Serie B (31): JUVENTUS 2-0 Napoli (JPC na meczu !!)
- wojteceek
- Juventino
Zebina i Balzaretti chyba odwrotnieTharpenio pisze:Goscie z Polsatu Sport poprawili, i na polsacie sport extra leci na zywo o 17:30 (http://www.polsatsport.tv/program.php?z ... ogram_id=2)
Szkoda ze nie mam polsatu sport extra[wie ktos moze czy jest on w zwyklym pakiecie kablówki? moze poprostu go nie ustawilem
]
No cóż, zostaje ogladac retransmisje na zwyklym polsacie sport ;-)
Mam nadzieje ze dzisiaj zaden boumsong nie bedzie się 'popisywał'. Licze tez ze na prawej obronie bedzie Balzaretti (pamietam jak ładnie grał z piacenzą... było go wszedzie pełno, i momentami przypominał mi Zambrotte :roll: ) a na lewej Zebine (który momentami błyszczy, ale potrafi tez czasem porzadnie zj...bać) Fajnie by było gdyby od poczatku na ataku był duet Palla - DP. Dopiero w drugiej wpuscic Trezegueta. ;] Mam nadzieje ze zalayeta bedzie grzał ławe cały czas, jak tylko zobacze go na boisku to wyłaczam TV
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A więc przyszedl cza na prawdziwy klasyk. Nie trzeba chyba mówić, że to spotkanie maswój prestiż, rangę i będzie zupełnie inne niż te, które zazwyczaj oglądamy. Zwycięstwa nad znienawidzonymi rywalami smakują wyjątkowo i mam nadzieję, że dziś chłopaki z JPC odczarują te ,,niekorzystne'' wyniki i wreszcie obejrzą zwycięstwo.
W skladzie lukę mamy właściwie w środku pola. Paro i GG w ogóle mnie do siebie nie przekonują, ale cóż... Chyba pierwszy raz Olimpico zostanie całe zapełnione, szkoda, że doszly te protesty, to trochę może popsuć atmosferę.
Dzisiaj zależy mi tylko na zwycięstwie, nie ważne ile, chcę zobaczyć chłopaków w pełnym zaangażowaniu, jeśli zagramy jak potrafimy najlepiej, nawet dobrze dysponowane napoli nic nam nie zrobić.
FORZA JUVENTUS :!:
W skladzie lukę mamy właściwie w środku pola. Paro i GG w ogóle mnie do siebie nie przekonują, ale cóż... Chyba pierwszy raz Olimpico zostanie całe zapełnione, szkoda, że doszly te protesty, to trochę może popsuć atmosferę.
Dzisiaj zależy mi tylko na zwycięstwie, nie ważne ile, chcę zobaczyć chłopaków w pełnym zaangażowaniu, jeśli zagramy jak potrafimy najlepiej, nawet dobrze dysponowane napoli nic nam nie zrobić.
FORZA JUVENTUS :!:

- Browaks
- Juventino
Mecz jest na żywo na Polsacie Sport Extra o 17:25!
http://www.polsatsport.tv/program.php?z ... ogram_id=2
http://www.polsatsport.tv/program.php?z ... ogram_id=2
FORZA JUVE!!!
- Swider10
- Juventino
Dla tych ktorzy nie maja dekodera polsatu i nie moga zoabczyc meczu na zywo. mecz bedzie pokazywany w internecie potrzbny jest tylko program sopcast (zreszta chyba kazdy wie)
Link: http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
Poczatek transmisji 17:30 :!:
Link: http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
Poczatek transmisji 17:30 :!:
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- mesju
- Qualità Juventino
To, że wygrać musimy jest pewne. Jak w każdym pojedynku jesteśmy faworytem. Skład mamy niemal pełen, więc nic nie powinno stać na przeszkodzie, aby nasze chłopaki w końcu mogli cieszyć się z wygranego spotkania.
Liczę, że zawodnicy udowodnią, że ostatni mecz z Albinoleffe był tylko i wyłącznie nieudaną rozgrzewką przed dzisiejszym spotkanie.
Liczę, że zawodnicy udowodnią, że ostatni mecz z Albinoleffe był tylko i wyłącznie nieudaną rozgrzewką przed dzisiejszym spotkanie.
- Discordia
- Juventino
Na dzisiejszy mecz większość kibiców Juve zapewne czekała od początku sezonu. Ważniejsza od 3 pkt jest chęć pokonania odwiecznych rywali. Juventus jest na pewno faworytem (w meczu z AlbinoLeffe też był :? ), ale mam nadzieję, że piłkarze Starej Damy wyjdą na boisko z odpowiednią motywacją wiedząc, że Napoli nie da im zwycięstwa za darmo, a trzeba na nie zapracować.
Oby Del Piero, którego brakowało ostatnio, poprowadził Juve do zwycięstwa w tym prestiżowym meczu i na nic zda się drużynie Napoli doping Canny
Forza Magica Juventus!!!
Oby Del Piero, którego brakowało ostatnio, poprowadził Juve do zwycięstwa w tym prestiżowym meczu i na nic zda się drużynie Napoli doping Canny
Forza Magica Juventus!!!
- Judzio
- Juventino
No i wszystko jasne, Napoli nie zasłużyło wogóle na taką rywalizację
Juve pokazało klasę, kunsztowne podania naszych pomocników zakończone bramkami, jak zawsze nie obyło się bez stracha ze strony naszej obrony ale ofensywnie Balzaretti i Zebina dziś dawali popalić Napoli, Balzaretti kilka rajdów, Zebina coś tam kiwał ;]
Reszta bez zastrzeżeń, wyróżnienie jak zawsze Nedved, Camoranesi ładnie zagrał, Del Piero ze spokojem, Marchisio grał dobrze, niestety nie wiem czy z braku doświadczenia czy z dużej determinacji nie dotrwał do końca spotkania :twisted:
ForZa JUVENTUS !!
Juve pokazało klasę, kunsztowne podania naszych pomocników zakończone bramkami, jak zawsze nie obyło się bez stracha ze strony naszej obrony ale ofensywnie Balzaretti i Zebina dziś dawali popalić Napoli, Balzaretti kilka rajdów, Zebina coś tam kiwał ;]
Reszta bez zastrzeżeń, wyróżnienie jak zawsze Nedved, Camoranesi ładnie zagrał, Del Piero ze spokojem, Marchisio grał dobrze, niestety nie wiem czy z braku doświadczenia czy z dużej determinacji nie dotrwał do końca spotkania :twisted:
ForZa JUVENTUS !!

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Całkiem dobry mecz w wykonaniu Juve. Póki nie dostaliśmy czerwonej kartki byliśmy niepodwarzalnie lepsi na boisku i napewno zasłużyliśmy na 3 punkty. Wkońcu mogliśmy zobaczyć fajne, składne akcje w wykonaniu drużyny. Przed meczem miałem pewne obawy, ale naszczęście wszystko skończyło się po naszej myśli 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bardzo ładny mecz w wykonaniu obu ekip,oczywiście z przewagą drużyny z Turynu.Nasi byli po prostu lepsi i co do tego nie ma żadnych wątpliwości.Po wymuszonym zejściu z boiska Marchisio piłkarze Napoli zaczęli zachowywać się chamsko,chociażby w sytuacji,kiedy na murawie leżał Nadved.Zwyczajnie nie przerwali gry.To się nazywa brak fair play i brak poszanowania LEPSZEGO zespołu.Forza Juve.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pierwsza połowa została rozegrana przez drużynę ze stolicy Piemontu, jak to zwykle bywa, dość monotonnie mimo zdobytego, cudownej urody gola Mauro Germana Camoranesiego. Fantastycznie puścił piłkę prawie z zerowego kąta na dalszy słupek bramki do której wpadł sam bramkarz Napoli. Przy tym golu trzeba pochwalić nieprawdopodobnie, jak na swój wiek, grającego Nedveda. Siła, ambicja i walka którą włożył w to spotkanie zasługuje na potęzne brawa :!: Świetne dryblingi oraz odbieranie piłki rywalom oraz piękne podania - niewątpliwie gwiazda naszej drużyny, moim zdaniem dzisiaj najwięcej pracy włożył w to spotkanie.
Druga połowa - znowu zmotywowane Juve. Bramka zaczęła wisieć w powietrzu - no i stało się - kapitalne podanie Camo do Alexa, który z pierwszej piłki, prawą nogą pokonuje neapolitańskiego bramkarza. Widać, że tą ogromną radośćią Del Piero udowadnia jak ważny jest dla niego zespół Starej Damy. Za to żółta kartka
zdjął koszulkę, ale to żaden problem...
Zmartwiła mnie postawa Marchisio - bezsensowny faul na graczu bez piłki i czerwona kartka
Juve w 10. Mimo to dalej atakuje. Trezeguet marnuje dogodne sytuacje do zdobycia bramki. Znowu bez formy. Moim zdaniem Palladino już od początku spotkania powienien grać w wyjściowiej jedenastce zamiast francuza.
Ogólnie porządek w drużynie, momentami błędy w obronie - ale to już norma... nie pozostaje powiedzieć nic innego niż FORZA JUVE!
Zazdroszczę członkom JPC którzy byli na meczyku
Druga połowa - znowu zmotywowane Juve. Bramka zaczęła wisieć w powietrzu - no i stało się - kapitalne podanie Camo do Alexa, który z pierwszej piłki, prawą nogą pokonuje neapolitańskiego bramkarza. Widać, że tą ogromną radośćią Del Piero udowadnia jak ważny jest dla niego zespół Starej Damy. Za to żółta kartka
Zmartwiła mnie postawa Marchisio - bezsensowny faul na graczu bez piłki i czerwona kartka

Ogólnie porządek w drużynie, momentami błędy w obronie - ale to już norma... nie pozostaje powiedzieć nic innego niż FORZA JUVE!
Zazdroszczę członkom JPC którzy byli na meczyku
- pavel88
- Juventino
Początek całkiem niezły w wykonaniu Napoli, ale z czasem Juve zaczęło dochodzić do głosu, gol po dużym błędzie w obronie, Camor wcisnął z ostrego kąta i to pozwoliło naszym na swobodne kontrolowanie gry. Tuż przed przerwa Treze zmarnował 100% sytuacje, widać że jest bez formy, ale takie okazje musi wykorzystywać. 2 połowa to gol na samym początku i wydawało się, że wszystko jest ułożone. Niestety sporo kartek z naszej strony, potem czerwień dla Marchisio i to Napoli zyskało przewagę. Trochę dziwi mnie, że Deschamps nie zmienił Camora, bo miał żółtą na koncie a dalej grał i to dosyć ostro, ale zmiany tego trenera zazwyczaj mnie zaskakują, także nic nowego. Cieszą 3 punkty i niezły styl, poparty konsekwencją co dało wygraną. Szkoda tylko kartki dla Alexa, bo jeśli dobrze zauważyłem to przy prezentacji składu miał żółtą kartkę, kolejną zarobił za zdjęcie koszulki po bramce, także chyba znowu będziemy radzić sobie bez niego. Szanse pewnie dostanie Palladino, dziś mógł zrobić wejście smoka, ale chybił. Oby w następnym meczu coś ustrzelił i przekonał trenera, że to on zasługuje na miejsce w składzie bardziej od Trezegola
- Robert 10
- Juventino
Meczu nie oglądałem, ale z relacji można wywnioskować że Juventini zagrali dobry mecz.
Camoranesi strzelił ładnego gola, nie mała w tym zasługa Trezegueta który trochę przestraszył bramkarza
Co do czerwieni dla Marchisio to bym się kłócił co do koloru kartki. Według mnie faul był na żółć.
Camoranesi strzelił ładnego gola, nie mała w tym zasługa Trezegueta który trochę przestraszył bramkarza
Co do czerwieni dla Marchisio to bym się kłócił co do koloru kartki. Według mnie faul był na żółć.

- mesju
- Qualità Juventino
Taki problem, że nie będzie mógł zagrać w następnym meczu z powodu kartekmateelv pisze:Widać, że tą ogromną radośćią Del Piero udowadnia jak ważny jest dla niego zespół Starej Damy. Za to żółta kartkazdjął koszulkę, ale to żaden problem...