Serie A: (28) Sampdoria 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 22:03

Niewątpliwie czekają Juve 3 ważne spotkania, w których trza zdobyć minimum 7 punktów (chociaż mam nadzieję na komplet) Po dorbym mecz Naszych Bianconerri w reperentacji Azurri powracają na ligowe boiska by miejmy nadzieję jak najlepiej zaprezentować się na gorącym terenie w Genuii.

<<<Forza Juve>>>

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 22:13

W tym meczu nie przewiduję wielu bramek, a to z tego powodu, że u rywali nie zagra Bonazzoli (najlepszy strzelec) i 2 zawodników z pierwszego składu (Bazzani - napastnik i Palombo - pomocnik). W związku z tym liczę na czyste konto, którego dawno nie uświadczyliśmy. U nas niepewny występ Treze, Ibry i Adriana, którzy mają urazy. Mam nadzieję, że pomimo to wygramy ten mecz, choćby po wolnym DP. Może Vieira strzeli gola, tak jak to czynił we wrześniu i ratował nam pkt.

Pożyjemy zobaczymy

Pozdrawiam

DP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 08:26

Oczekuje wreszcie iż zagramy na ''0'' z tyłu. I że zacznie się nasza seria bez straconej bramki :) Napewno to że ostatnio tracimy dużo bramek nie wpływa dobrze na zespół.

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 10:08

DjJuve pisze: Werderem wyrobiłem sobie zdanie na temat większości "pajacyków".
Szkoda tylko, że sama władza przymka oko na nabijaczy typu krystiank, na forum acm.pl nie spędziłby nawet jednego dnia.
Skoro cos ci przeszkadza to czemu nie dasz nam o tym znac na privie tylko wywalasz brudy na forum publicznym?

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 10:27

,,Zlatan Ibrahimović powrócił ze zgrupowania reprezentacji Szwecji. Niestety z kontuzją lewego kolana. Złe wieści dotyczą także Davida Trezegueta. Piłkarz doznał urazu prawej kostki. Wstępne diagnozy mówią, że kontuzje nie są poważne.''

Ten news mnie podlamał :doh: Módlmy się, że to nie było nic groźnego, jak pisze, bo inaczej, aż szkoda myśleć.
Spotkanie jest do wygrania, terminarz zlożył nam się bardzo ciężki, ale wlaśnie po to mamy tak szeroką kadrę. Nie wiem czy Capello nie da pograć zmiennikom, by dać odpocząć kluczowym graczom, przed arcyważnym spotkaniem z Werderem o być albo nie być w LM. Nie ukrywam, że interesują mnie 3 pkt. Sampa mimo, że u siebie jest nieobliczalna, to jest jak najbardziej do ogrania. Fakt, że się na nas nastawią, jednak jak zagramy to co potrafmy najlepiej, to nic złego się nie stanie. Problem w tym, że ostanio wygląda to tak, jakbyśmy chcieli wygrać mecz na stojąco. Jak mialbym wybierać, to wolałbym jutro stracić 2 pkt. kosztem zwycięstw w o wiele bardziej prestiżowych pojedynkach z Bremą i Milanem. Musimy dać radę, to już decydująca część sezonu!

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 12:14

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:,,Zlatan Ibrahimović powrócił ze zgrupowania reprezentacji Szwecji. Niestety z kontuzją lewego kolana. Złe wieści dotyczą także Davida Trezegueta. Piłkarz doznał urazu prawej kostki. Wstępne diagnozy mówią, że kontuzje nie są poważne.''

Ten news mnie podlamał
A mnie wręcz przeciwnie, tzn. nie w tym sensie, że cieszę się z kontuzji Zlatana i Davida, tylko dlatego, że od pierwszej minuty zagra Alex i prawdopodobnie Mutu, bądź Zalayeta, który w tym sezonie niezbyt często występuje w meczach, a co dopiero podstawowej jedenastce :doh:

Do meczu podchodze z umiarkowanym optymizmem. Nie dlatego jak wspomniał wcześniej Martin "Sampdoria nigdy nam nie leżała", ale dlatego, że pamiętam jak szybko w poprzednim sezonie roztwoniliśmy Ośmio punktową przewagę nad Milanem z drużyną pokroju Sampdorii. Mimo wszystko liczę na zwycięstwo, choćby 1:0. Forza Juve!

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 12:43

Z Sampdorią Juve powinno sobie poradzi ponieważ raczej już się zawodnicy przełamali w meczu z Lecce a pozatym nie możemy sobie pozwalać na wpadki.Sampdoria to dobra drużna która może spłatać figla, drużynie z górnej części tabeli.W Serie A odgrywa drużyne przecięną.Uwage obrońcy Juve powinni zrócić m.in. na Fabio Bazzaniego.

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 13:34

Szymek pisze: A mnie wręcz przeciwnie, tzn. nie w tym sensie, że cieszę się z kontuzji Zlatana i Davida, tylko dlatego, że od pierwszej minuty zagra Alex i prawdopodobnie Mutu, bądź Zalayeta, który w tym sezonie niezbyt często występuje w meczach, a co dopiero podstawowej jedenastce :doh:
Heh, gratuluję podejścia do sprawy kontuzji :/. Cóż z tego, że zagra Zalayeta zamiast Ibry lub Trezegueta, skoro gra najsłabiej spośród wszystkich naszych napastników. Dodatkowo nie wykorzystuje szans gdy tylko je dostanie. A liczyć na przebudzenie to jak grać w lotka. Możnaby i Blasiego wystawiać licząc, że tym razem zagra dobrze.
Treze znowu kontuzjowany po powrocie ze zgrupowania reprezentacji :x , kiedy on ostanio wrócił bez jakiejś kontuzji. Trzeba będzie jakoś wygrać ten mecz bez niego i bez Zlatana. Na szczęście potrafimy wygrywać mecze i bez napastników, więc liczę, że i tym razem się powiedzie. Mutu zagrał bardzo dobrze w ostatnim meczu z Lecce a Camor popisał się równie dobrą gra w meczu z Niemcami. Myślę, że to oni odegrają kluczową rolę w meczu z Sampą.

Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 13:59

skoro tyle tu nabijaczy :shock: , więc zapytam czy można zatypować wynik ??? Myślę,( uważam, przypuszczam, dywaguję ...) że wygramy 37 : 8 :smile: Więc czego tu sie obawiać ? Pozdrawiam wszystkich i życze niektórym odrobinę więcej dobrego humoru... :whistle:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 14:57

Jesteśmy świeżo po meczu reprezentacji, po którym oczekiwałem, ze pewność siebie (jeśli ją w ogóle ostatnio zatracili :wink:) odzyskają Canna i Gigi. Jestem pewien, zę tak sie stało. :) Obaj zagrali świetne zawody, co tyczy się również Alexa, który znowu pokazał, że jest w wielkiej formie. :bravo: (jak widać w roli podstawowego zaowdnika Del Piero wcale nie jest gorszy niz w roli jokera :] )

Cieżko mi ocenić siłę Sampdorii, ponieważ patrząc na to jak ograli Milan i jak przegrali w dwóch poprzednich meczach mam mieszane uczucia. :? Bez wzgledu na to, Juve powinno wygrać pewnie i przekonywujaco - bo to mnie tylko zadowoli. Oczekuję zwycięstwa pokroju 2 bądź 3-0. Ważne byśmy nie stracili gola, a takze zaprezentowali siłę w ofensywie, którą postraszymy Werder przed LM. :twisted: Jest to niezwykle ważne, by atmosfera w druzynie była jak najlepsza przed rewanżowym meczem LM.

Ten mecz jest zatem istotny i mam nadzieję, że podopieczni Capello wyjda zdeterminowani i NIE będą w nim myslami przy LM :naughty:. Niech zagraja kawał dobrej piłki :!:

Jeśli chodzi o skład - chciałby, by Capello zaufał Alexowi na dłuższą metę. Te urazy Ibry i Treze są dośc ogólnikowo prezentowane w newsach, wiec nie wiemy czy są to na tyle powazne kontuzje, by wykluczyły ich z sobotniego meczu. Wracamy do stabilnej i slinej - w co głeboko wierzę - linii defensywnej z Canną i Thuramem.
Panowie jak sytuacja wygląda z Zambrottą ? :think:

Forza Juve !!!

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 15:19

Szymek pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:,,Zlatan Ibrahimović powrócił ze zgrupowania reprezentacji Szwecji. Niestety z kontuzją lewego kolana. Złe wieści dotyczą także Davida Trezegueta. Piłkarz doznał urazu prawej kostki. Wstępne diagnozy mówią, że kontuzje nie są poważne.''

Ten news mnie podlamał
A mnie wręcz przeciwnie, tzn. nie w tym sensie, że cieszę się z kontuzji Zlatana i Davida, tylko dlatego, że od pierwszej minuty zagra Alex
tez sie wszyscy napewno ucieszyli moze Alex sam zagra z Sampa, Werderem i Milanem przeciez napewno by sobie poradzil :dance:

Jesli Fabio uzna ze Del Piero najwiecej da druzynie wychodzac w pierwszej 11tce to go wystawi i spokojna glowa. Capello sie lepiej zna na pilce niz my i chocbysmy wszycy sie zebrali, wybrali najmadrzejszych i obejrzeli po 5x kazdy mecz sezonu to i tak nasze projekty personalno-taktyczne mozemy sobie w buty wsadzic, bo to Capello jest jednym z najlepszych trenerow swiata. Pozatym golym okiem widac ze Alex najwiecej pokazuje wchodzac z lawki.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 15:22

Martin pisze: Skoro cos ci przeszkadza to czemu nie dasz nam o tym znac na privie tylko wywalasz brudy na forum publicznym?
Może dlatego, że "siedze" tu już trzeci rok i znam Wasze postępowanie w tego typu sprawach.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 15:40

Bosiontko pisze:
Szymek pisze:

Ten news mnie podlamał
A mnie wręcz przeciwnie, tzn. nie w tym sensie, że cieszę się z kontuzji Zlatana i Davida, tylko dlatego, że od pierwszej minuty zagra Alex
tez sie wszyscy napewno ucieszyli moze Alex sam zagra z Sampa, Werderem i Milanem przeciez napewno by sobie poradzil
Miło by było, gdybys przeczytał dalsza część mojego posta. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Myślę, że duet Alex-Mutu, ma więcej do zaoferowania niż Ibra-Treze.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 15:51

Szymek pisze: Myślę, że duet Alex-Mutu, ma więcej do zaoferowania niż Ibra-Treze.
Biorąc pod uwage to, iż Mutu został przekwalifikowany na pomocnika (czuje się na tej pozycji wyśmienicie), a Zlatan gra ostatnimi czasy bardzo dobrze, to napewno masz racje :lol:
Jak często masz okazje widzieć duet DP-Mutu jeśli twierdzisz, że ma on więcej do zaoferowania niż panowie Ibra-Trez?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2006, 16:02

Niewątpliwie ten mecz do łatwych nie należy. Sampdoria pokazała już w przeszłości, że potrafi grać z czołówką remisujac w Mediolanie i pokonując Fiorentinę. Walczy o puchary i szuka punktów w każdym spotkaniu. Nie wiadomo jakim składem zagra Capello i jak wyglada ostatecznie sprawa kontuzji. Moim skromnym zdaniem ważniejszy jest mecz z Werderem, który koniecznie trzeba wygrać nawet kosztem punktów w meczu z Sampdorią.

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Zablokowany