Skandalu ciąg dalszy: kolejne dwa zespoły zamieszane

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
pawelini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 16:45

Myślę, że to Inter i Roma, a przynajmniej mam taką nadzieję. Zdenerwował mnie ten news, że inter ma dostać scudetto.

ja chcę na mecz ;)
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 16:45

Tombalu pisze: Jezeli są kolejne 2 kluby w to zamieszane - uwazam ze cała Serie A jest w to zaplatana to jest problem kibiców np. Interu czy Romy a nie nasz. Wiecej spokoju i klasy!!!
Pewnie, że ich problem, ale poprostu będzie mi troszkę lepiej, jeżeli okażę się, że Całe tabuny "kibiców" interu którzy rejestrowali się na JP, tylko po to żeby się z nas ponabijać, i pokazać jacy to oni są święci, sami będą w identycznej sytuacji. Powiecie: nie życz nikomu co Tobie nie miłe? Ja akurat teraz mam to w poważaniu.
Ciekawi mnie tylko dlaczego tak pozno to wyszlo
Oby nie oznaczało to tego, że będzie za mało czasu żeby zebrać dowody blablabla, i ich nie zdegradują...

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 16:57

Pewnie Inter i Chievo któe w sezonie 2004/2005 zajeło 15 miejsce a w tym aż 7

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 17:16

Zabawa w typowanie o jakie kluby tu chodzi, jest naprawde troche nie na miejscu :| Moze i ja rowniez mam takie odczocie, ze jakby latwiej nam to wszystko przejsc z przekonaniem, ze to nie tylko my... ale tak naprawde teraz nie ma co sie podsmiewywac z innych. Otoz jezeli faktycznie wyjda kolejne sensacyjne doniesienia i okaza sie prawda, to wkoncu moze dojsc do sytuacji w ktorej UEFA uzna, ze tego juz za wiele i zawiesi cale Calcio na kilka sezonow w europjskich pucharach, nalozy jakies sankcje i Bog wie co jeszcze :roll: Choc z drugiej strony powinnismy zabiegac oto, zeby cala prawda i wszystkie brudy wyszly na jaw. Zeby wkoncu skonczyla sie ta zalosna gadka niektorych, ze to tylko Juventus byl zly i ze nareszcie zostalo wszystko naprawione. Jestem wrecz przekonany, ze inne kluby, ktore dotychczas uwazano za czyste, rowniez maja cos na sumieniu :think: Oczywiscie jedne bardziej, drugiej mniej.
Achh, ja juz sam nie wiem co o tym myslec. Czasem wydaje mi sie, ze tak narzekamy na nasza Polska pilke jaka to nie panuje korupcja ale we Wloszech jak sie okazuje skala problemu wcale nie jest mniejsza. Oby to wszystko nie przerodzilo sie w jakies powazniejsze konsekwencje dla ligi. Bo coraz bardziej zaczynam sie tego obawiac :(

MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 17:18

Niedlugo zdegraduja cala serie A. W europejskich pucharach zobaczymy Napoli Albinoeffe i Bari.
To wszystko mi sie wydaje zostalo przez kogos wyrezyserowane nawet jesli system byl to ktos chcial zeby wlasnie teraz zostal ujawniony.

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 17:55

Tombalu pisze:Jak chcecie sie zabawic w typowanie to bukmacherzy czekaja - co prawda nie przyjmują zakładów kto spadnie do Serie B, ale tam mozna zabawic sie w typowania.

Dajcie sobie spokój z tego typu wypowiedziami, podobnie jak piszac bede szczesliwy i radosny jak to bedzie Roma i Inter. Jesteśmy kibicami wielkiego klubu jakim jest JUVE i zachowujmy sie w sposób odpwiedni. Zajmijmy sie JUVE i dobym imieniem naszego klubu a takie wypowiedzi zachowajcie dla siebie.

Jezeli są kolejne 2 kluby w to zamieszane - uwazam ze cała Serie A jest w to zaplatana to jest problem kibiców np. Interu czy Romy a nie nasz. Wiecej spokoju i klasy!!!
Całkowicie się z Tobą zgadzam.To nie nasz problem ( na szczęście).
I jak na razie o kwestii zamieszania w tę całą aferę dodatkowych klubów włoskich nic się na portalach włoskich oficjalnie nie mówi.

FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:00

Jak tak dalej pojdzie to wszystkie kluby z Serie A zostana zdegradowane do Serie B :lol:
Albo bedzie tak ze o tej sprawie we Włoszech zapomną .
A co do tych dwoch ekip wmieszanych w te afere to mysle ze jest to Inter i Roma :twisted: :twisted:

alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:07

Inter I Roma! HeHe! To w takim razie Scudetto dostanie Chievo! To był dopiero była niespodzianka!!!!

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:22

alex_KiNiO pisze:Inter I Roma! HeHe! To w takim razie Scudetto dostanie Chievo! To był dopiero była niespodzianka!!!!
Wtedy Mistrzostwo Włoch zdybyłby Milan :x który ma zostac w Serie A z minusowymi punktami ,ktore chyba i tak by mu w Mistrzostwie nie przeszkodzily... :x

secondo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:36

Ze źródeł z otoczenia Fiata napłynęła informacja o prawdopodobnej sprzedaży Juventusu Turyn. Powodem takiej a nie innej decyzji właścicieli nie miałyby być przyczyny sportowe, ale kwestia ekonomiczno- finansowa.

Z powodu skandalu calcio, za udział w którym Juventus Turyn został wstępnie zdegradowany do Serie B, akcje klubu na giełdze gwałtownie spadły, a kryzys może jeszcze przybrać na sile. W minionych dniach administrator Ifil Gianluigi Gabetti przedstawił hipotezę o pozbyciu się klubu w przypadku degradacji.

Ostateczne wyroki w sprawie skandalu calcio zostaną podjęte 27 lipca. Włoskie media spekulują, że jeśli dezycja o karnym spadku Starej Damy do Serie B zostanie potwierdzona, wówczas zespołowi grozi poważny krach finansowy.
Powrót

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57640

mam nadzieje ze az tak sie to nie skonczy

Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:45

sekundo pisze:Ze źródeł z otoczenia Fiata napłynęła informacja o prawdopodobnej sprzedaży Juventusu Turyn. Powodem takiej a nie innej decyzji właścicieli nie miałyby być przyczyny sportowe, ale kwestia ekonomiczno- finansowa.

Z powodu skandalu calcio, za udział w którym Juventus Turyn został wstępnie zdegradowany do Serie B, akcje klubu na giełdze gwałtownie spadły, a kryzys może jeszcze przybrać na sile. W minionych dniach administrator Ifil Gianluigi Gabetti przedstawił hipotezę o pozbyciu się klubu w przypadku degradacji.

Ostateczne wyroki w sprawie skandalu calcio zostaną podjęte 27 lipca. Włoskie media spekulują, że jeśli dezycja o karnym spadku Starej Damy do Serie B zostanie potwierdzona, wówczas zespołowi grozi poważny krach finansowy.
Powrót

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57640

mam nadzieje ze az tak sie to nie skonczy
Też o tym czytałam i też mnie to zmartwiło.W ogóle kilka włoskich portali podało do wiadomości iż w razie degradacji klub straci ogromne pieniądze ( kontrakty sponsorskie,pieniądze z pucharów itp).Ogólnie sytuację przedstawiono tak ,że spadek do serie B oznacza bankructwo dla klubu :(
i podano ,ze między innymi dla tego JUve musi walczyć o serie A.
Mam nadzięj,ę ,że ta nasza apelacja coś da i nie będzie trzeba się martwić kwestią finasową klubu

FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:46

Popieram słowa Tombalu. To nie nasza sprawa. O Interze i jego przekrętach było od dawna wiadomo. No ale zobaczymy o co chodzi. Może to dziwnie zabrzmi w ustach Juventino, ale ja do Romy mam ogromny szacunek. Życzę im jak najlepiej w tym sezonie, niech wygrają Serie A.

ti porterò all'inferno con me.
Bobson_wilk

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:51

Gdzieś przeczytałemże to chodzi o Reggine i Chievo, ale na bank nie jestem pewien :?:

ROMA MIA - TI AMO
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 19:02

Bobson_wilk pisze:Gdzieś przeczytałemże to chodzi o Reggine i Chievo, ale na bank nie jestem pewien :?:
Jezeli gdzies to przeczytałeś to podaj źródło i nie baw sie typera. Buki w necie czekaja.

Jak widzisz nie atakuje i nie prowokuje - wiec daj sobie spokoj i tez przestan w ten sposób sie tutaj udzielać!!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Bobson_wilk

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 19:21

Przestań z tym cynizmem...Tombalu
nie ma oficjalnych potwierdzeń...takie przypuszczenia krążą na włoskich forach :)

ROMA MIA - TI AMO
ODPOWIEDZ