Serie B (19): Mantova 1-0 JUVENTUS
- Lord_Chaos
- Juventino
Mi tam SopCast bardzo dobrze chodzi nie mam zadnych zastrzezen.
A jesli chodzi o sam mecz to powinnismy wygrac ten meczyk bez wiekszych problemow.
A jesli chodzi o sam mecz to powinnismy wygrac ten meczyk bez wiekszych problemow.
- Venomik
- Juventino
Boję się o naszą obronę.
Nie chodzi mi tylko o jej jakość, ale o ewentualne (odpukać) kontuzje, które nas mogą zniszczyć.
Nie mogę zauwać niedoświadczonym graczom: Piccolo czy Urbano, a nikogo więcej nie mamy...
Może znów De Ceglie będzie musiał zagrać na obronie?
Przed meczem nie jestem optymistą. Słabiutka (kadrowo i zgraniem ze sobą) obrona, która nie będzie miała doświadczonego wsparcia ze środka pomocy (GG ani Zanetti nie zagrają) ani lewego skrzydła (Nedved zawsze wnosił sporo do obrony na swoim skrzydle).
Dlatego licze, że strzelimy choć jedną bramkę więcej od naszych rywali. Atak mamy silny, prawdopodobnie wzmocniony kimś na skrzydle (Nedved ani Palladino nie grają - może Alex albo Bojinov? Jakoś nie wierzę, że DD zaufa De Ceglie od początku spotkania, ale może się mylę).
Szoda tylko, że brak Zanettiego - jakoś mam wrażenie, że on najwięcej wnosił do ofensywy ze wszystkich naszych środkowych pomocników. Obyśmy więc potrafili wypracować sobie sytuację.
Podsumowując: nieważna gra, nieważne jak - ale byśmy wygrali to spotkanie (i witaj pozycji lidera!
).
Nie chodzi mi tylko o jej jakość, ale o ewentualne (odpukać) kontuzje, które nas mogą zniszczyć.
Nie mogę zauwać niedoświadczonym graczom: Piccolo czy Urbano, a nikogo więcej nie mamy...
Może znów De Ceglie będzie musiał zagrać na obronie?

Przed meczem nie jestem optymistą. Słabiutka (kadrowo i zgraniem ze sobą) obrona, która nie będzie miała doświadczonego wsparcia ze środka pomocy (GG ani Zanetti nie zagrają) ani lewego skrzydła (Nedved zawsze wnosił sporo do obrony na swoim skrzydle).
Dlatego licze, że strzelimy choć jedną bramkę więcej od naszych rywali. Atak mamy silny, prawdopodobnie wzmocniony kimś na skrzydle (Nedved ani Palladino nie grają - może Alex albo Bojinov? Jakoś nie wierzę, że DD zaufa De Ceglie od początku spotkania, ale może się mylę).
Szoda tylko, że brak Zanettiego - jakoś mam wrażenie, że on najwięcej wnosił do ofensywy ze wszystkich naszych środkowych pomocników. Obyśmy więc potrafili wypracować sobie sytuację.
Podsumowując: nieważna gra, nieważne jak - ale byśmy wygrali to spotkanie (i witaj pozycji lidera!

Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2007, 15:37 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dirty mind
- fan_of_juve
- Juventino
co do linku to dzieki ziom!!!
A co do meczu to mam nadzieje ze porozbijany nasz skladzik i tak da sobie rade
i wygramy gladko, choc mam lekkie obawy! ?
Trzeba zaczac nowy rok od wygranej !!!!
ps. Mam nadzieje ze moj sopcast dzis nie odmuwi mi posluszenstwa

A co do meczu to mam nadzieje ze porozbijany nasz skladzik i tak da sobie rade

Trzeba zaczac nowy rok od wygranej !!!!

ps. Mam nadzieje ze moj sopcast dzis nie odmuwi mi posluszenstwa

- bianconerio
- Juventino
Mecz należy raczej do tych łatwych... szczególnie patrząc po historii jak to w dwóch meczach pod rząd zaaplikowaliśmy im 13 bramek... ale mecz z Arezzo też miał byc prosty... (by the way Milan w pucharze Włoch rozbił ich dwa-zero). Moim zdaniem zwycięstwo ale nie wiem jak okazałe... ostatni wyniki są mało optymistyczne. Mam nadzieje że Bojinow sie odblokuje i Del Piero zacznie seryjnie trafiac w ligowych meczach.
Wie ktoś może o której i na jakim włoskim kanale "RAI" lecą skróty meczów serie B??
Wie ktoś może o której i na jakim włoskim kanale "RAI" lecą skróty meczów serie B??
- Swider10
- Juventino
a czy moglbys podac bezposredni link ??Ciro85 pisze:Wg strony freesoccer mecz bedzie dostępny na kanale FSTV 3. tylko, że na Sopcast, a ten programik nie najlepiej działa, wolałbym na PPStream...
http://www.freesoccer.us/
Mam nadzieje, że bedzie dobrze to chodziło...
Pozdrawiam
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- fan_of_juve
- Juventino
sop://211.152.34.35:3912/11953
swider10 jezeli ci o taki link chodzi to spoko :p ale tam tez jest proste wchodzisz na suterday i tam masz godziny Juve i potem pod sopcast play no i ci sie sop wlaczna 8)
swider10 jezeli ci o taki link chodzi to spoko :p ale tam tez jest proste wchodzisz na suterday i tam masz godziny Juve i potem pod sopcast play no i ci sie sop wlaczna 8)
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czara goryczy się przelała. Naszemu trenerowi dałbym jeden mecz poprawy, w którym Juve powinno pokazać, co potrafii. Bo jeżeli nie pokaże, to byłbym za jak najszybszym zwolnieniem pana D z Juventusu. Na początku byłem nawet jego zwolennikiem. Ale to, co teraz robi to zakrawa na kpinę. Dlaczego nie wpuścił Bojinova? No, dlaczego? Ja nie rozumiem tego człowieka. Gdzie jego koncepcja? Gdzie żyłka trenerska? Jeżeli takie coś się powtórzy, jestem za tym, żeby go jak najszybciej zwolnić.
Grazie Mantova! Zasłużyli na trzy punkty.
Jose, przybywaj
Grazie Mantova! Zasłużyli na trzy punkty.
Jose, przybywaj

Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2007, 18:08 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juve_Team
- Juventino
Pierwsza przegrana juve w lidze .
Cóż powiedziec obrona kolejny raz pokazala ,że jest słaba.
nie bylo pomysłu na gre,akcje nie były wykańczane.Jakby tego nie bylo mało Buffon [kiedy ratował nas przed stratą gola ]ucierpiał w plecy :evil:
Niewykorzystane Akcje Zalayety i ta ostatnia Del Pierro z 10m :doh: i inne to wszystko złożylo się na przegraną Juve .
Cóż powiedziec obrona kolejny raz pokazala ,że jest słaba.
nie bylo pomysłu na gre,akcje nie były wykańczane.Jakby tego nie bylo mało Buffon [kiedy ratował nas przed stratą gola ]ucierpiał w plecy :evil:
Niewykorzystane Akcje Zalayety i ta ostatnia Del Pierro z 10m :doh: i inne to wszystko złożylo się na przegraną Juve .
- Discordia
- Juventino
No to w końcu pierwsza porażka w Serie B... :płaczę:
Gra Juve dziś była po prostu tragiczna. Decyzji Deschampsa w ogóle nie rozumiem. Dlaczego trzymał tak długo Piccolo na biosku? Jaki sens miało wprowadzenie De Ceglie 2 minuty przed końcem meczu? Dlaczego nie dał pograć Bożinowi, a za to cały mecz zaliczył Zalayeta, którego gra jest fatalna?
Nie przekreślałabym jeszcze Deschampsa, ale jeśli nadal będą zdarzały mu się błędy, to w lecie władze Juventusu będą musiały postarać się o nowego trenera. Bo z taką grą jak dzisiaj skompromitujemy się w Serie A...
Gra Juve dziś była po prostu tragiczna. Decyzji Deschampsa w ogóle nie rozumiem. Dlaczego trzymał tak długo Piccolo na biosku? Jaki sens miało wprowadzenie De Ceglie 2 minuty przed końcem meczu? Dlaczego nie dał pograć Bożinowi, a za to cały mecz zaliczył Zalayeta, którego gra jest fatalna?
Nie przekreślałabym jeszcze Deschampsa, ale jeśli nadal będą zdarzały mu się błędy, to w lecie władze Juventusu będą musiały postarać się o nowego trenera. Bo z taką grą jak dzisiaj skompromitujemy się w Serie A...
- Mr Cezary
- Juventino
Nie rozumiem w ogóle DD. Wydaje się, jakby miał on swoich pupilków, i tych, za którymi nie przepada. Bo inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć trzymania cały mecz na ławce Bojinova. Zagraliśmy chyba najgorszy mecz od... nawet nie chcę dochodzić prawdy od kiedy, bo mogło by się to dla mojego zdrowia źle skończyć. Żeby na pierwszą groźną sytuację czekać do 73 minuty! Żal du## ściska. Zaczynam coraz lepiej rozumieć Buffona, który widząc taką grę na pewno nie jest bliżej pozostania w Turynie. Mam nadzieję, że ten mecz pokazał władzom klubu, że wzmocnienia konieczne są już teraz a nie dopiero w czerwcu. Deschamps powinien nauczyć się motywować swoich zawodników! To leży w jego intencji. Skoro ci sami piłkarze potrafili tak dobrze zagrać na wielki Milan, to dlaczego nie potrafili tego przenieść na słabiutką Mantovę?! Ech... idę się z tym przespać. Może jutro inaczej spojrzę na całą sprawę.
- wojti-s
- Juventino
Wystarczy poczytać relację live. Średnio co 10 minut jest błąd obrony jak nie częściej. To zbyt wiele... Jak nasza gra będzie poukładana z tyłu to i w przodzie będzie lepiej. Także nie rozumiem, dlaczego Bojinov posiedział 90 minut na ławce. Ale nie oszukujmy się - poza Buffonem, Alexem, Treze i Paro to nikt z grających dzisiaj piłkarzy nie nadaje się na Serie A. Sory memory ale Zebin taki stoper jak z koziej pupy trąbka. Samo ustawienie 4-3-3 przy takim akurat składzie, gdzie wpomocy mamy 3 młodych pilkarzy wydaje się być absurdem. A efekt widzieli wszyscy...Jest jeszcze pół miesiąca na transfery. Lepiej żeby Gigli ruszył tyłek bo póki co to jedynie gada i gada zamiast cokolwiek zrobić :?
- Alizee18
- Juventino
Troszke dziwna sytacja poniewaz Juve ma najsilniejszy skład w Serie B choc jak wszyscy wiedza ciezko jest zakonczyc sezon bez ani jednej porazki.W tym meczu nie mogło byc innego faworyta niż Juve,ale druzyna mantovi pokusila sie o niespodzianke.Pierwsza porażka Juve w tym sezonie no mówi sie trudno moze zawodnikom da to do myslenia i nie popełnia wiecej takiego błedu.Z tego co wiem to obrona juve w tym meczu popełniała straszne błedy ale wierze ze bedzie dobrze jedna porazka to nic złego moze wyjdzie na dobre naszemu teamowi
- Piotrekk
- Juventino
Ja nawet nie wiedziałem ze Piccolo może grać jako pomocnik,grał już kiedykolwiek wczesniej na tej pozycji czy to wymysł trenera?
Zgadzam się z wypowiedziami powyżej, doprawdy nie rozumiem jaki sens miało wpuszczenie De Ceglie za Birindellego,lewego obrońce zmieniać na lewego obrońce(czy tam może prawego,nie wiem na jakiej pozycji grał Birindelli) na dwie minuty przed końcem meczu, to moim zdaniem całkowicie mija się z celem, z sensem i w ogole to szkoda słów...
Zgadzam się z wypowiedziami powyżej, doprawdy nie rozumiem jaki sens miało wpuszczenie De Ceglie za Birindellego,lewego obrońce zmieniać na lewego obrońce(czy tam może prawego,nie wiem na jakiej pozycji grał Birindelli) na dwie minuty przed końcem meczu, to moim zdaniem całkowicie mija się z celem, z sensem i w ogole to szkoda słów...

Juve fan
- ozob
- Juventino
Deschamps przespał mecz!
Przeprowadzone zmiany, troche z koniecznosci, nic nie wniosły!!! Słaba obrona, brak rozegrania w pomocy i mierny atak!! Jedyne jasne punkty to gra Buffona, bo gdyby nie on mogloby byc wiecej w plecy, i Camor, ale on sam meczu nie wygra!!
Deschamps jest tednak uprzedzony do Bożinowa skoro stawia na cieniutkiego Zalayete, który marnuje prawie każdą piłke, jest wolny jak ślimak, a forma jaką prezentuje jest nawet za mała żeby na ławie siedziec!!! Bułgar napewno wniósłby wiecej do gry!!! Szkoda ze trener tego nie widzi!!!
Ogólnie rzecz biorąc Juve jest bardzo osłabione, ale i z takim składem powinno ten mecz przynajmniej zremisowac :evil: !! Porażka nie wchodziła w gre!!!
Wiadomo, że nikt nie jest niepokonany, ale przegrana w takim stylu to HAŃBA!!!! Mam tylko nadzieje ze trener wyciągnie z tej porażki wnioski i nastepny mecz bedzie wygrany i to w znacznie lepszym stylu niz ten jaki widzielismy dzis!!!! Dowodzi to również ze Serie B to nie spacer, tylko trzeba zakasac rękawy i sie wziąśc ostro do pracy, bo meczy dużo a grajac tak jak dzis JUVE bedzie mialo problem z bezpośrednim awansem!!! :evil:
Zarząd powinien przemyślec sprwe z przedłużeniem kontraktu z Francuzem. Powinni mu postwic warunek, że jezeli nie awansuje z pierwszego miejsca, to nie ma czego szukac w Turynie w przyszłym sezonie!! Jeżeli chcą odbudowa potęge JUVE to nie ma miejsca na sentymenty!! :twisted: Jeżeli DD sobie nie poradzi w dalszej czesci sezonu to Mourinho jest do wziecia w lecie!!! :twisted:
Ten mecz jest równiez wskazówka na to że obrona jest dziórawa jak sito i trzeba ja załatac jak najszybciej!! W takiej sytuacji zarzad niech wyciagnie kase i sprowadzi Grygere juz teraz!!

Przeprowadzone zmiany, troche z koniecznosci, nic nie wniosły!!! Słaba obrona, brak rozegrania w pomocy i mierny atak!! Jedyne jasne punkty to gra Buffona, bo gdyby nie on mogloby byc wiecej w plecy, i Camor, ale on sam meczu nie wygra!!
Deschamps jest tednak uprzedzony do Bożinowa skoro stawia na cieniutkiego Zalayete, który marnuje prawie każdą piłke, jest wolny jak ślimak, a forma jaką prezentuje jest nawet za mała żeby na ławie siedziec!!! Bułgar napewno wniósłby wiecej do gry!!! Szkoda ze trener tego nie widzi!!!

Ogólnie rzecz biorąc Juve jest bardzo osłabione, ale i z takim składem powinno ten mecz przynajmniej zremisowac :evil: !! Porażka nie wchodziła w gre!!!

Wiadomo, że nikt nie jest niepokonany, ale przegrana w takim stylu to HAŃBA!!!! Mam tylko nadzieje ze trener wyciągnie z tej porażki wnioski i nastepny mecz bedzie wygrany i to w znacznie lepszym stylu niz ten jaki widzielismy dzis!!!! Dowodzi to również ze Serie B to nie spacer, tylko trzeba zakasac rękawy i sie wziąśc ostro do pracy, bo meczy dużo a grajac tak jak dzis JUVE bedzie mialo problem z bezpośrednim awansem!!! :evil:
Zarząd powinien przemyślec sprwe z przedłużeniem kontraktu z Francuzem. Powinni mu postwic warunek, że jezeli nie awansuje z pierwszego miejsca, to nie ma czego szukac w Turynie w przyszłym sezonie!! Jeżeli chcą odbudowa potęge JUVE to nie ma miejsca na sentymenty!! :twisted: Jeżeli DD sobie nie poradzi w dalszej czesci sezonu to Mourinho jest do wziecia w lecie!!! :twisted:
Ten mecz jest równiez wskazówka na to że obrona jest dziórawa jak sito i trzeba ja załatac jak najszybciej!! W takiej sytuacji zarzad niech wyciagnie kase i sprowadzi Grygere juz teraz!!
La fidanzata d'Italia