Juventus kontaktował się z arbitrami?
- Medi
- Qualità Juventino
Dzisiaj wiadomo już coś więcej, praktycznie Moggi skarżył sie Pairetto , że wybrał złego arbitra na mecz kiedy ten popełnił błąd na niekorzyść Juve ( Chodzi o Fandela który anulował gol Miccoliemu w CL ) i wywierał presje żeby na rewanż dać mu lepszego arbitra podając także ewentualne nazwiska.
Wybierał sobie arbitrów na mecze towarzyskie (np trofeo berluschoni).
Powtórzono to co napisałam wczoraj, że nie istnieje podejrzenie o oszustwo sportowe i nie zostały złamane prawa kodeksu karnego, niemniej jednak wywieranie nacisku na Pairetto i podawanie nazwisk arbitrów , które chciał Moggi jest czymś bardzo poważnym (gdyż Moggi może sie skarżyć na arbitrów ale nie może sobie ich wybierać podając nazwiska).
Mówi sie też o Maserati podarowanym Pairetto przez Moggiego.
Jak znajde chwile czasu to wrzuce na JP całego newsa.
Wybierał sobie arbitrów na mecze towarzyskie (np trofeo berluschoni).
Powtórzono to co napisałam wczoraj, że nie istnieje podejrzenie o oszustwo sportowe i nie zostały złamane prawa kodeksu karnego, niemniej jednak wywieranie nacisku na Pairetto i podawanie nazwisk arbitrów , które chciał Moggi jest czymś bardzo poważnym (gdyż Moggi może sie skarżyć na arbitrów ale nie może sobie ich wybierać podając nazwiska).
Mówi sie też o Maserati podarowanym Pairetto przez Moggiego.
Jak znajde chwile czasu to wrzuce na JP całego newsa.
- pionkaACM
- Juventino
Możesz też, jeżeli będziesz miała czas, przetłumaczyć kolegom i koleżankom dialogi z tego newsa:
http://www.gazzetta.it/Calcio/Altro_Cal ... ioni.shtml
P.S. Mam nadzieję, że nie dostanę znowu bana "od ręki" jak poprzednio 3 razy
Zalożyłem nowe konto bo na żadne z poprzednich nie mogę się dostać 
A wlasnie, ze dostaniesz, bo nie jestes tu mile widziany. Moze wlasnie dlatego nie mogles sie dostac na pozosale konta /Martin
http://www.gazzetta.it/Calcio/Altro_Cal ... ioni.shtml
P.S. Mam nadzieję, że nie dostanę znowu bana "od ręki" jak poprzednio 3 razy

A wlasnie, ze dostaniesz, bo nie jestes tu mile widziany. Moze wlasnie dlatego nie mogles sie dostac na pozosale konta /Martin
- Gotti
- Juventino

http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 95550.html
EDIT: Jeśli to jest to samo co wyżej to usuńcie mojego posta.
- peste
- Juventino
"Mecze nie były sprzedawane, ale zachowania wyżej wymienionych osób i cała sytuacja zostanie dokładnie zweryfikowana" i to by było na tyle.
- Agnieszka
- Interista
Witam szanowne Juvepoland (powinnam chyba napisać Juvesektę). Rzeczywiście Medi :lol: chodzi tylko o obgadywanie arbitrów :lol: Zastanawiam się tylko dlaczego wiadomość oczerniająca Moggiego nie pojawiła się na Waszej stronie głównej. A fakt, dobre imię Juve znowu ucerpiało....
Jeśli Wam się coś nie podoba, proszę nie zaglądać na pilka.pl Tylko się denerwujecie, a po co Wam to :lol: Wy i tak wiecie swoje. Medi zapoda Wam wypociny łagodzące całą sprawę i wszystko będzie cacy... Żałosne
Pozdrawiam tych normalnych....... i fanatyków także
Żegnam. Oczywiście co złego, to ja. Nie wiem, ale działam na Was jak płachta na byka...... Komiczni jesteście
Jeśli Wam się coś nie podoba, proszę nie zaglądać na pilka.pl Tylko się denerwujecie, a po co Wam to :lol: Wy i tak wiecie swoje. Medi zapoda Wam wypociny łagodzące całą sprawę i wszystko będzie cacy... Żałosne
Żegnam. Oczywiście co złego, to ja. Nie wiem, ale działam na Was jak płachta na byka...... Komiczni jesteście
- paku
- Juventino
Medi w przeciwieństwie do Ciebie wie o czym mówi, Ty pisząc głupoty i durne teksty o Juve kompromitujesz sie na całej lini. Zajmij się może czymś pozyteczniejszym w wyjdzie to Tobie na zdrowie ;]Agnieszka pisze:Witam szanowne Juvepoland (powinnam chyba napisać Juvesektę). Rzeczywiście Medi :lol: chodzi tylko o obgadywanie arbitrów :lol: Zastanawiam się tylko dlaczego wiadomość oczerniająca Moggiego nie pojawiła się na Waszej stronie głównej. A fakt, dobre imię Juve znowu ucerpiało....
Swoją drogą mozna sie dowiedziec czemu piszesz więcej tekstów o Juve niz o Interze ? Czyżby jakies kompleksy ?

A na serwis pilka.pl będe zaglądał chocby dlatego żeby sobie poprawić humor

A i jeszcze jedno, komiczny to jest Twoj Inter i wszystko co sie kręci wokół niego ;] Pozdrawiam i gratuluje kolejnego roku bez Scudetto

EDIT:
http://pilka.pl/?mid=1&show=52412
Kolejna ciekawa lektura ;D
- Agnieszka
- Interista
Tak się złożyło, że Juventus to mój ulubiony temat. A tak na poważnie to wiesz w Interze nie ma takich przekrętów, a ja uwielbiam afery :lol:
Tak, tak Medi wie co pisze wielki :lol: Zwłaszcza to o obgadywaniu arbitrów :lol: Złote usta roku.....
Tak, tak Medi wie co pisze wielki :lol: Zwłaszcza to o obgadywaniu arbitrów :lol: Złote usta roku.....
- paku
- Juventino
To są kompleksy typowe dla interisty, którego dopadła depresja z powodu iż Inter znów nie zdobył Scudetto, jeszcze przez długi czas nie zdobędzie, a Tobie tematy o Juve sie skończą i ciekawe czym sie zajmiesz ?Agnieszka pisze:Tak się złożyło, że Juventus to mój ulubiony temat. A tak na poważnie to wiesz w Interze nie ma takich przekrętów, a ja uwielbiam afery :lol:
- Miolli
- Juventino
Tak czy siak , jeśli Agnieszka tłumaczy dokładnie newsy to nie mao co się plucić i wszyscy co chcąpo niej "jechać" a nie znają Włoskiego to mogą sie już "przymknąć" gdyż nie są wstanmie osądzić jak tłumaczone są newsy. Ja też Włoskiego nie znam , dlatego nie wypowiadam się czy Agnieszka dodaje coś od siebie czy nie , a swoją droga doskonale wiem jako newsmen że wystarczy jedno słowo i można zmienić newsy o pokoju na świecie , na newsa o zapowidziach 3 wojny światowej.
Tak czy siak pozdrawiam wszystkich i czekam na newsy.
PS.: A to ża artykuły (felitony) Agnieszki podejmują temat JUve to nic dziwnego , bo o jakim klubie ma pisać Intrze? Tam temat jest tylko jeden , kogo kupią i dlaczego Argentyńczyka...
Tak czy siak pozdrawiam wszystkich i czekam na newsy.
PS.: A to ża artykuły (felitony) Agnieszki podejmują temat JUve to nic dziwnego , bo o jakim klubie ma pisać Intrze? Tam temat jest tylko jeden , kogo kupią i dlaczego Argentyńczyka...
- klsmkr
- Interista
A na tym forum typowe jest to, ze przy kazdym zlym slowku jakie Interista powie na Juventus, pojawia sie slowo "kompleks". To dosc dziwne, bo abstrachujac od tego, czy jest afera czy nie, to ja w tym momencie (tak samo jak i kiedy indziej) jestem jak najbardziej dumny z tego, ze kibicuje Interowi. I nie zmienisz tego ani Ty, ani inne tzw. "dzieci neostrady" ze swoimi glupawymi tekstami na poziomie gimnazjum.paku pisze:To są kompleksy typowe dla interisty, którego dopadła depresja z powodu iż Inter znów nie zdobył Scudetto, jeszcze przez długi czas nie zdobędzie
nie pozdrawiam
PS. Zeby nie bylo, ze post nie na temat (chociaz i tak nie zdziwie sie, jezeli dostane kartke): bez wzgledu na to, jakie bedzie zakonczenie tej sprawy, mam nadzieje, ze zostana rozwiane wszelkie watpliwosci z nia zwiazane. Bo najgorsze rozwiaznie to takie, w ktorym zostaniemy pozostawieni z wieksza iloscia pytan niz na poczatku.
- Martin
- Juventino
A moze dlatego tak sie dzieje, ze niektorzy feruja wyroki zanim zostana przedstawione oficjalne zdanie sądu badz ludzi, ktorzy maja dostep do akt. Sprawa jest ciezka, to nie ulega watpliwosci, ale nie osądzajmy nikogo zanim nie poznamy wszystkich faktów. Niektorzy o tym zapomniaja. Stad takie reakcje.
Bo wystarczy lekka plotka by odzywali sie przeciwnicy Juventusu. Nawet nie poczekaja na zakonczenie sprawy. Ale kazdy przeciez wie ze od 100 lat Juventusu kupuje sedziow i wyniki.
Bo wystarczy lekka plotka by odzywali sie przeciwnicy Juventusu. Nawet nie poczekaja na zakonczenie sprawy. Ale kazdy przeciez wie ze od 100 lat Juventusu kupuje sedziow i wyniki.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013