogromnym poświęceniem.I nie ma sobie równych-udowodnił to w niejednym spotkaniu.
Żeby było ciekawie-mogę wkleić jak chcecie jego przezabawna karykaturę:):)
- achilles1989
- Juventino
Mów co chcesz ale Dudek Swoje osiągnął choć wiesz do Buffona mu daleko . a poświęcenie ?? zgadzam się bo jaki inny bramkarz by grał w 2 lidze ?? z takimi mozliwościami
- herjuve
- Juventino
Dudek już się skończył, jego czas minął, odkąd poszedł na ławkę do Realu. Ten temat poświęcony jest głównie Buffonowi, więc nei odbiegajmy od tego tematu. Buffon to więcej niż bramkarz - nie odszedł z Juve mimo iż Ci polecieli do Serie B..