Zostaniemy zdegradowani??!!
- Gotti
- Juventino
Nie mam pojęcia? Chyba nie wiesz co mówisz. Dowodami są na pewno przechwycone rozmowy. A osoby zamieszane w to były wymieniane juz wiele razy na wielu sportowych serwisach - chyba sam nie wierzysz że to plotki.Nie masz pojęcia o tym jaka jest prawda, jakie są dowody i kto jest zamieszany w tą sprawe (nikt z nas nie wie), więc milcz i czekaj na rozówj wydarzeń.
Milan i Lazio z ligi zrzucili, fakt że było to dawno, ale podobnie może być z Juve. I trzeba dodać że 26 lat temu afera nie była tak poważna jak dziś.Dużo łatwiej zrzucić z ligi mały nic nie znaczący klub, niż mistrza. Piłka nożna to wielki interes, zbyt wiele osób mogłoby ucierpieć w razie wyrzucenia nas z serie a.
A jak Juventus zdegradują to ucierpi na tym cała liga, mnówstwo pieniędzy straci Serie A, a jeśli nas nie zrzucą to będzie to conajmniej dziwne. Ale może skończy się na odjęciu kilku punktów...
- Medi
- Qualità Juventino
Sprawy Juventusu i sprawy Genuii póki co nie można porównywać. Nawet jeśli ta druga została zdegradowana tylko za jeden mecz, to pamiętajmy o tym, że tam były dowody rzeczowe. Prezydent Genuii został złapany z teczką w której było 250 tys euro, którymi miał przekupić prezydenta Venezii.
Jeżli chodzi o Juve to narazie mamy tylko gadanie, żadnej kasy na przekupstwo czy prezentów.
Jeśli to wszystko prawda co się pisze do tej pory to grozi nam B i odebranie jednego bądz dwóch scudetto.
Jeżli chodzi o Juve to narazie mamy tylko gadanie, żadnej kasy na przekupstwo czy prezentów.
Jeśli to wszystko prawda co się pisze do tej pory to grozi nam B i odebranie jednego bądz dwóch scudetto.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 13:57 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.
- wloski
- Juventino
Możliwe, że awansujach ich naszym kosztem, co jest nawet wielce prawdopodobne.Conrad JUVE pisze:To by dopiero była akcja jakby nas zdegradowali a oni by awansowali :płaczę:
Na 100% jesteś tego pewna czy to jedynie twoja myśl ? [Kurde zabrzmiało to jak z jakiegoś teleturnieju...]Medi pisze:Jeśli to wszystko prawda co się pisze do tej pory to grozi nam B i odebranie jednego bądz dwóch scudetto.
- Medi
- Qualità Juventino
Nikt niczego nie może być pewien dopóki cały syf nie wyjdzie na wierzch, ale ta hipoteza jest najbardziej prawdopodobna.wloski pisze: Na 100% jesteś tego pewna czy to jedynie twoja myśl ? [Kurde zabrzmiało to jak z jakiegoś teleturnieju...]
- ulin
- Juventino
Ludzie czy Wy zdajecie sobie sprawe z tego co bedzie jak nas zdegraduja? Nie bedzie juz zawodnikow takich jak Del Piero, Nedved, Vieira, Buffon, Trezeguet... Wszysto bedzie trzeba budowac od nowa! A zwlaszcza zaufanie, myslicie ze telewizja ktora wykupila prawa do transmisji meczy bedzie chciala transmitowac JUVENTUSU w serie B lub C?? Pzeciez nas klub w ten sposob straci ogromnie duzo, jak teraz sie malo mowi o naszym klubie w tv, to co dopiero bedzie jak spadniemy do nizszej ligi! WIEC DOPUKI NIE MA PODJETEJ DYCYZJI NIE HISTERYZUJMY :!: Ktos powie latwo Ci mowic... jest okropnie ciezko myslec, a co dopiero sie wypowiadac, bo ten klub dla mnie to coz wiecej niz tylko ogladanie meczy, rozmawianie na jego temat, to przede wszystkim wielka milosc!!!! I wierzę, że coś co trwało tyle lat nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart!!! NA ZAWSZE Z JUVE!!!!
Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
wygrywa JUVENTUS
- Italia6
- Juventino
Ulin w tym poście wyraziłeś dokładnie to o czym myślę.ulin pisze:Ludzie czy Wy zdajecie sobie sprawe z tego co bedzie jak nas zdegraduja? Nie bedzie juz zawodnikow takich jak Del Piero, Nedved, Vieira, Buffon, Trezeguet... Wszysto bedzie trzeba budowac od nowa! A zwlaszcza zaufanie, myslicie ze telewizja ktora wykupila prawa do transmisji meczy bedzie chciala transmitowac JUVENTUSU w serie B lub C?? Pzeciez nas klub w ten sposob straci ogromnie duzo, jak teraz sie malo mowi o naszym klubie w tv, to co dopiero bedzie jak spadniemy do nizszej ligi! WIEC DOPUKI NIE MA PODJETEJ DYCYZJI NIE HISTERYZUJMY :!: Ktos powie latwo Ci mowic... jest okropnie ciezko myslec, a co dopiero sie wypowiadac, bo ten klub dla mnie to coz wiecej niz tylko ogladanie meczy, rozmawianie na jego temat, to przede wszystkim wielka milosc!!!! I wierzę, że coś co trwało tyle lat nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart!!! NA ZAWSZE Z JUVE!!!!

- DamKam
- Juventino
Degradacja do Serie B to jednak nie to samo co degradacja do Serie D :roll: A to, ze zostaniemy zdegradowani to praktycznie przesadzone... a przynajmniej tak powinno byc w swietle prawa i sprawiedliwosci. Niestety taka jest bolesna prawda
Prawo powinno byc rowne dla kazdego i nie wazne czy to Juventus czy jakas Genua. Ja jestem przygotowany na najgorsze i pragne przede wszystkim sprawiedliwosci i oczyszczenia Calcio z wszystkich brudow, choc wiem ze to bedzie bardzo ciezkie :!: Prawda jest taka, ze gdyby nasz klub nie zostal zdegradowany to wszyscy zarzucaliby nam kolejne przekrety, a chyba nikt juz tego nie chce. Musimy zaczac pewna ere od nowa. Choc zdaje sobie sprawe, ze bedzie to bardzo ciezkie przede wszystkim dla nas- kibicow
Ale musimy sie jakos trzymac...

- Reggie
- Juventino
Wizja zdegradowania jest przykra, a nawet tragiczna. Ale trzeba przyznać, że jeśli choć połowa z tego całego syfu o którym ostatnio wszyscy słyszymy jest prawdą to Juventus zasługuje na degradacje. Ja się już pogodziłem z tym faktem i sam uważam, że jeśli tak naprawdę jest to dobrze że Juve poleci. Cały czas kocham Juve, ale takie afery się kara. Całą triadę na czele z Moggim najchętniej zobaczyłbym w więzieniu.
A co się stanie jeśli Juventus spadnie do serie B? Wszystkich kibiców na pewno nie straci i dalej wielu będzie chciało oglądać ich mecze. Rozbudowa stadionu zostanie pewnie zawieszona, lub w ogóle odwołana. Odejdą sponsorzy, ale pewnie Fiat nadal będzie wspierał Juventus i to moze nawet aktywniej chcąc widzieć do spowrotem w Serie A. Piłkarze odejdą, zostanie pewnie sam Del Piero i ci słabi którzy powrócą z wyporzyczenia, a nigdy nie mogli wywalczyc sobie miejsca w pierwszej 11. Po roku w serie B Juventus powinien bez większych problemów powrócić do 1 ligi.
Ale jeśli polecą do Serie D to moze być już naprawde ciężko i następny mecz Juve w Serie A mozemy zobaczyć dopiero za pare lat. Ale skoro Fiorentina wytrzymała taką próbę to czemu Juve miałoby nie wytrzymać?
Mimo wszystko i tak mam ciągle nadzieję, ze jakoś to będzie i się okaże że wina Juventusu wcale nie jest taka wielka
A co się stanie jeśli Juventus spadnie do serie B? Wszystkich kibiców na pewno nie straci i dalej wielu będzie chciało oglądać ich mecze. Rozbudowa stadionu zostanie pewnie zawieszona, lub w ogóle odwołana. Odejdą sponsorzy, ale pewnie Fiat nadal będzie wspierał Juventus i to moze nawet aktywniej chcąc widzieć do spowrotem w Serie A. Piłkarze odejdą, zostanie pewnie sam Del Piero i ci słabi którzy powrócą z wyporzyczenia, a nigdy nie mogli wywalczyc sobie miejsca w pierwszej 11. Po roku w serie B Juventus powinien bez większych problemów powrócić do 1 ligi.
Ale jeśli polecą do Serie D to moze być już naprawde ciężko i następny mecz Juve w Serie A mozemy zobaczyć dopiero za pare lat. Ale skoro Fiorentina wytrzymała taką próbę to czemu Juve miałoby nie wytrzymać?
Mimo wszystko i tak mam ciągle nadzieję, ze jakoś to będzie i się okaże że wina Juventusu wcale nie jest taka wielka
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Pilekww
- Juventino
O to właśnie chodzi, że nie ma równych i równiejszych :!: Przestępstwo jest przestępstwem i nie jest ważne przez kogo zostało popełnione. Może nie zabrzmi to jak słowa wypowiedziane z ust fana Juve ale: kto wie jak Juve grałoby bez tych ustawianych meczy (jeśli wogle były ustawiane :roll: ).wloski pisze:Tu jest prawda, gdzie taka Genoa ma przy nas prawo istnienia...? Klub nasz, który jak by nie było jest od lat najlepszy na półwyspie Apenińskim jest przez Ciebie Marq_ porównywany do Genoi...DjJuve pisze:Porównywanie najbardziej utytuowanego klubu do nic nieznaczącej Genoii, jakże mądre :>Marq_ pisze:Genoa w zeszłym sezonie została zdegradowana za ustawienie tylko jednego meczu,
W sprawie degradacji może stać się wszytsko nie mam pojęcia czego się spodziewać. Uważam jenak ze pewnie skończy się na odjęciu punktów na początku sezonu albo jednak Serie B

FORZA JUVENTUS NAWET W SERIE D
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Railis
- Qualità Juventino
Pilekww pisze:O to właśnie chodzi, że nie ma równych i równiejszych Przestępstwo jest przestępstwem i nie jest ważne przez kogo zostało popełnione.
Człowieku. Na jakim ty świecie żyjesz?
Wyobraź sobie że policja łapie kogoś za szybką jazdę i chce mu wlepić mandat. I z samochodu może wyjść szary obywatel (dostanie wtedy mandacicho jak ...), a może też wyjść znany polityk (i wtedy będzie coś takiego "aaa to pan, proszę tak szybko nie jechać"). Tak jest w życiu nie jest jasno powiedziane, ze przestępstwo to przestępstwo. Zależy kto je popełni tak będzie za nie odpowiadał. To nie jest mój wymysł, ale tak jest w życiu i nie mów mi że się z takim czymś nie spotkałeś.
- nordahl
- Milanista
Wiadomo wszystkim, ze glownymi zamieszanymi wg prokuratury w Neapolu sa Juventus, Lazio, Milan i Viola.
W niniejszym poscie przedstawiam wnioski wyciagniete po przeczytaniu newsa w portalu TGCom.it.
I tak wiec:
Dwoma zespolami, które najwiecej ryzykuja w skandalu zwiazanym z podsluchami, sa Juventus i Lazio. Z piatkowych nowinek wynika, ze bianconerim bardzo ciezko bedzie uniknac degradacji do Serie B, polaczonej z odebraniem zeszlorocznego i tegorocznego (o ile je zdobeda) scudetto. Podobna sytuacja dotyczy biancocelestich.
Dla Milanu i Violi moze sie to skonczyc punktami karnymi.
Tabela ligowa sezonu, która zostanie skompletowana w niedziele, zostanie diametralnie zmieniona przez sad sportowy, gdy zostana ogloszone wyroki w sprawie afery, która dotyczy calcio. Klubem, który ryzykuje najwiecej, jest oczywisc Juventus. Klub z Turynu moze byc zdegradowany do Serie B (niektórzy mówia nawet o C1 lub nizej) i jest male prawdopodobienstwo, ze zdola uniknac tej sankcji. Nieuczciwosc sportowa z odpowiedzialnoscia bezposrednia oraz problem nielegalnych zakladów to glówne fakty obciazajace bianconerich. W gre wchodzi tez odebranie tytulu mistrzowskiego 2004/05, który nie zostanie przekazany zadnemu innemu klubowi oraz degradacja z ostatniego miejsca w biezacych rozgrywkach. Nie wyklucza sie rowniez punktów karnych na kolejny sezon. Tak, jak zrobiono z Genoa rok temu.
Najgorszy wiec scenariusz tej afery wyglada tak. Juve i Lazio zostaja zdegradowane z dwoch ostatnich miejsc do Serie B [lub nizej], Juventus straci scudetto z 04/05 i tegoroczne [jesli je zdobedzie], 2 wyzej wymienione zespoly moga zaczynac rozgrywki z dodatkowym bagazem punktow karnych.
Milanowi i Violi groza punkty karne wykluczajace ich z europejskich pucharow. W takim przypadku scudetto idzie do Interu, Roma gra w LM, Chievo i Palermo w eliminacjach a dwaj spadkowicze unikaja degradacji.
Jesli chodzi o moja opinie na ten temat, to dzis jestem juz spokojny. Zarzuty przedstawione Milanowi wydaja sie dosc smieszne, Milan w nich zostal przedstawiony w roli ofiary i nie ma zadnych, powtarzam ZADNYCH podstaw do oskarzen pod adresem klubu z Mediolanu.
Jestem tez pewien, ze dobrze przeanalizowane fakty niedlugo zostana przekazane prasie i Milan zostanie oczyszczony z zarzutow nie ponoszac zadnej kary. Na wszystko jednak trzeba cierpliwie czekac.
Z drugiej strony, jesli chodzi o Was panowie, to swiatelka w tunelu nie widze. Degradacja i odebranie zdobytywch w tym okresie tytulow to odpowiednia kara.
W niniejszym poscie przedstawiam wnioski wyciagniete po przeczytaniu newsa w portalu TGCom.it.
I tak wiec:
Dwoma zespolami, które najwiecej ryzykuja w skandalu zwiazanym z podsluchami, sa Juventus i Lazio. Z piatkowych nowinek wynika, ze bianconerim bardzo ciezko bedzie uniknac degradacji do Serie B, polaczonej z odebraniem zeszlorocznego i tegorocznego (o ile je zdobeda) scudetto. Podobna sytuacja dotyczy biancocelestich.
Dla Milanu i Violi moze sie to skonczyc punktami karnymi.
Tabela ligowa sezonu, która zostanie skompletowana w niedziele, zostanie diametralnie zmieniona przez sad sportowy, gdy zostana ogloszone wyroki w sprawie afery, która dotyczy calcio. Klubem, który ryzykuje najwiecej, jest oczywisc Juventus. Klub z Turynu moze byc zdegradowany do Serie B (niektórzy mówia nawet o C1 lub nizej) i jest male prawdopodobienstwo, ze zdola uniknac tej sankcji. Nieuczciwosc sportowa z odpowiedzialnoscia bezposrednia oraz problem nielegalnych zakladów to glówne fakty obciazajace bianconerich. W gre wchodzi tez odebranie tytulu mistrzowskiego 2004/05, który nie zostanie przekazany zadnemu innemu klubowi oraz degradacja z ostatniego miejsca w biezacych rozgrywkach. Nie wyklucza sie rowniez punktów karnych na kolejny sezon. Tak, jak zrobiono z Genoa rok temu.
Najgorszy wiec scenariusz tej afery wyglada tak. Juve i Lazio zostaja zdegradowane z dwoch ostatnich miejsc do Serie B [lub nizej], Juventus straci scudetto z 04/05 i tegoroczne [jesli je zdobedzie], 2 wyzej wymienione zespoly moga zaczynac rozgrywki z dodatkowym bagazem punktow karnych.
Milanowi i Violi groza punkty karne wykluczajace ich z europejskich pucharow. W takim przypadku scudetto idzie do Interu, Roma gra w LM, Chievo i Palermo w eliminacjach a dwaj spadkowicze unikaja degradacji.
Jesli chodzi o moja opinie na ten temat, to dzis jestem juz spokojny. Zarzuty przedstawione Milanowi wydaja sie dosc smieszne, Milan w nich zostal przedstawiony w roli ofiary i nie ma zadnych, powtarzam ZADNYCH podstaw do oskarzen pod adresem klubu z Mediolanu.
Jestem tez pewien, ze dobrze przeanalizowane fakty niedlugo zostana przekazane prasie i Milan zostanie oczyszczony z zarzutow nie ponoszac zadnej kary. Na wszystko jednak trzeba cierpliwie czekac.
Z drugiej strony, jesli chodzi o Was panowie, to swiatelka w tunelu nie widze. Degradacja i odebranie zdobytywch w tym okresie tytulow to odpowiednia kara.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I mówi to człowiek żyjący w Polsce, w kraju gdzie korupcja w sporcie i polityce ma swobodne warunki do rozwoju. Brzmi to co najmniej śmiesznie. We Włoszech o ile się nie mylę mamy to samo, więc jakiekolwiek zdania brzmiące w ten sposób nie mają tutaj najmniejszego prawa istnieć. Podając jeszcze jeden przykład: wiesz może co to znaczy immunitet poselski - jeśli wiesz to sam teraz widzisz jak niewielkie znaczenie mają słowa które napisałeś.Pilekww pisze: o to właśnie chodzi, że nie ma równych i równiejszych
- mil015
- Juventino
no tak zgadzam sie tylko zauważ ze ty piszesz o "cichych" przekrętach, a to co sie teraz dzieje ogląda cała Europa (jak nie świat). Pomyśl co by było jakby innych zdegradowali a Juve nie. Wątpię zeby media pusciły to mimo uszu. Myślę ze jak juz będą sądzic to wszystkich rowno bez podziałów na lepszych i gorszych. Ja zresztą byłbym jeszcze bardziej wkurzony gdyby Juve zostało potraktowane ulgowo. Nie mógłbym spojrzeć na ten klub choc nadal bym go kochał, smutne ale prawdziwe. Jezeli chcemy wyjsc z tego z twarzą to módlmy się aby Juve był równo osądzonyrailis pisze:Człowieku. Na jakim ty świecie żyjesz?
Wyobraź sobie że policja łapie kogoś za szybką jazdę i chce mu wlepić mandat. I z samochodu może wyjść szary obywatel (dostanie wtedy mandacicho jak ...), a może też wyjść znany polityk (i wtedy będzie coś takiego "aaa to pan, proszę tak szybko nie jechać"). Tak jest w życiu nie jest jasno powiedziane, ze przestępstwo to przestępstwo. Zależy kto je popełni tak będzie za nie odpowiadał. To nie jest mój wymysł, ale tak jest w życiu i nie mów mi że się z takim czymś nie spotkałeś.
FORZA JUVE!
- wojti-s
- Juventino
A niech odbierają. Jeśli z ubiegłego roku nam zabiorą to tegoroczne również powinni ( moim zdaniem ) bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby ustawianie meczów miało miejsce tylko w poprzednim sezonie. Chyba, że w poprzednim zaczeło się na aż tak dużą skalę a w tym sezonie nieco odpuścił Moggi czując, że coś jest nie tak ( stad chyba niepewna była ich przyszłość w klubie, jakby coś przeczuwali). Nie mniej jednak - realna wydaje się sprzedaż pana Ibrahimovica, Vieiry, Emersona itd... Myśle, że Alex Del Piero zostanie z nami podobnie jak to uczynił Angelo Di Livio ( którego pamiętam jeszcze z czasów kiedy grywał u nas
) grając w barwach Violi.
Cała ta sytuacja może okazać się wielką szansą do przeprowadzenia znacznych zmian w klubie. Być może zostaną sprzedani Ci, którzy grają jedynie dla pieniędzy i nie zgodzą się ( co moim zdaniem bedzie koniecznością) na redukcję płac. Może to być okazja dla wykazania się naszym piłkarzom z Primavery. Być może wkońcu zaczniemy polegać na swoich wychowankach. Dobrze, że mamy Chielliniego, Balzarettiego. Akurat o ich przyszłość byłbym spokojny ( myslę, iż zostaną). Podobne nadzieje żywię co do Del Piero. Szkoda, że przedłużono wypożyczenie Tacchiego do Villarreal... W tej sytuacji nie potrzeba nam gwiazdorków tylko piłkarzy którzy grają dla klubu i jego kibiców. Niestety po zmienie loga i trenera mamy więcej gwiazdorów niż piłkarzy zasługujących na gre... Pozostaje liczyć na to, że będzie dobrze. Z całego serca w to wierze. Mam także głęboką nadzieję, iż Buffon jednak bedzie bramkarzem numer 1 we włoskiej bramce na zbliżającym się wielkimi krokami mundialu ( jak chyba wszyscy fani włoskiej reperezentacji)...

Cała ta sytuacja może okazać się wielką szansą do przeprowadzenia znacznych zmian w klubie. Być może zostaną sprzedani Ci, którzy grają jedynie dla pieniędzy i nie zgodzą się ( co moim zdaniem bedzie koniecznością) na redukcję płac. Może to być okazja dla wykazania się naszym piłkarzom z Primavery. Być może wkońcu zaczniemy polegać na swoich wychowankach. Dobrze, że mamy Chielliniego, Balzarettiego. Akurat o ich przyszłość byłbym spokojny ( myslę, iż zostaną). Podobne nadzieje żywię co do Del Piero. Szkoda, że przedłużono wypożyczenie Tacchiego do Villarreal... W tej sytuacji nie potrzeba nam gwiazdorków tylko piłkarzy którzy grają dla klubu i jego kibiców. Niestety po zmienie loga i trenera mamy więcej gwiazdorów niż piłkarzy zasługujących na gre... Pozostaje liczyć na to, że będzie dobrze. Z całego serca w to wierze. Mam także głęboką nadzieję, iż Buffon jednak bedzie bramkarzem numer 1 we włoskiej bramce na zbliżającym się wielkimi krokami mundialu ( jak chyba wszyscy fani włoskiej reperezentacji)...
- aSsItCh
- Juventino
A niby czemu wszyscy ci zawodnicy mieliby odejść?ulin pisze:Ludzie czy Wy zdajecie sobie sprawe z tego co bedzie jak nas zdegraduja? Nie bedzie juz zawodnikow takich jak Del Piero, Nedved, Vieira, Buffon, Trezeguet...

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...