Co wy na to aby następncą Buffona był polak?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Który z bramkarzy spisał by się najlepiej w Juve...??

Czas głosowania minął 13 grudnia 2006, 20:01

Boruc
57
50%
Kowalewski
7
6%
Dudek
3
3%
Fabiański
16
14%
Kuszczak
24
21%
Inny
8
7%

Liczba głosów: 115
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 12:13

Wymieniłeś czterech. Mam rozumieć, że podział jest taki:
Buffon jest najlepszy
Potem ta Twoja czwórka to średni włoscy bramkarze
A później są już tylko słabi włoscy bramkarze? :)

Dirty mind
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 12:28

Venomik noo niestety to mniej wiecej tak wyglada :lol: bo we Wloszech slabo z bramkarzami ale w Polsce jeszcze gorzej

Arsen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 12:37

Boruc spokojnie moglby stanac miedzy slupkami w Juve juz nawet teraz. Kuszczak i Fabian sa chyba na to jeszcze troche za mlodzi, ale za jakis czas nie ma widze problemu.

W 'Przegladzie sportowym' mozemy przeczytac, ze Borucem zainteresowany jest Arsenal, Chelsea, czy ManU...

Balak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 13:04

Heh.. PrzemO3333 dlaczego uważasz że w Polsce jest kiepsko z bramkarzami... Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie... cały świat wie ze Polska ma świetnych bramkarzy... przecież treneży z zagranicy nie przyjeżdżali by uczyć sie od polskich trenerów bramkarzy ,jeżeli byli by oni conajmniej przeciętnii... a co do Boruca to myśle ,że to jest świetny bramkarz... ale nie dlatego ze ostatnioo obronił karnego... gra bardzo dobrze w tym sezonie... a jak gral na MS... mi osobiście mecz z Niemcami w jego wykonaniu bardzo się podobał... Nie wiem co chcesz od Polskich bramkarzy.... Bo moim zdaniem rosną na potęge bramkarską... :)

"GRAJMY NA 1000% NAWET JEŚLI BYŚMY MIELI ODDAĆ ŻYCIE"

...:::FORZA JUVE:::...
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 14:37

to odpowiadam Peruzzi, Amelia, Cudicini, i Mirante chociazby Very Happy
Pytanie brzmiało-wymień mi lepszych włoskich bramkarzy (poza Buffonem) od Boruca...Jeśli twoim zdaniem ta 4 jest od niego lepsza to n/c Amelie i Peruzziego można ewentualnie porównać z Borucem a dwaj pozostali których wymieniłeś to chyba jakiś żart...
niestety to mniej wiecej tak wyglada Laughing bo we Wloszech slabo z bramkarzami ale w Polsce jeszcze gorzej
Ty chyba żartujesz :smile: Italia ma najlepszego bramkarza świata-Buffona,są solidni Amelia,Peruzzi i Roma a Ty mówisz,że we Włoszech słabo z golkiperami :angry:
Jeśli chodzi o Polske to jeszcze większy żart :whistle: Artur Boruc jest gwiazdą najlepszego szkockiego zespołu,który awansował też do 2 rundy Champions League...Wojciech Kowalewski to 1 bramkarz czołowego rosyjskiego klubu...Tomasz Kuszczak jest przyszłością jednego z najpotężniejszych klubowych drużyn świata..Jerzego Dudka zna cała Europa i mimo że jest tylko rezerwowym w słynnym Liverpoolu to w Europie jest ceniony i gdyby zdecydował się opuścić The Reds to bez problemu znajdzie zatrudnienie...Łukasz Fabiański w ostatnim czasie zanotował regres formy ale to bardzo młody bramkarz,ma wielki potencjał i ciągle jest obserwowany przez europejskie kluby..Arkadiusza Malarza mało znanego i cenionego w naszym kraju golkipera po imponujących występach w barwach Skody Xanthi chcą najlepsze greckie kluby-AEK,Olympiakos i Panathinaikos :whistle:
Rzeczywiscie w Polsce z golkiperami jest fatalnie :twisted:

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 19:19

PrzemO3333 pisze:... graja na lawce rezerwowych(Dudek , Kuszczak) i nie maja zadnych szans na gre w pierwszym składzie ...
No sory ale jak mnie Dudek nie interesuje to Kuszczak ma sznase na gre w pierwszym składzie, juz za rok jest raczej pewne ze zagra jako główny bramkarz bo Van der Sar jest już stary! Wątpie zeby on poszedł do ManU na ławke, raczej musiał byc jakos zapewniony ze zagra.

Co do polskiego bramkarza w Juve to raczej jestem za Borucem, ale to jest niemozliwe.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 13:32

Dobra dobra okresle to troche inaczej :wink: a wiec polscy bramkarze moze i sa dobrzy chociaz ja za nimi nie przepadam ale moge przyznac ze maja duze umiejetnosci i talent i moze i kiedys w przyszlosci beda gwiazdami ale nie chce widziec zadnego z nich w JUVE bo na dzien dzisiejszy nie sa godni wystepow w Bianconerich poniewaz JUVE jako wielka europejska firma potrzebuje utalentowanych graczy z wyzszej połki i dobrze ze narazie Gigi jest z nami bo nie musze sie martwic :D gorzej bedzie jak Gigi odejdzie np.w letnim mercato ale to juz pomysle pozniej ale moj wybor nie padnie raczej na polaka

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 14:00

na szczęście nie wybieramy my bramkarza który ma bronić w Juve ;]
co do mnie to widziałbym tam Boruca. Arturo pokazał że potrafi bronić nie jednokrotnie, może rzeczywiście jest mało ambitny ale wątpie ze jak broniłby w Juve nie zależałoby mu dalej... Tomek ? i tak nie odejdzie z MU bo tam czeka go przyszłość... co do reszty ? Fabian ma fatalne kiksy dosyc często poza tym musi godnie reprezentowac bramke a(sory) nie wygląda zbyt dobrze ;] co do Kowalewskiego tez jakoś nie jestem przekonany :P
no i myśle że jak kiedyś JUve zagra z MU w finale LM (za pare lat) to Boruc vs. Kuszczak zmierzą sie w bramce ale mało prawdopodobne ;]
ogladaliście może chelseavs. levski ?? MITREV?? 19 lat i coś z niego bedzie!!
jak sie tam w bługarii nie ztoczy ;]
jeszcze jedno mamy świetnych trenerów bramkarzy Juve zawszed miało najlepszych bramkarzy... peruzzi, van der saar, buffon...
myśle ze jak buffon skończy u nas kariere znajdzie sie godny nastepca!!
może nie tak charyzmatyczny i potrafiący wszystko wybronić... ale Juve nie bedzie miało słabego bramkarza ;]
pozdro

Forza la Juve !
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 14:22

Pilekww pisze:Wątpie zeby on poszedł do ManU na ławke, raczej musiał byc jakos zapewniony ze zagra.
Mówisz tak, jakby Kuszczak był jakąś gwiazdą i przyjście do takiego klubu jak MU na ławkę było dla niego ujmą. Spokojnie. Młody jest, jego czas z pewnością nadejdzie. Nie wiem czy VdS już po tym sezonie kończy karierę, jeśli tak, to miejsce Kuszczaka między słupkami United by się przyspieszyło.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 18:26

Na początek chciał bym się przywitać :wink: Zarejestrowłem się na forum dopiero dzisiaj, ale na Juvepoland zaglądam regularnie od sezonu 02/03 (konkretnie od wygranego meczu z Barcą w Lidze Mistrzów. Wtedy właśnie zakochałem się w Juve). Witam wszystkich bardzo serdeczie :-D A teraz do rzeczy:

Niedawno w "Piłce Nożnej" był artykuł o tym, w jakich krajach najlepiej szukać piłkarzy na daną pozycję. Było to tak rozpisane:

---------------- Polska ---------------

Brazylia ------ Francja ----- Brazylia

------------------???*-----------------
Portugalia -- Hiszpania -- Holandia
--------------- Włochy ---------------

----- Argentyna ------ Czechy -----

*??? - jakiś kraj z Afryki, nie pamiętam jaki :wink:

Polscy bramkerze cieszą się w Europie dość dobrą opinią, ale nie wiem, czy któryś z nich był by aż ak dobry, żeby bronić w najlepszych kubach świata. Mam nadzieję, że Boruc, który na dzień dzisiejszy prezentuje się imo najlepiej z polskich bramkarzy, przeniesie się do angielskiej ligi, gdzie będzie można naprawdę stwierdzić jakim jest bramkarzem. Bo to, że w słbej lidze szkockiej broni dobrze to jeszcze o niczym nie świadczy. Fakt, wyszło mu kilka dobrych spotkań w Chamions League i Reprezentacji, ale też trafiały mu się klopsy. Dlatego też czekam z niecierpliwością na jego transfer do silniejszej ligi i trzymam za niego kciuki, bo bardzo go lubie :)

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 18:56

Wesoł- witamy cie z otwartymi ramionami :!:

Boruc jest naprawde bardzo dobry ale narazie mamy Gigigo i takie pytania sa chyba nie na miejscu.
Ogolnie to kazdy polski bramkarz to swietny fachowiec, ale w Juve chyba by sobie nie poradzili.

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 19:10

Wydaje mi się, że jest za wcześnie na szukanie następcy Buffona. Mimo wszystko wydaje mi się, że zostanie jeśli awansujemy (a w to chyba nikt nie wierzy). Chociaż oprócz awansu mogą sie liczyć też inne czynniki takie jak nowy kontrakt czy istotne wzmocnienie drużyny.

Jeśli miałbym jednak wybierać spośród polskich bramkarzy to postawiłbym zdecydowanie na Boruca. Zawodnik już doświadczony, utalentowany. Przy odpowiednim prowadzeniu może stać się, moim zdaniem, piłkarzem wielkim, może nawet zbliżonym poziomem do Gigiego.

Ale tak jak mówie. Na chwile obecną w Turynie gra najlepszy bramkarz na świecie i musimy zrobić wszystko aby tak zostało.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 19:24

Ciekawe swoją drogą, jak oni policzyli te "najbardziej utalentowane kraje" :think: Prawy pomocnik z Portugalii - Ronaldo i kto więcej...?

Według mnie "Polska bramkarzami stoi", fachowców nam nie brak. Chyba, że chodzi o bramkarza do najlepszego zespołu świata :twisted: jedynym prawdziwym kandydatem wydaje mi się być Boruc i to też nie dlatego, że obronił karnego :prochno: on jest na prawdę bardzo dobrym bramkarzem, więc z jednej strony fajnie byłoby go zobaczyć w koszulce Juve, ale z drugiej... można by to porównać do chwili, kiedy dowiedziałem się, że Mielcarz wystąpi dla Reprezentacji - od razu sobie wyobraziłem, jak bym się denerwował przy każdej jego interwencji :wink: świadomość, że los ukochanego zespołu zależy od mojego własnego rodaka... okropny dreszcz emocji :twisted: w sumie to sam nie wiem, czy to byłaby wada czy zaleta...

Ale ogólnie Boruc w Juve - czemu nie? Typowałbym może jeszcze Abiattiego, który bardzo dobrze sobie radził już u Nas i może Coupeta ale... i tak de best jest Buffon, trzeba go po prostu zatrzymać :idea: oj smutna to będzie chwila, jeśli kiedykolwiek przeczytam na JuvePoland o odejściu Gigiego za grube miliony... mam nadzieję, że zarząd będzie potrafił przekonać Go do dalszej współpracy w projekcie tworzenia Wielkiego Juve :happy:

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 20:13

Wonki pisze:Ciekawe swoją drogą, jak oni policzyli te "najbardziej utalentowane kraje" :think: Prawy pomocnik z Portugalii - Ronaldo i kto więcej...?
Poza Ronaldo to Figo, Flavio Concenciao, Simao Sabrosa, Quaresma, a ostatnio Nani :) A tak przy okazji to sprawdziłem przed chwilą ten artykuł i tam gdzie napisałem "jakiś kraj z Afryki" pisało po prostu Afryka. I rzeczywiście, Czarny Ląd jest prawdziwą kopalnią świetnych defensywnych pomocników.

Belialek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2006, 22:46

Wesoł: panowie z PN od zawsze popadali w skrajnosci przy sporadycznych sukcesach ktoregos z naszych pilkarzy :lol: jakby o taki artykul pokusili sie zagraniczni OBIEKTYWNI dziennikarze sportowi, na pewno wygladalby inaczej. Kuszczak - siedzi, Dudek - siedzi, Fabianski - polska liga, Celtic Boruca - sredniak walczacy srednio z 3 druzynami w kazdym sezonie, Kowalewski - liga rosyjska. Naprawde patrzac obiektywnie, to nie wyglada az tak rewelacyjnie :>

ODPOWIEDZ