Fiat sponsorem głównym Juve??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 12:07

Jesli Fiat zostalby glownym sponsorem Juve to o finanse moglibysmy byc spokojni . Firma notujaca takie zyski powinna sypnac sporo kasy na konto klubu tym bardziej iz jest z nim mocno zwiazana . Co do tego ewentualnego loga to Tamoil prezentowal sie lepiej . Ale w futbolu nie chodzi o logo tylko o ... pieniadze .

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 12:12

mefiu82 pisze:Fiat zapewne bedzie lepiej wygladal niz Tamoil moze byloby podobne do logo sony z dawnych czasow :)

Eee... mi się logo Tamoil zawsze podobało najbardziej ze wszystkich :roll:

Jesli Fiat zostalby glownym sponsorem Juve to o finanse moglibysmy byc spokojni . Firma notujaca takie zyski powinna sypnac sporo kasy na konto klubu tym bardziej iz jest z nim mocno zwiazana
Ale to dopiero od niedawna, wcześniej wciąż byli na minusie...

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:14

Najwazniejsze by kasa była :] Ale sam uwazam ze Fiat powinien byc sponcorem JUVE mimo wszystko

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:27

Alex_10 pisze:
mefiu82 pisze:Fiat zapewne bedzie lepiej wygladal niz Tamoil moze byloby podobne do logo sony z dawnych czasow :)
Może takie logo :P :D

Obrazek

Obrazek

to okrągłe lepsze :P
W życiu bym tego okrągłego nie wybrał! Choć każde lepsze od Tamoilu bo ten na naszych koszulkach wygląda to fatalnie.
Logo znowu niebieskie będzie, to nie dobrze bo sie z białoczarnym źle komponuje. Myśle jednak ze to podłużne jakoś by przeszło, chyba że zmienić kolorystyke!

Co do tego zeby FIAT był naszym sponsorem to jest całkowicie za. Nie wyobrażam sobie lepszego sposora dla naszej Turyńskiej drużyny!

FORZA JUVE!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:28

charles pisze:Fiat od dawna chyba jest kojażony z Turynem
Nie chyba a na pewno. Wkońcu siedziba Fiata znajduje się właśnie w Turynie. Nawet w pełnej nazwie firmy znajduje się nazwa miasta Juventusu. Nie będę pisał jak brzmi ta pełna nazwa bo nie pamętam dokładnie i pewnie strzeliłbym gdzieś gafe ;]

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:36

mrozzi pisze:Na koszulkach miałoby się pojawić to najnowsze,czerwone logo.Zdjęcie jest na okładce dzisiejszego tuttosport
moglby ktos wrzucic to zdjecie z Tuttosport - jestem ciekawy jak to wyglada

Obrazek
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:38

wloski pisze: takie pytanie na koniec postu mnie nasuwa, jeśli FIAT ma udział od lat w naszym klubie i był z nami latach chudych i baaardzo grubych, to czemu inni nie mogą zostać? Chyba po prostu FIAT to część nas, naszej biało-czarnej tradycji!
Hmmm, no faktycznie dobre pytanie. Ale moment, niech pomyślę. Z jaką rodziną jest związana marka Fiat? To chyba będzie Agnelli. Agnelli skolei, hm coś mi to mówi...
Teraz już chyba sobie możesz odpowiedzieć na swoje pytanie.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:42

tomek89-15 pisze:
mrozzi pisze:Na koszulkach miałoby się pojawić to najnowsze,czerwone logo.Zdjęcie jest na okładce dzisiejszego tuttosport
moglby ktos wrzucic to zdjecie z Tuttosport - jestem ciekawy jak to wyglada
:shock:

Mógłbyś czytać cały temat (w tym przypadku przejrzeć)? Nowe logo FIATa.

Było by świetnie, gdyby to właśnie logo Fiata znajdowało się na naszych koszulkach. Ta firma jest związana z Juve i z Turynem więc fanie, że na koszulkach było by powiązanie co do sponsora i klubu. Jednak przeszkodą jest okrągłe logo, ja osobiście wolę poziome. Jednak zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jak narazie nie jest chyba nic pewnego. Zdecydowanie wolę Fiata od Samsunga, Simensa, Fly Emirates czy AIG. Jest to chyba najlepsze z możliwych rozwiązań. Jeśli już dojdzie do podpisania ewentualnego kontraktu, to mam nadzieję, że logo świetnie się wkomponuje w nasze koszulki. ;)

Pozdro

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 15:07

DamKam pisze:Jeśli chodzi o logo FIAT'a to po raz kolejny ma być ono zmienione. Debiut ma się odbyć przy okazji premiery nowego Fiata Bravo:

Obrazek

Więcej informacji tutaj:
http://www.fiat.pl/index.php?pid=43&id_ ... &arch=2006

Te dotychczasowe, okrągłe logo bardziej mi się podobało, ale co tam. Osobiście, nie mam nic przeciwko, żeby logo FIAT'a było na naszych koszulkach :ok: W końcu jesteśmy związani z tą marką :!:
To jest paskudne :|
Fabrika Italiono Automobile Torino powinna mieć logo jak zawsze na równoległoboku, to tak jakby alfie romeo zabrać wcięcie z przodu ;]

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 16:00

Fabrika Italiono Automobile Torino
WTF? Jak już chcesz zabłysnąć takimi rozwinięciami, rób to bez błędów.
powinna mieć logo jak zawsze
To właśnie nowe logo nawiązuje bardziej do starszych sygnatur FIATa...

http://punto.autokacik.pl/loga/fiatlogo.html

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 22:57

gregor_g4 pisze:
wloski pisze: takie pytanie na koniec postu mnie nasuwa, jeśli FIAT ma udział od lat w naszym klubie i był z nami latach chudych i baaardzo grubych, to czemu inni nie mogą zostać? Chyba po prostu FIAT to część nas, naszej biało-czarnej tradycji!
Hmmm, no faktycznie dobre pytanie. Ale moment, niech pomyślę. Z jaką rodziną jest związana marka Fiat? To chyba będzie Agnelli. Agnelli skolei, hm coś mi to mówi...
Ja znam odpowiedź na to pytanie, widocznie wyciąłeś ten kawałek, nie pełny tam pisało, dlaczego TAMOIL tak nie może byc, jeśli ich ludzie mają pakiet w Juventusie, nie tak wielki jak rodzina Agnellich, ale ma. Zresztą bylo to pytanie w który można poddać się refleksji, a nie pytanie w którym mnie uczysz historii Juventusu, którą znam, może i lepiej od Ciebie.

Żeby było na temat, to myślę, że dla Starej Damy nie jest tak ważne logo na bluzce które będzie na bluzkach w przyszłym sezonie, a wartość tego loga, potrzebujemy pieniędzy by załatać straty minusem z drugiego półrocza tamtego tamtego roku i zapewne z pierwszego półrocza tego roku, kasa jest nam niezbędną też do tego, by porządnie przed sezonem wzmocnić klub, dawką dobrych zawodników, na potrzebne nam pozycje.
blk01 pisze:Fabrika Italiono Automobile Torino
JuveQL ma racje, powinno byc Fabbrica Italiana Automobili Torino :think:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2007, 10:59

wloski pisze:
gregor_g4 pisze:
Ja znam odpowiedź na to pytanie, widocznie wyciąłeś ten kawałek, nie pełny tam pisało, dlaczego TAMOIL tak nie może byc, jeśli ich ludzie mają pakiet w Juventusie, nie tak wielki jak rodzina Agnellich, ale ma. Zresztą bylo to pytanie w który można poddać się refleksji, a nie pytanie w którym mnie uczysz historii Juventusu, którą znam, może i lepiej od Ciebie.
Ok. W takim razie zakończmy "lekcje historii" i przejdźmy do innej lekcji - myślenia. Więc Tamoil "tak nie może być" gdyż jest to firma, tak jak kiedyś Sony, Ariston itp, czyli te które nas sponsorowały w przeszłości. Jednak nie robiły tego z miłości do klubu, bądź dlatego, że ich prezes był fanem Juve. Robiły to daltego, że Juventus to dobra z marketingowego punktu widzenia drużyna. Poprostu dzięki niej, loga tych firm mogły stać się znane na całym świecie, a pieniądze zainwestowane w Juve, mogły zwrócić się z nadwyżką.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2007, 11:19

gregor_g4 pisze:Ok. W takim razie zakończmy "lekcje historii" i przejdźmy do innej lekcji - myślenia. Więc Tamoil "tak nie może być" gdyż jest to firma, tak jak kiedyś Sony, Ariston itp, czyli te które nas sponsorowały w przeszłości. Jednak nie robiły tego z miłości do klubu, bądź dlatego, że ich prezes był fanem Juve. Robiły to daltego, że Juventus to dobra z marketingowego punktu widzenia drużyna. Poprostu dzięki niej, loga tych firm mogły stać się znane na całym świecie, a pieniądze zainwestowane w Juve, mogły zwrócić się z nadwyżką.
Zgadzam się z Tobą, oczywiście Juventus to firma, która jest najpopularniejszą drużyną na półwyspie Apenińskim. TAMOIL jest firmą, która w nasz klub chciała wiele wpompować, bo jak tutaj nie dawać pięniędzy najlepszej drużynie we Włoszech, przez afere korupycyją i tak już dużo kasy straciliśmy, teraz jeszcze TAMOIL ogłosił zerwanie umowy, szczerze nie interesuje mnie, jakie logo będzie na bluzkach tylko pieniądze, które dostaniemy, dalej twierdzę, że potrzebujemy kasy, by zrównoważyć straty, które zaszły. Poczekajmy, dalej co będzie z głównym sponosorem... :think: Bo może tak być, że FIAT to jedynie plotka, a polemiki tutaj wiele, poczekamy zobaczymy :wink: .

Pozdrawiam

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2007, 11:59

JuveQL pisze:
Fabrika Italiono Automobile Torino
WTF? Jak już chcesz zabłysnąć takimi rozwinięciami, rób to bez błędów.
Ja tam włoskiego nie znam tylko tak ze słuchu se napisałem a Ty sie podniecasz

Wiem, że kiedyś było czerwone, ale juz ponad 30 lat było niebieskie i tak trudno się "przestawić" a poza tym okrągłe logo jest zbyt obszerne moim zdaniem, i to na planie równoległoboku bardziej pasuje do umieszcenia na koszulce

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2007, 12:20

Gdyby faktem się stało, iż taka renomowana firma jak FIAT stałaby się głownym sponsorem naszego klubu, zastrzyk gotówki byłby wyraźny. A to dla Juve dobre rozwiązanie zważywszy na stratę pieniędzy wynikłą z Calciopoli...

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
ODPOWIEDZ