Afery Silvia Berlusconiego

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 18:46

Tombalu pisze: Czyli przy wyborach tez była afera :) a głosy liczyli tez ludzie z partii Silvio - nie rob z ludzi głupkow.
Tak, byla/jest afera przy wyborach. Berlusconi teraz zajal stanowisko w opozycji i czeka tylko na najmniejszy blad komuchow, zeby sie ich pozbyc.

Moze i glosy liczyli tez ludzie z partii Silvio, ale tutaj nie o to chodzi. Przed podliczeniem glosow Wlochow mieszkajacych za granica, wygrywal jeszcze Berlusconi [53%-47%]. W nocy, gdy te glosy zostaly podliczone, jego przewaga znacznie sie zmniejszyla, a ich liczeniem zajmowali sie panowie spod znaku sierpa i mloda. Sprzecznosci nalezy szukac wlasnie tam.
Tombalu pisze:A moze pomyśl trosze - koles przegral bo Italia miala dosć jego rzadów i zwiazanych z tym afer !!!
Italia napewno nie miala go dosc, a o zadnych jego aferach nie wpominano. Pozatym co Ty mozesz o tym wiedziec. Sledzilem wybory bardzo dokladnie i znam zdanie duzej ilosci Wlochow na ten temat. Klki z moich przyjaciol jest za lewica i zadnych afer Berlusconiemu nie wyrzucaja. Komuchom sie tylko nie podoba to, ze Berlusconi ma kase, swoja telewizje i druzyne pilkarska. Wiekszosci z nich sie to nie podoba, bo mu poprostu zazdroszcza. Dla przykladu: w nowym programie lewicowym postanowiono nalozyc cholernie duze podatki na kase bogaczy zostawiona w banku, bo przeciez latwo sie mozna dorobic i ich okrasc.
A jak wiadomo wszystko ma byc wspolne, bo towarzysz towarzyszowi jest rowny. Pozostan wiec lepiej przy polityce w Polsce, bo o tej wloskiej nie masz bladego pojecia.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 21:17

nordahl - nie bede prowadził z Tobą dyskusji.

Tą karykaturą Papieza pokazałeś kim tak naprawdę jesteś.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 22:02

Tombalu pisze:
MaxACM pisze: Chyba raczej w celu pokazania "My mamy Moggiego...a wy Berlsconiego...tylko że naszego przyłapano a waszego nie (jeszcze)"
Tak to tez miałem na celu!! I tez musisz sie zgodzić, ze dla takich ludzi jak wasz Silvio i nasz Lucjan nie ma miejsca w Serie A - dla czystości!!
Raczej "przede wszystkim dlatego" ;) Tombalu tylko szkoda że mówimy o tym dopiero teraz. Wcześniej było ok?
Tombalu pisze:
MaxACM pisze: P.S. Fajny userbar
Twoj tez :) Tylko ze na obecne czasy troche ryzykowne.
E tam...cytować kogoś nie można? ;)

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 22:07

MaxACM jesteś kibicem Milanu ale musze przyznać, że uwazam Cie za prawdziwego fana, ktory stanowi elitę tego klubu. Kibicujemy roznym klubom , ale przyznaje w kazdej wypowiedzi zachowujesz zdrowy rozsadek:) Jesteś całkowitym przeciwienstwem - nordahl.

Co myslisz o jego avart - karykatura Piusa ?

Pozdrówka

No i mozemy wypić chyba piwo bo poglady na "kaczki" mamy chyba identyczne :)

Obrazek
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 22:30

Tombalu pisze:MaxACM jesteś kibicem Milanu ale musze przyznać, że uwazam Cie za prawdziwego fana, ktory stanowi elitę tego klubu. Kibicujemy roznym klubom , ale przyznaje w kazdej wypowiedzi zachowujesz zdrowy rozsadek:) Jesteś całkowitym przeciwienstwem - nordahl.
1. Za stary jestem na kłótnie z dzieciakami (no może czasem prostuję wynalazki typu aśka_milanistka ;) )
2. Po za tym to, że kibicuję Milanowi nie oznacza że mam pluć na wszystko inne niż rossonero.
3. Mam dobrych kolegów Juventinich
4. Jestem na tym forum gościem
Tombalu pisze:Co myslisz o jego avart - karykatura Piusa?
Nie znam go. Ale jest pewna granica groteski, karykatury czy jak to nazwać...właśnie ją przekroczył.
Tombalu pisze:No i mozemy wypić chyba piwo bo poglady na "kaczki" mamy chyba identyczne :)
Zapewne tak :)
Pozdr

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2006, 02:15

Tombalu pisze:nordahl - nie bede prowadził z Tobą dyskusji.
Tą karykaturą Papieza pokazałeś kim tak naprawdę jesteś.
A mi sie wydaje, ze brak Ci argumentow i wiedzy na kontynuowanie dyskusji. A moj av dla Ciebie to tylko pretekst do zmiany tematu.
Tombalu pisze:Jesteś całkowitym przeciwienstwem - nordahl.
Mam sie czuc urazony?
Tombalu pisze:Co myslisz o jego avart - karykatura Piusa ?
Zaloz o tym kolejny madry topic. Ba! Zrob ankiete!

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2006, 08:28

nordahl pisze:A mi sie wydaje, ze brak Ci argumentow i wiedzy na kontynuowanie dyskusji. A moj av dla Ciebie to tylko pretekst do zmiany tematu.
Nie bede sie tlumaczył dlaczego nie podejmuje z Tobą dyskusji, napewno nie jest to brak agrumentów.

Z duzo wiekszą przyjemnoscia i ochota bede rozmawiał z innym kibicem Milanu - MaxACM, który zachowuje tutaj klasę i rozmowa z nim jest o wielle ciekawsza i kulturalna, takze merytoryczna.

Swoją nienawiść do JUVE przelewaj na kogoś innego - napewno nie na mnie. Napewno tez nie dam się sprowokować.

Obrazek
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2006, 09:03

Tombalu pisze:Nie bede sie tlumaczył dlaczego nie podejmuje z Tobą dyskusji, napewno nie jest to brak agrumentów.

A wlasnie, ze jest. :prochno:
Tombalu pisze:Z duzo wiekszą przyjemnoscia i ochota bede rozmawiał z innym kibicem Milanu - MaxACM, który zachowuje tutaj klasę i rozmowa z nim jest o wielle ciekawsza i kulturalna, takze merytoryczna.
Jak kto woli..
Tombalu pisze:Swoją nienawiść do JUVE przelewaj na kogoś innego - napewno nie na mnie. Napewno tez nie dam się sprowokować.
Nienawisci na nikogo nie przelewam, wrecz przeciwnie - tlumie ja w sobie. To moja osobista sprawa, jakie uczucia zywie do Juventusu. Pozatym wcale nie mam zlych intencji. A juz napewno nie chce nikogo prowokowac.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 11:56

nordahl - tak jak sie spodziewałem, Milan tez nie jest czysty a wnioski mozna dość łatwo wyciągnąc obserwujac dzialania Berlusconiego - moza to tez nazwac "styl Brerlusconi" - miałes naprade złudą nadzieje, że Milan, w którym najwazniejszy głos ma człowiek pokroju Berlusconiego "grał czysto w Serie A"

Obrazek
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 12:12

Tombalu pisze:nordahl - tak jak sie spodziewałem, Milan tez nie jest czysty a wnioski mozna dość łatwo wyciągnąc obserwujac dzialania Berlusconiego - moza to tez nazwac "styl Brerlusconi" - miałes naprade złudą nadzieje, że Milan, w którym najwazniejszy głos ma człowiek pokroju Berlusconiego "grał czysto w Serie A"
Znasz juz wyroki?

btw. daj cynk prasie o nazwie stylu Silvio, zapewne zaplaca Ci kupe szmalu za ta wiadomosc, bo narazie % newsow dotyczacych Milanu jest mikroskopijny pod wzgledem tego, co trabia o Juve.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 13:17

Juz w innym poscie to pisałem! Uwazam Cie za prowokatora i pseudokibica - tylko Ty nie masz w reku kamieni a masz klawiature w ktora stukasz. Z zasady nie rozmawiam z pseudokibicami i nie sprowokujesz mnie :)

Po raz kolejny proszę o spokoj w komntarzach - prawdziwi kibice choć z roznych druzyn szanuja Kluby i kibicow nawzajem! Pokazmy ze prawdziwi kibice JUVE maja wiecej klutury i klasy od kiboli z Milanu!!

Obrazek
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 16:22

nordahl pisze:
Tombalu pisze:własnie stracił stołek premiera!!!
Stracil stolek, bo glosy liczyla lewica. Romano Prodi i reszta komuchow maczala w tym palce.

Co do reszty sie nie wypowiadam, bo szkoda slow.
nordahl, polecam książkę Petera Gomeza i Marco Travaglio "Le Mille Balle Blu", obecnie w księgarniach.
Poczytaj sobie to zobaczysz jakie ziółko z tego Twojego prezydenta :smile:

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 23:45

Medi pisze:nordahl, polecam książkę Petera Gomeza i Marco Travaglio "Le Mille Balle Blu", obecnie w księgarniach.
Poczytaj sobie to zobaczysz jakie ziółko z tego Twojego prezydenta :smile:
Na poczatek spytam: destra o sinistra?

Pozatym z czytaniem ksiazek zaczekam, az wyjdzie cos o tematyce 'Lucky Lucciano'. Niestety po podpis glownego bohatera bede sie chyba musial wybrac do zakladu karnego. :whistle:

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2006, 19:31

Moj idol na włoskiej scenie politycznej doczekał sie i tu swojego watku :) zatem ciąg dalszy afer Silvio

Berlusconi może być ścigany za nadużycia

Hiszpański sędzia Baltasar Garzon uchylił immunitet Silvio Berlusconiego za czas pełnienia przez niego funkcji premiera Włoch, co zezwala na wytoczenie włoskiemu politykowi i miliarderowi sprawy o nadużycia podatkowe - podał sąd

Jak orzekł Garzon, znany między innymi ze swego wniosku o ekstradycję byłego wojskowego dyktatora Chile Augusto Pinocheta, Berlusconi może być obecnie objęty śledztwem w sprawie przestępstw podatkowych i nielegalnego handlu akcjami hiszpańskiej stacji telewizyjnej Telecinco. Stację tę kontroluje należący do Berlusconiego koncern medialny Mediaset.

Berlusconi, przeciwko któremu toczy się we Włoszech postępowanie o domniemane nadużycia w samym Mediaset, był już wcześniej obiektem zainteresowania hiszpańskiego wymiaru sprawiedliwości. Jednak w roku 2001, gdy objął urząd premiera, Hiszpanie zawiesili śledztwo wobec niego. Obecnie toczy się proces karny przeciwko hiszpańskim byłym partnerom biznesowym Berlusconiego.

zródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 99805.html

Pisałem, o oczyszczeniu JUVE i jedyna pozytywna sprawa tej naszej afery to taka ze JUVE w przeciwienstwie do Mialnu oczysci sie z ludzi pokroju Silvio i Moggi.

Wspomniałem ze Milan spotka cizki los i ciezka afera z udziałem Silvio i matactw finansowych, co w konsekwencji zrujnuje ten klub, Czekam i sledzę rozwój wypadków. Na razie mamy proces najwazniejszego z ludzi Milanu.

Obrazek
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 06 września 2006, 22:08

Podejrzewałem że właśnie ty w ramach leczenia własnego ego napiszesz nowości o Silvio. Oj boli Cię Silvio boli.

Wydaję mi sie, że zamiast martwić sie o formę graczy Juve w jakże trudnej ;) Serie Bi bardziej czekasz na to co sie stanie z expremierem.
Tombalu pisze:Wspomniałem ze Milan spotka cizki los i ciezka afera z udziałem Silvio i matactw finansowych, co w konsekwencji zrujnuje ten klub, Czekam i sledzę rozwój wypadków. Na razie mamy proces najwazniejszego z ludzi Milanu.
Esencja płaczu i frustracji. Dlaczego ja sie nie dziwię :lol:

ODPOWIEDZ