Juventus W Wyścigu o Rossiego~
- Bodmer
- Juventino
No właśnie wczoraj czytałem, że Ferguson jest w stanie pozbyć się jego i Smithsa, ponieważ do Manchesteru ma przyjść Tevez.Mr.Hankey pisze:To jest ogromny talent. Brać go już dziś, a za dwa, trzy sezony będziemy mieli nowego Del Piero. Zawodnik, który na głowę bije przereklamowanego Palladino. Jednak nie sądzę, aby Ferguson tak łatwo się go pozbył...
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Padają tutaj głosy, że potrzebny jest środkowy obrońca, a nie napastnik. Nic z tych rzeczy - jeśli rzeczywiście mielibyśmy grać trójką napastników, to czterech w kadrze to zdecydowanie za mało, przydałoby się nawet dwóch nowych. Rossi to bardzo ciekawy zawodnik, jestem jak najbardziej za jego sprowadzeniem.
- Pilekww
- Juventino
Jasne mamy 4 napastników i myśle ze to jest już duży tłok, który kozystnie wpływa od strony moblizizacji ale niekorzystnie dlatego ze jeden zawsze będzie nieszczęśliwy.
Myśle ze Rossi jest nam wogóle niepotrzebny, poprostu ten transfer nie miałby sensu!
Jedynie możemy ściagnąc obrońce a najlepiej to zostawić wszytsko w spokoju bo nie jest źle. Jeszcze popełnimy niepotrzebny błąd i Chiellini powie nam "Goodbye"!
Liczę, że zarząd nie zrobi żadnych głupstw!
Myśle ze Rossi jest nam wogóle niepotrzebny, poprostu ten transfer nie miałby sensu!
Jedynie możemy ściagnąc obrońce a najlepiej to zostawić wszytsko w spokoju bo nie jest źle. Jeszcze popełnimy niepotrzebny błąd i Chiellini powie nam "Goodbye"!
Liczę, że zarząd nie zrobi żadnych głupstw!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Miolli
- Juventino
Nie pajacujcie.
Tak krzyczycie kupcie Rossiego i lepszy od wszystkich , potem jakby DP nie grał a młody Włoch miałby gorszy mecz to wszyscy by sie oburzali!
Ktoś napisał , że jak sie gra 3 napastników to 4 jest za mało nie zgodze sie z tym.
Wiadomo , że w ustawieniu 4-3-3 , dwóch napastników częściej operuje z tyłu , a takimi "napastnikami" , mogą być chociażby Camor czy Nedved.
Co poniektórzy to już wogóle zachowują się jakby tylko oni mieli racje i nikt z nas nie widział nigdy w akcji tego zawodnika tylko on. Albo może jak grali w FM'a to zobaczyli że ma wysokie PA ?
Tak krzyczycie kupcie Rossiego i lepszy od wszystkich , potem jakby DP nie grał a młody Włoch miałby gorszy mecz to wszyscy by sie oburzali!
Ktoś napisał , że jak sie gra 3 napastników to 4 jest za mało nie zgodze sie z tym.
Wiadomo , że w ustawieniu 4-3-3 , dwóch napastników częściej operuje z tyłu , a takimi "napastnikami" , mogą być chociażby Camor czy Nedved.
Co poniektórzy to już wogóle zachowują się jakby tylko oni mieli racje i nikt z nas nie widział nigdy w akcji tego zawodnika tylko on. Albo może jak grali w FM'a to zobaczyli że ma wysokie PA ?
- RavaneVialli
- Juventino
To prawda, w ostatnim meczu z reprezentacją Chin trójka napastników wystawiona przez Ranierego wyglądała bodajże tak: Marchionni-Trezeguet-Salihamidzić, czyli taktyka 4-3-3 wg naszego trenera jest mniej wymagająca, jeśli chodzi o ilość klasycznych napastników, niż 4-4-2. Chyba, że zostaniemy zaskoczeni przeniesieniem Del Piero do ofensywnej pomocy, bo jeden Almiron to dość mało jak na tę pozycję (nie ma zmiennika, ani nie jest niczyim zmiennikeim) - wtedy rzeczywiście warto by kupić już teraz jeszcze jednego napastnika.Miolli pisze:Wiadomo , że w ustawieniu 4-3-3 , dwóch napastników częściej operuje z tyłu , a takimi "napastnikami" , mogą być chociażby Camor czy Nedved.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2007, 18:19 przez RavaneVialli, łącznie zmieniany 2 razy.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
@Miolli
To ja to napisałem
I nadal trzymam się swojego zdania, że potrzebny jest kolejny napastnik, bo sądzę, że skoro Ranieri ma do dyspozycji Del Piero, Trezegueta i Iaquintę, to będzie raczej wolał właśnie ich wystawiać w linii ataku, a nie np. Treze na środku, a po bokach Nedveda (dla niego i tak jest miejsce w pomocy) i Salihamidzica.
To ja to napisałem

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A co z Zalayeta i Palladino? Według mnie (nawet jeśli nie wiadomo jak Raffaele będzie radził sobie w Serie A) to nie ma różnicy, czy będzie grał on, czy Rossi? Bo jak już wcześniej pisałem... Wolałbym te pieniądze wydać na klasowego i doświadczonego obrońcę niż jakiegoś młodego (nawet posiadającego wielki talent) napastnika.B@rt pisze:@Miolli
To ja to napisałemI nadal trzymam się swojego zdania, że potrzebny jest kolejny napastnik, bo sądzę, że skoro Ranieri ma do dyspozycji Del Piero, Trezegueta i Iaquintę, to będzie raczej wolał właśnie ich wystawiać w linii ataku, a nie np. Treze na środku, a po bokach Nedveda (dla niego i tak jest miejsce w pomocy) i Salihamidzica.
Ale po co nam ten młody i zdolny teraz? Zgodzę się za 2-3 lata, ale nie teraz. I powtórze raz jeszcze... Nie chce przechodzić tego samego, co w ubiegłym sezonie, kiedy to spora część kibiców "płakała" z powodu Bojinowa, który nie grał w pierwszym składzie, a w moim przekonaniu nowy nabytek byłby skazany na ławkę.Pluton pisze:no ale po co kupowac młodego i zdolnego skoro mamy Del Piero 33 lata Trezeguet 30... :roll:
- Kogut W.
- Juventino
W pierwszej kolejności to trzeba kupić drugiego obrońcę. Potem można pomyśleć o jakiejś sprzedaży, np. jakiegoś pomocnika i jak coś kasy zostanie to myśleć o innych transferach. Na dzień dzisiejszy nie możemy stracić już żadnego obrońcy i jednego kupić
Potem zobaczymy co dalej.

- juvepavel11
- Juventino
Gdyby kupili Rossiego do juve to raczej byłby to ostatni transfer w tym Calcio Mercato.
PS.Kiedy się kończy Calcio Mercato wiem że na koniec miesiąca ale niewiem czy w Lipcu czy w Sierpniu ??
PS.Kiedy się kończy Calcio Mercato wiem że na koniec miesiąca ale niewiem czy w Lipcu czy w Sierpniu ??
FORZA GRANDE JUVE
- Samsung~~
- Juventino
Zastanawiałeś się może jaki z niego w przyszłości pożytek? Chyba nie. Rossi to bardzo dobry zawodnik jak na jego wiek. Priorytetem teraz jest kupienie jeszcze jednego defensora. Rossi to zaopatrzenie na przyszłość z którego byśmy mieli duży pożytek. Jestem za sprowadzeniem go lecz najpierw rozglądałbym się za środkowym obrońcą. Gdybyśmy już jednak go kupili to zapewne poszedłby na wypożyczenie do Parmy co byłoby rozsądnym posunięciem.Kamil_on pisze:Absolutnie sie nie zgadzam :!: Byłoby głupota wydawac prawie 7 mln euro ( cena podana wedlug transfermarkt.de ) za zawodnika ktory odrazu pojdzie na wyporzyczenie. A poza tym mamy obecnie wystarczajaca ilosc napastnikow, zarowno do systemu 4-4-2 jak i 4-3-3.

Mercato kończy się 31 sierpnia o godzinie 23:59PS.Kiedy się kończy Calcio Mercato wiem że na koniec miesiąca ale niewiem czy w Lipcu czy w Sierpniu ??
- MrWlodek
- Juventino
Hmm... Młody, piękny ( tak twierdzi kuzynka
) i zdolny. Za rozsądną cenę warto by było po tego chłopaka sięgnąć. Zalayeta pewnie odejdzie, wiec można by było się pokusić o kolejnego napadziora. Wg. mnie 5 to już tłok, co dopiero 3
ale warto by było mieć kogoś kto mógłby wejść w końcówce i podwyższyć wynik albo uratować spotkanie (patrz Ole Gunnar Solskjaer). Za rozsądną cenę, w tym wypadku 10 mln funtów, mogłoby się w przyszłości zwrócić z nawiązką.
Rossi to na pewno bardzo utalentowany gracz - w to nie śmiem wątpić - i transfer tego chłopaka bardzo by nas wzmocnił, a i Palladniho jeszcze bardziej przyłożyłby się do treningów widzące kolejnego młodego gniewnego kopacza
Więc, czemu nie
:-D

Rossi to na pewno bardzo utalentowany gracz - w to nie śmiem wątpić - i transfer tego chłopaka bardzo by nas wzmocnił, a i Palladniho jeszcze bardziej przyłożyłby się do treningów widzące kolejnego młodego gniewnego kopacza

Więc, czemu nie

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ale będą inni młodzi i zdolni... I w takim okresie potrzebni.Pluton pisze:za 2-3 lata to nie bedzie Nas na niego stac..szczypek pisze:Ale po co nam ten młody i zdolny teraz? Zgodzę się za 2-3 lata, ale nie teraz..Pluton pisze:no ale po co kupowac młodego i zdolnego skoro mamy Del Piero 33 lata Trezeguet 30... :roll:
Palladino !!Lukasz_JUVE pisze:Palladniho
Wzmocnił... Ale czy potrzebujemy więcej wzmocnień na ławkę?Lukasz_JUVE pisze:Rossi to na pewno bardzo utalentowany gracz - w to nie śmiem wątpić - i transfer tego chłopaka bardzo by nas wzmocnił

- MrWlodek
- Juventino
To kolega nie zna przezwiska Palladinhoszczypek pisze:Palladino !!Lukasz_JUVE pisze:Palladniho

Silna ławka to zawsze wielki plus :!: Ciężko jest grać bardzo dobrze przez cały sezon, a czasami mogą dojść kontuzje przed ważnymi spotkaniami i wtedy z ławki powinni wskoczyć do pierwszego składu piłkarze nie odstający "zbytnio" od zawodników z podstawowej "11". Silna ławka to bardzo ważna rzecz, a Rossi pasowałby jako zawodnik z "silnej ławki"szczypek pisze:Wzmocnił... Ale czy potrzebujemy więcej wzmocnień na ławkę?Lukasz_JUVE pisze:Rossi to na pewno bardzo utalentowany gracz - w to nie śmiem wątpić - i transfer tego chłopaka bardzo by nas wzmocnił