This is Sparta!- kompilacja Bukol87
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Bukol87 kapitalne pod kazdym wzgledem, a wszyscy czepiaja sie tych napisow... mnie tez sie czepiali w szkole jak zrobilem film promojacy szkole na targi. te napisy sa po to tak szybko zeby film nabral jeszcze wiekszego dynamizmu. niektore filmy po prostu jak np zemsta sithow ;P trzeba ogladnac tez 100x zeby zobaczyc kazdy efekt 

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Discordia
- Juventino
Przede wszystkim brawa za pomysł na temat
Pod tym względem była to jedna z najbardziej oryginalnych kompilacji jakie widziałam. Przez to filmik oglądało się przyjemnie, w przeciwieństwie do wielu "mdłych" kompilacji na ten sam temat, które nudzą już po chwili ich oglądania.
Podobała mi się muzyka, która dobrze pasowała do treści.
Ogólne wrażenie po obejrzeniu Twojej pracy jest miłe, ale mam wrażenie że można by dopracować szczegóły (tak jak np wspomniane wcześniej napisy
).

Podobała mi się muzyka, która dobrze pasowała do treści.
Ogólne wrażenie po obejrzeniu Twojej pracy jest miłe, ale mam wrażenie że można by dopracować szczegóły (tak jak np wspomniane wcześniej napisy
- naros
- Juventino
Ściągnąłem, obejrzałem i... po pierwsze świetny pomysł, i świetne zgranie z filmem. Muzyka też super tylko Fergie na koniec
pioseneczka super to prawda ale jakoś mi się nie komponowała do filmu. Mam trochę zastrzeżeń co do filmu. Nie widziałem prawie żadnych efektów, niektóre materiały słabej jakości ale nie dziwię się bo ciężko jest coś znaleść o Primaverze. Ogólnie filmik ładny 4+/6

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Barton
- Juventino
Uuu... Faktycznie wyborna kompilacja
Tylko na początku omal nie spadłem z krzesła bo głośniki miałem ustawione prawie na fula a tu mi wyskoczył król Leonidas z: "This is Sparta" :shock: Wcześniej słuchałem muzyki i zapomniałem przyciszyć 8) A wracając do kompilacji to:
Pomysł bardzo dobry, nie oglądałem jeszcze czegoś w tym stylu. Wybór tego filmu też zasługuje na plus bo bardzo przypadł mi on do gustu. Fragmenty dopasowane do sytuacji. Muzyka też w porządku, nie mam nic przeciwko Fergi w końcówce
Ale co według mnie jest najważniejsze; ta kompilacja oddaje te wszystkie wartości, które podtrzymywały kibiców Juve na duchu podczas tych ciężkich chwil związanych z aferą calcipoli. Mogłem znów poczuć emocje towarzyszące (przynajmniej mi) podczas tego długiego sezonu w serie b. Ta kompilacja jest "inna" bo nie wystarcza siedzieć i się tylko gapić w ekran, trzeba także to poczuć. Jest tutaj pokazane, że wiara czyni cuda...
Odważę się nawet powiedzieć, że ta kompilacja ma to coś... ma duszę

Pomysł bardzo dobry, nie oglądałem jeszcze czegoś w tym stylu. Wybór tego filmu też zasługuje na plus bo bardzo przypadł mi on do gustu. Fragmenty dopasowane do sytuacji. Muzyka też w porządku, nie mam nic przeciwko Fergi w końcówce

Odważę się nawet powiedzieć, że ta kompilacja ma to coś... ma duszę
- Bukol87
- Juventino
Krytycy mojej kompilacji maja calkowita racje! Jedyne na czym sie skupilem to przeslanie. Byl to po prostu dzwiek mojej duszy. Nie zadbalem o forme przekazu nalezycie - przyznaje, ale jestem mimo to bardzo zadowlony z tej kompilacji bo przekazalem w niej to co od dawna lezalo mi na sercu i zadna ocena oraz miejsce w turnieju tego nie zmieni. Hmm troche nieskromnie to napisalem, ale coz tak po prostu mysle.
Zachecam do dzielenia sie opiniami bo jak wiadomo nie ma nic przyjemniejszego w zyciu compmakera niz czytanie recenzji jego pracy nawet jesli nie sa przychylne
Zachecam do dzielenia sie opiniami bo jak wiadomo nie ma nic przyjemniejszego w zyciu compmakera niz czytanie recenzji jego pracy nawet jesli nie sa przychylne
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Aż wstyd się przyznać, ale nie oglądałem filmu ,,300'' mimo, iż lubię filmy tego rodzaju. Stąd też nie mogłem aż tak wczuć się w klimat jak pozostali. Mimo to praca jest zrobiona z pomyslem, a to przecież głownie chodzi. Świetnie dobrałeś fragmenty, tylko czasem zaszybko się zmieniały
Porówniania są naprawdę trafne, praca trzyma poziom, szkoda, że nie mogę jej ściągnąć, bo chciałbym ją zachować na dysku. Gratuluję i życzę powodzenia w konkursie.

- Sajferro
- Juventino
pomysl ciekawy, gorzej z wykonaniem. szczegolnie jezeli chodzi czesc wzieta z serie a...mozna miec wrazenie ze wklejales akurat takie ujecia jakie zalegaly ci na kompie byle pojawialy sie na nich kolesie w pasach zebry.
moja rada? zrob lepszy. bardziej hmm... agresywny?przy scenach z filmu 300 jakie wybrales to pilkarze starej damy w tej komplikacji wygladaja troche...niezdarnie
pozdro[/list]
moja rada? zrob lepszy. bardziej hmm... agresywny?przy scenach z filmu 300 jakie wybrales to pilkarze starej damy w tej komplikacji wygladaja troche...niezdarnie
pozdro[/list]
- Tharp
Jak na początku przeczytałem, że to się ma nazywać "This Is Sparta" to pomyslałem "No tak, naoglądał się 300, wkleji momenty z filmu i Del Piero strzelającego gola, doda muzyke, i tyle" i... strasznie-pozytywne zaskoczenie.
Te porównania, z Sparty do Naszych wyszły ci po prostu genialnie (większosć). Ten 'rzut' na trybuny... Ktos napisal, że "Nasi bohaterowie przy tych ze Sparty wyglądają blado", moim zdaniem ujęcia z Del Piero (to zwolnione tępo - genialne), Nedvedem, Treze, Iaquinta itd. są najlepsze w kompilacji. ... I perfekcyjnie wklejone mordy Emersonów, Zlatanów i innych tego typu... Autentycznie... obrzydliwe.
Dla mnie : 4,5/6
Te porównania, z Sparty do Naszych wyszły ci po prostu genialnie (większosć). Ten 'rzut' na trybuny... Ktos napisal, że "Nasi bohaterowie przy tych ze Sparty wyglądają blado", moim zdaniem ujęcia z Del Piero (to zwolnione tępo - genialne), Nedvedem, Treze, Iaquinta itd. są najlepsze w kompilacji. ... I perfekcyjnie wklejone mordy Emersonów, Zlatanów i innych tego typu... Autentycznie... obrzydliwe.
Dla mnie : 4,5/6
- Makoto
- Qualità Juventina
Nie no nie no, super!
Bardzo udana kompilacja, no i jak większość zauważyła- ciekawe i trafne porównanie. Fajny pomysł ci przyszedł do głowy. Muzyka dobrze zgrana, czasem aż miło sobie obejrzeć właśnie taki filmik, zależnie od nastroju
:roll:
Troszku krótka, nie za bardzo absoultnie!
, chyba że to mi tak szybko zleciało, no ale się przestraszyłam na końcu, muszę przyznać, jak usłyszałam dźwięki `Big girls don`t cry`, nienawidzę tej piosenki, no ale to na szczęście tylko końcówka, choć i tak mogłeś tu wstawić cosik innego( w końcu nasi chłopcy, mimo że są big, to nie girls
) Ogólnie- fajna. 
Tharpenio:"(...)I perfekcyjnie wklejone mordy Emersonów, Zlatanów i innych tego typu... Autentycznie... obrzydliwe." No dokładnie :-D
Bardzo udana kompilacja, no i jak większość zauważyła- ciekawe i trafne porównanie. Fajny pomysł ci przyszedł do głowy. Muzyka dobrze zgrana, czasem aż miło sobie obejrzeć właśnie taki filmik, zależnie od nastroju
Troszku krótka, nie za bardzo absoultnie!

Tharpenio:"(...)I perfekcyjnie wklejone mordy Emersonów, Zlatanów i innych tego typu... Autentycznie... obrzydliwe." No dokładnie :-D
C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
- Janek1986
- Juventino
Genialny pomysł na stworzenie dobrej kompilacji zawierającej niejedno przesłanie dla piłkarskiego świata. Pod tym względem udało Ci się to w stu procentach. Brawo.
Od strony technicznej tak genialnie już nie jest, ale całość ogląda się miło. Ubolewam tylko nad tym, że tak krótko
Moja ocena w szkolnej skali to czwórka z malutkim plusikiem.
Od strony technicznej tak genialnie już nie jest, ale całość ogląda się miło. Ubolewam tylko nad tym, że tak krótko

Moja ocena w szkolnej skali to czwórka z malutkim plusikiem.
- LordJuve
- Juventino
"300" widziałem tylko fragmentami, film fajny, choć osobiście bardziej wole Władce Pierścieni.
Co do technicznej strony(bo tutaj widzę minusy) to muszę przyznac, że napisy, choć wykonane ładnie zdecydowanie za szybko przewijały sie po ekranie, rozumiem, tak najlepiej pasowało i efekt jest ładny, tyle tylko, że to co w istocie ma przekazywać jakieś informacje często jest nie do odczytania.
Z technicznych mankamentów to średnio mi się też podobały napisy końcowe, jakoś nie podobają mi się te paski na dole, które mi przypominają paski informacyjne z TV, nie tak powinien się kończyć film, a kompilacja to pewna namiastka filmu. Choć to też jest efektowne.
Merytoryczna strona, pomysł swietny, sam kiedyś robiłem już 2 tego typu hybrydy i wiem ze do czegos takiego trzeba miec swietna wizje i umiejetnosci(niestety mi i tego i tego brakowało), ale wykonanie...
Jak dla mnie 3 min to zdecydowanie za mało dla takiej kompilacji, niektore intra tyle trwaja.
Wiem, ktoś się może uczepić i powiedzieć, że nikt nie lubi nudnych tasiemców, no, ale jak coś przekazywać to dokładnie i wyczerpująco.
Praca ogólnie na plus, jest taka jak "300" - kolorowa, szybka...no cacy, ale przekaz jest typowo komiksowy.
Co do technicznej strony(bo tutaj widzę minusy) to muszę przyznac, że napisy, choć wykonane ładnie zdecydowanie za szybko przewijały sie po ekranie, rozumiem, tak najlepiej pasowało i efekt jest ładny, tyle tylko, że to co w istocie ma przekazywać jakieś informacje często jest nie do odczytania.
Z technicznych mankamentów to średnio mi się też podobały napisy końcowe, jakoś nie podobają mi się te paski na dole, które mi przypominają paski informacyjne z TV, nie tak powinien się kończyć film, a kompilacja to pewna namiastka filmu. Choć to też jest efektowne.
Merytoryczna strona, pomysł swietny, sam kiedyś robiłem już 2 tego typu hybrydy i wiem ze do czegos takiego trzeba miec swietna wizje i umiejetnosci(niestety mi i tego i tego brakowało), ale wykonanie...
Jak dla mnie 3 min to zdecydowanie za mało dla takiej kompilacji, niektore intra tyle trwaja.
Wiem, ktoś się może uczepić i powiedzieć, że nikt nie lubi nudnych tasiemców, no, ale jak coś przekazywać to dokładnie i wyczerpująco.
Praca ogólnie na plus, jest taka jak "300" - kolorowa, szybka...no cacy, ale przekaz jest typowo komiksowy.
- Tharp
Zebralo mnie ostatnio zeby sobie wspomniec ta, jakze fajna, kompilke
Niestety, oba linki do sciagniecia nie dzialaja, a na jutjub ktos wycial dzwiek
Jesli ktos ma ta kompilacje na dysku, to bardzo bym docenil ponowne wrzucenie na jutjub, albo jakikolwiek serwer
z gory dzieki <3
Jesli ktos ma ta kompilacje na dysku, to bardzo bym docenil ponowne wrzucenie na jutjub, albo jakikolwiek serwer
z gory dzieki <3
- Radek_88
- Qualità Juventino
http://w287.wrzuta.pl/film/4D9OfPEbKZj/ ... by_bukol87Tharp pisze:Zebralo mnie ostatnio zeby sobie wspomniec ta, jakze fajna, kompilke
z gory dzieki <3