Skandalu ciąg dalszy: kolejne dwa zespoły zamieszane
- Tasak
- Juventino
Pewnie, że ich problem, ale poprostu będzie mi troszkę lepiej, jeżeli okażę się, że Całe tabuny "kibiców" interu którzy rejestrowali się na JP, tylko po to żeby się z nas ponabijać, i pokazać jacy to oni są święci, sami będą w identycznej sytuacji. Powiecie: nie życz nikomu co Tobie nie miłe? Ja akurat teraz mam to w poważaniu.Tombalu pisze: Jezeli są kolejne 2 kluby w to zamieszane - uwazam ze cała Serie A jest w to zaplatana to jest problem kibiców np. Interu czy Romy a nie nasz. Wiecej spokoju i klasy!!!
Oby nie oznaczało to tego, że będzie za mało czasu żeby zebrać dowody blablabla, i ich nie zdegradują...Ciekawi mnie tylko dlaczego tak pozno to wyszlo
- juventussek
- Juventino
Pewnie Inter i Chievo któe w sezonie 2004/2005 zajeło 15 miejsce a w tym aż 7
- DamKam
- Juventino
Zabawa w typowanie o jakie kluby tu chodzi, jest naprawde troche nie na miejscu
Moze i ja rowniez mam takie odczocie, ze jakby latwiej nam to wszystko przejsc z przekonaniem, ze to nie tylko my... ale tak naprawde teraz nie ma co sie podsmiewywac z innych. Otoz jezeli faktycznie wyjda kolejne sensacyjne doniesienia i okaza sie prawda, to wkoncu moze dojsc do sytuacji w ktorej UEFA uzna, ze tego juz za wiele i zawiesi cale Calcio na kilka sezonow w europjskich pucharach, nalozy jakies sankcje i Bog wie co jeszcze :roll: Choc z drugiej strony powinnismy zabiegac oto, zeby cala prawda i wszystkie brudy wyszly na jaw. Zeby wkoncu skonczyla sie ta zalosna gadka niektorych, ze to tylko Juventus byl zly i ze nareszcie zostalo wszystko naprawione. Jestem wrecz przekonany, ze inne kluby, ktore dotychczas uwazano za czyste, rowniez maja cos na sumieniu
Oczywiscie jedne bardziej, drugiej mniej.
Achh, ja juz sam nie wiem co o tym myslec. Czasem wydaje mi sie, ze tak narzekamy na nasza Polska pilke jaka to nie panuje korupcja ale we Wloszech jak sie okazuje skala problemu wcale nie jest mniejsza. Oby to wszystko nie przerodzilo sie w jakies powazniejsze konsekwencje dla ligi. Bo coraz bardziej zaczynam sie tego obawiac

Achh, ja juz sam nie wiem co o tym myslec. Czasem wydaje mi sie, ze tak narzekamy na nasza Polska pilke jaka to nie panuje korupcja ale we Wloszech jak sie okazuje skala problemu wcale nie jest mniejsza. Oby to wszystko nie przerodzilo sie w jakies powazniejsze konsekwencje dla ligi. Bo coraz bardziej zaczynam sie tego obawiac

- MaNieK_JuVe
- Juventino
Niedlugo zdegraduja cala serie A. W europejskich pucharach zobaczymy Napoli Albinoeffe i Bari.
To wszystko mi sie wydaje zostalo przez kogos wyrezyserowane nawet jesli system byl to ktos chcial zeby wlasnie teraz zostal ujawniony.
To wszystko mi sie wydaje zostalo przez kogos wyrezyserowane nawet jesli system byl to ktos chcial zeby wlasnie teraz zostal ujawniony.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- Italia6
- Juventino
Całkowicie się z Tobą zgadzam.To nie nasz problem ( na szczęście).Tombalu pisze:Jak chcecie sie zabawic w typowanie to bukmacherzy czekaja - co prawda nie przyjmują zakładów kto spadnie do Serie B, ale tam mozna zabawic sie w typowania.
Dajcie sobie spokój z tego typu wypowiedziami, podobnie jak piszac bede szczesliwy i radosny jak to bedzie Roma i Inter. Jesteśmy kibicami wielkiego klubu jakim jest JUVE i zachowujmy sie w sposób odpwiedni. Zajmijmy sie JUVE i dobym imieniem naszego klubu a takie wypowiedzi zachowajcie dla siebie.
Jezeli są kolejne 2 kluby w to zamieszane - uwazam ze cała Serie A jest w to zaplatana to jest problem kibiców np. Interu czy Romy a nie nasz. Wiecej spokoju i klasy!!!
I jak na razie o kwestii zamieszania w tę całą aferę dodatkowych klubów włoskich nic się na portalach włoskich oficjalnie nie mówi.
FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
- Patrol
- Juventino
Jak tak dalej pojdzie to wszystkie kluby z Serie A zostana zdegradowane do Serie B :lol:
Albo bedzie tak ze o tej sprawie we Włoszech zapomną .
A co do tych dwoch ekip wmieszanych w te afere to mysle ze jest to Inter i Roma :twisted: :twisted:
Albo bedzie tak ze o tej sprawie we Włoszech zapomną .
A co do tych dwoch ekip wmieszanych w te afere to mysle ze jest to Inter i Roma :twisted: :twisted:
- alex_KiNiO
- Juventino
Inter I Roma! HeHe! To w takim razie Scudetto dostanie Chievo! To był dopiero była niespodzianka!!!!
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Patrol
- Juventino
Wtedy Mistrzostwo Włoch zdybyłby Milan :x który ma zostac w Serie A z minusowymi punktami ,ktore chyba i tak by mu w Mistrzostwie nie przeszkodzily... :xalex_KiNiO pisze:Inter I Roma! HeHe! To w takim razie Scudetto dostanie Chievo! To był dopiero była niespodzianka!!!!
Ze źródeł z otoczenia Fiata napłynęła informacja o prawdopodobnej sprzedaży Juventusu Turyn. Powodem takiej a nie innej decyzji właścicieli nie miałyby być przyczyny sportowe, ale kwestia ekonomiczno- finansowa.
Z powodu skandalu calcio, za udział w którym Juventus Turyn został wstępnie zdegradowany do Serie B, akcje klubu na giełdze gwałtownie spadły, a kryzys może jeszcze przybrać na sile. W minionych dniach administrator Ifil Gianluigi Gabetti przedstawił hipotezę o pozbyciu się klubu w przypadku degradacji.
Ostateczne wyroki w sprawie skandalu calcio zostaną podjęte 27 lipca. Włoskie media spekulują, że jeśli dezycja o karnym spadku Starej Damy do Serie B zostanie potwierdzona, wówczas zespołowi grozi poważny krach finansowy.
Powrót
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57640
mam nadzieje ze az tak sie to nie skonczy
Z powodu skandalu calcio, za udział w którym Juventus Turyn został wstępnie zdegradowany do Serie B, akcje klubu na giełdze gwałtownie spadły, a kryzys może jeszcze przybrać na sile. W minionych dniach administrator Ifil Gianluigi Gabetti przedstawił hipotezę o pozbyciu się klubu w przypadku degradacji.
Ostateczne wyroki w sprawie skandalu calcio zostaną podjęte 27 lipca. Włoskie media spekulują, że jeśli dezycja o karnym spadku Starej Damy do Serie B zostanie potwierdzona, wówczas zespołowi grozi poważny krach finansowy.
Powrót
- Italia6
- Juventino
Też o tym czytałam i też mnie to zmartwiło.W ogóle kilka włoskich portali podało do wiadomości iż w razie degradacji klub straci ogromne pieniądze ( kontrakty sponsorskie,pieniądze z pucharów itp).Ogólnie sytuację przedstawiono tak ,że spadek do serie B oznacza bankructwo dla klubusekundo pisze:Ze źródeł z otoczenia Fiata napłynęła informacja o prawdopodobnej sprzedaży Juventusu Turyn. Powodem takiej a nie innej decyzji właścicieli nie miałyby być przyczyny sportowe, ale kwestia ekonomiczno- finansowa.
Powrót

i podano ,ze między innymi dla tego JUve musi walczyć o serie A.
Mam nadzięj,ę ,że ta nasza apelacja coś da i nie będzie trzeba się martwić kwestią finasową klubu
FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Bart_DB
- Juventino
Popieram słowa Tombalu. To nie nasza sprawa. O Interze i jego przekrętach było od dawna wiadomo. No ale zobaczymy o co chodzi. Może to dziwnie zabrzmi w ustach Juventino, ale ja do Romy mam ogromny szacunek. Życzę im jak najlepiej w tym sezonie, niech wygrają Serie A.
ti porterò all'inferno con me.
- Bobson_wilk
- Romanista
Gdzieś przeczytałemże to chodzi o Reggine i Chievo, ale na bank nie jestem pewien 

ROMA MIA - TI AMO
- Tombalu
- Juventino
Jezeli gdzies to przeczytałeś to podaj źródło i nie baw sie typera. Buki w necie czekaja.Bobson_wilk pisze:Gdzieś przeczytałemże to chodzi o Reggine i Chievo, ale na bank nie jestem pewien
Jak widzisz nie atakuje i nie prowokuje - wiec daj sobie spokoj i tez przestan w ten sposób sie tutaj udzielać!!!
- Bobson_wilk
- Romanista
Przestań z tym cynizmem...Tombalu
nie ma oficjalnych potwierdzeń...takie przypuszczenia krążą na włoskich forach
nie ma oficjalnych potwierdzeń...takie przypuszczenia krążą na włoskich forach

ROMA MIA - TI AMO