Quiz-zdjęcia 1 (Juventus)
- wloski
- Juventino
jestem pewny na 1000-500-100-900 %,że to jest Umberto CALIGARIS ! 
ok to na to odpowiem, chodziło o Claudio Gentile bylo to mecz z Hellsa Verona 5-1 dla Juve w seoznie 74-75
Pomyliłes quizy, prosze zmienic pytanie.
/Siewier
-------------------------------------------------------------------------------------
No to więc pytanie konkursowe.
Jest to fragment jednego ze stadionów Juventusu, jaki to stadion ? i na kogo część nazywa się ta trybuna? Czekamy na odpowiedzi...
???

No to, więc, zawodnik ten urodził się w urodził się 27 września 1953 roku na Trypoli. W Juventusie zagrał, aż 414 [283 w lidze, 66 w Coppa Italia, 65 w rozgrywkach europejskich] spotkań. Moje pytanie brzmi jak ten zawodnik nazywał się, w jakim kraju się urodził, a także, w jakim meczu zadebiutował w barwach Starej Damy[z kim ? Wynik i data sezonu, w którym odbywał się ten mecz] ?Bebik pisze:w końcuwloski pisze:Umberto CALIGARIStak, poprawna odpowiedź
ok to na to odpowiem, chodziło o Claudio Gentile bylo to mecz z Hellsa Verona 5-1 dla Juve w seoznie 74-75
święta racjaOlgaJUVEntina pisze:Włoski, zauważyłeś jaki tytuł ma ten quiz czy nie za bardzo? A może tylko sprawdzasz naszą czujnosć...wloski pisze:No to, więc, zawodnik ten urodził się w urodził się 27 września 1953 roku na Trypoli. W Juventusie zagrał, aż 414 [283 w lidze, 66 w Coppa Italia, 65 w rozgrywkach europejskich] spotkań. Moje pytanie brzmi jak ten zawodnik nazywał się, w jakim kraju się urodził, a także, w jakim meczu zadebiutował w barwach Starej Damy[z kim ? Wynik i data sezonu, w którym odbywał się ten mecz] ?

Pomyliłes quizy, prosze zmienic pytanie.
/Siewier
-------------------------------------------------------------------------------------
No to więc pytanie konkursowe.
Jest to fragment jednego ze stadionów Juventusu, jaki to stadion ? i na kogo część nazywa się ta trybuna? Czekamy na odpowiedzi...
???
Yes, jesteś nawet ponad norme [Curva Sud], ale odpowiedz jest ok, teraz ty Kędzier. Jedziemy dalej...kedzier pisze:Delle Alpi, Curva Sud, Gaetano Scirea
Ostatnio zmieniony 26 marca 2006, 17:00 przez wloski, łącznie zmieniany 6 razy.
- kedzier
- Juventino
- OlgaJUVEntina
- Juventino
Milan vs Juventus Campione 0-1, 08.05.2005kedzier pisze:Z jakiego meczu pochodzi ta oprawa? Proszę podać datę i wynik.
Jeśli mowa o finale, to Alex strzelił jedną bramkę z karnego.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2006, 19:20 przez OlgaJUVEntina, łącznie zmieniany 1 raz.
- kedzier
- Juventino
To jest zespół primavery Juve po tym jak pokonali Viole w finale Torneo Viareggio. Mlody Alex zdobył tam bodajże dwa gole
Był to rok 1994.
Jak nazywa się zawodnik na tym zdjęciu? Nie muszę chyba dodawać, że chodzi mi o tego w biało-czarnej koszulce?
Jedziesz dalej!

Jak nazywa się zawodnik na tym zdjęciu? Nie muszę chyba dodawać, że chodzi mi o tego w biało-czarnej koszulce?
Dobrze Ci się zdajękubinho 10 pisze:Zdaje mi się że to John Charles.

Ostatnio zmieniony 26 marca 2006, 21:21 przez kedzier, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubinho 10
- Juventino
Zdaje mi się że to John Charles.kedzier pisze:Jak nazywa się zawodnik na tym zdjęciu? Nie muszę chyba dodawać, że chodzi mi o tego w biało-czarnej koszulce?

Ostatnio zmieniony 27 marca 2006, 17:05 przez kubinho 10, łącznie zmieniany 1 raz.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- Italia6
- Juventino
Przepraszam ,że tak nagle wrócę do tego pytania,ale w przypadku Cannavaro to nie imiona dzieci, ani tez nawet dziecka w liczbie pojedyńczej a żony ( na ręce napisane jest Daniela, a tak włanie ma na imie jego żona) :-Dswiergot pisze:Górne Zlatana, dolne Cannavaro. Zlatan daty urodzin rodzeństwa, Fabio imiona dzieci.
EDIT: Martin buraku nie napisałeś co oznaczają tatuaże Cannavaro
- juveluck
- Juventino
To raz, a dwa Zlatan na prawej rece ma data urodzenia matki i dwoch siostr, a na lewej ojca i brata.Italia6 pisze:Przepraszam ,że tak nagle wrócę do tego pytania,ale w przypadku Cannavaro to nie imiona dzieci, ani tez nawet dziecka w liczbie pojedyńczej a żony ( na ręce napisane jest Daniela, a tak włanie ma na imie jego żona) :-Dswiergot pisze:Górne Zlatana, dolne Cannavaro. Zlatan daty urodzin rodzeństwa, Fabio imiona dzieci.
EDIT: Martin buraku nie napisałeś co oznaczają tatuaże Cannavaro

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Martin
- Juventino
Podaj mecz i wynik końcowy meczu, w którym w barwach Juve zadebiutował piłkarz na zdjęciu?

Zgadza się! Zadajesz..Tasak pisze:Ten pan nazywa się Antonello Cuccureddu, w barwach Juve zadebiutował 16.11.1969 w meczu Cagliari-Juventus zakończonym wynikiem 1-1 :twisted:
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2006, 08:48 przez Martin, łącznie zmieniany 1 raz.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- forza bianco-neri
- Juventino
ten Ziomek urodził się zapewne we Włoszech w XX wieku, hmm w sumie zdjęcie stare to może jeszcze w XIX wieku
:P:P
tak na serio Tasak mógłbyś dać jakąś podpowiedź bo to już 3 tydz a zabawa stoi?

tak na serio Tasak mógłbyś dać jakąś podpowiedź bo to już 3 tydz a zabawa stoi?
Juve per Sempre
- kedzier
- Juventino
Z jakiego meczu ( data, wynik, itp. ) pochodzi to zdjęcie? Nazwisko tego pana na fotce również mile widziane :razz:
Zabawa coś stanęła :roll:

Zabawa coś stanęła :roll:
UlTrAs pisze:Zagłębie Lubin- AC Milan 26 wrzesień 95, 1-4 dla Milanu. Na zdjęciu niejaki Fabio Capello.

Ostatnio zmieniony 07 maja 2006, 14:24 przez kedzier, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Zagłębie Lubin- AC Milan 26 wrzesień 95, 1-4 dla Milanu. Na zdjęciu niejaki Fabio Capello.
---
Proszę podać imię i nazwisko pana na zdjęciu

@Lord_ Juve odpowiedź poprawna i jedziesz dalej
---

@Lord_ Juve odpowiedź poprawna i jedziesz dalej
Ostatnio zmieniony 07 maja 2006, 21:02 przez Ultras, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Ten pan nazywa się Catella Vittore.UlTrAs pisze:
Proszę podać imię, nazwisko, narodowość i funkcję jaką pełnił w Juve:

Osoba, o którą mi chodzi jest wyszczególniona niebieską strzałką :!:
Odpowiedź poprawna, choc nie w 100 %, pytałem się wyraźnie o narodowość tego pana. Ale każdy chyba ją znajdzie w odpowiedzi wloski'ego.wloski pisze:Myślę, że jest to Omar Signori były piłkarz Juventus, niedawno pełniący funkcję łowcy talentów w Argentynie. Obecnie ten zasłużony dla druzyny Bianconeri człowiek nie żyje, zmarł niespełna roku temu.

Ostatnio zmieniony 07 maja 2006, 22:37 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.