LM (1/8): JUVENTUS 2-1 Werder Brema

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
DP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:00

Obstawiam 3:1 dla Juventusu, choć wynik może nie pokazywać sytuacji na boisku. Moim zdaniem mecz będzie bardzo wyrównany, dużo walki, mało sytuacji pod bramkowych. Licze że awansujemy :)

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:07

Mam nadzieje,że Juve poradzi sobie na własnym boisku.Trzeba się w końcu uczyć na błędach i je wykorzystywać.Werder gra dobrze w ofensywiene na którą obrońcy Juve będą musieli zwrócić uwage.Ostatnio Werder w lidze nie błysnął w meczu z Bayerem w którym Bayer Leverkusen często atakował obrone Werderu.Juventus nie powinien zlekceważyć Werderu i powinien mieć się na baczności.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:24

Myślę że jutro Juve zagra za zdwojoną siłą. Po porażce w Bremie i po stracie 2 niepotrzebnych goli w przeciągu 5 minut, myśle że dla Bianconerich jest to dodatkowa motywacja. Jutro zaczyna się batalia o ćwierćfinały, jesteśmy całym sercem nie z jakąś tam Barcą czy Chelsea. Jesteśmy człym sercem ze Starą Damą. i modlę się zeby Juve wygrało i przeszło do ćwierćfinałów LM. JUVE wszyscy z tobą jutro i zawsze. Na wieki wieków.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:35

Pisząc że jest to dotychczas najwazniejsze spotkanie sezonu Ameryki nie odkryje. I jak na najważniejsze spotkanie przystało, nerwy sa także najwieksze. Wynik oosiągniety 2 tygodnie temu nie jest złym rezultatem, nie daje jednak pewności przed jutrzejszym spotkaniem.
Od 1 minuty Juve będzie musiało zaatakować, żeby jak najszybciej strzelić bramke. Jeśli w ciągu pierwszej pół godziny meczu udało by się wyjśc na prowadzenie 1:0 sytuacja wydawałaby się idelana. Ta 1 bramka zdobyta w poczatkowej fazie meczu byłaby nieoceniona. Pozwoliłaby na spokojniejsze ropzgrywanie meczu i mam nadzieje, że otworzyłaby cały worek bramek
:-D.
Bardzo dobra informacją jest powołanie na mecze Zlatana, Treze i Chielliniego. Powrót dwóch napastników po kontuzjach znacznie uspokaja. Dobrze, że już wcześniej wrócił Zambortta. Teraz nasza linia obrony powinn aprezentowac się znacznie lepiej i nie pozwolić na głupie straty bramek.
Pomimo tych wszystkich pozytywów przed meczem odczuwam lekka obawe, ale to chyba normalne. Uspokoje się dopiero po ostatnim gwizdku, kiedy bedzie można cieszyć się z awansu do 1/4 LM.
FORZA JUVE!!![/url]

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
kapec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 21:47

ja nie jednak nie bede mogl siedizec i patrzec na mecz barcy z chelsea:/ wtedy kiedy juve bedize sie zmagalo z werderem...
tutaj taka mala iskierka w tunelu..meczyk moze bedzie w necie...na Dragon TV i na Star sport(wedlug pewnych zrodel)
http://www.p2p-sports.com/ubc-supersports.htm
tu są rozne stacje i jest dragon tv...mozna sie zapoznac....zycze udanego ogladania..ale glownie to niech juve wygra i awansuje FORZA!!!

Juventus - today, tommorow, always
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 22:22

Michał`fcj pisze:
EDIT:::
Copiczenkowiczenko pisze: Ja stawiam 20 zł na awans Werderu bo jak Juve nie awansuje to przynajmniej ta kaska mi choc troszke oslodzi porazke Bianconerich.
:angry:
Jak dla Ciebie 60 czy 70 zł troszkę osłodzi Ci odpadnięcie Juve to Powodzenia Ci w życiu życzę i Krzyż na drogę.
To jest zalosne... 70 zl a awans Juve. Suma 4 krotnie wyzsza nie oslodzila by mi ich odpadniecia. Nie potrafie pojac jak mozna stawiac przeciwko Juventusowi, co to za "osloda". Tylko awans sie liczy, wszystko inne to tragedia, nawet jezeli sie na tym zarobi...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 22:28

No coz tu bede sie rozpisywal ...mecz trudny bedzie bo wkoncu my bedziemy pod wieksza presja bo my musimy wygrac a jak dobrze wiemy to werder ma bardzo dobra ofensywe i boje sie ich kontratakow!jeszcze pomyslec ze jak zagra duet Klasnic-Klose to bedzie goraco pod nasza bramka ale jako kibic juve wierze(jak zreszta wszyscy fani juve :wink: ) w awans do 1/4 finalu ligi mistrzow wkoncu wystarczy 1-0 mam nadzieje ze kibice na stadionie Juve pomoga i zobaczymy kapitalny mecz (ja juz mam ciarki bo musimy wygrac ale boje sie strasznie bo wystarczy przypomniec z liverpoolem tez tak sie mowilo i co..? :? ) ale coz jeszcze raz Forza Juve!!

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 22:50

Nie ma sie co patyczkować gramy optymalnym składem , jak nie teraz to kiedy , jesteśmy na szczycie , mamy najlepszy skład na świecie , trenera który potrafi nas poprowadzic do upragnionej ligi mistrzów , a na przeszkodzie stoi Werder. Gdybyśmy utrzymali to 2:1 w Bremie to do tego meczu podszedłbym dużo spokojniej , mam nadzieje że obrona nie nawali i mam również nadzieje że meczem z Sampdorią ockneliśmy się wkoncu i powrócimy do starej formy. W bramce Buffon - genialny w meczu z Sampdoria ratował nas wielokrotnie , podobnie jak kilka razy reprezentacje Azzurrich w meczu z Niemcami. Obrona to napewno na prawej stronie Zambrotta , sądze że dużo lepiej czuję się u boku Camoranesiego a Balzaretti który w tym meczu powinien zagrać na jednej lini z Nedvedem czuje sie właśnie lepiej gdy współpracuje z Czechem. w Środku bez żadnych wątpliwosci i jakich kolwiek złudzeń Cannavaro i Thuram. Pomoc : Prawa strona Camoranesi ewentualnie jeżeli nie bedzie mu szło w co kompletnie nie wierze bo Camor to świetny zawodnik może zagrać Mutu. W środku najlepsza para rozgrywających Emerson - bardziej z tyłu , Vieira z koleji będzie wspomagła napastników. No i na lewej stronie Nedved od którego również wiele będzie zależało w tym meczu. Atak to ciekawa sprawa , z Trezeguet nigdy nic nie wiadomo chociaż ostatnio niestety sie zablokował :/ chociaż mógłby powtórzyćswój wyczyn z przed dwóch tygodni kiedy to pokonał bramkarza z Bremy. Wiec napewno Trezeguet , teraz Zlatan czy Del Piero , mimo wszystko Zlatan z całym szacunkiem dla Alexa który jest ostatnio w wybornej formie , ładna bramka dla Azzurrich , wkręcał Niemców w ziemię , ale jakoś bardziej widzę Zlatana , chociaż Del Piero napewno wejdzie gdy nie będzie szło i ruszy gre tak jak w Bremie. Mam nadzieje że Capello wyciagnał wnioski z pierwszej porażki i nasi zawodnicy również wiedzą że mecz nie konczy się w 82 minucie. Gra się do ostatniego gwizdka sędziego , jeżeli nie awansujemy - a takiej myśli do siebie nie dopuszczam to będę naprawde zły , bo Werder mimo iż to solidna i ambitna firma to jest jak najbardziej w naszym zasiegu , problem w tym że są bardzo bramkostrzelni w tym sezonie ligi mistrzów. Ale my jesteśmy Juventusem!

Forza Juventus!

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2006, 23:57

@<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
Nie chce powtarzać słów już tu wypowiedzianych, ale mam dla Ciebie zlą wiadomość, jutrzejsza noc będzia dla Ciebie zła... przegrasz całe 20 złoty... Może zwycięstwo Juventusu "chociaż troszke osłodzi Ci gorycz porażki"...

Hmmm Werder?
Pokonaliśmy Bayern, pokonaliśmy Inter pokonamy i Werder. Po tym jak Azzuri zadali Niemcom pierwszy cios teraz drużyny klubowe ich dobiją. Juventus rozszarpie Breme, a Milan poskromi Monachium.

Jeśli miałbym określić jakoś grę Werderu, użył bym słowa spontanicznie. Wiem, że raczej nie używa się go do określania stylu czy też jakości gry w piłkę, ale ono mi najlepiej pasuje. Pod tą spontanicznością oprócz żywiołowości i orginalności ich gry kryje się także naiwność oraz lekkomyślność. Starcie w Turynie powinno przypominać walke niedzwiedzia z pstrągiem (:D). Niedzwiedziowi nie łatwo go "capnąć", ale jak już złapie to jest jego. Tak samo będzie tutaj, Juventus zacznie spokojnie, czając się i rozpracowując rywala by w pewnym momencie rzucić na niego całe swe siły. Nie licze, na zmasowane ataki od początku. To nie w stylu Starej Damy, ani nie w stylu Capello. Zastanawia mnie tylko kto będzie ojcem tego zwycięstwa.... Nedved? Alex? Może Ibrahimowic? Pozostaje dla mnie zagadką kto zostanie "oprawcą" Werderu... Nie lekceważe przeciwnika, wręcz przeciwnie - doceniam go. Obiektywnie oceniam jego szanse, a niestety (raczej stety) są one nikłe.

Mój typ na ten mecz? Skromnie, 2:0 i walka do końca. Myśle, że Juventus będzie szedł za ciosem, aż do ostatniego gwizdka. Można zarzucać Capello różne rzeczy, ale chyba nie to, że nie wyciąga wniosków z porażek. Tym razem Juventus nie da sobie wydrzeć zwycięstwa.

Do zobaczenia w następnej rundzie :) cYa :)

Obrazek
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 04:29

Jedyne o co sie boje to to abysmy szybko w glupi sposob nie stracili bramki bo pozniej byloby baaardzo ciezko.. ale licze na naszych defensorow :) PS wie ktos czy na Italia Uno bedzie kodowane???? bo z tego co mi wiadomo to kodowali zawsze tylko mecze wyjazdowe natomiast te u siebie sa transmitowane ma ktos potwierdzenie tej informacji??

*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 09:48

Ehh, oby nie było tak jak z Liverpoolem :roll: Juve powinno od razu rzucić się do ataku, tak, żeby piłkarze Bremy gubili się w defensywie.. Ja stawiam 1-0 dla nas. Na szczęście będzie dużo kibiców, więc może dzięki dopingowi Juve pokarze ładny futbol (no i wygra ;) ).

Noi Siamo Juventus.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 10:18

Copiczenkowiczenko - :lol:

Co do meczu - już mnie coś trafia, czuję, że nie usiedzę w szkole. Nie wytrzymam do północy, TeamSpeak i live relacja!

Powinniśmy w tym meczu pokazać, kto tu rządzi, kto jest lepszy. Po, w sumie niezłym, wyniku 3:2 dla Werderu na wyjeździe, nie możemy być jednak do końca spokojni. Ja osobiście mam świadomość, że jesteśmy lepsi i w gruncie rzeczy jestem umiarkowanie spokojny. Jednak gdzieś tam pozostaje strach. Zniknie on na boisku!

Recepta na to spotkanie? Nie bede oryginalny - koncentracja. Gdyby jej nie zabraklo w pierwszym spotkaniu, nikt by nie pamietal bledow, jakie sie tam zdarzaly. Liczę na świetną grę i oczywiście promujący awansem wynik. Musi przyjść ten moment, kiedy przyciśniemy, 0:0 nas nie zadowala, a granie na 1:0 chyba troche wyszlo nam bokiem.
Grajmy swoje, grajmy dobrze, reszta przyjdzie sama.

Pełne (chyba) trybuny Delle Alpi i miliony kibiców na całym świecie czekają na zwycięstwo. Wygramy ! My, zawodnicy, to JUVENTUS !
Osobiście typuję wynik 3:0.

FORZA JUVE !!!

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 11:14

Wszyscy to piszą i ja napisze: mecz będzie bardzo ciężki jendak z pewnością stawiam Juve jako faworyta! Szkoda poprzedniego meczu bo przez szkolne błędy niestety teraz musimy sie martwić. Licze na zwycięstwo oczywiście bo tylko ona da nam awans. Dobre ostatnie mecze napałają mnie optymizmem, do składu wraca Treze, Ibra, Zambro, Chiellini i myśle ze nasza defensywa jak i ofensywa zagrają fantastyczny mecz. Myśle ze Capello przemaglował z nimi obrone stałych fragmentów bo Niemcy sa w tym dobrzy.
Mam nadzieje ze uda mi sie obejrzeć mecz gdzieś w necie. Juve musi wygrac :!: :!: :!:

FORZA JUVEEE :!: :!: :!: :!: :!: :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
grandejuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 12:28

Licze na Juventus :!:
Bedzie to bardzo ciężki mecz. Nie możemy pozwolic sobie na błędy z poprzedniego meczu. Musimy zagrać dobrze w obronie i w ataku. Uważać na stałe fragmenty gry Niemców. Mam nadzieje, że nie będziemy grać na 1:0. Trzeba strzelic przynajmniej dwie bramki i spokojnie rozgrywać piłke. Gdyby nie te dwa gole w koncowce pierwszego meczu bylbym znacznie spokojniejszy. Mimo to uwazam, że Juve poradzi sobie. Osobiście stawiam na wynik 2:0 dla nas. Co do składu to w ataku widzialbym Treze i Alexa. Ale znając Capello w pierwszej jedenastce wystawi Zlatana. Mam nadzieję, że decyzja o wyborze napastników wyjdzie drużynie na dobre.
FORZA JUVE :-D

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2006, 12:42

Ja-JUVE-nek pisze:@<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
Nie chce powtarzać słów już tu wypowiedzianych, ale mam dla Ciebie zlą wiadomość, jutrzejsza noc będzia dla Ciebie zła... przegrasz całe 20 złoty... Może zwycięstwo Juventusu "chociaż troszke osłodzi Ci gorycz porażki"...
z ust mi to wyjałeś :/

To już dziś ! Dzis będziemy mogli świętować awans do ćwierćfinału Ligi Mistrzów :) Innej możliwości jak tylko awans nie widze. Te rozgrywki są dla nas w tym roku bardzo, bardzo ważne i nie możemy pozwolić sobie na wpadkę.
Jeśli miałbym być dokładniejszy to ja będę awans świętował już jutro, gdyż tak jak kilku kolegów powyżej również obejrze spotkanie tuż po północy nie patrząc wczesniej na wynik. Mam nadzieje, że wcześniej nie wymiękne i jakoś dotrwam do tej 00.10 bez zerknięcia na telegazete czy też internet. Jestem mocno podekscytowany, ale i mam lekkie obawy. Wkońcu pierwszy mecz przegraliśmy. Lecz z drugiej strony wierze w naszych kopaczy i w naszego wielkiego trenera. Jestem pewien, że Juventus wyciągnął wnioski z pierwszego spotkania (a raczej z ostanch jego minut), i że tego typu sytuacja jak strata 2 bramek w pięć minut już się nie powtórzy. Chciałbym, aby w pełni sił byli Trezeguet i Ibrahimovic. Licze na nich bardzo.
Jeśli miałbym typowac wynik to stawiam na 2-0 dla Juve.
Forza !

Zablokowany