Serie A (11): JUVENTUS 1-1 Inter
- Del
- Juventino
Ja w sumie obawiam sie tylko o to czy Legro i Grygera/Chiellini zdolają upilnowac Ibrahimovica. O to bym sie na serio obawial. Wiadomo, ze Ibra jednym zwodem potrafi przejsc obronce, chociaz nie wiem w jakiej jest formie, zawsze jest grozny. Nasi pilkarze, od powrotu do Serie A mowili o tym, ze mecz z Interem jest najwazniejszy w sezonie, ze zagraja na 100% i w pelni zmotywowani i skoncentrowani, wiec miejmy nadzieje ze tak bedzie na prawde i Inter sobie nie pogra. To jest mozliwe, ale czy sie uda?
- Gooray
- Juventino
Co tu dużo gadać. Najważniejszy mecz w sezonie. Mecz na który z przeogromną niecierpliwością czekam, podobnie jak wszyscy kibice JUVE i interu zapewnie też, ponad rok. Wojna na każdym froncie: kibice, piłkarze, działacze. Dla mnie inny wynik jak wygrana nie istnieje i wiem, że się nie zawiodę. Forza JUVE! Vinci per Noi!

- Judzio
- Juventino
Ciekaw jestem kto bardziej czeka na ten mecze, piłkarze czy my :-D Presja ogromna do której trzeba dołożyć umiejętności by pokonać przeciwnika. Ten wieczór będzie magiczny...
Tylko pozostaje kwestia o której rozpocznie się mecz ? Kiedy będzie wiadomo czy milicja dołozyła staran o godzine popołudniową ?
Tylko pozostaje kwestia o której rozpocznie się mecz ? Kiedy będzie wiadomo czy milicja dołozyła staran o godzine popołudniową ?

- stahoo
- Juventino
Bardziej bym sie martwił, żeby Inter nie zdobył dominacji w środku pola. A Zlatanm wiadomo- wykona pare zwodów, troche bedzie szalec ale trzeba go "trzymac krótko". Nawet jeżeli bedzie trzeba faulowac to nie bac sieDel pisze:Ja w sumie obawiam sie tylko o to czy Legro i Grygera/Chiellini zdolają upilnowac Ibrahimovica.

Mysle, że Inter bedzie przeważać, a my bedziemy wyprowadzac kontry. Oczywiscie wolałbym, żebysmy to my dominowali w środku pola... :roll:
LuzikMarcin_FCJ pisze:Zabawiłem się bo miałem taką ochotę, patrz na to wszystko z przymróżeniem oka.

- naros
- Juventino
Arcytrudny mecz z odwiecznym rywalem! Mecz niczym finał Ligi Mistrzów! To będzie wyjątkowe spotkanie, tak dla działaczy, trenerów i piłkarzy jak i przede wszystkim dla kibiców, którzy czekali 630 dni na spotkanie z interem w Serie A. Dla mnie osobiście będzie to co innego niż zwykły mecz ligowy, to będą przecież wielkie Derby d'Italia na które tak bardzo czekałem po skradzeniu nam naszego 29 Scudetto przez inter. Jestem pewien że będą to Derby które zapamiętamy na zawsze!
FORZA JUVE!!
inter MERDA!!
FORZA JUVE!!
inter MERDA!!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nadszedl ten moment,na ktory wszyscy czekali cały Boży rok.
Wszyscy,a conajmniej wiekszosc czuje juz zapal.Atmosfera robi sie z dnia na dzien coraz bardziej goraca,wkoncu wiadomo trzeba sie mscic na "miSZCZU wloch" jak sie tylko da.Wcale nie ukrywam,ze licze na wygraniu tego meczu bardziej niz w tym roku o scudetto.Pokazanie mediolanczykom,gdzie ich miejsce to cos waznego,a jakze dumnego dla Juventinich :!:
Wiem,ze bedzie ciezko,lecz to my bedziemy bardziej zdeterminowani,to my gramy u siebie i to my bedziemy mogli liczyc na wsparcie publicznosci,wiec jak nie w niedziele ich pokonac to kiedy?
Wierze w 3pkt i w kolejny
Hattrick Trezegueta,a moze DP cos strzeli 8)
ps- co do ibry to zycze mu jak NAJGORZEJ
:twisted:
Forza Juventus :!:
Wszyscy,a conajmniej wiekszosc czuje juz zapal.Atmosfera robi sie z dnia na dzien coraz bardziej goraca,wkoncu wiadomo trzeba sie mscic na "miSZCZU wloch" jak sie tylko da.Wcale nie ukrywam,ze licze na wygraniu tego meczu bardziej niz w tym roku o scudetto.Pokazanie mediolanczykom,gdzie ich miejsce to cos waznego,a jakze dumnego dla Juventinich :!:

Wiem,ze bedzie ciezko,lecz to my bedziemy bardziej zdeterminowani,to my gramy u siebie i to my bedziemy mogli liczyc na wsparcie publicznosci,wiec jak nie w niedziele ich pokonac to kiedy?
Wierze w 3pkt i w kolejny

ps- co do ibry to zycze mu jak NAJGORZEJ

Forza Juventus :!:
- JuventinoPS
- Juventino
Tak, już pojutrze mecz na który czekaliśmy kilkaset dni. Ostatni pojedynek uwieńczony piękną bramką Del Piero pamięta każdy kibic Juve, nikt nie myślał wtedy, że na kolejny mecz pomiędzy tymi zespołami odbędzie się czwartego listopada tego roku. Nikomu do głowy nie przyszło odebranie scudetto, spadek do Serie B czy widok Ibrahimovica biegającego w koszulce Interu.
Teraz Juventus wraca, mimo że wielu kibiców Calcio mówiło o moralnym i sportowym końcu tego klubu, Juve do wielkiej piłki wróciło szybciej, niż ktokolwiek by się spodziewał.
Wróćmy jednak do teraźniejszości i do aspektów czysto piłkarskich. Na papierze faworytem tego spotkania jest Inter, jednak jestem skłonny napisać, że zwycięstwo Juve w tym meczu jest bardziej prawdopodobne.
Zapewne inaczej pisałbym gdybyśmy mecz rozgrywali na San Siro, ale Olimpico to jeden z głównych atutów Juve w tym meczu.
Wierzę, ze zagramy w tym meczu na 100 %, a brak pewnych umiejętności zawodnicy nadrobią ambicją i zaangażowaniem. Ze strony Interu trzeba uważać na Ibrahimovica, nasz były zawodnik jest w niezłej formie, dlatego obrona musi zneutralizować jego atuty w tym meczu.
Ze strony Juve liczę szczególnie na atak na czele z Trezeguet. To - miejmy nadzieje, będzie jego mecz.
Trudno jest coś większego napisać, ale będzie to mecz walki tak jak to było w przypadku meczu z Toro, albo mecz otwarty z dużą ilością bramek.
Zdecydowanie wolałbym ten pierwszy wariant, nie ważne jak, ale trzy punkty w tym meczu będą smakować szczególnie. O porażce w tym meczu nawet sobie nie myślę, to oznaczałoby duży odskok Interu w tabeli.
Nie mogę nic więcej sensownego napisać, po prostu najważniejszy mecz w sezonie! Forza JUVE!
Teraz Juventus wraca, mimo że wielu kibiców Calcio mówiło o moralnym i sportowym końcu tego klubu, Juve do wielkiej piłki wróciło szybciej, niż ktokolwiek by się spodziewał.
Wróćmy jednak do teraźniejszości i do aspektów czysto piłkarskich. Na papierze faworytem tego spotkania jest Inter, jednak jestem skłonny napisać, że zwycięstwo Juve w tym meczu jest bardziej prawdopodobne.
Zapewne inaczej pisałbym gdybyśmy mecz rozgrywali na San Siro, ale Olimpico to jeden z głównych atutów Juve w tym meczu.
Wierzę, ze zagramy w tym meczu na 100 %, a brak pewnych umiejętności zawodnicy nadrobią ambicją i zaangażowaniem. Ze strony Interu trzeba uważać na Ibrahimovica, nasz były zawodnik jest w niezłej formie, dlatego obrona musi zneutralizować jego atuty w tym meczu.
Ze strony Juve liczę szczególnie na atak na czele z Trezeguet. To - miejmy nadzieje, będzie jego mecz.
Trudno jest coś większego napisać, ale będzie to mecz walki tak jak to było w przypadku meczu z Toro, albo mecz otwarty z dużą ilością bramek.
Zdecydowanie wolałbym ten pierwszy wariant, nie ważne jak, ale trzy punkty w tym meczu będą smakować szczególnie. O porażce w tym meczu nawet sobie nie myślę, to oznaczałoby duży odskok Interu w tabeli.
Nie mogę nic więcej sensownego napisać, po prostu najważniejszy mecz w sezonie! Forza JUVE!
- pan Zambrotta
- Juventino
Dać wam wazeliny chłopaki ?Pelson pisze:Zawsze chciałem napisać to samo, ale szkoda było mi kartkę dostać, brawo juveluckjuveluck pisze:Dla mnie ważne jest tylko to żeby wygrać, nie istotne jak... Trzeba pokazać, złodziejom, że oni wygrywać to potrafią tylko pod naszą nieobecność....
BTW. karteczka za złodziei poszła.
Ewentualne zwycięstwo nad Interem potraktuję jak zwycięstwo nad całym calciopoli. Tyle.
Spodziewam się nudnej, wyrównanej gry. A decydującą bramkę niech strzeli Alex, znowu z wolnego. Historia by zatoczyła koło.
I nie życzę zawodnikom Interu jak najgorzej, życzę naszym jak najlepiej. Choć w sumie fajnie będzie zobaczyć Ibrę gnębionego przez naszych kibiców czy piłkarzy...
- jarobtm
- Juventino
No mecz na pewno będzie bardzo ciężki, ale mam nadzieje ze nasi kopacze nie odstawią nogi choć przez chwile i będą gryźli trawę przez 90 minut. Co do obrony to myślę tzn. jestem pewien:D że jeżeli zagramy na o w tyłach to nasz atak na pewno coś trafi i będziemy się cieszyć z 3 punktów, oraz pokażemy kto rządzi we Włoszech.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Chyba nie będę oryginalny jeśli powiem, że ten mecz trzeba wygrać. Wygrana nie odda tego, co nam kiedyś zabrano, ale może pokazać, że to co się stało było na swój sposób niesprawiedliwe...
Chciałbym, żeby coś strzelił Del Piero i żeby to była jedyna bramka w meczu
.
Chciałbym, żeby coś strzelił Del Piero i żeby to była jedyna bramka w meczu
- Kogut W.
- Juventino
Ja tam wole żeby Del Piero strzelił kilkaszczypek pisze: Chciałbym, żeby coś strzelił Del Piero i żeby to była jedyna bramka w meczu.

Wiem, że wygrać będzie bardzo ciężko, ale nie wyobrażam sobie naszej porażki. Szkoda, że Tiago tak późno się obudził. Wystawienie go w pierwszej 11 będzie ryzykowne. Ja jednak na miejscu Ranieriego bym postawił na Tiago od 1 minuty, ale trener wie więcej o piłkarzach niż my więc zobaczymy jak to będzie wyglądać. Niezależnie od wszystkiego trzeba wygrać!
- FlooZwT
- Juventino
Ten mecz pokaże nam jak dobry JUVENTUS jest naprawde mimo że graliśmy już z Romą i Violą to uważam że tylko Inter jest drużyną godną miana jednej z najlepszych w europie(no i Milan) taką jak JUVE przed aferą C. Zobaczymy ile nam do nich brakuje. Oczywiście liczę na zwycięstwo Bianconerich (idealny wynik 3:0 Del Piero x2, Trezegol) ale narazie przynajmniej według mnie niemamy drużyny tej klasy co Inter i jak będzie remis to też bedzie sukces (obym się mylił co do tego i żeby JUVE wygrało z palcem w zadku:)
POZDRO JUVEMANIAKI
FORZA JUVE FORZA ALEX
POZDRO JUVEMANIAKI
FORZA JUVE FORZA ALEX
FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
- jarobtm
- Juventino
Na ten dzień kibice i piłkarze Juventusu czekali od dnia degradacji tego klubu do drugiej ligi w 2006 roku. W sobotę "Bianconeri" podejmować będą Inter Mediolan, który najwięcej skorzystał na ukaraniu klubu z Turynu za udział w skandalu z fingowaniem wyników
SONDAŻ
Czy Juventusowi uda się pokonać Inter?
57%
Tak - Juventus wygra (4)
29%
Z dużej chmury mały deszcz - będzie remis (2)
14%
Nie - Inter w tym sezonie jest poza zasięgiem rywali (1)
Liczba oddanych głosów: 7
W środę Juventus pokonał Empoli 3:0, ale ostatnie 15 minut tego spotkania miejscowi kibice poświęcili na "zapowiedź" tego, co czekać będzie Inter w sobotę. - Nigdy nie zapomnieliśmy szkód, jakie wyrządził nam Inter - uważają zgodnie kibice "Juve", mając na myśli nie tylko stratę na rzecz tego zespołu tytułu mistrzowskiego, ale i transfery Szweda Zlatana Ibrahimovicia i Francuza Patricka Vieiry.
- Czekamy na to spotkanie z wielką niecierpliwością. Chcemy wygrać, ale stawką będzie coś więcej niż trzy punkty, a na zwycięstwie zależy nie tylko nam, naszym fanom, ale pewnie i całej lidze - przyznał francuski napastnik Juventusu David Trezeguet, który w ostatnim meczu w Serie A zdobył trzy gole.
Inter obecnie prowadzi w tabeli Serie A, mając trzy punkty więcej niż Roma i o cztery wyprzedzając Juventus i Fiorentinę.
- I głównie z tego względu oraz z uwagi na historię obu klubów czekamy w sobotę na wielki mecz. Nic więcej nas nie interesuje. My nie mamy żadnych rachunków do wyrównania - przyznał prezydent Interu Massimo Moratti.
- Rzucimy do boju wszystko, co mamy najlepszego. Mamy wiele szacunku dla rywala, którego trudno zaskoczyć. Oni zresztą mogą wystawić dwa równorzędne składy. Ale nasze zwycięstwo jest możliwe. Myślę, że liga byłaby wówczas ciekawsza - powiedział szkoleniowiec Juventusu Claudio Ranieri.
źródło: sport.pl
SONDAŻ
Czy Juventusowi uda się pokonać Inter?
57%
Tak - Juventus wygra (4)
29%
Z dużej chmury mały deszcz - będzie remis (2)
14%
Nie - Inter w tym sezonie jest poza zasięgiem rywali (1)
Liczba oddanych głosów: 7
W środę Juventus pokonał Empoli 3:0, ale ostatnie 15 minut tego spotkania miejscowi kibice poświęcili na "zapowiedź" tego, co czekać będzie Inter w sobotę. - Nigdy nie zapomnieliśmy szkód, jakie wyrządził nam Inter - uważają zgodnie kibice "Juve", mając na myśli nie tylko stratę na rzecz tego zespołu tytułu mistrzowskiego, ale i transfery Szweda Zlatana Ibrahimovicia i Francuza Patricka Vieiry.
- Czekamy na to spotkanie z wielką niecierpliwością. Chcemy wygrać, ale stawką będzie coś więcej niż trzy punkty, a na zwycięstwie zależy nie tylko nam, naszym fanom, ale pewnie i całej lidze - przyznał francuski napastnik Juventusu David Trezeguet, który w ostatnim meczu w Serie A zdobył trzy gole.
Inter obecnie prowadzi w tabeli Serie A, mając trzy punkty więcej niż Roma i o cztery wyprzedzając Juventus i Fiorentinę.
- I głównie z tego względu oraz z uwagi na historię obu klubów czekamy w sobotę na wielki mecz. Nic więcej nas nie interesuje. My nie mamy żadnych rachunków do wyrównania - przyznał prezydent Interu Massimo Moratti.
- Rzucimy do boju wszystko, co mamy najlepszego. Mamy wiele szacunku dla rywala, którego trudno zaskoczyć. Oni zresztą mogą wystawić dwa równorzędne składy. Ale nasze zwycięstwo jest możliwe. Myślę, że liga byłaby wówczas ciekawsza - powiedział szkoleniowiec Juventusu Claudio Ranieri.
źródło: sport.pl
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2007, 14:21 przez jarobtm, łącznie zmieniany 1 raz.