Wstrzymane rozgrywki we Włoszech?
- matej
- Juventino
żenada powinno się ukarać kluby np 5 meczów bez kibiców plus to że następny taki wybryk to wykluczą te 2 zespoły. W Polsce też sie powinno wziąć za to. Skoro w Anglii dali rade czemu u nas miało by się nie udać jakby tylko wszyscy tego chcieli.
P.S. Szkoda mi Matusiaka jeszcze chłopak nawet meczu nie zagrał a moze się okazać że w tym sezonie już nie pogra.
P.S. Szkoda mi Matusiaka jeszcze chłopak nawet meczu nie zagrał a moze się okazać że w tym sezonie już nie pogra.

- WojtekW
- Juventino
Powinni zamknąć stadiony i do końca rozgrywek grać przy pustych trybunach. Do tego czasu kluby we własnym zakresie mają sobie poradzić z kibicami. Jeśli nie, to każdy taki występek w przyszłym sezonie to walkowery do końca sezonu. Podobnie było w Anglii i prosze teraz na meczu kibic moze dotknąć piłkarza wykonujęcego aut czy rzut rożny, a we Włoszech ( zresztą tak jak w POlsce) kibice pozamykani jak zwerzęta ( czesto jak pokazuje przypadek z meczu Catania-Palermo całkiem słusznie) za wysokimi kratami.
A co do wypowiedzi dziennikarzy, że państwo wychowuje zbrodniarzy. To tylko naprawą systemu wychowaczego niech się zajmie rząd włoski.
Tak jak Włoch tak samo tyczy się to i POlski !
Pozdor
A co do wypowiedzi dziennikarzy, że państwo wychowuje zbrodniarzy. To tylko naprawą systemu wychowaczego niech się zajmie rząd włoski.
Tak jak Włoch tak samo tyczy się to i POlski !
Pozdor

- Discordia
- Juventino
Myslę, że władze FIGC nie miały innego wyjścia niż zawieszenie rozgrywek. To, co dzieje się na włoskich stadionach przerasta wszelkie wyobrażenia
Tacy chuliganie, którzy chodzą na mecze tylko po to, by robić rozróbę totalnie wypaczają idee i przesłanie, które niesie sport...
Sport ma być piękną, uczciwą i widowiskową rywalizacją... Ma być, bo teraz na pewno nie jest
Niedługo prawdziwi kibice będą bali się chodzić na stadiony z obawy przed rozróbami...
Trzeba coś zrobić żeby zatrzymać ciągle rosnącą agresję na stadionach. Mam nadzieję, że zawieszenie rozgrywek coś da... W Anglii wycofano na 5 lat drużyny tego kraju w pucharach europejskich i jest tam teraz bezpiecznie. Żeby tak samo było we Włoszech popieram nawet coś takiego. 5 lat to dużo, ale jeśli to jedyne wyjście...

Niedługo prawdziwi kibice będą bali się chodzić na stadiony z obawy przed rozróbami...
Trzeba coś zrobić żeby zatrzymać ciągle rosnącą agresję na stadionach. Mam nadzieję, że zawieszenie rozgrywek coś da... W Anglii wycofano na 5 lat drużyny tego kraju w pucharach europejskich i jest tam teraz bezpiecznie. Żeby tak samo było we Włoszech popieram nawet coś takiego. 5 lat to dużo, ale jeśli to jedyne wyjście...
- Reg
- Juventino
Oczywiście powinno się z tym walczyć w zdecydowany sposób i wprowadzić bardzo surowe kary, ale czemu mają cierpieć niewinne kluby i prawdziwi kibice? :? Powinno się wprowadzić monitoring i zwiększyć liczbę policjantów na stadionach. Każdy kto odważyłby się zrobić coś nie tak automatycznie powinien dostawać zakaz wejścia na jakikolwiek stadion do końca życia, a w niektórych przypadkach można by wprowadzić nawet pozbawienie wolności. Podejmując decyzję o zawieszeniu sezonu władze po prostu uznają wyższość kiboli i pokażą, że zostali pokonani i że są bezsilni. Zamiast tego powinni np. skończyć sezon tylko, że bez kibiców na stadionach, a po sezonie zacząć ostrą walkę z chuliganami. To nie wina klubów, że jacyś chorzy psychicznie ludzie podają się za ich kibiców i leją się na meczu krzywdząc niewinne osoby.
Według mnie zawieszenie sezonu będzie najgorszym co mogą zrobić. Powinni zarządzić mecze bez kibiców, a nie zawieszać sezon tym samym dając za wygraną.
Możliwe, że spędzimy kolejny rok w Serie B, a chyba nie muszę mówić z czym to się wiąże(Gigi, Camor itd...)
Według mnie zawieszenie sezonu będzie najgorszym co mogą zrobić. Powinni zarządzić mecze bez kibiców, a nie zawieszać sezon tym samym dając za wygraną.
Możliwe, że spędzimy kolejny rok w Serie B, a chyba nie muszę mówić z czym to się wiąże(Gigi, Camor itd...)
- Szymek
- Juventino
- Bubu1899
- Milanista
Mnie jednak dziwi dlaczego zawieszaja wszystkie rozgrywki... Nie lepiej na poczatek jakos surowo ukarac Catanie i Palermo?
Ale z 2 strony jak to ma rozwiazac problem chuliganow to jestem za.
Ale z 2 strony jak to ma rozwiazac problem chuliganow to jestem za.
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- wErOn
- Juventino
Co wy tak przezywacie? Zginał jeden policjant. Wchodze na wp i co widze? "Do 121 wzrosła liczba zabitych w zamachu w Bagdadzie"...
ja rozumiem ze to niby pilka, ze to sport itd. ale jak z rak (i glupoty? nudy? braku profesjalizmu?) policjantow na calym swiecie gina ludzie to nikt tragedii nie robi. Mowcie co chcecie. Bardziej zmartwilaby mnie smierc kibica (nawet interu czy romy) niz gliniarza.
ja rozumiem ze to niby pilka, ze to sport itd. ale jak z rak (i glupoty? nudy? braku profesjalizmu?) policjantow na calym swiecie gina ludzie to nikt tragedii nie robi. Mowcie co chcecie. Bardziej zmartwilaby mnie smierc kibica (nawet interu czy romy) niz gliniarza.
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Discordia
- Juventino
Po pierwsze, śmierć tego policjanta była kroplą, która przelała czarę goryczy, a nie jedynym powodem dla którego wstrzymano rozgrywki.wErOn pisze:Co wy tak przezywacie? Zginał jeden policjant. Wchodze na wp i co widze? "Do 121 wzrosła liczba zabitych w zamachu w Bagdadzie"...
Po drugie, sport jest synonimem czystej, uczciwej i rywalizacji, ma być czymś co łączy ludzi na całym świecie, a nie pretekstem do chuligaństwa, agresji czy rasizmu. Sugerujesz, że skoro w Bagdadzie zginęło 121 osób w zamachu, to trzeba poczekać aż zginie 121 policjantów na stadionach?
Zarówno zamachy jak i przemoc na stadionach to rzeczy, z którymi trzeba walczyć, a to, że jedno jest większe i straszniejsze od drugiego, to nie znaczy, że to drugie można bagatelizować...
- wErOn
- Juventino
Ja nie mowie ze rozroby na stadionach i takie prezentacje chuliganskie jak wczoraj sa ok. Ja poprostu nie rozumiem dlaczego WY tutaj w polsce na tym forum (nie mowie ze wszyscy bo czesc moze naprawde to zabolalo?) oplakuje bardziej smierc tego gliniarza niz zamkniecie rozgrywek. Ludzie przestancie udawac! Mnie osobiscie jak juz wspomnialem bardziej boli bezkarnosc policjantow w palowaniu, oskarzaniu i zabijaniu mlodych ludzi niz wczorajszy incydent. Zreszta - skoro byla to wczesniej zorganizowana akcja chlopakow z catanii to policja chyba za slabo sie przygotowala skoro poniosla az takie straty.
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- WojtekW
- Juventino
Co ty bredzisz? Jeśli już zabrałeś się za porównywanie to kto jest bardziej bezkarny policjanci czy kibice, którzy bezkarnei niszczą sport! Bo nie chodzi mi o to ze zrobili zadyme. Niszczą Sport ! Pałowanie to są jednak pojedyńcze incydenty, a to co wyprawiąją włoscy pseudokibice to REGULARNE WOJNY w któruch bierze udział masa ludzi.
Pozdro
Pozdro

- Pilekww
- Juventino
Zgadzam się, tam są takie pieniądze ze wstrzymani rozgrywek wiązałoby się z ogromnymi stratami finansowymi dla związku, klubów i sponsorów!gabry$1987 pisze:Nie ma mowy żeby rozgrywki zostały wstrzymane bo wokół Calcio kręci się kasa ,kasa i jeszcze raz kasa . Telewizje , sponsorzy itp mają zbyt duży wpływ na gałe w Italii...
Myśle ze dłużesze wstrzymanie rozgrywek nie ma większego sensu tyle ze jeszcze bardziej kibiców rozjuszy! Trzeba wprowadzić karty kibiców tak jak jest w Angl, coś zrobisz nei tak na stadion już nie wejdziesz!
Niewątpliwie trzeba zwiekszyć środki bezpieczeństwa! No i kibice sami z siebie muszą zrozumieć i zmądrzeć!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- mesju
- Qualità Juventino
Jeśli dla Ciebie zamknięcie rozgrywek jest większą tragedią od czyjejś śmierci, to zastanawiam się gdzieś Ty się wychował. Z całym szacunkiem, ale dla mnie śmierć nawet nawet najgorszego wroga jest czymś nieprzyjemnym i nie ośmieliłbym się porównywać jej do czegoś (przynajmniej dla mnie) mniej istotnego.wErOn pisze:Ja poprostu nie rozumiem dlaczego WY tutaj w polsce na tym forum (nie mowie ze wszyscy bo czesc moze naprawde to zabolalo?) oplakuje bardziej smierc tego gliniarza niz zamkniecie rozgrywek. Ludzie przestancie udawac!
I w ogóle jak Ci policjanci ośmielili się zaatakować biednych kibiców. Przecież tamci chcieli umówić się na piwo, a te 'psy' zepsuły całą zabawę.wErOn pisze:Mnie osobiscie jak juz wspomnialem bardziej boli bezkarnosc policjantow w palowaniu, oskarzaniu i zabijaniu mlodych ludzi niz wczorajszy incydent.
:roll:
Jakby ktoś Ci wrzucił bombę do pokoju, to też byś powiedział, że się słabo przygotowałeś? Sorki, ale najgorszy scenariusz chyba nie przewidywał, że ktoś w domu jest nie tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> fanatykiem, ale także zamiłowanym pirotechnikiem.wErOn pisze:Zreszta - skoro byla to wczesniej zorganizowana akcja chlopakow z catanii to policja chyba za slabo sie przygotowala skoro poniosla az takie straty.
Ach... zapomniałem dodać, że bardzo rzadko młodzi ludzie dostają po gębie "za nic". Przynajmniej tak mi się wydaje. Nigdy nie chciałem dostać i jakoś przez całe moje życie nie dostałem.
- wErOn
- Juventino
Belchatow, os. binkowmJaUcViEej pisze:Jeśli dla Ciebie zamknięcie rozgrywek jest większą tragedią od czyjejś śmierci, to zastanawiam się gdzieś Ty się wychował.
dla ciebie tak. dla mnie nie. dlatego wyrazilem swoje zdanie troche inne niz wielu tu 'pograzonych w zalu i smutku' takich jak ty.mJaUcViEej pisze:Jeśli Z całym szacunkiem, ale dla mnie śmierć nawet nawet najgorszego wroga jest czymś nieprzyjemnym i nie ośmieliłbym się porównywać jej do czegoś (przynajmniej dla mnie) mniej istotnego.
fajnie masz. raz mowisz ze zal ci chlopa a za chwile cos takiego?mJaUcViEej pisze:I w ogóle jak Ci policjanci ośmielili się zaatakować biednych kibiców. Przecież tamci chcieli umówić się na piwo, a te 'psy' zepsuły całą zabawę.
:roll:
wlasnie o to w tym wszystkim chodzi synku. troche rozumu. umiejetnosci przewidywania. strategia walki z chuliganami. chcesz powiedziec ze wloscy policjanci mysleli ze beda miec spokojna robote tego wieczoru tak? to byl mecz podwyzszonego ryzyka i powinni sie na to odpowiednio przygotowac. i nie mowie konretnie o sposobie zabicia tego gliniarza tylko o tym ze jest X zabitych i X rannych. a tak byc nie powinno i od tego jest policja.mJaUcViEej pisze:Jakby ktoś Ci wrzucił bombę do pokoju, to też byś powiedział, że się słabo przygotowałeś? Sorki, ale najgorszy scenariusz chyba nie przewidywał, że ktoś w domu jest nie tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> fanatykiem, ale także zamiłowanym pirotechnikiem.
gdzies ty sie uchowal? rozumiem ze kolezka mieszka w jakiejs spokojniutkiej dzielnicy gdzie na policje dzwoni sie za wyrzucenie papierka na trwanik? :lol: wciaz wierzyc i wspierasz dzielnych panow w niebieskich mundurach rzetelnie wypelniajacych swoja prace z powolania?mJaUcViEej pisze:Ach... zapomniałem dodać, że bardzo rzadko młodzi ludzie dostają po gębie "za nic". Przynajmniej tak mi się wydaje.
poczekaj - przyjdzie czas i na ciebie :lol:mJaUcViEej pisze:Nigdy nie chciałem dostać i jakoś przez całe moje życie nie dostałem.
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Discordia
- Juventino
Przeczytaj wszystkie posty w tym temacie... Większość osób opłakuje ogólnie to, co dzieje się na włoskich stadionach, a nie samą śmierć policjanta.wErOn pisze:Ja poprostu nie rozumiem dlaczego WY tutaj w polsce na tym forum (nie mowie ze wszyscy bo czesc moze naprawde to zabolalo?) oplakuje bardziej smierc tego gliniarza niz zamkniecie rozgrywek.