Ranieri: "Oto moje Juve" - taktyka 4-3-3?
- The_Stig
- Juventino
Tak, świetne rozwiązanie, też o tym myślałem, ale skład bym troche zmienił, a mianowicie:
----------------Buffon---------------
---------Barzagli----Milito----------
Grygera-------------------Chielini
---------------Tiago-----------------
Almiron-------------------Nedved--
Iaquinta---Qualiarella---Del Piero
Jak wam się podoba moje rozwiązanie systemu 4-1-2-3?? Według mnie godne uwagi i ciekawe... Oby Juve grało czymś takim, lub podobnym w przyszłym sezonie

----------------Buffon---------------
---------Barzagli----Milito----------
Grygera-------------------Chielini
---------------Tiago-----------------
Almiron-------------------Nedved--
Iaquinta---Qualiarella---Del Piero
Jak wam się podoba moje rozwiązanie systemu 4-1-2-3?? Według mnie godne uwagi i ciekawe... Oby Juve grało czymś takim, lub podobnym w przyszłym sezonie

Respect w Monachium, respect w Madrycie
Musze wam coś powiedzieć moi mili skrycie,
podziw w Amsterdamie, poważanie w Mediolanie
a w czerwcu znów Scudetto biało- czarne się stanie!
Wole dymać rysia z klanu niż być kibicem Milanu!
Musze wam coś powiedzieć moi mili skrycie,
podziw w Amsterdamie, poważanie w Mediolanie
a w czerwcu znów Scudetto biało- czarne się stanie!
Wole dymać rysia z klanu niż być kibicem Milanu!
- Proxy
- Juventino
"słuchajcie chłopcy, gramy 4-3-3 czyli walczymy o puchar UEFA jest mała szansa ale damy radę! To kto jest ze mną? - NIKT!!!"
Nie bede dyskutował o taktyce z profesjonalnym trenerem ale on chyba nie za bardzo wie czym dysponuje. W ataku obecnie mamy Del, Piero, Trezeguet i Iaquinte. Gra 4-3-3 opiera się na schodzeniu SZYBKICH napastników do skrzydeł i dogrywaniu do snajpera. O ile Iaquincie nie można odmówić motorka w nogach to DP ma swoje lata i nie wyobrazam sobie jego szarżującego cały mecz na lewym skrzydle. Poza tym za czesto traci piłki żeby pełnić taką rolę. No chyba ze było by to 4-3-2-1 To wg mnie lepiej by się spisało, pod warunkiem ze Trezeguet zostanie.
Roma kiedyś grała 4-3-3 i jakoś nie bardzo jej to wychodziło, to nie jest ustawienie na włoskie boiska i włoską mentalność. Chociaż to Ranieri jest tutaj szefem kuchni - nie ja
Nie bede dyskutował o taktyce z profesjonalnym trenerem ale on chyba nie za bardzo wie czym dysponuje. W ataku obecnie mamy Del, Piero, Trezeguet i Iaquinte. Gra 4-3-3 opiera się na schodzeniu SZYBKICH napastników do skrzydeł i dogrywaniu do snajpera. O ile Iaquincie nie można odmówić motorka w nogach to DP ma swoje lata i nie wyobrazam sobie jego szarżującego cały mecz na lewym skrzydle. Poza tym za czesto traci piłki żeby pełnić taką rolę. No chyba ze było by to 4-3-2-1 To wg mnie lepiej by się spisało, pod warunkiem ze Trezeguet zostanie.
Roma kiedyś grała 4-3-3 i jakoś nie bardzo jej to wychodziło, to nie jest ustawienie na włoskie boiska i włoską mentalność. Chociaż to Ranieri jest tutaj szefem kuchni - nie ja

- sefko1
- Juventino
-------------Treze-------------
Del PIero------------Iaquinta
Nedved---Almiron----Thiago
Chelinni--------------Grygera
-----Cannavaro--Barzagli---
----------Buffon---------------
Cannavoro - tani i niezwykle doświadczony
Barzagli - Palermo chce Paro, Nocerino i Miccolego, więc da się pewnie łatwo dogadać. Milito za 25 mln to trochę przesada. Za 25 to można mieć Cannavaro, Barzagliego I Pepe.
Del PIero------------Iaquinta
Nedved---Almiron----Thiago
Chelinni--------------Grygera
-----Cannavaro--Barzagli---
----------Buffon---------------
Cannavoro - tani i niezwykle doświadczony
Barzagli - Palermo chce Paro, Nocerino i Miccolego, więc da się pewnie łatwo dogadać. Milito za 25 mln to trochę przesada. Za 25 to można mieć Cannavaro, Barzagliego I Pepe.
- RuTeK
- Juventino
za 25 można miec gracza pokroju Henrego :>
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Michael900
- Juventino
Zupełnie nie rozumiem jednego faktu: Dlaczego wy wszyscy przy ustalaniu składu pomijacie Salihamidzića ?!
Poprzedni sezon miał bardzo dobry i raczej na pewo nie będzie grzał ławy!

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Mortal Wombat
- Juventino
Michael900 pisze:Zupełnie nie rozumiem jednego faktu: Dlaczego wy wszyscy przy ustalaniu składu pomijacie Salihamidzića ?!Poprzedni sezon miał bardzo dobry i raczej na pewo nie będzie grzał ławy!
Nie można jeszcze uwierzyć, że jest nasz :lol:

..::JUVENTUS TURYN FOREVER::..
- Arsen
- Juventino
Zgadzam sie z Proxy. Alex nie za bardzo pasuje do taktyki 4-3-3. Nie te lata. Moim zdaniem moze byc super rezerwowym. Przeciez dobrze wiemy, ze przewaznie wiele wnosi wchodzac z lawki. Czasem wiecej jak przez caly zagrany mecz. Dlatego sadze, ze atak na przyszly sezon moze wygladac tak:
---------------Trezeguet-----------
Quagliarella--------------Iaquinta-
lub
---------------Iaquinta----------
Quagliarella------------Hasan--
Pierwsza opcja to moim zdaniem naprawde kwal dobrego ataku. Szybcy i dysponujacy dobrymi warunkami fizycznymi boczni napastnicy oraz Treze na szpicy, ktorego przedstawiac nie trzeba.
---------------Trezeguet-----------
Quagliarella--------------Iaquinta-
lub
---------------Iaquinta----------
Quagliarella------------Hasan--
Pierwsza opcja to moim zdaniem naprawde kwal dobrego ataku. Szybcy i dysponujacy dobrymi warunkami fizycznymi boczni napastnicy oraz Treze na szpicy, ktorego przedstawiac nie trzeba.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ja myślę, że koncepcja gry trzema napastnikami może się udać, w końcu to coś nowatorskiego jak na włoskie standardy i dlatego może bardziej zaskakujące, tym bardziej w wykonaniu Juventusu, który nigdy w ten sposób nie grał
Co do samych zawodników - możliwości ustawienia jest wiele, bo przecież taki Iaquinta może grać i na szpicy i na skrzydle, poza tym mercato nawet się tak na dobrą sprawę nie zaczęło i wiele się może wydarzyć na rynku transferowym w ciągu najbliższych dwóch miesięcy (nie wiadomo, co z Treze, pewnie odejdzie Zalayeta, ponoć Quagliarella chce grać w Juve, a samo Juve się nim interesuje, dalej pozostaje otwarta sprawa Huntelaara, do którego pozyskania spośród wszystkich klubów Juventusowi chyba najmniej brakuje, w odwodzie pozostaje też Bianchi)

- alex1897
- Juventino
Czyli jak widzicie Criscito bedzie miał szanse grać w pierwszym skladzie i kupimy mu jeszcze tylko jednego partnera do obrony wydaje mi sie ze najlepszym (najtanszym i taki co go jeszcze duzo nauczy i jednoczesnie jest liderem drurzyny) bylby CANNAVAROSoloJuve.com pisze:Pewne miejsca mają też Domenico Criscito i Giorgio Chiellini

- Buczus_JuveFan
- Juventino
4-3-3 to świetny pomysł, staje w jednym murzez z Ranierim, na taką taktykę już dawno czekałem. Jest to bardzo możliwe, bo zakup Almirona i Tiago na to wskazuje. Nedved grałby bardzo blisko środka pola, tak samo Almiron, dając miejsce na wejście bocznych obrońców. Szkoda, jedynie że Juventus chce kupićtylko jednego klasowego obrońce
. Ale nie zapominajmy o młodym Criscito. Dla mnie to on byłby świetnym partenerem Millito, przesuwając tym samym Grygere na prawą stronę. To dla mnie byłoby super, ale chyba jednak wyjdzie, że Zebina zagra na prawej ,a w środku będzie pykał Gryger.
Moje 1-4-3-3 (wziąłem pod uwagę odejście Camora)
------------------------------------ Trezeguet------------------------------
------------------------------------(Qugliarella)------------------------------------
-----------Del Piero (Palladino)-----------Iaquinta (Salihamidzić)---------
------------(Marchisio) Nedved---Tiago ---Almiron(Marchionni)------------
--------------------------------------(Zanetti)--------------------------------------
Chiellini (Molinaro)--Millito (Criscito)--Grygera (Boumsong)--Zebina (Grygera)
TO BYŁOBY SUPER ! Nowy Juventus przez duże N !!!

Moje 1-4-3-3 (wziąłem pod uwagę odejście Camora)
------------------------------------ Trezeguet------------------------------
------------------------------------(Qugliarella)------------------------------------
-----------Del Piero (Palladino)-----------Iaquinta (Salihamidzić)---------
------------(Marchisio) Nedved---Tiago ---Almiron(Marchionni)------------
--------------------------------------(Zanetti)--------------------------------------
Chiellini (Molinaro)--Millito (Criscito)--Grygera (Boumsong)--Zebina (Grygera)
TO BYŁOBY SUPER ! Nowy Juventus przez duże N !!!
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2007, 22:04 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Monte Cristo
- Juventino
Dla mnie wszystko jest ok z wyjatkiem jednej rzeczy - GRYGERA MA GRAC NA PRAWEJ OBRONIE! Bo innego obroncy na pierwszy sklad na ta pozycje nie mamy! Zebina i Biri to alternatywy za kartki/kontuzja/wchodzenie z lawy, ale nie na pierwszy sklad Serie A (z calym szacunkiem dla nich, ale niestety tak jest).
Niech w srodku gra Milito i Cannavaro ^^
Niech w srodku gra Milito i Cannavaro ^^
- alex1897
- Juventino
Uważam ze nasza sytuacja bedzie zależała Od BUFFONA bo wystawiajac tylko 3 pomocników to troszke osłabi obronę która i tak nie jest najsilniejsze gdyż są to pomocnicy bardziej ofensywni niz defensywni i wydaje mi sie ze RANIERI ogromne nadzieje opiera na GIGIM (jak chyba każdy) i ciesze się ze z nami został