Serie B (2): JUVENTUS 2-1 Vicenza
- JuventinoPS
- Juventino
Ach, już jutro kolejny mecz Juventusu w Serie B - pierwsza okazja aby zmazać plamę która została po fatalnym meczu z Rimini.
Naszym przeciwnikiem jest Vicenza która w poprzednim sezonie zakończyła sezon na 11 [??] pozycji w tabeli, więc rywal teoretycznie groźniejszy niż Rimini.
Mecz myśle będzie dla Nas trudny i to bardzo, nie wierzę aby zespół odbudował się z meczu na mecz to musi się odbywać stopniowo, w pewnym Newsie słyszałem, że Deschamps krzyczał mocno na piłkarzy miejmy nadzieje, że ta "rozmowa" poskutkuje i w meczu z Vicenzą zobaczymy inne, lepsze Juve.
Denerwują mnie już te gadania piłkarzy po meczu z Rimini w stylu "przeliczylismy się, Serie B to nie jest w cale taka słaba liga, ble ble ble ble" trzeba się wziąć do roboty, ponieważ wyniki same do nas nie przyjdą.
Ciekaw jestem pierwszego meczu na Olimpico, zwłaszcza, że atmosfera będzie gorąca, mam nadzieje, że przyjdzie naprawdę wielu kibiców i stworzą znakomite widowisko na trybunach. Tak na marginesie cieszę się, że David zostanie uhonorowany nagrodą za najskuteczniejszego obcokrajowca.
Podsumowując mecz który trzeba wygrać, zresztą na poczatku sezonu nie możemy tracic tak głupio punktów jak to było z Rimini, mamy lepszy skład kontuzję wyleczył już Trezeguet i to on będzie partnerem Del Piero w ataku [taaak, powtórze jednego użytkownika "powiało starymi czasami"] Trzeba obudzić się ze snu i zacząć wygrywać, styl mnie w tym momencie nie obchodzi, chcę trzech punktów choćby wymęczone 1-0, ale żebyśmy trzy punkty zostały w Turynie !
JUVENTUS 1-0 Vicenza
Trezeguet [a co ! tak jak Del Piero w meczu z Regginą, tak Trezeguet z Vicenzą strzeli gola w dzień utrzymania Nagrody]
Naszym przeciwnikiem jest Vicenza która w poprzednim sezonie zakończyła sezon na 11 [??] pozycji w tabeli, więc rywal teoretycznie groźniejszy niż Rimini.
Mecz myśle będzie dla Nas trudny i to bardzo, nie wierzę aby zespół odbudował się z meczu na mecz to musi się odbywać stopniowo, w pewnym Newsie słyszałem, że Deschamps krzyczał mocno na piłkarzy miejmy nadzieje, że ta "rozmowa" poskutkuje i w meczu z Vicenzą zobaczymy inne, lepsze Juve.
Denerwują mnie już te gadania piłkarzy po meczu z Rimini w stylu "przeliczylismy się, Serie B to nie jest w cale taka słaba liga, ble ble ble ble" trzeba się wziąć do roboty, ponieważ wyniki same do nas nie przyjdą.
Ciekaw jestem pierwszego meczu na Olimpico, zwłaszcza, że atmosfera będzie gorąca, mam nadzieje, że przyjdzie naprawdę wielu kibiców i stworzą znakomite widowisko na trybunach. Tak na marginesie cieszę się, że David zostanie uhonorowany nagrodą za najskuteczniejszego obcokrajowca.
Podsumowując mecz który trzeba wygrać, zresztą na poczatku sezonu nie możemy tracic tak głupio punktów jak to było z Rimini, mamy lepszy skład kontuzję wyleczył już Trezeguet i to on będzie partnerem Del Piero w ataku [taaak, powtórze jednego użytkownika "powiało starymi czasami"] Trzeba obudzić się ze snu i zacząć wygrywać, styl mnie w tym momencie nie obchodzi, chcę trzech punktów choćby wymęczone 1-0, ale żebyśmy trzy punkty zostały w Turynie !
JUVENTUS 1-0 Vicenza
Trezeguet [a co ! tak jak Del Piero w meczu z Regginą, tak Trezeguet z Vicenzą strzeli gola w dzień utrzymania Nagrody]
- wojtek_n89
- Juventino
Mają średni skład .. ja znam tylko: Zanccope, Scardine, Padoina i Turchette
Forza Juve, Forza Wisła! Hail Celtic!
- DamKam
- Juventino
Po pierwsze gramy pierwszy mecz Serie B przed wlasna publicznoscia, na nowym Stadio Olimpico (mam nadzieje, ze bedzie komplet). Po drugie trzeba sie zrehabilitowac po "przegranym" (bo ten remis smialo mozna uznac za porazke) meczu w Rimini. Te dwa powody sa chyba wystarczajacym argumentem na to, azeby Juventus zrobil wszystko, zeby wygrac to spotkanie :idea: Oczywiscie nie mowie, ze bedzie latwo. Bo Vicenza (jak i zreszta wszystkie druzyny Serie B w pojedynku z nami) napewno bedzie zdetermonowana. Ale po prostu musimy to wygrac (chyba nikt nie wyobraza sobie innej sytuacji). I to najlepiej w przekonywujacym stylu. Ja nie widze innej mozliwosci 

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ten mecz pokaże ile Juventus tak naprawdę jest wart. Zacząwszy od piłkarzy, kończąc na kibicach, bo tak naprawdę oni byli najsłabszym punktem drużyny dowodzonej jeszcze przez Capello. Nawet na mecze Orange Ekstraklasy z udziałem Wisły czy Legii przychodziło więcej ludzi. Niestety. Lokalny rywal w postaci Toro, notabene grający wyżej od nas, ma więcej sympatyków w Turynie. Wracając do meczu - oczekuję przede wszystkim trzech punktów. Do stylu gry nie będę przykładał większej wagi, po prostu wystarczy nam komplet punktów, nawet kończąc w dziesiątkę i strzelając gola z karnego. Wiem, że na lepszą grę przyjdzie jeszcze czas. Natomiast Deschamps, którego bezgranicznie obdarzaliśmy zaufaniem, niech wreszcie pokaże, czym na nie zapracował. Jednak tęsknie za Capello. Nie był on może zbyt sprawiedliwy, miał swoich ulubieńców, ale w Serie A nie było na nas mocnych. Być może z tymi graczami, którzy pozostali nawet Capello nie dałby rady wygrać z Rimmini. Tego nigdy się nie dowiemy. Być może jest tak, że z Capello będzie kojarzyć nam się dawny, stary, dobry Juventus? Stąd może brać się tęsknota. Tęsknota za wynikami. Za Scudetto. Za Serie A...
- Wonki
- Juventino
Tak więc mamy oficjane powołania na ten mecz:
:puck: Bramkarze: Buffon, Mirante
:puck: Obrońcy: Birindelli, Chiellini, Kovac, Balzaretti, Boumsong
:puck: Pomocnicy: Zanetti, Giannichedda, Nedved, Camoranesi, Paro, Guzman, Marchionni
:puck: Napastnicy: Bojinov, Del Piero, Trezeguet, Palladino, Zalayeta
Nasza 'jedenastka' w meczu z Rimini wyglądała następująco:
Buffon - Birindelli, Kovac, Boumsong, Chiellini - Marchionni (78' Camoranesi), Giannichedda (63' Bożinow), Paro, Nedved - Del Piero (85' Palladino), Zalayeta
Widzimy więc, że w tym meczu mamy możliwość wystawienia mocniejszego składu.
Obok niego Kovac oczywiście. A co do boków to w sumie wszystko jedno, kto usiądzie na ławce - Chiellini, Balza i Birindelli są w podobnej formie.
W pomocy Marchionni (niezła forma, a Camor podobnież nie w formie), Zanetti (wydaje mi się, że ma więcej do pokazania niż GG, przynajmniej teraz), Paro (zasługuje na to, poza tym nie postawimy na drugiego defensywnego pomocnika) i rzecz jasna Nedved.
Do ataku DD wystawi kogoś z trójki Alex, Treze, Bożinow. Postawi na dwóch lepiej dysponowanych graczy, a trzeci wejdzie z ławki. Ja strzelam w stary duet (DP-DT) ale w sumie niewielka to różnica jakby zagrał Bożinow.
Tak więc:
Buffon - Birindelli, Kovac, Boumsong, Chiellini - Marchionni, Zanetti, Paro, Nedved - Del Piero, Trezeguet
:puck: Obrońcy: Birindelli, Chiellini, Kovac, Balzaretti, Boumsong
:puck: Pomocnicy: Zanetti, Giannichedda, Nedved, Camoranesi, Paro, Guzman, Marchionni
:puck: Napastnicy: Bojinov, Del Piero, Trezeguet, Palladino, Zalayeta
Nasza 'jedenastka' w meczu z Rimini wyglądała następująco:
Buffon - Birindelli, Kovac, Boumsong, Chiellini - Marchionni (78' Camoranesi), Giannichedda (63' Bożinow), Paro, Nedved - Del Piero (85' Palladino), Zalayeta
Widzimy więc, że w tym meczu mamy możliwość wystawienia mocniejszego składu.

W pomocy Marchionni (niezła forma, a Camor podobnież nie w formie), Zanetti (wydaje mi się, że ma więcej do pokazania niż GG, przynajmniej teraz), Paro (zasługuje na to, poza tym nie postawimy na drugiego defensywnego pomocnika) i rzecz jasna Nedved.
Do ataku DD wystawi kogoś z trójki Alex, Treze, Bożinow. Postawi na dwóch lepiej dysponowanych graczy, a trzeci wejdzie z ławki. Ja strzelam w stary duet (DP-DT) ale w sumie niewielka to różnica jakby zagrał Bożinow.
Tak więc:
Buffon - Birindelli, Kovac, Boumsong, Chiellini - Marchionni, Zanetti, Paro, Nedved - Del Piero, Trezeguet

- DamKam
- Juventino
Jesli mowa o Torino, to na ich pierwszy mecz Serie A z Parma przyszlo ok. 21.000... wiec nie wypelnili w calosci Stadio Olimpico :!: Miejmy nadzieje, ze na meczu/meczach Juve bedzie z tym lepiej. 27.000 (bo chyba tyle pomiesci) naprawde nie powinno byc problemem. I juz nie beda mogli narzekac na bierznie, odleglosc od centrum miasta itdDamianinho pisze:Ten mecz pokaże ile Juventus tak naprawdę jest wart. Zacząwszy od piłkarzy, kończąc na kibicach, bo tak naprawdę oni byli najsłabszym punktem drużyny dowodzonej jeszcze przez Capello. Nawet na mecze Orange Ekstraklasy z udziałem Wisły czy Legii przychodziło więcej ludzi. Niestety. Lokalny rywal w postaci Toro, notabene grający wyżej od nas, ma więcej sympatyków w Turynie.
Kilka zdjec z Toro:
http://www.archiviotoro.it/a/archivio/a ... 0607.4.jpg
http://www.archiviotoro.it/a/archivio/a ... 0607.3.jpg
http://www.archiviotoro.it/a/archivio/a ... ar0607.jpg
- Apollo_83
- Juventino
Liczę na zwyciestwo Juventusu ale uważam, że będzie cięzko, bardzo ciężko. Nie ma się co dziwić, bo zapewne każda druzyna chce "utrzeć nosa" Juve i mobilizuję się, jakby to był mecz zapewniający awans do Seria A. Nazwiska naszych przeciwników za wiele nie mówią ale nie od dziś wiemy, że nazwiska same nie grają i ładnie wyglądają tylko na papierze. Forza Juve
[/b]

- mpolek
- Qualità Juventino
- Chip
- Juventino
Moim zdaniem, wynik nie może być inny jak zwycięstwo Juve! Jeżeli nie będzie wygrywać się meczy u siebie, nie ma co liczyć na odrobienie straty punktowej i awans do Serie A. Pamiętam jak dziś, kiedy Vicenza grała w Serie A i w europejskich pucharach(m.in. pojedynek z Legią). Wtedy był to solidny europejski średniak, który często sprawiał "psikusy" możnym Włoskiego futbolu. Mam nadzieję, że Vicenza troszkę już wyrosła, i dzisiaj psikusa nam nie zrobi. Liczę na dobry występ Trezeguet, mimo, że nie jest zadowolony z gry na zapleczu Serie A, powinien dać z siebie wszystko. A zatem w ataku bym widział sławną dwójkę- Del Piero-Trezeguet. Liczę na przekonywujące zwycięstwo!
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- Era_WKS_ALEX
- Juventino
Pytanie z innej beczki: Nie wiecie czy gdzieś nie pokazują tego meczu w jakiej telewizji internetowej typu: Sopcast? Jak tak podajcie link do programu i nazwe serwera
Jeśli Juve nie wygra to już chyba będzie kres marzeń o Serie A,bo nie tlyko my tu gramy...

Jeśli Juve nie wygra to już chyba będzie kres marzeń o Serie A,bo nie tlyko my tu gramy...
(\_/)
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
- KamilDeath
- Juventino
mecz pokazywany na Mediaset Premium 1, Sky Calcio 1 ale ..... linków za bardzo nie moge znaleźć do tych kanałów , kto ma je na satelicie to sobie zapewne ogladnie , ale jeśli ktoś zna namiary na te kanały online to byłbym wdzieczny za napisanie posta
i to pewnie nie tylko ja 
co do meczu jak każdy licze na to ze dzisiaj zagramy spokojnie i pewnie wygramy dajac do zrozumienia ze nie mamy zamiaru spedzac dluzej niz jednego sezonu w Serie B , 2:0
Treze
DelPiero 
co do meczu jak każdy licze na to ze dzisiaj zagramy spokojnie i pewnie wygramy dajac do zrozumienia ze nie mamy zamiaru spedzac dluzej niz jednego sezonu w Serie B , 2:0

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Juve321
- Juventino
- Mane
- Juventino
Pod warunkiem ze oplaca abo, te programy sa kodowane...KamilDeath pisze:mecz pokazywany na Mediaset Premium 1, Sky Calcio 1 ale ..... linków za bardzo nie moge znaleźć do tych kanałów , kto ma je na satelicie to sobie zapewne ogladnie