Ranieri nie będzie zatrzymywał Chielliniego

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 00:05

Baala pisze:Zawsze uważałem Ranierego za średniaka
Po tym, jak zrobił z przeciętnej Chelsea zespół z pierwszej czwórki? Do tego jeszcze przed przyjściem Romana Abramowicza. Niepowodzenie z Valencią było do przewidzenia, gdyż prezentuje on inną wizję futbolu od tej Hiszpańskiej. Choć ja bym nawet dywagował, czy można to nazwać niepowodzeniem, bo piłkarze, którymi dysponował w danym czasie raczej nie byli predysponowani do o wiele lepszej gry.
Baala pisze:i nie byłem zadowolony gdy obejmował Juve, po tym jak powiedział że Barzagli nie jest mu potrzebny i nie pasuje mu do składu tylko się w tym utwierdziłem.
Naszej drużynie był potrzebny doświadczony obrońca, ktory będzie rządził obroną. Z całym szacunkiem dla Barzagliego, nie ma on na razie, aż takich cech przywódczych.
Baala pisze:Jeśli sprzeda Chelliniego i będzie go próbować zastąpić Heinze, a nie daj boże Molinaro to zwyczajnie uznam go za głupka.
Po Twojej wypowiedzi, nacechowanej pochopnością i 'podnieceniem', ten rzeczownik szybciej można byłoby umieścić przy Twoim nicku.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 09:58

Alexxxxx pisze:Choć ja bym nawet dywagował, czy można to nazwać niepowodzeniem, bo piłkarze, którymi dysponował w danym czasie raczej nie byli predysponowani do o wiele lepszej gry.
Może i nie byli, ale z Benitezem na ławce Ci sami piłkarze (oprócz niepotrzebnie ściągniętych do hiszpańskiego poukładanego zespołu Włochów, których za Beniteza jeszcze na Mestalla nie było) grali lepiej grali lepiej...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 10:17

http://juvepoland.com/news.php?id=8430

No wreszcze lepsze wieści, choć troche napawają optymizmiem!
Mam nadzieje ze zarząd za wszelką cene postara się zatrzymać Cheilliniego!
Ja sobie nawet nie wyobrażam jak by wygladało Juve bez Giorgo.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 11:46

Jeśli Chiellni odszedł by (oby nie :pray: ) to moglibyśmy kupić Rossiego

FORZA GRANDE JUVE
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 11:49

juvepavel11 pisze:Jeśli Chiellni odszedł by (oby nie :pray: ) to moglibyśmy kupić Rossiego
Sprzedać obrońcę i kupić napastnika? Bez sensu... Jeśli już Chiellini miałby odejść, to należałoby na jego miejesce sprowadzić innego obrońcę.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 12:01

juvepavel11 pisze:Jeśli Chiellni odszedł by (oby nie :pray: ) to moglibyśmy kupić Rossiego
Masz bardzo ciekawą wizję futbolu...

W przypadku odejścia Chiellniego należałoby sciągnać innego obrońcę. Tylko jakiego?? Ciężko jest mi znaleść gracza, który jest podobny do Włocha. Młody, szybki, przebojowy, ma ciąg na bramkę...do głowy przychodzi mi tylko Cicihno, ale wątpie w to, aby Real go puścił...a po za tym nie jest on tak perspektywicznym graczem jak Włoch, albowiem ma 27 lat.

Twardo stąpam po ziemi i uważam, iż pozostnie Włocha w biało-czarnych szeregach będzie najlepszym rozwiązaniem.

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 12:11

Panowie.
Po pierwsze spokój: póki co ze wszystkich wypowiedzi wynika jedno - zarząd nie chce go sprzedawać, ale Chiellini za dużo narzeka i myśli o odejściu.

Być może chce wynegocjować dla siebie lepszy kontrakt?
Minie krótki czas i zrozumie, że City nie da mu tego, co pragnie mu dać Juve - walka o mistrzostwo kraju.
Zostanie.

Poza tym zgadzam się z zarządem - jeśli gracz się uprze i postawi sprawę twardo: odchodzę - to należy go puścić. To nie Buffon ani nie Treze - jego da się zastąpić.
Kto w jego miejsce - ot, choćby Manuel Pasqual - który pokazuje klasę w Serie A.

Dirty mind
fataem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 13:28

Ale ja pisałem o Giorgio, a nie o Molinaro:P

W górę serca, niech zwycięża Lech
Niech zwycięża Lech
Niech zwycięża Lech
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 14:35

Mnie trochę drażnią takie wypowiedzi jakie padły z ust Chielliniego :? . Odnoszę wrazenie, że on wcale nie jest, tak jak już o nim mówiono, prawdziwym Juventino tylko zwykłym kolejnym zawodnikiem jak Balzaretti. Jeżeli prawą jest, że chce odejść to ja podzielam zdanie Ranieriego. Nie potrzebujemy kolejnych najemników. Chciałbym aby nowe Juve stanowili ludzie z honorem i przywiązaniem do barw klubowych, nie zwykli kairerowicze. Nie mówie oczywiście, że takim jest Giorgio, ale ostatnie wypowedzi są niepokojące. Ale młodość rządzi się własnymi prawami i jeśli to byl jednorazowy wybryk to szybko pójdzie w zapomnienie :wink: .

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 14:45

bianconerio, bez urazy, ale gdyby nie 'najmenicy' to tułalibyśmy się po Serie C ;)

Dirty mind
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 14:57

Venomik, bez przeady... :wink: Poza Camoranesim i Trezeguet nikt z czołowych zawodników nie narzekał zbytnio. Dla innych to była szansa wypromowania się przez rok w pierwszym składzie bianconerich. Jedni z przywiązania, inni właśnie w celu wyrobienia sobie marki... nie chciałbym żeby tym drugim stał się Chiellini. W każdym składzie jest część takich zawodników ale nie chce żeby to byli zawodnicy stanowiący trzon.

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 15:14

bianconerio pisze:Mnie trochę drażnią takie wypowiedzi jakie padły z ust Chielliniego :? . Odnoszę wrazenie, że on wcale nie jest, tak jak już o nim mówiono, prawdziwym Juventino tylko zwykłym kolejnym zawodnikiem jak Balzaretti. Jeżeli prawą jest, że chce odejść to ja podzielam zdanie Ranieriego. Nie potrzebujemy kolejnych najemników. Chciałbym aby nowe Juve stanowili ludzie z honorem i przywiązaniem do barw klubowych, nie zwykli kairerowicze. Nie mówie oczywiście, że takim jest Giorgio, ale ostatnie wypowedzi są niepokojące. Ale młodość rządzi się własnymi prawami i jeśli to byl jednorazowy wybryk to szybko pójdzie w zapomnienie :wink: .
Chodziło oczywiscie o pieniądze. Chiellini zarabia teraz bodaj 900 tyś. euro rocznie, a Manchester City proponował mu dwa razy wyższą pensję, jeśli wierzyć jednemu z włoskich newsów. Zresztą obrońca miał pretensje, że nie rozmawiano z nim o nowym kontrakcie - co nie powinno dziwić, skoro ten kończy się bodaj za 4 lata. Powinien zmienić agenta, który wynegocjował takie warunki, a nie klub:)

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 15:37

No to po takich wypowiedziach podwyżki się pewnie nie doczeka :wink: . Jeśli było tak jak piszesz to nie wiem czemu niektórzy tak lamentują ... Nie profesjonalne wypowiedzi świadczące o tym, że już sie czuje na równi z najważniejszymi w klubie. Nie podoba mi się takie zachwoanie i basta...

jasiekm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2007, 22:57

http://sport.onet.pl/0,1248702,1580098,wiadomosc.html

Gabriel Heinze, obrońca Manchesteru United, dostał zgodę na opuszczenie klubu. Zawodnik jednak nie trafi do Liverpoolu, który od kilkunastu dni stara się o pozyskanie Argentyńczyka.
- Pogodziliśmy się z odejściem Gabriela. Jednak z pewnością nie przejdzie on do Liverpoolu. Nie chcemy wzmacniać naszego rywala z ligi angielskiej. Argentyńczykiem interesują się inne wielkie kluby - mówi David Gill z MU.

Angielska prasa donosi, że Heinze najprawdopodobniej przeniesie się do Juventusu Turyn lub Realu Madryt.
Myśle ze to ten zawodnik zastapi Giorgio jezeli ten odejdzie,czy wam sie nie wydaje ze Heinze przypomina troche stylem gry Zambrotte?? bo mi tak :)

juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2007, 09:13

jasiekm pisze:http://sport.onet.pl/0,1248702,1580098,wiadomosc.html

Gabriel Heinze, obrońca Manchesteru United, dostał zgodę na opuszczenie klubu. Zawodnik jednak nie trafi do Liverpoolu, który od kilkunastu dni stara się o pozyskanie Argentyńczyka.
- Pogodziliśmy się z odejściem Gabriela. Jednak z pewnością nie przejdzie on do Liverpoolu. Nie chcemy wzmacniać naszego rywala z ligi angielskiej. Argentyńczykiem interesują się inne wielkie kluby - mówi David Gill z MU.

Angielska prasa donosi, że Heinze najprawdopodobniej przeniesie się do Juventusu Turyn lub Realu Madryt.
Myśle ze to ten zawodnik zastapi Giorgio jezeli ten odejdzie,czy wam sie nie wydaje ze Heinze przypomina troche stylem gry Zambrotte?? bo mi tak :)
Przydał by się kolejny obrońca w Juve :wink:

FORZA GRANDE JUVE
ODPOWIEDZ